980x240-ohmbet

Jose Aldo kommer med ett första uttalande efter förlusten

Jose Aldo invagning1

Den forna kungen över fjäderviktsdivisionen har för första gången i sin 30 matcher långa MMA-karriär förlorat två matcher i följ. Jose Aldo ersatte en skadad Frankie Edgar och mötte Max Holloway för en andra gång under UFC 218, en match som han likt den första förlorade på TKO i den tredje ronden. Tre dagar efter förlusten bryter nu Aldo tystnaden med en uppdatering på Instagram.

 I only have to thank my family that I love for everything, and my team Nova Uniao, the best in the world, for making me great and champion, and [thank] my friends and fans that are always with me. Thank you all! I will be always optimistic because believing is the first step to making it happen.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • howling dog

  Det är nästan alltid vemodigt att se gamla mästare falla för att de inte slutar i tid. Doping eller inte, jag tycker plötsligt att Aldo verkar äldre än sina 31.

  • Eric

   Jag tror han fortfarande kan vinna mot Max. Och Conor. Fullt camp och skadefri. Han kommer få problem mot Max om matchen får pågå för länge men jag ser absolut att han kan avsluta honom.

   Han har dock helt klart passerat sitt bäst före-datum.

   • howling dog

    Fullt möjligt, men inte särskilt troligt.

    • Eric

     De få legkicks han fick in verkade ha effekt, och några slag verkade skaka Max en del. Tror Max vinner 7 av 10 om inte mer däremot.

   • Styrbjörn

    Exakt, jag tyckte han skötte sig väldigt bra. Han gjorde en del taktiska misstag, som att t.ex låta sig bli lurad in i ett brawl så att han slår sig trött. Men rent prestationsmässigt var det bra. Sparkarna satt hårt, kanske borde haft lite mer volym där, sen satt slagen rätt bra också, träffsäkert och såg ut att ha bra kräm i dem. Blev imponerad av hans huvudrörelser, kanske borde ha cirklat ut efter ett tag och inte låst sig men rent skicklighetsmässigt såg jag inga större fel.

    Jag tror att med ett fullt camp med betoning på sin cardio hade nog oddsen jämnat ut sig lite. Ska man dra ur lite siffror ur arslet så ser jag aldo vinna till ca 40%.

    • Eric

     Precis! Det såg bra ut. Kan tänka mig ett hopp upp till LW med, kan förbättra hans cardio. Men jag räknar inte ut honom ännu. Ser inte Aldo som körd ”post-USADA”, som många andra.

   • Joakim Fernis

    Han har ingen chans mot holloway tyvärr, holloway kommer dra honomo till djupt vatten varje fight och avsluta honom punkt. Vi ser en aldo som efter Usada ej sett likadan ut, som MÅNGA andra fighters, säger inte att han roidat men det är ju långt ifrån omöjligt.

    • Eric

     Ingen chans? Han var ofta före trots sämre räckvidd och kan absolut sänka max. Chans har han helt klart, men det är tidigt i matchen och Max är svår att avsluta.

  • Picknickname

   Vemodigt är rätt ord. Han kanske blir mästare igen när Max går upp till tungvikt ;-) Tror dock Max är den sämsta matchningen för honom. Skulle dock vilja se honom frisk med fullt camp mot Conor igen. Lucky punches händer inte så ofta två ggr i rad och det skulle nog betyda mycket för Aldo att ta tillbaks den skalpen…

   • howling dog

    Nånting säger mig att Aldo och McGregor aldrig kommer att mötas i buren igen. Men jag har haft fel förr.

    • Picknickname

     Jag tror Du har helt rätt denna gång. Conor verkar inte intresserad av att möta någon av rang… Men jag har ju också haft fel förr.

   • The Red King

    Vetefan, Aldo är jävligt stel och slår med full kraft och bara vevar samt flat footed. Conor vinner nog en rematch tror jag, han kan bara kontra Aldo hela tiden.
    Tycker absolut inte att Conors vinst över Aldo var en lucky punch, han övade samma check hook i omklädningsrummet ju och de första sekunderna i matchen så gjorde han allt för att få Aldo att slå först.

  • Kimura guest

   Han har förlorat mot Holloway 2 ggr. Max är troligen för bra helt enkelt. Men om Aldo möter någon annan på topp 10 vinner han troligen. Han vann tex övertygande mot Edgar efter torsken mot Conor.

   Så frågan är om man är slut när man ”faller” från plats 1 till plats 2 el 3 på rankingen?

   • howling dog

    Kanske bara en känsla jag har, men jag tycker att Aldo är förändrad. Han kanske har mer att ge. Det är skillnad på att förlora och förlora dessutom. Det är ett rätt långt fall från att vara fullständigt dominant till att bli så hjälplöst mosad som han blev av Holloway. Två gånger.

    • Kimura guest

     Håller med om att han har tappat något jämfört med den aura han hade när han dominerade allt och alla.

     Han är inte riktigt samma fighter som tidigare. Han är ju äldre också.

     Men jag tror han fortfarande skulle slå de flesta på topp 10 som inte heter Holloway.

     • howling dog

      Frågan är vad det är för mening att fortsätta harva när man av allt att döma aldrig mer kan komma tillbaka till tronen. Pengar? I så fall är det rätt grymt. Det är en grym och vemodig bransch det här. I synnerhet om man börjar bli gammal.
      Är man ung betyder ett par förluster inte lika mycket.

     • Kimura guest

      Sant.

      Det är inte bra för hans legacy men det finns många fighters som gillar att fightas. Som gillar livsstilen – träning, fokus, adrenalintrippar, kamratskap i gymet, m.m. Många har svårt att lämna sporten. BJ Penn, Chael Sonnen, Vitor Belfort, mfl

      Svårt att veta.

     • howling dog

      Du har nog rätt. Det var det jag menade med mitt första inlägg. Det är vemodigt att se dem få stryk. Mer och mer stryk. Men man kanske inte ska vara så blödig. Om de gillar det, så är det väl inget mer med det…

    • Macroscope

     Så svårt ibland att avgöra om det är motståndaren som får dom att se ”dåliga” ut eller om dom faktiskt tappat glöden lite.

     Tror faktiskt McGregor tog med sig en bit av hans själ den dagen han knockade honom…

  • Krille Krokodil

   31 är ingen ålder alls egentligen. Doping kan det nog finnas lite rimlighet i kan jag tycka.

 • Ruthless

  Jag ser att hobbyexperterna i kommentatorsfältet än en gång har framfört sina exemplariska synpunkter.

  • Totte

   Säger mannen som hade zingaron som avatar innan…

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Aldo är och kommer alltid att vara en fantastisk fighter. Nothing but respect for him. Det han har åstadkommit i denna sport är fantastiskt. Hoppas bara att han inte ger upp och kommer tillbaka starkare. Det jag reagerade på lite är att han kom tillbaka och krävde revansch för snabbt mot Holloway. Han borde avvakta och gå någon eller några fighter innan. Men it is what it is. Fortfarande en av sportens goats måste jag ge honom. Holloway va bara för stor, stark och uthållig för Aldo. Sen var det lite för lite bensparkar och Aldo borde försöka gå på takedowns och utnyttja hans BJJ och top controll och mixa upp det mer. Vilket man måste göra mot en motståndare som kan take all your best shots and still press forward. Det är just dessa faktorer som fällde Aldo i hans två fighter mot Max. Jag känner mycket att Aldo gjorde i båda fighterna var taktiska fel och utan dom hade det kunnat bli en intressantare fight. Men inget ska tas ifrån Max som gjorde det fantastiskt.

  Aldo is Still one of the Goats Though!

Fler Nyheter: