kimura matchmaker

Kimura matchmaker: Korean Zombie vs. Rodríguez

145 lbs. Yair Rodríguez vs. Zabit Magomedsharipov

Kvällens största vinnare var tveklöst Yair Rodríguez (#15). Efter ett långt och turbulent uppehåll hoppade han in på kort varsel och tog sig an nummer 10-rankade Korean Zombie. Rodríguez visade att det långa uppehållet (efter storförlusten mot Frankie Edgar) hade gjort honom gott. Han såg avslappnad och riktigt vass ut. Inga tecken på ringrost från den unge mexikanen. Efter fem intensiva och underhållande ronder träffade han med en fullständigt  magnifik armbåge i matchens allra sista sekund. Det var en klockren träff och koreanen somnade innan han föll till marken. Rodríguez tvingades för en tid sedan dra sig ur en planerad fight mot Zabit Magomedsharipov. Det är en fight vi hemskt gärna skulle vilja se. Två dynamiska och mycket giftiga strikers med offensiv fightingstil. Det tar vi!

kimura matchmaker

170 lbs. Donald Cerrone vs. Justin Gaethje

Donald ”Cowboy” Cerrone (#12) visade i kvällens co-main event att han fortfarande är en riktigt farlig fighter. Han ställdes mot den tuffe och mycket hårdslående ”Platinum” Mike Perry. En livsfarlig brawler som numera tränar på Jackson-Wink. I slutet av rond ett hamnade fighten på marken och där visade Cowboy prov på erfarenhet och ’grappling skills’. Med 14 sekunder kvar av ronden avslutade han Perry via armbar. I oktagonintervjun berättade han att han vill återvända till lättviktsdivisionen. Det är helt i vår smak då det finns en lång rad spännande motståndare där. Vi skulle till exempel tycka att det vore intressant att se honom mot nummer 6-rankade Justin Gaethje. Två erfarna och underhållande fighters.

kimura matchmaker

135 lbs. Germaine de Randamie vs. Ketlen Vieira

Germaine de Randamie (#5) kom tillbaka från ett långt skadeuppehåll och hade inte gått match sedan i februari 2017, när hon besegrade Holly Holm. Hon besegrade nu Raquel Pennington (#4) som i sin första fight efter förlusten mot Amanda Nunes missade vikten. De Randamie, den f.d. världsmästarinnan i Muay Thai, tog en stabil seger och befäste sin position i toppen av divisionen. I sin nästa match bör hon ställas mot nummer 2-rankade Ketlen Vieira som behöver en motståndare.

kimura matchmaker

155 lbs. Beneil Dariush vs. Rustam Khabilov

Beneil Dariush är en erfaren och duktig lättviktare som tog sig tillbaka till vinstkolumnen genom att besegra debutanten Thiago Moises. Dariush är en stark mma-grappler som länge tillhört toppen av divisionen. Han behöver dock ytterligare en vinst mot en duktig fighter innan han har gjort sig förtjänt av rankat motstånd. Därför vill vi se honom mot riktigt tufft orankat motstånd. Ryssen Rustam Khabilov har samlat ihop 6 raka segrar och är på gränsen till att slå sig in på topp 15. Beneil Dariush som är ett etablerat och respekterat namn vore ett intressant test för den kraftfulle ryssen.

kimura matchmaker

115 lbs. Maycee Barber vs. Mackenzie Dern

Maycee Barber (6-0) är en blott 20 år ung fighter som gjorde en, minst sagt, lyckad UFC-debut. Hon signerades av UFC efter framgång i DWTNCS. Barber har bakgrund inom karate och är en kraftfull striker med giftigt toppgame. Inför hemmapubliken i Colorado körde hon över debutanten Hannah Cifers. Det var ett brutalt avslut via ’ground-and-pound’. I oktagonintervjun utmanade hon en annan ung obesegrad talang. Hon sa att hon ville gärna ställas mot den duktiga grapplern Mackenzie Dern (7-0). – Varför inte, säger vi.

kimura matchmaker

155 lbs. Mike Trizano vs. Don Madge

TUF-vinnaren Mike Trizano (9-0) ställdes mot den långe Luis Pena. Trizano gjorde en stark insats och när han vann mot den favorittippade Pena. Två av tre domare ansåg att Trizano hade gjort tillräckligt för att tilldelas segern via delat domslut. En bra vinst för Trizano som behåller förlustnollan. Med tanke på att det var två oerfarna fighter är det svårt att värdera segern. Därför är det rimligt att inte matcha Trizano mot alltför tufft motstånd i sin nästa match. I sin nästa match bör han ställas mot sydafrikanen Don Madge (8-3-1) som nyligen vann sin UFC-debut genom att KO:a sin motståndare. Två långa strikers i början av sin karriär. Det låter rimligt.
__________________
Kimuraredaktionen

+1
Dana Sad
Dana Happy

TJ Dillashaw ger upp sitt bälte – fastnat i en dopingkontroll

Ännu en stor UFC-profil har åkt fast för dopning. Denna gång är det den regerande mästarenTJ Dillashaw i bantamvikt som testat positivt vid en dopningskontroll.

I ett inlägg på sin Instagram skriver Dillashaw att USADA och NYSAC har fått information om en i nuläget okänd avvikelse i ett av hans tester inför titelfighten mot Henry Cejudo. Vi kan nu konstatera att mästaren avsäger sig sitt bälte och vi vet fortfarande inte detaljerna bakom detta chockerande utspel.

Här kan ni läsa hans inlägg:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av tjdillashaw (@tjdillashaw)

Ariel Helwani bekräftar på twitter att Dillashaw stängs av i ett helt år av NYSAC och att han i nuläget inväntar mer information om avvikelsen. Det är oklart om USADA kommer att stänga av stjärnan ännu längre eller inte. Vi kan förvänta oss ett officiellt utlåtande under dagen.

Gick ner en viktklass

Dillashaw fightades om flugviktsbältet 20 Januari mot Henry Cejudo, som vann på en kontroversiell TKO under första ronden. I nuläget har vi inget svar från Cejudos camp om detta utspel från hans motståndare, eller hur detta kommer att påverka deras potentiella returmöte.

 

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy
Kevin Lee vs Rafael dos Anjos

UFC on ESPN: Kevin Lee går upp till weltervikt – möter Rafael dos Anjos

Den forne titelutmanaren i lättvikt, Kevin Lee, kliver upp en viktklass.

Under onsdagskvällen meddelade ”Democrat and Chronicle” att Lee går upp till weltervikt och tar sig an den forne lättviktsmästaren Rafael dos Anjos på huvudmatchen på UFC on ESPN+ 9.

UFC bekräftade senare matchningen via deras Twitter-konto.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Stockholm: Jimi Manuwa har siktet inställt på Sverige

UFC kommer som bekant tillbaka till vårt avlånga land den första juni i Stockhom. Detta fyller många svenska MMA-hjärtan med glädje, men det är inte bara fans som får fjärilar i magen när MMA-giganten kommer till huvudstaden.

Många fighters vill självklart vara med och kämpa på kortet. En av dessa är Jimi Manuwa, som dessutom tränat en hel del på Allstars Training Centre i Stockholm.

Manuwa kom till UFC i september 2012. Han var obesegrad efter elva matcher och hade en aggressiv och explosiv stil stående, plus att han hade ett välförtjänt rykte att avsluta sina motståndare.

Efter en förlust mot Alexander GustafssonUFC Fight Night 37 så beslöt sig engelsmannen att testa nya farvatten och reste till Stockholm för att träna med just Gustafsson.

Efter matchen mot Gustafsson så har det både varit vinster och förluster. Just nu så står han med tre förluster i backspegeln och har rehabiliterat en skada i ljumsken, men hoppas nu på att återvända till buren. I en intervju med bl.a. MMAjunkie så sa Manuwa följande:

“We’re getting there, getting fit, I think I’m aiming for the June card in Sweden.”

Vad tror ni om Manuwas chanser när han kommer tillbaka? Följ vår bevakning av UFC i Stockholm här på Kimura.se

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Nicklas Bäckström lägger handskarna på hyllan

Svenske MMA-fightern Nicklas Bäckström har meddelat att han nu går i pension från MMA.

I ett meddelande på Instagram berättade han om beslutet som han funderat på under en längre tid och tänker tillbaka på karriären.

Ja skriver det här så jag förhoppningsvis slipper säga det mer. Jag har för ett tag sen bestämt mig för att lägga ner min MMA-karriär. Jag uppnådde några av mina vildaste fantasier som jag hade som barn, när jag och mina bröder började träna i mitt rum på Björkskatan i Luleå. Och för det är jag extremt tacksam och stolt. Jag satte Lulä på ufc-kartan det är rätt coolt ändå. Jag vill tacka min familj som stöttat mig i allt. Det kan inte vara lätt att se sin galna bror/son slåss i bur. jag vill även tacka alla fantastiska människor jag stött på påvägen. Ni vet vilka ni är. Jag har fått vänner för livet i den här sporten och jag kommer finnas där för er som ni funnits för mig.men nu är det dags för nya äventyr. Min morfar sa en gång var försiktig så du inte vaknar upp en dag och allt du kan är att slåss, ja tror han hade varit lika förvånad som jag är över hur bra det går ändå.

Bäckström började som 10-åring med att träna Jujutsu och vid 14 års ålder fortsatte han med boxning och brottning. Efter skolan flyttade sedan till Stockholm, där han började träna MMA.

Han började sedan tävla i brottning och BJJ och gick två matcher i Shootfighting där han fick 2-0 och startade sin professionella karriär 2009.

Bäckström fortsatte efter detta med att skriva på för Cage Warriors och gjorde sin debut mot Adam Edwards i april 2011 och segrade via ett enhälligt domslut.

Vid ett tillfälle skulle Bäckström möta Conor McGregor under CWFC: Fight Night 2, men blev tvungen att dra sig ur.

2014 hade han ett record på 7-0-1, varav 4 vinster via KO/TKO, 1 submission. Han hade även en seger via enhälligt domslut mot Sergej Grecicho och en TKO på 15 sekunder mot Max Coga och UFC fick då upp ögonen för Bäckström.

Debuten i UFC var på kort varsel under Fight Night 41 i maj 2014, där han hoppade in som ersättare för skadade Thiago Tavares mot Tom Niinimäki. Bäckström var underdog i mötet, men lyckades sedan segra via submission i första ronden.

I oktober 2014 gick Bäckström match mot Mike Wilkinson under Fight Night 53, där han förlorade via knockout i första ronden.

Den 20 juni 2015 mötte Bäckström Noad Lahat under Fight Night 69 och förlorade via ett majoritetsbeslut. Det var sedan i augusti samma år som det meddelades att Bäckström blivit släppt från UFC.

En av anledningarna till att det gick som det gjorde enligt honom själv var att han tränade för mycket och blev utbränd.

Efter detta fortsatte Bäckström med sin nästa match under Battle of Botnia i slutet av 2015 mot Georgi Stoyanov och segrade via submission i första ronden.

Bäckström mötte sedan Joni Salovaara i huvudmatchen på Cage 37, och vann matchen via ett enhälligt domslut trots en bruten hand.

Den 22 juli 2017 var Bäckström tänkt att möta Thiago Tavares under ABC 65. Tavares drog sig ur på grund av skada och ersattes av Andrew Fischer och Bäckström förlorade via ett enhälligt domslut.

Detta blev Bäckströms sista match och han avslutar sin karriär med ett record på 11 vinster och 3 förluster.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
cody-garbrandt-tj-dillashaw-ufc217-staredown

Video
Cody Garbrandts hårda ord till Dillashaw: Du går på allting

Som tidigare rapporterat så har UFC:s TJ Dillashaw åkt fast i en dopingkontroll.

New York State Athletic Comission har ännu inte offentliggjort vilken substans det är frågan om, men har nu delat ut en avstängning på ett år. Kontrollen som gav utslag för den förbjudna substansen utfördes vid UFC Fight Night 143, då Dillashaw gick match mot Henry Cejudo, som den förstnämnde förlorade på knockout.

Det som kan tyckas intressant i den här situationen är att Cody Garbrandt hävdade att TJ använde sig av olagliga prepparat långt före matchen mot Cejudo.

Som bekant så har Dillashaw och Garbrandt haft en lång och väldokumenterad fejd, något som går tillbaka till när Dillashaw lämnade deras då gemensamma klubb, Team Alpha Male.

Inför deras första möte på UFC 217 så hävdade Garbrandt att Dillashaw gick på det mesta och inte nog med det, han ska dessutom instruerat sina klubbkamrater i användningen av dessa prepparat.

Vi följer utveckligen vidare.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

UFC 239: Luke Rockhold ryktas möta Jan Blachowicz

En lätt-tungviktsmatchning ska vara under planering mellan den forne mellaviktsmästaren Luke Rockhold och Jan Blachowicz.

Det här kunde man läsa på Twitter:

Den forne mellanviktsmästaren Rockhold har under en tid pratat om att gå upp till lätt tungvikt och möta en topprankad motståndare. Har sedan utmanat ett flertal i viktklassen, som den nuvarande mästaren Jon Jones och Thiago Santos. Senast ville han möta Corey Andersonsom sedan tackade nej.

Rockhold hade tidigare 5 raka vinster i mellanvikt innan han mötte Michael Bisping och förlorade via knockout i första ronden under UFC 199. Han tog sedan igen detta när han mötte David Branch under Fight Night 116 och segrade via TKO i andra ronden.

Han förlorade sedan igen i sin senaste match mot Yoel Romero under UFC 221 i februari förra året, där han knockades i den tredje ronden. Rockhold har nu ett record på sammanlagt 16 vinster och 4 förluster.

Den polske fightern Blachowicz hade 5 raka vinster innan sin UFC-debut, där han segrade mot Ilir Latifi via TKO i första ronden under Fight Night 53. Han förlorade sedan mot Jimi Manuwa under Fight Night 64 och segrade i endast en av de följande 4 matcherna, med en seger mot Igor Pokrajac och förlusterna mot Corey Anderson, Alexander Gustafsson och Patrick Cummins.

Blachowicz lyckades sedan vända på detta när han segrade mot Devin Clark via submission i andra ronden under Fight Night 118. Efter detta fick han ytterligare vinster mot Jared Cannonier, Jimi Manuwa via domslut och Nikita Krylov via submission under Fight Night 136.

Senast mötte Blachowicz Thiago Santos under Fight Night 146, där han förlorade via TKO i tredje ronden. Han har nu ett record på 23 vinster och 8 förluster.

Tidigare i mars blev Blachowicz erbjuden en returmatch mot Gustafsson, men avböjde.

Artikeln uppdateras.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
TJ-Dillashaw-Henry-Cejudo dubbelbild

Henry Cejudo uttalar sig om T.J. Dillashaws positiva test: ’I feel bad for him’

Tidigare idag meddelande bantamviktsmästaren T.J. Dillashaw att han fastnat i en dopningskontroll och lämnade frivilligt ifrån sig bältet.

Det positiva testet kommer från tiden innan hans titelmatch mot flugviktsmästaren Henry Cejudo

Cejudo har nu uttalat sig om händelsen, via Ariel Helwani:

I feel bad for him. Obviously, you have your exceptions out there. Some people have been wrongly accused in the past. But people like Lance Armstrong and Marion Jones, and I’ve looked up to her in the past, they have to live with the regret and the dishonesty for the rest of their lives. I honestly feel bad for them.

I want to reserve judgement, but I also want to say I never wish to […] anyone who uses PEDs again. There’s no place for that in MMA. This isn’t baseball or basketball. This is another human being with four ounce gloves hitting another human being.

Cejudo segrade mot Dillashaw via knockout i första ronden under Fight Night 143 i januari och försvarade sitt flugviktsbälte.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Dana White: Tony Ferguson måste ta itu med sina problem innan han kan gå match

Förra veckan rapporterades det att lättviktaren och före detta interimmästaren Tony Ferguson blivit polisanmäld för våldsamheter i hemmet, samt att han fått besöksförbud mot sin fru.

Det här kunde man läsa i ett utrag från MMAJunkie:

Police spoke to an unidentified female who stated Tony Ferguson had ‘not slept for three days and was tearing apart the home’. And ‘broke apart the fireplace and believed someone placed a (computer) chip in his leg.’ An unidentified male who’d called the police said the fighter had told him ‘someone was inside his walls.’ Nearly two hours after the police made contact, Cristina Ferguson told police her husband’s trainer couldn’t get him to leave the house to see a doctor.

Enligt UFC:s VD Dana White kommer Ferguson inte att kunna gå match på ett tag framöver.

Via Yahoo Sports:

Tony had hit me up after the Max Holloway fight went to [Dustin] Poirier and was saying, ‘What’s next for me?’ I said, ‘Well, we can get you a fight with Al Iaquinta.’ Reached out to Al, Al was interested in the fight. But the reality is that right now Tony has a lot of personal problems that he needs to deal with. I don’t think that putting him in a fight right now would be in his best interest. He needs to handle his personal stuff first.

Ferguson mötte senast Anthony Pettis under UFC 229, där han segrade via TKO i andra ronden. Senast ska han ha blivit erbjuden ett möte mot Al Iaquinta, men tackade då nej.

Innan detta blev han även erbjuden att möta fjäderviktsmästaren Max Holloway om interimbältet i lättvikt, men tackade även då nej till detta.

Många anser att den enda rätta matchen för Ferguson nu är en titelmatch mot mästaren Khabib Nurmagomedov.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Leon Edwards ger sin version av bråket med Jorge Masvidal

Under helgens gala i London uppstod det bråk mellan Jorge Masvidal och Leon Edwards. 

Masvidal hade segrat mot Darren Till via knockout i sin match och var sedan backstage för en intervju, när han provocerades av Leon Edwards.

Enligt Edwards föreslog han att de två skulle mötas under sommaren, och att han inte var beredd på att bli attackerad.

Via ’Eurobash’:

Masvidal’s a rat. I don’t know what f*ckin’ happened. He was doing media, I was doing media, we both locked eyes together. I think I said, ‘We’ll go in July,’ or something like that and he said, ‘Maybe July, or maybe not,’ and blah, blah, blah.

So he started walking over. I’m walking over. He says in that f*ckin’ video that I walked over with my hands up. If I walked over with my hands up I wouldn’t have got touched. He wouldn’t have thrown no shots.

I walked over and he tried to cheap shot me, that’s it really. He threw a few cheap shots and then he ran behind security. All the security surrounded us and that was it. He’s making out like he’s some kind of bad boy. I don’t understand, how can you find respect in cheap-shotting somebody and running behind security?

Enligt Dana White kommer ingen att straffas för bråket och Edwards är nu inställd på att avsluta detta mot Masvidal i buren.

They can’t come to me with nothing else but Masvidal. It’s either Masvidal or a title shot. I’m on a seven-fight win streak in one of the hardest divisions in the sport. I should’ve had a title shot already. Everyone else gets title shots off four or five wins. I’m on a seven-fight winning streak and I’m fighting back-to-back tough guys. It’s either smashing Masvidal’s head in or a title shot for me.

I don’t know how they’re gonna make a fight between us because I’m telling you it’s going to be on sight. He cannot be in the same area as me or the same hotel as me. I’m going to f*ck this man up.

Tycker ni att Edwards och Masvidal ska mötas härnäst för att göra upp om saken?

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Tim Sylvia om Dana White: ’I would slap his teeth down his throat’

Häromdagen meddelades det att den forne mellanviktsmästaren Michael Bisping tagits in i UFC:s Hall of Fame, men det är ingenting som mottagits väl av en del fighters.

Den forne tungviktsmästaren Tim Sylvia är en utav dem som inte är särskilt imponerad av detta och är arg på UFC:s VD Dana White.

Via Twitter:

White kommer dock inte att försvinna på ett bra tag, då det meddelades att han förnyat sitt kontrakt med UFC.

Det här berättade White:

Ari Emanuel and I just signed a new seven year deal too. We’re here for seven years, ESPN is here for seven years. The incredible things that we’re going to work on… I just can’t even tell you how pumped I am for all of this.

Sylvia var med i UFC redan 2002 och har ett record på 30 vinster och 10 förluster.

Har Sylvia rätt i sin kritik över Bispings intagning i Hall of Fame?

Läs mer
-5
Dana Sad
Dana Happy