Nyheter

Liam Pitts självsäker inför karriärens andra match – ”Man blir bara bättre och bättre”

Av

Hugo Lindström

14/02/2023
Liam Pitts FCR debut

Liam Pitts (1-0 som amatör) går karriärens andra match den 25 februari på FCR 15. Kimura passade på att intervjua honom inför den stundande återkomsten.

”Jag kan anpassa mitt game oavsett vem jag möter”

Den femtonde upplagan av FCR är runt hörnet. Kortet är fullproppat med svenska stormöten, titelmatcher och lovande nykomlingar. Bland dessa går Liam Pitts, känd från ”Lailaland”, sin andra match i buren. För ungefär ett år sedan vann han sin debut på FCR 11. Nu siktar han på ännu en vinst mot en mer erfaren motståndare i David Hedlund (1-3 som amatör).

Att inte kunna träna inför en specifik motståndare är för många en smaksak. Inför debuten hoppade Pitts ursprungliga motståndare av och istället fick Noah Hedenberg ta matchen på kort notis. Om allt går som planerat möter han David Hedlund, 32 år gammal, i slutet av månaden, men Pitts väljer att inte lägga något fokus på det. För honom är inget säkert förens de står i buren.

Jag har inte fokuserat bara på han. Det är fortfarande typ två veckor kvar. Vad som helst kan hända. Jag räknar alltid med att man kan dra sig ur. Jag är aldrig för fokuserad på motståndaren, jag fokuserar mer på mig själv. Jag kan anpassa mitt game oavsett vem jag möter.

Liam berättar att han är noga med att inte snöa in sig på någon särskild aspekt av sporten. Han försöker istället vässa på sina färdigheter inom alla områden. Samtidigt, bara 19 år gammal, fortsätter han att utvecklas rent fysiskt.

Alltså jag har tränat på allt. Hela well-rounded gamet. Men främst känner jag att, min match var nästan exakt för ett år sedan, så jag känner att jag blir starkare. Jag känner att, du vet, det blir lättare och lättare för mig.

Mitt MMA-game har blivit bättre överallt. Men inte bara det, jag har också blivit starkare, mer explosiv, snabbare, uttåligare.

Sparring och klubbkamraternas betydelse

Pitts tränar på Allstars, landets absolut största MMA-gym. Med fighters som Alexander Gustafsson, Ilir Latifi och Khamzat Chimaev har dom lyckats etablera sig internationellt på ett sätt få svenska gym lyckats göra. Med en så meriterad lista fighters får Pitts sparring i världsklass. Något han menar hjälpt honom i sin utveckling.

Det är klart, dom jag sparras med, alltså jag sparras ju bara med proffs. Jag vinner ju många ronder liksom, dom ger mig tuffa ronder också. Jag vet ju liksom att det är så tuff sparring jag kan få. Och det är ju så man blir bättre. När du sparras med dom bästa, det är då du utvecklas själv.

Förutom att jag jobbar hårt som fan, är ju att jag har så otroligt bra sparring och internationell talang som kommer in, som vi sparras med hela tiden. Man blir bara bättre och bättre.

FCR 15 – ”Jag kan vinna denna matchen hur jag vill”

Pitts visar inget tecken på nervositet när han pratar om den kommande matchen. Trots motståndarens erfarenhet och ålder verkar han mer självsäker än någonsin.

Jag kan vinna denna matchen hur jag vill egentligen. Jag kan avsluta han stående jag kan avsluta han på marken. Jag kan outpointa honom vid ett domslut. Vi kan ha ett krig (skrattar), jag kan vinna ett krig. Så jag kan vinna lite hur jag vill, det handlar liksom lite om hur jag väljer att vinna egentligen.

Det jag vet är att jag är inte så fokuserad på hur jag kommer avsluta han, jag vet bara att jag kommer hitta ett avslut.

Pitts om framtiden

Planen är att bli proffs så fort som möjligt. Liam förklarar att han inte är särskilt fokuserad på amatörkarriären, utan attd et för honom enbart är ett steg mot att kunna gå proffsmatcher framöver.

Jag kommer absolut gå fler matcher i år, 100%. Det enda är att, jag är inte så fokuserad på amatör. För mig är proffs mitt mål. Så för mig handlar det om att få min kropp så stark och bra som möjligt, och mitt MMA-game så bra som möjligt. Så jag kan gå proffs så snart som möjligt.

Sen så klart så kommer jag gå lite amatörmatcher i år. Alltså flera stycken i år. Men alltså, jag kommer gå över relativt snart.

Liam Pitts möter David Hedlund på FCR 15 den 25 februari.

Matchen kommer äga rum i samband med organisationens andra besök till Stockholm. Den 25 februari går FCR 15 av stapeln på Quality Hotel Friends i Solna. Dörrarna till galan öppnar 16:00 och biljetter till eventet finns tillgängliga här.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök