Spel och casino jämförelse

När man hittar kärleken på gymmet

Av

kimura

04/06/2021

Sponsrat inlägg 

Att man kan utveckla en nära relation eller rentav finna kärleken med sin personliga tränare kan inte mindre än vår folkkära kronprinsessa Victoria vittna om. Gymmet är en plats dit vi går för att må bra, och för att känna oss starkare och mer attraktiva både för oss själva och för en eventuell partner. 

Varför är gymmet en så het mötesplats?

På ett gym är vi oftast relativt lättklädda, och det ingår i den naturliga ritualen här att visa upp oss inför vår omgivning mellan alla speglar. Det är mycket lättare att framhäva vår fysiska form här jämfört med under ett par lager vinterkläder på busshållplatsen exempelvis. Ett extra plus i förhållandet mellan en PT och kunden är att man rör vid varandra en hel del. Vi skandinaver gillar som bekant att hålla avstånd till våra medmänniskor, men just på gymmet har dessa gränser en tendens att suddas ut. 

När du tränar och känner att du blir starkare får du samtidigt bättre självförtroende, och ett starkt självförtroende är som bekant bland det sexigaste som finns. En PT som finns på plats och bekräftar hur duktig du är och hur bra det går kommer att förstärka denna känsla enligt psykologerna. Skulle det vara så att kemin med vår tränare inte infinner sig, kan vi alltid lita på att Lovebuddy.se finns där för oss. 

Dessutom är vårt gym en plats där endorfinerna flödar, det här berömda må bra-hormonet vi utsöndrar efter vi har tränat, och det gör att vi har en mer positiv attityd till dem som finns runt omkring oss. Som grädde på moset har vi ett gemensamt intresse med dem vi möter, så det är oftast lätt att hitta samtalsämnen om man vill ta kontakt. 

Utmaningarna finns utanför gymmet

Många är kändisarna som förutom Victoria har träffat sin stora kärlek i träningslokalen, men det är även många av dessa förhållanden som har glidit isär och slutat i skilsmässa. Den främsta utmaningen par som träffats på gymmet står inför är att få förhållandet att fungera även utanför träningslokalen, menade relationsexperten Katerina Janouch i en intervju med Expressen. Att det fungerar så länge det handlar om att träna, bygga muskler och en hälsosam kost är kanske inte svårt, men en fungerande relation behöver mer än så. 

När man är bekväm i sin partnerrelation börjar ofta träning tappa prioritet för den ena parten, vilket kan bli ett problem om den andra parten inte förändras på samma sätt. Alla fans av Big Bang Theory minns säkert Leonards klassiska fras “Jag behöver inte vara snygg – jag är gift”. Det ligger något i det, att vi anstränger oss mer när vi inte har en partner. Faktum är att Statistiska Centralbyrån gjorde en undersökning för några år sedan som visade att 41% av alla singlar och ensamstående tränar på gym, men bara 24% av alla som lever i en parrelation. 

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök