Nyheter

Obesegrade Ivana Širić Petrović inför titelmatchen i samband med FC Ares 8

Av

Alexander Clausson

25/08/2022
Ivana Siric Aline Torquato-100758

Nästa helg kommer Norges Ivana Širić Petrović kliva in i buren. Drabbningen äger rum i Paris och Ares FCs flugviktsbälte kommer stå på spel.

Ivana Petrović om träningen i Sverige: Allstars har många duktiga tjejer och tränare

Širić Petrović kommer senast från en vinst över polskan Marta Waliczek (5-5). Fighten slutade via domslut och det var första gången i norskans karriär som hon inte lyckades avsluta sin motståndare. Inför sin kommande fight har hon tränat på sin styrka. Hon har även tränat på det Stockholmsbaserade gymmet Allstars.

Inför den här matchen har jag förberett mig mycket med hjälp av S&C-träning, eftersom jag kände att det var styrkan jag saknade i mina första matcher. För sju månader sedan bestämde jag mig för att besöka Allstars i Stockholm, eftersom det är ett väldigt bra gym med många duktiga tjejer. Dom har väldigt bra tränare också. Efter några veckor på Allstars bestämde jag mig för att fortsätta besöka gymmet framöver. Så under de tre senaste matcherna i Ares har jag tillbringat några veckor på Allstars för att testa mig själv. Jag har sparrats med dom bästa utövarna som finns i min viktklass

Den nästkommande helgen står Frankrikes Alexandra Tekenah (2-0-0) för motståndet. Širić Petrović delade med sig av sina tankar angående Tekenah som motståndare och en potentiell matchbild.

Alexandra är en striker som har bra koll på sitt nedtagningsförsvar. Jag misstänker att matchen kommer utspela sig mycket i stående positioner, men om jag får ner henne till kanvasen tror jag att hon inte har så mycket att erbjuda. Jag är en bra grappler och det kommer bli lättare för mig att avsluta matchen om den hamnar på backen. Jag har dock inte problem att slåss med henne heller. Jag har vunnit över strikers med hjälp av striking och jag har fått grapplers att klappa. Oavsett hur matchbilden ser ut ger jag fördelen till mig själv.

Vidare berättade den 28-åriga norskan om sina framtida planer.

Planen är densamma som alltid. Jag kommer fortsätta träna för att förbättra både min striking och min brottning. Många frågar om UFC, men jag vet att jag måste arbeta mycket för att komma till den absoluta toppen. Det enda jag har fokus på just nu är att hitta tid till att komma till Allstars igen, för att träna en period där. Jag kommer även träna på Frontline Muaythai i Oslo och bli bättre och bättre för varje dag. Det är min enda plan just nu. Det som händer framöver kommer hända.

Ares FC 8 går av stapeln i Paris den 2 september. Eventet äger rum på Le Dôme de Paris – Palais des Sports och Širić Petrović går huvudmatchen. Organisationens galor sänds exklusivt via UFC Fight pass.

Ivana Širić Petrović 3

”Legalisera MMA i Norge nu”

Norska fighters har etablerat sig på högsta nivå i organisationer som UFC och PFL. Norge är dock en av få länder i världen som inte har legaliserat MMA som tävlingssport. Exempelvis har den norska organisationen Gorilla Fight Club varit tvungna att etablera sig i Sverige för att norska amatörer ska få gå match.

Širić Petrović berättade om sin upplevelse av sportens status i Norge och den pågående legaliseringsprocessen.

MMA i Norge är en mycket stor och populär sport. Det är många som tävlar  både på amatör- och professionell nivå. Men om jag ska vara ärlig så vet jag ingenting nytt om legaliseringen. Jag tyckte att vi hade en bra start när jag var med i en dokumentär som skulle hjälpa till att legalisera MMA i Norge. Jag deltog också i ett möte med politikerna på ett MMA-gym i Oslo. Jag vet att andra professionella fighters är djupt involverade i för att få det lagligt. Men det är fortfarande olagligt och allt dom har sagt till oss är att det är en lång process, så jag vet inte hur lång tid det kommer att ta. Jag hoppas att det händer så snart som möjligt, för vi är trötta på att vänta. Vi representerar Norge på hög nivå i hela världen. Så det minsta politikerna här i Norge kan göra är att stödja oss med legalisering. Vi är vuxna som har valt att ägna våra liv åt den här sporten. Därför är det oerhört nedslående att politikerna i landet inte ger oss friheten att göra det vi älskar. Legalisera MMA i Norge nu!

Širić Petrović står med ett totalt matchfacit som lyder 4-0-0.

Ivana Siric vs Aline Torquato-100856

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök