Oliver Enkamp gick vidare i TUF – men tackade nej

Jaser Davari

Tidigare denna vecka blev det klart att tre svenskar, Frantz Slioa, David Teymur och Martin Svensson, kommer att medverka i den kommande säsongen av dokusåpan The Ultimate Fighter. De tre svenskarna kunde ha fått sällskap av en fjärde svensk, den obesegrade talangen Oliver Enkamp.

På sin bloggsida Oliverenkamp.com skriver den 23-årige svensken att han fick en inbjudan till uttagningsmatcherna som avgör vem som går vidare in till TUF-huset. Oliver skriver att han tackade nej till inbjudan i sista minuten.

Nu är deltagarlistorna för The Ultimate Fighter 22 släppta, vilket betyder att jag kan prata ut om det. Fram tills nu har vi enligt kontrakt varit tvungna att hålla tyst, eller böta $1 000 000 !

Så det första jag kan berätta är att: jag kom med.

Japp, jag klarade av hela uttagningen, alla läkarkontroller, intervjuer och blev vald till TV-serien… Dom var till och med väldigt imponerade av mig! Men jag valde att inte åka.

Efter mycket velande så föll orsaken på att jag hade för mycket oläkta skador i kroppen och därav otillräcklig förberedelse. Jag vill göra ett gott första intryck med UFC och det var verkligen i sista minuten jag tog mitt beslut, med mina coachers instämmande.

Veckan innan det är dags att flyga till Las Vegas för att fighta mig in i TUF-huset gör jag beslutet. Det här kommer inte funka. Jag vill inte åka dit och göra en dålig prestation, eventuellt vinna och komma in i huset med en halvläkt kropp som ska utstå 2 pass om dagen med tuffa fighters som gör allt för att vinna.

Oliver som vunnit alla sina fyra proffsmatcher, varav tre av dem via avslut, skriver att UFC mottog hans val positivt.

Jag skrev till TUFs kontaktperson och möttes till min glädje av ett väldigt positivt svar: ”No worries – we will keep you on the top of our list for future seasons”. Det är bara att hålla tummarna för att dom kör welterviktare nästa säsong då.

Oliver gick sin senaste match i november förra året där han besegrade Lukasz Bieniek via submission i andra ronden.

0
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett