24 juni, 2024
Nyheter

Stora oddsskillnader mellan Khamzat Chimaev och Kamaru Usman

Av

Alexander Clausson

13/10/2023
Khamzat Chimaev Kamaru Usman

Efter ett, minst sagt, intensivt dygn tidigare i veckan stod det till sist klar att Khamzat Chimaev kommer ta sig an den tidigare welterviktsmästaren Kamaru Usman i samband med UFC 294.

UFC 294 har fått nya matchningar

Den ursprungliga tanken var att Chimaev skulle möta Brasiliens Paulo Costa i mellanvikt under nästa helgs gala i Abu Dhbi. Den sistnämnda tvingades att dra sig ur efter att han genomfört flera operationer under de senaste veckorna. Även under fredagen kommer brasilianaren opereras. UFC ringde upp den tidigare welterviktsmästaren Usman och den sistnämnda accepterade matchningen. De kommer drabba samman med varandra nästa lördag, den 21 oktober, och i Sverige sänds eventet exklusivt på Viaplay.

I galans huvudmatch väntar ett mästarmöte. Den regerande lättviktsmästaren Islam Makhachev återvänder till buren för en andra match mot organisationens fjäderviktsmästare Alexander Volkanovski. Deras första möte ägde rum i februari, tidigare i år. Då tog Makhachev hem segern via ett enhälligt domslut. Inledningsvis var det dock tänkt Makhachev skulle möte den tidigare lättviktsmästaren Charles Oliveira. Den sistnämnda spräckte dock upp sitt ögonbryn ordentligt under ett sparringpass och tvingades dra sig ur fighten.


Khamzat Chimaev är storfavorit mot Kamaru Usman

Nu har Unibet släppt odds inför matchen mellan Chimaev och Usman.

Ett rakt vinnarspel på Chimaev ger 1.34 gånger insatsen tillbaka och ett motsvarande spel på Usman ger 3.25 gånger pengarna tillbaka.

Ovanligt höga odds på en tidigare mästare kan man tycka, men det finns flera faktorer som talar till Chimaevs fördel. Drabbningen kommer gå i mellanvikt och Chimaev kommer vara den större fightern inne i buren. Fightern från Allstars har förberett sig för en mellanviktsmatch och kommer troligtvis klippa mycket vikt för att nå invägningsgränsen.


Den 29 år gamla Chimaev befinner sig snart i sin åldersmässiga prime och den 36 år gamla Usman är på väg mot motsatt håll.

En annan viktig faktor är att Chimaev har befunnit sig i hårdträning under de senaste månaderna, medan Usman inte har varit inbokad för en match. Förberedelse är A och O inom MMA och här har Usman en tydlig nackdel.

Chimaev är obesegrad i så väl UFC som i sin professionella karriär. Hälften av hans tolv vinster har kommit under UFCs flagg och självförtroendet är troligtvis gott inför månadens match. Han har dock inte mött lika tufft motstånd som Usman, som genomförde sex lyckade titelmatcher i följd i welterviktsdivisionen. Han har dock haft det tufft den senaste tiden och kommer kliva in i buren med två raka förluster. Båda förlusterna har kommit mot den nuvarande welterviktsmästaren Leon Edwards. Usman står med ett totalt matchfacit som lyder 20-3-.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök