Nyheter

UFC 229: Tony Ferguson tillbaka – möter Anthony Pettis

Av

Tim

24/08/2018
anthony pettis tony ferguson oktagon

Efter skadan inför UFC 223 är Tony ”El Cucuy” Ferguson äntligen tillbaka. Den förre interimmästaren i lättvikt möter forne mästaren i divisionen, Anthony ”Showtime” Pettis, på UFC 229 den 6 oktober.

För Ferguson innebär det att det löpt nästan ett år på dagen sedan amerikanens senaste match, då han besegrade Kevin Lee 7 oktober 2017 och i och med det erövrade interimbältet. Ferguson är tillbaka efter en hemsk knäskada som fick honom att sitta på avbytarbänken och som även fick honom att missa sin karriärs viktigaste match. Under UFC 223 råkar Ferguson på ett makabert sätt snubbla under en inspelning åt UFC och skadar sitt knä på köpet.

Pettis å sin sida har haft några tyngre år sedan han var den odiskutable mästaren och har ett record på 3-5, med matcher i både lättvikt och fjädervikt, sedan han förlorade bältet. Vid UFC 226 såg ”Showtime” dock ut att vara i gammalt gott slag. Submissionsegern i andra ronden mot erfarne brottaren Michael Chiesa imponerade.

Matchen blir galans co-main event, bakom den hajpade titelmatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor i samma viktklass, enligt källor till amerikanska MMAJunkie. Därmed knuffas nuvarande tilltänkta andramatch, tungviktsmötet mellan Derrick Lewis och Alexander Volkov, ner ett pinnhål.

Anthony Pettis själv kunde bekärfta matchningen genom sin egen Twitter.

Därtill är det såklart en fördel att ha två av divisionens starkaste utmanare matchredo om endera av huvudmatchens fighters skulle tvingas dra sig ur tätt inpå match.

UFC 229 äger som tidigare nämnt rum den 6 oktober på T-Mobile Arena i Las Vegas och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov
Tony Ferguson vs. Anthony Pettis
Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Sergio Pettis vs. Jussier Formiga
Lina Länsberg vs. Yana Kunitskaya
Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Michelle Waterson vs. Felice Herrig
Anthony Pettis vs. Kevin Lee
Sean O’Malley vs. Jose Quinonez
Alan Patrick vs. Scott Holtzman
Gray Maynard vs. Nik Lentz

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök