UFC 222: Eftertankar

T-Mobile Arena i Las Vegas Nevada var platsen för nattens gala. Det var ett hårt prövat kort som räddades med hjälp av en nödlösning – en improviserad titelfight i damernas 145 lbs. Dvs ”viktklassen som egentligen inte existerar”. När Max Holloway skadade sig grät vi som barn över att vi än en gång gick miste om en kanonmatch mellan Holloway och Edgar. En match vi verkligen sett fram emot. Istället fick vi Edgar vs. Ortega i en trerondersfight. Intressant men ändå ett nedköp. Nåja, det blev inte så tokigt i slutändan men det återkommer vi till.

Dessutom fick vi Cris Cyborg mot ytterligare en (hyfsat) okänd bantamviktare i Yana Kunitskaya – som gav osannolika 11.00x i odds. UFC försökte alltså än en gång lura oss att tro att de placerat Cyborg i en legitim matchning. Det är som om Real Madrid skulle ställas mot Falkenbergs FF i finalen av Champions League pga att Bayern München hade skadat sig. Ja, jag vet att exemplet är dåligt men ni förstår poängen. Tack och lov betalar vi inte för ppv i Sverige – att behöva pröjsa $64.99 = 536 kronor för att se eländet hade varit direkt skadligt för blodtrycket.

Nog med gnäll – nu kör vi!

Underkort

205 lbs.: Jordan Johnson vs. Adam Milstead

Den kraftigt favorittippade brottaren Jordan Johnson tog sig an den f.d. tungviktaren Adam Milstead. Det var en rätt tråkig historia. Varken Johnson eller Milstead övertygade. Två av domarna ansåg att Johnson gjorde vad som krävdes i den ensidiga fighten.

135 lbs.: Bryan Caraway vs. Cody Stamann

Bryan Caraway gjorde comeback efter skada och inledde mycket starkt. I andra ronden kom Cody Stamann tillbaka och utjämnade matchen – 1-1 i ronder inför tredje och sista ronden. Tredje ronden var jämn och höll bra tempo. Stamann kontrollerade merparten av ronden men Caraway avslutade starkt och var nära att stjäla ronden. Stamann fick det delade domslutet. Stark prestation av Stamann att besegra en högt rankad och mycket erfaren fighter.

170 lbs.: Zak Ottow vs. Mike Pyle

Mike Pyle gjorde sin sista fight i karriären och det gick inte riktigt som planerat. Han träffades av en överhandshöger och det blev början på slutet. Ottow klev in och avslutade med ground-and-pound. Domaren avbröt vid 2.34 i rond 1. Antiklimax för Pyle men Ottow var ödmjuk och respektfull.

185 lbs.: C.B. Dollaway vs. Hector Lombard

Lombard äntrade buren med 5 raka matcher utan seger och hade kniven mot strupen. Efter en bra första rond av CB Dollaway blev han träffad av en stenhård vänsterkrok efter att gonggongen ljöd. Dollaway blev rejält rockad och kunde inte fortsätta matchen. Då slaget avlossades efter rondsignalen bedömdes det som ett otillåtet slag och Dollaway tilldömdes segern pga att Lombard diskades. Snopet minst sagt och synd på vad som var en småtrevlig fight.

135 lbs.: John Dodson vs. Pedro Munhoz

Inga viktproblem på horisonten och äntligen skulle vi få se dessa herrar göra upp i buren. Dodson inledde starkt och utnyttjade sin snabbhet och sitt fina fotarbete. I andra ronden kom Munhoz in i matchen men han var på efterkälken under merparten av ronden. Tredje ronden fortsatte Munhoz jaga Dodson som trippade runt och prickade med kontringar. Säker domslutsvinst för den numera ganska tråkige John Dodson. Tyvärr levde inte matchen upp till förväntningarna. Han fick med sig vinsten men man längtar inte direkt efter hans nästa fight.

155 lbs.: Beneil Dariush vs. Alexander Hernandez

UFC-debutanten Hernandez hoppade in på kort varsel och ersatte den skadade Bobby Green. Han var kraftig underdog och få gav honom en chans mot den duktige Beneil Dariush. Den mycket explosive Hernandez visade dock att han är att räkna med när han knockade Dariush efter blott 42 sekunder in i första ronden. Snacka om att göra avtryck i sin debut.

– Välkommen till UFC Sr. Hernandez!

115 lbs.: Mackenzie Dern vs. Ashley Yoder

Debutanten Dern inledde mycket aggressivt och satte hård press på Yoder. Hon fick dock inte mycket uträttat. Dern sökte clinch och nedtagningar men hon var inte framgångsrik. Istället kontrade Yoder effektivt med sin fina vänster. I slutet av tredje ronden fick Dern äntligen en nedtagning. Hon tog snabbt rygg på Yoder och hotade med en ’rear-naked choke’. Sista minuten av tredje ronden var sannolikt vad som räddade segern för den hypade nykomlingen. Hon tar hem ett delat domslut och UFC’s investering räddas av två domare. Puh…

Det var, om vi ska vara ärliga, inte särskilt hög nivå på den mma dessa damer bjöd på. Dern är onekligen en mycket vass grappler men hon har stooora luckor i sitt game. Hem och träna.

Huvudkort

135 lbs.: Ketlen Vieira vs. Cat Zingano

Zingano gjorde comeback efter ca 18 månaders frånvaro och det syntes att hon hade varit borta. Första ronden var jämn fram till Vieira fick en nedtagning och etablerade fin toppkontroll. I andra ronden fick Vieira en tidig nedtagning och visade återigen sin fina grappling och brottning. Hon gjorde inte mycket skada men hon hade total kontroll på marken. I tredje ronden kom Zingano ut aggressivt men blev snabbt nedtagen och det blev ytterligare en rond mestadels på rygg. I slutet av ronden kom Zingano upp och avslutade starkt i det stående. Det var dock långt ifrån tillräckligt. Vieira tog hem segern via delat domslut. Den domare som gav segern till Zingano måste ha varit hög eller möjligen blind.

265 lbs.: Andrei Arlovski vs. Stefan Struve

Arlovski inledde starkt med bensparkar och en fin nedtagning. Den 212 cm långe Stefan Struve såg inte särskilt imponerande ut. Andra ronden bjöd på en hel del händelsefattig clinch. I tredje ronden fick vi se företrädelsevis stående fighting i lågt tempo. Med 1 minut kvar fick Arlovski en nedtagning vilket sannolikt säkrade segern i en fight vi hade glömt innan kvällens slut.

Andrei Arlovski tog hem ett stabilt domslut och Joe Rogan talade i intervjun om en möjlig ”title run”. Rogan måste ha sett en annan match än jag. Kanske missade han att Struve gjorde en riktigt dålig fight. Kanske glömde han att Arlovski är 74 år (mma-år) och har en haka så känslig att den kan registrera jordbävningar på andra sidan jordklotet.

135 lbs.: Sean O’Malley vs. Andre Soukhamthath

– The Sugar Show!

O’Malley gjorde en mycket bra första rond. Hans varierade och dynamiska striking var riktigt giftig och i slutet av ronden skakade han Soukhamthath rejält. I andra ronden fick Soukhamthath en nedtagning men O’Malley var aktiv och hotade med submissions från rygg. I tredje ronden inledde O’Malley starkt men han skadade sin högra fot och kunde inte över huvud taget stå på foten under återstoden av ronden. Trots den skadade foten lyckades han uthärda de sista minuterna av matchen. En minst sagt minnesvärd match från Sean O’Malley som bjöd på bländande teknik och stort hjärta. Fight of the night och $50,000 var välförtjänt.

145 lbs: Frankie Edgar vs. Brian Ortega

– TKO 4.44 rond 1.

Edgar kom ut starkt och satte högt tempo. Hans snabbhet och fina fotarbete var i vanlig ordning nyckeln till framgång. Han jobbade in och ut och plockade poäng. Han såg vass ut och satte sin vanliga prägel på matchen. Efter 2 minuter såg det ut som att vi skulle få en “vintage Frankie Edgar fight”. Någon hade dock andra planer.

Brian Ortega såg lugn och oerhört avslappnad ut i buren. Trots att han blev prickad av Edgar behöll han lugnet och väntade på sin chans. Den kom efter ca fyra och en halv minut. Han prickade Edgar med en vacker vänster armbåge och följde upp med mycket välavvägda slagtekniker. Det var ett nästintill kliniskt avslut. Han blev den förste någonsin att avsluta Frankie Edgar och det skedde vid 4.44 av rond 1. Wow!

145 lbs.: Cris Cyborg vs. Yana Kunitskaya  

Kunitskaya inledde mycket offensivt och fick en tidig nedtagning. Hon visade även prov på fin clinch. Det såg lovande ut för nykomlingen i ungefär 2 minuter. Därefter visade Cyborg varför hon är mästarinna. Hennes kraft och aggressivitet banade väg för avslutet. Hon träffade med några hårda högerträffar och Kunitskaya fick panik. När hon gick ned klev Cyborg in och avslutade med tung ground-and-pound. Vinnare Cris Cyborg via TKO efter 3.25 av rond 1.

Sammanfattning

Kommentatorer för kvällen var Jon Anik, Joe Rogan och Daniel Cormier. Mycket stabil uppställning. Det var tur det för domar- och fighterinsatserna var påtagligt ojämna. Såväl ringdomare som poängdomare fattade märkliga beslut under kvällens gång.

Hector Lombard och CB Dollaway måste bokas för ett nytt möte när Dollaway har återhämtat sig från hjärnskakningen. Finns inte mycket att säga om vad som inträffade. Slagen kom efter gonggongen och Dollaway var definitivt inte i skick att fortsätta. Det enda rätta är att göra om det och boka dem för en ny match.

Förlusten av den tuffe Bobby Green var ett tungt slag för oss fans. Det var nog ännu tyngre för Beneil Dariush som blev tok-knockad av Greens ersättare – en hårdslående och helt okänd ung herre som hoppade in på kort varsel. Alexander Hernandez kunde nog inte ens ha drömt om en bättre debut i UFC.

Ketlen Vieira tog en fin seger mot Cat Zingano. Vieira är lovande men jag är, till skillnad från vissa, inte redo att ge henne titelchans ännu. Hon behöver minst en vinst mot topprankat motstånd för att övertyga mig. Hennes vinster mot Sarah McMann och Zingano bevisar inte att hon är mästarmaterial.

Andrei Arlovski vs. Skyskrapan blev en ganska tråkig historia. Oavsett vad UFC-soldaten Joe Rogan försöker sälja till oss så kan ingen lura i mig att Arlovski skulle kunna ta sig till toppen och utmana om titeln. Men han förtjänar ändå cred för att ha tagit två raka vinster efter att ha förlorat 5 raka.

Vad kan vi då säga om de superhypade ungdomarna och deras prestationer denna kväll? Mackenzie Dern kan skatta sig lycklig som fick med sig ett ganska turligt domslut i sin debut. Hon såg inte särskilt bra ut och har en hel del förbättringar att göra om hon ska ha i UFC att göra. Som tur är så är hennes grappling av yttersta världsklass så hon kan fokusera på att förbättra sin striking, brottning, cardio, taktiska förmåga och fysiska kapacitet.

Sean O’Malley däremot gjorde ingen besviken. Han har talang den killen. Han dominerade med sin fina striking och visade även prov på ’ground skills’ och hjärta. Lägg till karisma och attityd så har vi en potentiell stjärna. Det är såklart alldeles för tidigt, och vi har sett för lite av honom för, att kunna utnämna honom till framtida mästare, men en hyfsat stor stjärna kan han sannolikt bli. Han verkar ha hela paketet.

Om någon, mot förmodan, hade några tvivel kring Brian Ortegas förmåga måste man nu erkänna att han är ”the real deal”. Han hoppade in på kort varsel och tog sig an en av de bästa fjäderviktarna genom alla tider. Trots det var han fullständigt lugn och fokuserad. Det betalade sig och han tog karriärens tyngsta seger när han besegrade Frankie Edgar via TKO. Otroligt imponerande. Den 27-årige Ortega är definitivt på väg att bli en stjärna – detta oavsett om han i sin nästa fight lyckas betvinga Max Holloway.

Cris Cyborg gjorde vad Cyborg gör. Efter att ha spenderat en kort stund på rygg reste hon sig och stalkade utmanaren tills hon fick den öppning hon behövde. Hennes press och tunga höger gjorde jobbet. Det tog 3.25 sen var det klart. Det enda positiva med den här charaden var att den avslutades med att Cyborg i oktagonintervjun var tydlig med att hon i sin nästa fight har för avsikt att möta Amanda Nunes.

En ojämn kväll var därmed till ända. Nu blir det en liten paus för UFC innan oktagonen besöker London den 17 mars. Werdum kliver än en gång in och räddar UFC när de saknar en huvudmatch. Han tar sig an ryssen Alexander Volkov i vad som sannolikt är en “titel eliminator”, åtminstone för Werdums del.

________________________

Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Annons
Superkampanj: Få en Khabib Nurmagomedov eller Conor McGregor T-shirt

Vill du ha vår exklusiva Khabib eller Conor t-shirt? Följ instruktionerna nedan för att ta del av detta fantastiska erbjudande!

OBS! Kampanjen gäller endast de 200 första. Passa på!

 1. Registrera dig via någon av kampanjerna på Unibet eller Betfair via länkarna nedan.
 2. Gör en insättning på minst 100kr
 3. Fyll i formulären så vi får dina detaljer så vi kan skicka ut rätt t-shirt

MONSTERODDS PÅ CONOR MCGREGOR  

Unibet erbjuder två kampanjer inför matchen som ni kan välja mellan.

 1. 100X pengarna om Conor vinner, vinsten betalas ut som freebet. Klicka här!

 2. 50X pengarna om Conor vinner, vinsten betalas ut i CASH och omsättningsfritt. Klicka här!


MONSTERODDS PÅ KHABIB NURMAGOMEDOV  

 1. 60X pengarna hos Betfair om Khabib vinner. Klicka här!

FYLL I DETTA FORMULÄR

Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
Tillhandahålla anpassade annonser
Förbättra vår hemsida
Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
Kontakta dig via e-post
Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning
E-handelssäkerhet 
Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part 
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

Informationsskydd 
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter.  Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering, marknadsföring eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information.

Använder vi oss av cookies?

Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.Avsluta prenumeration 
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande eller genom att kontakta oss via info@kimura.se

Samtycke
Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Villkor:

 • Kampanjerna gäller endast nya kunder som reggar sig.
 • Det är spelbolagens villkor i kampanjerna som gäller för oddsboosten.
 • T-shirten är en kampanj från oss på MMABETZ samt Kimura.se, som vi erbjuder extra och ingenting som kommer från spelbolagen. Alla frågor om t-shirts mailas till shop@mmabetz.se
 • T-shirten skickas endast ut till kunder som reggat sig som nykunder via länkarna ovan, lagt in minst 100kr samt spelat för minst 100kr på valfri marknads hos spelbolagen.
 • Endast kunder som följt villkoren ovan och som vi verifierat med spelbolagen kommer att få t-shirts!
 • Endast länkarna på denna sida gäller för kampanjerna.
 • Vill ni ha bägge t-shirtsen, då måste göra 2 registreringar och följa alla steg ovan.

 

Läs mer
-44
Dana Sad
Dana Happy
Logan Paul

Dana White: Logan Paul skulle bli mördad i UFC

YouTube-kändisen Logan Paul gick nyligen en boxningsmatch mot en annan YouTuber vid namnet KSI, där han segrade via en draw. Efter detta har det ryktats om att Paul nu har siktet inställt på en match i den största MMA-organisationen UFC och har även blivit utmanad av Sage Northcutt.

Paul må ha en bakgrund inom brottning, men UFC:s VD Dana White är inte lockad av försöka få till ett möte för YouTube-sensationen. White menar att det skulle kunna leda till att han själv får skaka galler, då Paul troligtvis skulle skadas allvarligt eller inte ens ta sig ut levande.

Det här berättade White:

That guy would get murdered here. He would get hurt badly. If I ever let him fight in the UFC, I should be arrested.

White berättar dock att han är imponerad av Pauls berömmelse på YouTube och antalet PPV som hans match mot KSI drog in.

No hate for the kid. Good for him. Look at the business that guy has built on YouTube and the number of pay-per-views they did on YouTube. They did 800,000 at $10 for two guys that fight fans have never heard of. He’s built a great business for himself, great for him, it’s awesome.

But trust me, don’t play around here. You will get hurt.

Håller ni med om Whites åsikter kring detta eller borde Paul få en chans i UFC?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Alex Oliveira borde besegra Carlo Pedersoli Jr med sin erfarenhet

I måndags diskuterade MMA-panelen helgens co-main event, matchen mellan Alex Oliveira och Carlo Pedersoli Jr.  Panelen ansåg att mycket talar för att Alex Oliveira tar hem den här matchen. Detta då han både är en slagkraftig striker och en duktig grappler. I synnerhet visade han i sin senaste match mot Carlos Condit att han kan submitta sin motståndare, även om han stått för många avslut och submissions även tidigare i sin karriär.

Pedersoli Jr ska dock inte underskattas då han har visat i tidigare matcher att han kan bemästra hela gamet och att han har en otrolig hunger, vilket faktumet att detta blir hans 3:e(!) match på 5 månader bevisar. Oliveira har även visat att hans psyke inte är helt hundra när han blir pressad.  Ni kan se hela diskussionen i videon ovan.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Eryk Anders möter Thiago Santos i Sao Paulo

UFC Sao Paulo: Breakdown – Eryk Anders vs. Thiago Santos

I huvudmatchen i Sao Paulo skulle engelsmannen Jimi Manuwa ha mött den brasilianske veteranen Glover Teixeira. Oturligt nog ådrog sig brassen en skada och tvingades dra sig ur fighten. Härvid inleddes jakten på en värdig ersättare – någon med stark koppling till Brasilien, för att blidka den kräsna hemmapubliken. Valet föll på Thiago ”Marreta” Santos som tog klivet upp från mellanvikt för att ta sig an den tuffe strikern. Blott en vecka före matchen skadade sig även Manuwa och därför föll valet på Eryk Anders som ersättare. Med tanke på omständigheterna är det definitivt ingen dålig inhoppare. Detta är en ’match up’ mellan två kraftfulla och mycket hårdslående herrar. Det kan alltså bli underhållande, så länge det varar.

205 lbs. Eryk Anders vs. Thiago Santos

Eryk Anders
Eryk Anders (11-1)

Ålder: 31 år
Längd: 185 cm
Reach: 190,5 cm
Stance: southpaw

Eryk Anders är en f.d. amerikansk fotbollsspelare som hade en framgångsrik karriär vid University of Alabama. Han lyckades dock aldrig etablera sig i NFL och valde sedermera att lägga ner fotbollskarriären. Istället började han träna kampsport. Anders gick hela 22 amatörmatcher innan han 2015 gjorde professionell debut.

Han är en mycket atletisk och explosiv fighter som har rejäl kraft i slag och sparkar. Han är dessutom f.d. Golden Gloves-vinnare (amatörboxning) i Alabama vilket vittnar om skaplig teknik med händerna. Han har ett record på 3-1 i UFC och i sin senaste fight lyckades han, efter en i övrigt ganska blek insats, avsluta Tim Williams via KO i sista ronden.

Styrkor:
+ Fysik
+ Bra cardio och uthållighet
+ KO-kraft
+ Bra takedowns
+ Underskattad grappling

Svaghet:
– Oerfaren
– Lättläst


Thiago Santos (18-6)

Ålder: 34 år
Längd: 183 cm
Reach: 193 cm
Stance: ortodox

Santos har kampsportsbakgrund inom capoeira och thaiboxning, vilket man kan se i hans fightingstil. Han är mycket kraftfull och har rejäl KO-kraft – 12 av 18 vinster via KO. Santos tog sig till UFC 2013 via deltagande i The Ultimate Fighter Brazil. Han har sedan dess samlat ihop hela 15 matcher i UFC och har ett record på 10-5. Han har 5 vinster på sina 6 senaste matcher och den enda förlusten har kommit mot den högt rankade David Branch. Han hade dessförinnan fina vinster mot kvalitetsmotståndare som Jack Hermansson och Anthony Smith.

Styrkor:
+ Striking
+ KO-kraft
+ Fysik
+ Aggressivitet
+ Clinch

Svaghet:
– Stryktålighet
– Psyke (ojämn)

Eryk Anders möter Thiago Santos i Sao Paulo
Matchning

Som vi nämnde ovan är denna matchning något av en ”sista-minuten-lösning”. Det är trots det inget dålig match up. Det är två kraftfulla och hårdslående fighters som brukar bjuda på sevärd mma. Det är dessutom två fighters på väg uppåt i sina karriärer. Låt oss titta lite närmare på dessa kämpar och vad de har att erbjuda.

Eryk Anders starka toppgame

är som sagt en aggressiv och kraftfull fighter. Han har ett lugn i buren som är vanligt hos riktigt erfarna fighters. Han använder gärna sin fysik och kraft för att stalka och sätta press på motståndaren. Han är atletisk och väldigt explosiv. Anders har en fin jabb och bra feints, vilka han använder för att locka fram reaktioner från sina motståndare. Han jobbar metodiskt för att hitta öppningar för sin stenhårda vänster, eller så mixar han in nedtagningar. Han har ett starkt toppgame och farlig ground-and-pound.

Thiagi Santos i media
Thiago Santos utpräglad striker

Santos är som nämnt en utpräglad striker. En mycket kraftfull sådan med brutal kraft i såväl slag som sparkar. Han har bra teknik och fint fotarbete. Han är väldigt duktig på att fightas från båda stances – han byter gärna till southpaw för att avlossa sin brutala vänsterspark. Santos gillar att jobba från distans och prickskjuta med stenhårda tekniker. Han har även ett starkt clinchgame med farliga knän och armbågar. Santos hade tidigare i karriären ganska stora hål i sitt markgame men förefaller har åtgärdat dessa på senare tid. Han är långt ifrån någon supergrappler, men han har en stabil defensiv och ett tungt toppgame.

Anders visade i matchen mot Machida att han kan hantera en erfaren och tekniskt duktig striker. Detta mycket tack vare sin fysikalitet och konstanta press. Frågan är dock hur han förmår hantera en utpräglad powerstriker som är lika atletisk som han själv. Detta kan mycket väl sluta med att någon somnar i första ronden.

Vikten av distansen

Amerikanen har fin teknisk boxning och kommer därför sannolikt vilja hålla fighten på boxningsdistans. Där har han troligen ett litet övertag. Santos å sin sida gillar att ligga på lite längre distans och jobba med sina brutala sparkar. Därifrån kliver han sedan in och avlossar hårda slag. Den av de två som kan hålla fighten på sin favoritdistans kommer sannolikt att ha ett övertag. Santos gillar inte att bli hårt pressad och måste försöka straffa Anders tidigt för att bromsa dennes framfart.

Anders har troligtvis bättre brottning än Santos men brassen har förbättrat sitt nedtagningsförsvar avsevärt och kan själv då och då växla in en nedtagning. Han måste alltså vara på sin vakt så att han inte fastnar under Santos som har otäck ground-and-pound. Om Anders kan ta ner brassen har han ett fint toppgame som kan skapa rejäla bekymmer för Santos.

Vem är favoriten?

Då detta är en femrondersmatch borde det innebära ett övertag för den konditionsstarke amerikanen. Han tar dock fighten på en veckas varsel och därför får vi nog säga att det är helt jämnt på denna punkt. Vi har alltså två mycket hårdslående och offensiva herrar som ställs mot varandra. Santos är mer erfaren, har publiken på sin sida och har haft mer tid att förbereda sig. Allt detta talar till hans fördel. Anders tar en fight i fel viktklass, på bortaplan och med en veckas varsel – man skulle kunna se det som att han egentligen inte har något förlora. Det kan tala till hans fördel. Inatt får vi svaret på våra frågor.

_____________________

Kimuraredaktionen

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Tyron Woodley sitter på stol

Tyron Woodleys skada värre än befarat – kommer inte tävla på UFC 230

Det kommer inte bli någon titelmatch på UFC 230 för den regerande welterviktsmästaren Tyron Woodley. Skadan som Woodley ådrog sig under sin senaste match mot Darren Till är värre än vad man trott.

MMA-journalisten Ariel Helwani meddelar att den 36-årige mästaren kommer att behöva genomgå operation vilket innebär att Woodley är borta mellan 8-12 veckor. Då UFC 230 äger rum den 3:e november är det uteslutet att Woodley kan gå match på den galan.

UFC 230 har fortfarande ingen huvudmatch

Med mindre än 1,5 månad kvar tills UFC 230 äger rum i Madison Square Garden i New York, har organisationen fortfarande ingen huvudmatch för galan. Efter sin dominanta seger mot den dittills obesegrade britten Darren Till berättade Woodley att han skulle kunna möta Colby Covington på UFC 230.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Alexander Gustafsson och Jon Jones staredown

Jon Jones kryptiska hälsning till Alexander Gustafsson – The Mauler svarar

Tidigare i veckan blev det klart att den forne UFC-mästaren Jon Jones får en mildare straff av den amerikanska antidopning organisationen USADA än vad de flesta hade förväntat sig. Jones som testade positiv i samband med en dopningskontroll i juli förra året, fick ”endast” 15 månaders avstängning. Straffet är retroaktivt vilket innebar att Jones kan tävla redan i oktober.

Alexander Gustafsson utmanar Jones

Kort efter att Jones straff blev officiell gick den svenske Alexander Gustafsson ut och utmanade Jones via ett Twitter-inlägg.

Congratulations @jonnybones I’m really glad u are back! @dc_mma is aiming for Brock.. so let’s give the fans another legendary fight for the belt 👊🏻 @ufc @danawhite

Nu verkar det som att Jones ”svarat” svenskens utmaning, men på sitt speciella sätt.

The Mauler svarar Jones med att ställa frågan vem Jones ska möta om inte han.

Who would u fight if not me champ @jonnybones ?! That’s the only fight that makes sense right now! Why wait let’s do it.. let me beat u one more time

Första matchen

Gustafsson och Jones möttes för fem år seedan i september 2013 under UFC 165 i Toronto, Kanada, där Jones vann matchen på domslut efter fem väldigt jämna ronder. Matchen som röstats fram till den näst bästa någonsin, är den tuffaste matchen den forne mästaren Jones gått i sin karriär och en re-match var planerad året efter. Gustafsson ådrog sig dock en skada och Daniel Cormier fick kliva in istället.

Jon Jones turbulenta år

Åren efter titelmatchen mot Alexander Gustafsson har inte varit de bästa för den före detta lätt-tungviktsmästaren Jon Jones.  Den nu 31-årige Jones försvarade först sitt bälte två gånger, mot Glover Teixeira och Daniel Cormier, innan han blev av med sitt bälte.

I april 2015 krockade Jones med sin bil, där han bl.a. skadade en gravid kvinna och flydde sedan från platsen.  Incidenten ledde till att UFC tog ifrån Jones hans bälte. Jones lyckades komma undan med endast samhällstjänst och kunde återvända året efter och ta sig an och besegra Ovince St Preux i sin comeback match. Ett andra möte med Daniel Cormier bokades in på UFC 200 i juni 2016, men dagar innan galan ställdes matchen in då Jones testade positivt vid en dopningskontroll. Jones stängdes av ett år för det ”snedsteget”.

Efter avstängningen mötte Jones den regerande mästaren Cormier på UFC 214 i juli förra året. Jones vann matchen via knockout, men den vinsten ändrades till no-contest när Jones återigen testade positivt vid en dopningskontroll.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night 137 - Matchkort

Video
UFC Sao Paulo: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik, Diskussion

UFC Fight Night 137: Sao Paulo har drabbats av en del bakslag när det kommer till galans huvudmatch. Från börjar var det tänkt att Glover Teixeira skulle möta Jimi Manuwa. Teixeira fick dock dra sig ur matchen och ersattes då av Thiago Santos. I dag kom dock nyheten att även Manuwa tvingas dra sig ur och Thiago Santos får nu möta Eryk Anders istället.

Co-main event för galan kommer att vara matchen mellan Alex Oliveira och Carlo Pedersoli Jr. Galan kommer även bjuda på en intressant match mellan UFC-profilerna Antonio Rogerio Nogueira och Sam Alvey.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider med odds från Unibet.  Under det har ni Bettinghörnan och Analysen. Under detta kan ni se det senaste avsnittet av MMA-panelen och längst ned finner ni utförlig statistik över matchkortet:

HUVUDKORT (Startar kl. 04:30 och sänds på Viaplay Fighting)

Lätt-tungvikt: Eryk Anders(2.25) vs. Thiago Santos(1.65)
Weltervikt: Alex Oliveira(1.25) vs. Carlo Pedersoli Jr.(3.80)
Lätt-tungvikt: Antônio Rogério Nogueira(3.80) vs. Sam Alvey(1.25)
Bantamvikt: Renan Barão(1.55) vs. Andre Ewell(2.40)
Stråvikt: Randa Markos(1.88) vs. Marina Rodriguez(1.88)

UNDERKORT (Startar kl 00.30 och sänds på Fight Pass)

Lättvikt: Charles Oliveira(1.25) vs. Christos Giagos(3.80)
Lättvikt: Francisco Trinaldo(1.41) vs. Evan Dunham(2.85)
Lätt-tungvikt: Luis Henrique(2.35) vs. Ryan Spann(1.57)
Tungvikt: Augusto Sakai(1.43) vs. Chase Sherman(2.75)
Weltervikt: Sérgio Moraes(1.33) vs. Ben Saunders(3.25)
Flugvikt: Mayra Bueno Silva(2.18) vs. Gillian Robertson(1.66)
Mellanvikt: Thales Leites(2.08) vs. Hector Lombard(1.72)
Weltervikt: Elizeu Zaleski dos Santos(1.12) vs. Luigi Vendramini(6.00)
Stråvikt: Livia Renata Souza(1.07) vs. Alex Chambers(8.00)

Eryk Anders möter Thiago Santos i Sao Paulo

Alex Oliveira möter Carlo Pedersoli Jr

Nedan kan ni se intressant statistik för galans matcher:

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Sao Paulo: De ceremoniella invägningarna (Startar kl. 23:00)

Denna helg kommer vi få se Thiago Santos möta Eryk Anders i hans hemland Brasilien. Detta då UFC Fight Night 137 går av stapeln i Sao Paulo.

Klockan 23:00 i natt är det tänkt att de ceremoniella invägningarna för galan ska äga rum.  Detta kommer ni kunna se live i videon ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Thiago Santos favorit – om han klarar Eryk Anders tidiga anstormning

I måndags diskuterade MMA-panelen den då purfärska matchningen mellan Eryk Anders och Thiago Santos. Panelen ansåg att det var en helt okej matchning mellan 2 egentliga mellanviktare, med mycket krut i nävarna, och som båda är väldigt underhållande fighters. Dock var det tveksamt om den egentligen förtjänar att vara huvudmatch på en UFC-gala.

Panelen förutspådde en stående match där Santos är favorit, i synnerhet om Anders är lika loj som i sin senaste match. Anders ska dock inte underskattas och man bör komma ihåg att Santos vikt ner sig i ett par matcher när det blivit tufft. Han ska dock kunna vinna den här matchen om han klarar Anders anstormning i början av matchen.  Ni kan se hela diskussionen i videon ovan:

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Sao Paulo: Invägningsresultat – Renan Barao missar vikten med 2,6 kg

De tidiga invägningarna för UFC Fight Night 137 är avklarade där alla fighters klarade vikten utom den forne mästaren Renan Barao (34-6 MMA, 9-5 UFC) som missade vikten grovt med  5,75 Ibs (ca: 2,6 kg).

Ni kan se hela resultatet för invägningen nedan:

HUVUDKORT

205 lbs.: Thiago Santos (203.7) vs. Eryk Anders (205.6)
170 lbs.: Alex Oliveira (171) vs. Carlo Pedersoli (170.3)
205 lbs.: Sam Alvey (205.6) vs. Antonio Rogerio Nogueira (205.3)
135 lbs.: Renan Barao (141.75)* vs. Andre Ewell (135)
115 lbs.: Randa Markos (115.7) vs. Marina Rodriguez (115.4)

UNDERKORT

155 lbs.: Christos Giagos (155.6) vs. Charles Oliveira (153.9)
155 lbs.: Evan Dunham (156) vs. Francisco Trinaldo (155)
205 lbs.: Luis Henrique (204.8) vs. Ryan Spann (203.8)
265 lbs.: Augusto Sakai (265.6) vs. Chase Sherman (257.1)

170 lbs.: Sergio Moraes (170.8) vs. Ben Saunders (170.3)
125 lbs.: Marya Bueno Silva (125.4) vs. Gillian Robertson (125.6)
185 lbs.: Thales Leites (185.9) vs. Hector Lombard (185.7)
170 lbs.: Elizeu Zaleski dos Santos (170.6) vs. Luigi Vendramini (170.4)
115 lbs.: Alex Chambers (115.8) vs. Livia Renata Souza (116)

*  Barao missar vikten med 5.75 lbs och får böta 30% av sitt lönegage till  Ewell.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Josefine lindgren knutsson går match i K-1

Josefine Lindgren Knutsson går stormatch i K-1 i Japan

Det svenska framtidslöftet Josefine Lindgren Knutsson, som vann sin proffsdebut i kickboxning i december mot Monika Porażyńska-Bohn, är klar för en supermatch i Tokyo, Japan den 3:e november inom organisationen K-1.

Lindgren Knutsson är sedan tidigare svensk mästarinna i Muay Thai och vann i våras VM-guldet i Mexico.  Nu kommer hon alltså möta japanskan Kana.

Svenskan hade följande att säga om matchningen till budokampsport.se:

Man har liksom alltid tittat på det stora k-1 galorna och nu ska man ställa upp där själv. En ära! Arenan är enorm och absolut den största jag ställt upp i. Kana är deras stora stjärna med många knockout vinster. Men hur hon kör och vad hon gör bryr jag mig inte om. Jag respekterar alla utanför ringen men i ringen respekterar jag ingen. Om jag inte slåss med de bästa kommer jag aldrig kunna bli bäst. Jag ska upp till toppen och möta alla.

Svenskan såg även fram emot att få fightas inom Muay Thai  i december i Thailand:

Ska bli så kul att se Tokyo med och en bra uppvärmning till matchen i Bangkok på kings birthday som är en månad efter. Vi har rätt mycket på gång nu som fortfarande inte är officiellt men det kommer ut så småningom.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy