UFC 222: Eftertankar

T-Mobile Arena i Las Vegas Nevada var platsen för nattens gala. Det var ett hårt prövat kort som räddades med hjälp av en nödlösning – en improviserad titelfight i damernas 145 lbs. Dvs ”viktklassen som egentligen inte existerar”. När Max Holloway skadade sig grät vi som barn över att vi än en gång gick miste om en kanonmatch mellan Holloway och Edgar. En match vi verkligen sett fram emot. Istället fick vi Edgar vs. Ortega i en trerondersfight. Intressant men ändå ett nedköp. Nåja, det blev inte så tokigt i slutändan men det återkommer vi till.

Dessutom fick vi Cris Cyborg mot ytterligare en (hyfsat) okänd bantamviktare i Yana Kunitskaya – som gav osannolika 11.00x i odds. UFC försökte alltså än en gång lura oss att tro att de placerat Cyborg i en legitim matchning. Det är som om Real Madrid skulle ställas mot Falkenbergs FF i finalen av Champions League pga att Bayern München hade skadat sig. Ja, jag vet att exemplet är dåligt men ni förstår poängen. Tack och lov betalar vi inte för ppv i Sverige – att behöva pröjsa $64.99 = 536 kronor för att se eländet hade varit direkt skadligt för blodtrycket.

Nog med gnäll – nu kör vi!

Underkort

205 lbs.: Jordan Johnson vs. Adam Milstead

Den kraftigt favorittippade brottaren Jordan Johnson tog sig an den f.d. tungviktaren Adam Milstead. Det var en rätt tråkig historia. Varken Johnson eller Milstead övertygade. Två av domarna ansåg att Johnson gjorde vad som krävdes i den ensidiga fighten.

135 lbs.: Bryan Caraway vs. Cody Stamann

Bryan Caraway gjorde comeback efter skada och inledde mycket starkt. I andra ronden kom Cody Stamann tillbaka och utjämnade matchen – 1-1 i ronder inför tredje och sista ronden. Tredje ronden var jämn och höll bra tempo. Stamann kontrollerade merparten av ronden men Caraway avslutade starkt och var nära att stjäla ronden. Stamann fick det delade domslutet. Stark prestation av Stamann att besegra en högt rankad och mycket erfaren fighter.

170 lbs.: Zak Ottow vs. Mike Pyle

Mike Pyle gjorde sin sista fight i karriären och det gick inte riktigt som planerat. Han träffades av en överhandshöger och det blev början på slutet. Ottow klev in och avslutade med ground-and-pound. Domaren avbröt vid 2.34 i rond 1. Antiklimax för Pyle men Ottow var ödmjuk och respektfull.

185 lbs.: C.B. Dollaway vs. Hector Lombard

Lombard äntrade buren med 5 raka matcher utan seger och hade kniven mot strupen. Efter en bra första rond av CB Dollaway blev han träffad av en stenhård vänsterkrok efter att gonggongen ljöd. Dollaway blev rejält rockad och kunde inte fortsätta matchen. Då slaget avlossades efter rondsignalen bedömdes det som ett otillåtet slag och Dollaway tilldömdes segern pga att Lombard diskades. Snopet minst sagt och synd på vad som var en småtrevlig fight.

135 lbs.: John Dodson vs. Pedro Munhoz

Inga viktproblem på horisonten och äntligen skulle vi få se dessa herrar göra upp i buren. Dodson inledde starkt och utnyttjade sin snabbhet och sitt fina fotarbete. I andra ronden kom Munhoz in i matchen men han var på efterkälken under merparten av ronden. Tredje ronden fortsatte Munhoz jaga Dodson som trippade runt och prickade med kontringar. Säker domslutsvinst för den numera ganska tråkige John Dodson. Tyvärr levde inte matchen upp till förväntningarna. Han fick med sig vinsten men man längtar inte direkt efter hans nästa fight.

155 lbs.: Beneil Dariush vs. Alexander Hernandez

UFC-debutanten Hernandez hoppade in på kort varsel och ersatte den skadade Bobby Green. Han var kraftig underdog och få gav honom en chans mot den duktige Beneil Dariush. Den mycket explosive Hernandez visade dock att han är att räkna med när han knockade Dariush efter blott 42 sekunder in i första ronden. Snacka om att göra avtryck i sin debut.

– Välkommen till UFC Sr. Hernandez!

115 lbs.: Mackenzie Dern vs. Ashley Yoder

Debutanten Dern inledde mycket aggressivt och satte hård press på Yoder. Hon fick dock inte mycket uträttat. Dern sökte clinch och nedtagningar men hon var inte framgångsrik. Istället kontrade Yoder effektivt med sin fina vänster. I slutet av tredje ronden fick Dern äntligen en nedtagning. Hon tog snabbt rygg på Yoder och hotade med en ’rear-naked choke’. Sista minuten av tredje ronden var sannolikt vad som räddade segern för den hypade nykomlingen. Hon tar hem ett delat domslut och UFC’s investering räddas av två domare. Puh…

Det var, om vi ska vara ärliga, inte särskilt hög nivå på den mma dessa damer bjöd på. Dern är onekligen en mycket vass grappler men hon har stooora luckor i sitt game. Hem och träna.

Huvudkort

135 lbs.: Ketlen Vieira vs. Cat Zingano

Zingano gjorde comeback efter ca 18 månaders frånvaro och det syntes att hon hade varit borta. Första ronden var jämn fram till Vieira fick en nedtagning och etablerade fin toppkontroll. I andra ronden fick Vieira en tidig nedtagning och visade återigen sin fina grappling och brottning. Hon gjorde inte mycket skada men hon hade total kontroll på marken. I tredje ronden kom Zingano ut aggressivt men blev snabbt nedtagen och det blev ytterligare en rond mestadels på rygg. I slutet av ronden kom Zingano upp och avslutade starkt i det stående. Det var dock långt ifrån tillräckligt. Vieira tog hem segern via delat domslut. Den domare som gav segern till Zingano måste ha varit hög eller möjligen blind.

265 lbs.: Andrei Arlovski vs. Stefan Struve

Arlovski inledde starkt med bensparkar och en fin nedtagning. Den 212 cm långe Stefan Struve såg inte särskilt imponerande ut. Andra ronden bjöd på en hel del händelsefattig clinch. I tredje ronden fick vi se företrädelsevis stående fighting i lågt tempo. Med 1 minut kvar fick Arlovski en nedtagning vilket sannolikt säkrade segern i en fight vi hade glömt innan kvällens slut.

Andrei Arlovski tog hem ett stabilt domslut och Joe Rogan talade i intervjun om en möjlig ”title run”. Rogan måste ha sett en annan match än jag. Kanske missade han att Struve gjorde en riktigt dålig fight. Kanske glömde han att Arlovski är 74 år (mma-år) och har en haka så känslig att den kan registrera jordbävningar på andra sidan jordklotet.

135 lbs.: Sean O’Malley vs. Andre Soukhamthath

– The Sugar Show!

O’Malley gjorde en mycket bra första rond. Hans varierade och dynamiska striking var riktigt giftig och i slutet av ronden skakade han Soukhamthath rejält. I andra ronden fick Soukhamthath en nedtagning men O’Malley var aktiv och hotade med submissions från rygg. I tredje ronden inledde O’Malley starkt men han skadade sin högra fot och kunde inte över huvud taget stå på foten under återstoden av ronden. Trots den skadade foten lyckades han uthärda de sista minuterna av matchen. En minst sagt minnesvärd match från Sean O’Malley som bjöd på bländande teknik och stort hjärta. Fight of the night och $50,000 var välförtjänt.

145 lbs: Frankie Edgar vs. Brian Ortega

– TKO 4.44 rond 1.

Edgar kom ut starkt och satte högt tempo. Hans snabbhet och fina fotarbete var i vanlig ordning nyckeln till framgång. Han jobbade in och ut och plockade poäng. Han såg vass ut och satte sin vanliga prägel på matchen. Efter 2 minuter såg det ut som att vi skulle få en “vintage Frankie Edgar fight”. Någon hade dock andra planer.

Brian Ortega såg lugn och oerhört avslappnad ut i buren. Trots att han blev prickad av Edgar behöll han lugnet och väntade på sin chans. Den kom efter ca fyra och en halv minut. Han prickade Edgar med en vacker vänster armbåge och följde upp med mycket välavvägda slagtekniker. Det var ett nästintill kliniskt avslut. Han blev den förste någonsin att avsluta Frankie Edgar och det skedde vid 4.44 av rond 1. Wow!

145 lbs.: Cris Cyborg vs. Yana Kunitskaya  

Kunitskaya inledde mycket offensivt och fick en tidig nedtagning. Hon visade även prov på fin clinch. Det såg lovande ut för nykomlingen i ungefär 2 minuter. Därefter visade Cyborg varför hon är mästarinna. Hennes kraft och aggressivitet banade väg för avslutet. Hon träffade med några hårda högerträffar och Kunitskaya fick panik. När hon gick ned klev Cyborg in och avslutade med tung ground-and-pound. Vinnare Cris Cyborg via TKO efter 3.25 av rond 1.

Sammanfattning

Kommentatorer för kvällen var Jon Anik, Joe Rogan och Daniel Cormier. Mycket stabil uppställning. Det var tur det för domar- och fighterinsatserna var påtagligt ojämna. Såväl ringdomare som poängdomare fattade märkliga beslut under kvällens gång.

Hector Lombard och CB Dollaway måste bokas för ett nytt möte när Dollaway har återhämtat sig från hjärnskakningen. Finns inte mycket att säga om vad som inträffade. Slagen kom efter gonggongen och Dollaway var definitivt inte i skick att fortsätta. Det enda rätta är att göra om det och boka dem för en ny match.

Förlusten av den tuffe Bobby Green var ett tungt slag för oss fans. Det var nog ännu tyngre för Beneil Dariush som blev tok-knockad av Greens ersättare – en hårdslående och helt okänd ung herre som hoppade in på kort varsel. Alexander Hernandez kunde nog inte ens ha drömt om en bättre debut i UFC.

Ketlen Vieira tog en fin seger mot Cat Zingano. Vieira är lovande men jag är, till skillnad från vissa, inte redo att ge henne titelchans ännu. Hon behöver minst en vinst mot topprankat motstånd för att övertyga mig. Hennes vinster mot Sarah McMann och Zingano bevisar inte att hon är mästarmaterial.

Andrei Arlovski vs. Skyskrapan blev en ganska tråkig historia. Oavsett vad UFC-soldaten Joe Rogan försöker sälja till oss så kan ingen lura i mig att Arlovski skulle kunna ta sig till toppen och utmana om titeln. Men han förtjänar ändå cred för att ha tagit två raka vinster efter att ha förlorat 5 raka.

Vad kan vi då säga om de superhypade ungdomarna och deras prestationer denna kväll? Mackenzie Dern kan skatta sig lycklig som fick med sig ett ganska turligt domslut i sin debut. Hon såg inte särskilt bra ut och har en hel del förbättringar att göra om hon ska ha i UFC att göra. Som tur är så är hennes grappling av yttersta världsklass så hon kan fokusera på att förbättra sin striking, brottning, cardio, taktiska förmåga och fysiska kapacitet.

Sean O’Malley däremot gjorde ingen besviken. Han har talang den killen. Han dominerade med sin fina striking och visade även prov på ’ground skills’ och hjärta. Lägg till karisma och attityd så har vi en potentiell stjärna. Det är såklart alldeles för tidigt, och vi har sett för lite av honom för, att kunna utnämna honom till framtida mästare, men en hyfsat stor stjärna kan han sannolikt bli. Han verkar ha hela paketet.

Om någon, mot förmodan, hade några tvivel kring Brian Ortegas förmåga måste man nu erkänna att han är ”the real deal”. Han hoppade in på kort varsel och tog sig an en av de bästa fjäderviktarna genom alla tider. Trots det var han fullständigt lugn och fokuserad. Det betalade sig och han tog karriärens tyngsta seger när han besegrade Frankie Edgar via TKO. Otroligt imponerande. Den 27-årige Ortega är definitivt på väg att bli en stjärna – detta oavsett om han i sin nästa fight lyckas betvinga Max Holloway.

Cris Cyborg gjorde vad Cyborg gör. Efter att ha spenderat en kort stund på rygg reste hon sig och stalkade utmanaren tills hon fick den öppning hon behövde. Hennes press och tunga höger gjorde jobbet. Det tog 3.25 sen var det klart. Det enda positiva med den här charaden var att den avslutades med att Cyborg i oktagonintervjun var tydlig med att hon i sin nästa fight har för avsikt att möta Amanda Nunes.

En ojämn kväll var därmed till ända. Nu blir det en liten paus för UFC innan oktagonen besöker London den 17 mars. Werdum kliver än en gång in och räddar UFC när de saknar en huvudmatch. Han tar sig an ryssen Alexander Volkov i vad som sannolikt är en “titel eliminator”, åtminstone för Werdums del.

________________________

Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Jack Hermansson avslutar Gerald Meerschaert i rond 1 – inkasserar sin 5:e seger i UFC

Den svenske mellanviktaren Jack Hermansson (17-4 MMA, 4-2 UFC) fortsätter att imponera i UFC. Under nattens gala i Milwaukee, Wisconsin, tog Hermansson sin femte seger när han besegrade hemmafightern Gerald Meerschaert (28-9 MMA, 4-1 UFC). Svensken dominerade helt matchen och lyckades avsluta amerikanen i rond 1 via submission.

Efter vinsten bad Hermansson om ursäkt till fansen samt berättade att han skulle vilja möta Brad Tavares eller Elias Theodorou härnäst.

Den 30-årige svensken har nu 5-2 i UFC sedan debuten i september 2016, där han vunnit fyra av sina vinster via avslut. Innan vinsten mot Gerald besegrade Hermansson den forne titelutmanaren Thales Leites via TKO i maj i år.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
ufc 233

Paul Felder vs. James Vick flyttad till Fight Night Phoenix

Ett möte mellan lättviktarna Paul Felder och James Vick var tidigare bokat för UFC 233 i januari, men de kommer nu istället att mötas under Fight Night i Phoenix i februari.

Det här kunde man läsa via Twitter:

Den irländske fightern Felder hade tidigare 3 raka vinster innan han mötte Mike Perry under UFC 226, där han förlorade via ett delat domslut. Hans tidigare 3 segrar var via KO/TKO mot Alessandro Ricci, Steven Ray och Charles Oliveira. Han har nu ett record på 15 vinster och 4 förluster.

Vick hade tidigare 4 raka vinster, men förlorade sedan mot Justin Gaethje via knockout i första ronden under Fight Night 135. Han har nu ett record på 13 vinster och 2 förluster.

Fight Night Phoenix äger rum i Arizona den 17  februari.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Ben Askren vs Robbie Lawler

Matchen mellan Ben Askren och Robbie Lawler flyttas fram till UFC 235

I slutet av förra månaden meddelades att ONE Championship och före detta Bellator-mästaren Ben Askren kommer att möta den forne welterviktsmästaren Robbie Lawler under UFC 233 i januari. Nu har man valt att flytta fram mötet mellan de två till UFC 235 som äger rum i Las Vegas i mars.

Via Twitter:

Den obesegrade Askren (18-0-) gjorde en överraskande övergång till UFC när det stod klart at dern före detta flugviktsmästaren Demetrious Johnson kommer att gå över till ONE Championship. Askren utmanade då snabbt Kamaru Usman och Colby Covington, men kommer nu att möta den före detta welterviktsmästaren Lawler.

Lawler (28-12) gick senast match under UFC on FOX 26 förra året, där han förlorade mot forne lättviktsmästaren Rafael dos Anjos via ett enhälligt domslut. Han har sedan dess varit borta på grund av en knäskada.

UF 235 äger rum i Las Vegas den 2 mars.

 

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Brave FC 20: Khamzat Chimaev möter Sidney Wheeler i huvudmatchen

En mellanviktsmatch har blivit klar mellan AllStars-fightern Khamzat Chimaev och veteranen Sydmey Wheeler under Brave FC 20. Wheeler var tidigare bokad mot Leon Aliu och Chimaev ersätter nu med en veckas varsel.

Via Instagram?

I november mötte Chimaev den österrikiske fightern Marco Kisic under Brave FC 18, där han segrade via submission i första ronden.

Wheeler hade tidigare 3 raka vinster innan han förlorade mot Abdoul Abdouraguimov via TKO i första ronden under Brave FC 14. Han har nu ett record på 6 vinster och 3 förluster.

Här kan vi se kortet för Brave FC 20 som äger rum i Hyderabad i Indien den 22 december:

Mellanvikt: Sidney Wheeler vs. Khamzat Chimaev
Lättvikt: Anas Siraj Mounir vs. John Brewin
Bantamvikt: K. Agasa vs. Jalal Al Daaja
Tungvikt: Mindaugas Gerve vs. Rob Beech
Fjädervikt: Abdul Muneer vs. Ali Al Qaisi
Mellanvikt: Oloan Silalahi vs. Satinder Bankura
Flugvikt: S. Behuria vs. Sarabjit Singh
Stråvikt: Micol di Segni vs. Maria Ribeiro
Bantamvikt: Keith Lee vs. Angad Bisht

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Jack Hermansson borde gå på avslut tidigt mot Gerald Meerschaert

I måndagens avsnitt av MMA-panelen diskuterades det såklart om Jack Hermanssons  kommande match, denna helg, mot amerikanen Gerald Meerschaert. Panelen tyckte det var synd att Hermansson, som är vår mest aktive UFC-fighter, inte blivit belönad med en match mot rankat motstånd efter sin otroliga prestation mot Thales Leites. Meerschaert är dock en meriterad och farlig fighter med bra submission game.

Panelen hoppades att Hermansson försöker gå på avslut och visa upp ett bra fotarbete och bjuder på högklassig ground-and-pound.  Alla var eniga med oddsmakarna om att Hermansson är favorit att ta hem matchen.

Ni kan se hela diskussionen i videon ovan.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Jack Hermnasson

UFC Milwaukee: Speltips – Jack Hermansson kommer avsluta Meerschaert

Inatt äger den sista FOX-sända UFC-galan rum i Milwaukee, Wisconsin, där vi har ett lättviktsmöte mellan Kevin Lee och Al Iaquinta. För oss svenskar är dock en match på underkortet mest intressant, där Jack Hermansson går sin sjunde match i UFC mot hemmafightern Gerald Meerschaert. Just den i matchen har jag hittat mitt bästa speltips.

Jag har tagit en närmare titt på oddsen på galans matchkort och tagit fram mina tre bästa spel. Oddsen för från Unibet på alla matcher kan ni ta del av här nedan.

Lättvikt: Kevin Lee(1.33) vs. Al Iaquinta(3.15)
Lättvikt: Edson Barboza(1.87) vs. Dan Hooker(1.87)
Bantamvikt: Rob Font(1.55) vs. Sergio Pettis(2.35)
Lättvikt: Jim Miller(3.15) vs. Charles Oliveira(1.33)

Weltervikt: Zak Ottow(3.50) vs. Dwight Grant(1.28)
Lättvikt: Bobby Green(2.90) vs. Drakkar Klose(1.38)
Lättvikt: Jared Gordon(1.63) vs. Joaquim Silva(2.20)
Mellanvikt: Gerald Meerschaert(2.38) vs. Jack Hermansson(1.57)
Fjädervikt: Dan Ige(1.55) vs. Jordan Griffin(1.63)
Lätt-tungvikt: Adam Milstead(1.60) vs. Mike Rodriguez(2.25)
Mellanvikt: Trevor Smith(3.15) vs. Zak Cummings(1.33)
Tungvikt: Chris de la Rocha(3.75) vs. Juan Adams(1.25)

 

Jack Hermansson ger guldodds

Mitt första spel är Jack Hermansson som rak vinnare på 1.57. Oddset för Jack har under den senaste veckan gått från 1.40 till 1.57, och det tackar man för. Jack såg riktigt fokuserad ut på invägningarna. Jack är bättre än Gerald på alla distanser och borde egentligen ha mött en högre rankad fighter efter sin senaste vinst mot Thales Leites. Geralds främsta styrka är hans brottning/grappling och ständiga press. Som southpaw har han haft fina framgångar i sitt stående game mycket tack vare det och sitt press, dock har han en tendens att exponera sin haka rejält när han pressar framåt, eller blir pressad. Gerald har även en tendens att röra sig rakt bak när han blir pressad. Dock så har han fina nedtagningar och tajmar dem väldigt väl när han blir pressad.

Jack switchar stands hela tiden och rör sig otroligt bra. Han rör sig hela tiden runt sin motståndare och sätter en helt annan typ av press som jag tror kommer bryta ned Gerald med sin striking, för att sedan hitta en fin ingång till en nedtagning. Väl nere på marken kommer Gerald inte kunna stå emot Jacks fina ground ´n pound. Förr eller senare kommer Jack att avsluta amerikanen. Hermansson har hela 14 avslut på sina 17 vinster, där 11 har varit via TKO och tre via submission. Jag spelar på just avslut i denna match med, som ger hela 2.75 på Unibet.

Vill man vara lite mer försiktig tycker jag att spel på Jack som vinnare på 1.57, och vill man chansa lite så tycker jag att Jack via submission på 8.5 är spelvärd då Gerald förlorat hela 7 av sina matcher på submission.

 

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Milwaukee: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik, Diskussion

Natten till söndagen denna helg går UFC on Fox 31 av stapeln i Milwaukee, Wisconsin. Huvudmatchen för galan kommer att vara matchen mellan de tidigare titelutmanarna i lättvikt Kevin Lee (Interim-titeln) och Al Iaquinta som gick sin senaste match om titeln mot Khabib Nurmagomedov i april. Kevin Lee besegrade i sin senaste match Edson Barboza genom teknisk knockout och hoppas nu återvända mot topprankingen för den späckade lättviktsdivisionen.

Galans co-main event kommer att vara matchen mellan brasilianaren Edson Barboza och nya zeeländaren Dan Hooker. Barboza har nu 2 raka förluster och hoppas vända trenden genom en serger mot den lovande Hooker.

Dessutom kommer vi få se vår egne Jack Hermansson möta Gerald Meerschaert inom mellanvikt. Hermansson hoppas kunna dryga ut sin vinstsvit till 2 raka och stiga i rankingen efter att han i förra matchen besegrade Thales Leites genom teknisk knockout.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider odds från Unibet. Under det finner ni Bettinghörnan och det senaste avsnittet av MMA-panelen och under detta ser ni utförlig statistik för galans matcher:

HUVUDKORT (Startar kl. 02:00 och sänds på Viaplay Fighting)
Lättvikt: Kevin Lee(1.33) vs. Al Iaquinta(3.15)
Lättvikt: Edson Barboza(1.87) vs. Dan Hooker(1.87)
Bantamvikt: Rob Font(1.55) vs. Sergio Pettis(2.35)
Lättvikt: Jim Miller(3.15) vs. Charles Oliveira(1.33)

UNDERKORT (Startar kl. 23:00 och sänds på Viaplay Fighting)
Weltervikt: Zak Ottow(3.50) vs. Dwight Grant(1.28)
Lättvikt: Bobby Green(2.90) vs. Drakkar Klose(1.38)
Lättvikt: Jared Gordon(1.63) vs. Joaquim Silva(2.20)
Mellanvikt: Gerald Meerschaert(2.50) vs. Jack Hermansson(1.50)
Fjädervikt: Dan Ige(1.55) vs. Jordan Griffin(1.63)

EARLY PRELIMS (Startar 21.30 och sänds på Fight Pass)
Lätt-tungvikt: Adam Milstead(1.60) vs. Mike Rodriguez(2.25)
Mellanvikt: Trevor Smith(3.15) vs. Zak Cummings(1.33)
Tungvikt: Chris de la Rocha(3.75) vs. Juan Adams(1.25)

Kevin Lee vs Al Iaquinta UFC Milwaukee

Dan Hooker vs. Edson Barboza UFC Milwaukee

Jack Hermansson vs Gerald Meerschaert

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Diego Sanchez vs Mickey Gall matchning

UFC 235: Diego Sanchez ryktas möta Mickey Gall

En av de första matcherna ser nu ut att ryktas vara klar för UFC 235. Det är ett möte i weltervikt mellan veteranen Diego Sanchez och Mickey Gall som ryktas vara på gång för galan.

Sanchez gick sin senaste match under UFC 228 då han besegrade Craig White via ett enhälligt domslut och därmed bröt en förlustsvit på 2 raka förluster. I nuläget har Sanchez förlorat 6 av sina 10 senaste matcher. Sammanlagt har han ett matchfacit på 28-11 där 13 av vinsterna skett via domslut, 8 via knockout och 7 via submission.

Gall gick sin senaste match mot George Sullivan, som han besegrade via submission i 1:a ronden under UFC Fight Night 135 tidigare i år. Vinsten innebar att Gall återhämtade sig från karriärens första proffsförlust mot Randy Brown i slutet av förra året, under UFC 217. Sammanlagt har Gall ett matchfacit på 5-1 där samtliga vinster skett via submission och hans enda förlust var ett enhälligt domslut.

UFC 235 kommer att äga rum i Las Vegas, USA den 2:a mars nästa år och nedan kan ni galans nuvarande matchkort.

Weltervikt: Robbie Lawler vs. Ben Askren
Weltervikt: Diego Sanchez vs. Mickey Gall

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Bellator 212 Poster

Bellator 212: Resultat

Under natten ägde den första av helgens 2 Bellator galor rum, nämligen Bellator 212. I galans huvudmatch lyckades den forne lättviktsmästaren Michael Chandler återta sin titel mot Brent Primus via ett enhälligt domslut.

Även UFC-veteranen Frank Mir deltog på galan och fick se sig besegrad av Javy Ayala via submission till följd av slag i 2:a ronden. Nedan kan ni se galans fullständiga resultat.

Huvudkort
Michael Chandler besegrar Brent Primus via enhälligt domslut.
Javy Ayala besegrar Frank Mir via submission (slag) – Rond 2, 4:30.
A.J. Mckee besegrar Daniel Crawford via submission (Anaconda Choke) – Rond 1, 3:19.
Juliana Velasquez besegrar Alejandra Lara via delat domslut.
Sam Sicilia besegrar Derek Campos via delat domslut.

Underkort
Toby Misech besegrar Edward Thomas via TKO (Slag) – Rond 3, 2:25.
Tywan Claxton besegrar Kaeo Meyer via TKO (Slag) – Rond 1, 2:56.
Robson Gracie besegrar Brysen Bolohao via Submission (Rear-Naked Choke) – Rond 2, 4:00.
Chris Avila besegrar Brandon Pieper via Submission (Rear-Naked Choke) – Rond 1, 3:46.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fortaleza: Jose Aldo möter Renato Moicano

Ett toppmöte i fjädervikt är nu klart för UFCs första gala i Brasilien för nästa år. Det är den forne mästaren Jose Aldo som kommer att ta sig an utmanaren Renato Moicano. Matchen utannonserades officiellt av UFC under natten.

Aldo lyckades i sin senaste match att besegra Jeremy Stephens via tko i 1:a ronden under UFC on FOX 30. Vinsten bröt en förlustsvit på 2 matcher mot den nuvarande mästaren Max Holloway för Aldo. Innan han förlorade mot Conor McGregor via knockout i 1:a ronden under UFC 194 i slutet på 2015 stod Aldo för en av UFCs mest imponerande vinstsviter då han vunnit hela 18 matcher i rad. Sammanlagt har Aldo ett matchfacit på 27-4 där hela 16 av vinsterna skett via knockout, 10 via domslut och 1 via submission.

I sin senaste match lyckades Moicano besegra Cub Swanson via submission redan i 1:a ronden under UFC 227. Förutom en förlust mot Brian Ortega under sommaren 2017 och en oavgjord match mot Felipe Froes under 2012 så har Moicano vunnit samtliga av sina matcher. Sammanlagt har han ett matchfacit på 13-1-1 där 7 av vinsterna skett via domslut och 6 via submission.

UFC Fortaleza kommer att äga rum den 2:a februari nästa år i Fortaleza, Brasilien och nedan kan ni se galans nuvarande matchkort.

Bantamvikt: Raphael assuncao vs. Marlon Moraes
Fjädervikt: Jose Aldo vs. Renato Moicano
Weltervikt: Demian Maia vs. Lyman Good
Stråvikt: Alexa Grasso vs. Marina Rodriguez
Weltervikt: Thiago Alves vs. Max Griffin
Flugvikt: Rogerio Bontorin vs. Magomed Bibulatov
Tungvikt: Junior Albini vs. Dmitry Sosnovskiy
Flugvikt: Taila Santos vs. Mara Romero Borella
Mellanvikt: Markus Perez vs. Anthony Hernandez

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy