Nyheter

UFC 224: Amanda Nunes avslutar Raquel Pennington

Av

Jaser Davari

13/05/2018
Amanda Nunes mästarinna

Den regerande bantamviktsmästarinnan Amanda Nunes hade inga större problem att besegra utmanaren Raquel Pennington under nattens UFC 224 i Rio de Janeiro, Brasilien.

Nunes skadade Penningtons främre ben i början av första ronden med en benspark, och fortsatte att sparka det benet under hela första ronden. Pennington försökte att kontra med sin boxning men Nunes var hela tiden ett steg före i de flesta duellerna.

I den andra ronden fortsätter Nunes att pressa Pennington med sin boxning men amerikanskan var mer aggressiv i ronden och fick in lite fler träffar än den första ronden. I slutet av ronden lyckas Pennington till och med få ned Nunes och har sidposition, men mästarinnan lyckas att ta sig upp utan större skada.

Nunes får ned Pennington i den tredje ronden men uträttar inget från Penningtons guard. Efter drygt en minut på backen ställs de upp av domaren. Väl uppe är det väldigt jämnt men Nunes har fortfarande framgång med sina bensparkar.

I den fjärde ronden ökade Nunes pressen och började få bra utdelning för sina slag och även knän i klinchduellerna. I mitten av ronden får Nunes återigen ned Pennington, men precis som i rond tre lyckas hon inte uträtta något. Pennington lyckas att ta sig upp men man ser att hon är trött och att hennes näsa är bruten.

Pennington meddelar sina tränare i rondvilan att hon vill sluta, men övertalas av sina tränare att fortsätta. När ronden börjar ser man att Pennington inte har något att komma med, och i mitten av ronden lyckas Nunes att avsluta henne med ground n´pound.

I och med vinsten har Nunes försvarat sitt bälte för tredje gången efter att hon vann den i juli 2016 mot Miesha Tate på UFC 200.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök