20 June, 2024
Nyheter

UFC 234: Israel Adesanya möter Anderson Silva

Av

Johan Lorentzon

25/11/2018
Andeson Silva och Israel Adesanya

ESPN.com var först med att rapportera att Israel Adesanya och Anderson Silva kommer ställas mot varandra i Australien på UFC 234 den 10:e februari.

Adasanya (4-0 i UFC)är 29 år gammal och är en av de snabbast stigande stjärnorna organisationen har för tillfället och kommer från en TKO-vinst mot Derek Brunson. Han är alltså helt obesegrad i UFC och har förutom Brunson även segrar över Brad Tavares, Rob Wilkinson och Marvin Vettori.

Silva behöver egentligen ingen vidare presentation. Han regerade mellanvikten som mästare i många år efter han tog bältet från Rich Franklin på UFC 64. Han gick sen helt obesegrad mellan 2006 och 2013 där han bland annat besegrade toppnamn som Dan Henderson, Demian Maia, Chael Sonnen, Vitor Belfort och Patrick Côté. Trots att Silva testat positiv för doping både 2013 och 2017 anses han fortfarande av många vara den bästa fightern genom tiderna. Den forne mellanviktsmästaren har hunnit nå en ålder på 43 år.

Adesanya har jagat matchen de senaste månaderna och nu får han chansen att testa sig mot en legend. Det blir ett test om vem som har bäst striking i UFC då båda dessa herrar inte bara har precision i nävarna utan även besitter väldigt kreativa stilar.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök