15 June, 2024
Nyheter

UFC 252: Stipe Miocic vs. Daniel Cormier 3

Av

Anton

10/06/2020

Det efterlängtade tredje mötet mellan tungviktsmästaren Stipe Miocic och Daniel Cormier är nu klart för den 15 augusti under UFC 252. De två har möts vid två tidigare tillfällen, där tungviktsbältet utbytts.

Miocic vs. Cormier 3

De som längtat och väntat på det tredje mötet, så kallad ”rubber match”, mellan Stipe Miocic (19-3) och Daniel ”DC” Cormier (22-2, 1 NC) kan nu finna ro i att ett datum har sats för titelmatchen i tungvikt. Miocic bär med sig bältet in i oktagonen den 15 augusti under UFC 252 för att för en tredje gång stå mitt emot den forne dubbelmästaren Cormier. Miocic, som ådrog sig en ögonskada under den andra matchen mot Cormier, har även haft fullt upp som brandman under den rådande pandemin, vilket förhindrat matchen från att äga rum tidigare. Nu i god form dock, är Miocic vs. Cormier 3 endast 2 månader från att äga rum!

Stipe Miocic

Av många ansedd den bästa tungviktaren i UFCs historia, har Miocic lyckats med konsten att förvara sin titel tre gånger i rad, vilket är ett rekord i organisationens tyngsta division. et blev dock inget fjärde raka titelförsvar för den 37-årige mästaren, då han led en knockoutförlust mot Daniel Cormier under UFC 226 i 2018. Ett returmöte sattes upp för den 17 augusti 2019 under UFC 241, där Miocic lyckades återvinna sin titel via TKO i fjärde ronden, och därmed ge Cormier enbart sin andra förlust i karriären.

Nu vankas det tredje mötet med Cormier, en match som Miocic varit tveksam till tidigare. Inte helt övertygad om att det skulle vara den rätta vägen för divisionen att gå, har han givit uttryck för att han hellre skulle stå mitt emot en annan motståndare i sitt första titelförsvar av sin återvunna titel. Dock var UFC helt inställda på en ”rubber match” med Cormier, och efter att en ögonskada läkt och Corona-situationen lugnat ner sig är nu Miocic redo för att kliva in i oktagonen för första gången under 2020.

Daniel ”DC” Cormier

Den forne lätta tungviktsmästaren Daniel ”DC” Cormier bestämde sig i 2018 för att ta klivet upp till tungvikt för att testa på lyckan i en titelmatch mot den regerande mästaren Stipe Miocic. För att bygga upp förväntningarna inför mästarmötet, coachade de båda varsitt lag i organisationens reality TV-show The Ultimate Fighter. När det väl blev dags för kamp, visade sig Cormier ha läst av sin motståndare väl, då han landade en stilren högerkrok som sänkte Miocic, och Cormier kröntes med den prestigefyllda titeln som dubbelmästare.

Efter att han tagit tungviktstiteln genomförde Cormier ett lyckat försvar mot Derrick ”The Black Beast ” Lewis (23-7-1) i november 2018, innan det blev dags att återigen få möta den revanschsugne forne mästaren Miocic. I det andra mötet visade sig Miocic vara mer förberedd, och nyttjade sin längdfördel väl i slagutväxlingarna. 4 minuter in i fjärde ronden initierades en rasande attack från Miocic, som fick ner Cormier på canvasen, och resulterade i DCs andra förlust i karriären och den första via avslut. Nu redo att genomföra sin sista match i karriären, söker han att revanschera förlusten, och avsluta karriären på topp som ”baddest man on the planet”, med tungviktsbältet runt midjan.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök