18 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter, Resultat

UFC 264: Dustin Poirier besegrar Conor McGregor, ”Notorious” bryter benet!

Av

Anton

11/07/2021
Dustin Poirier sträcker upp armen och Conor McGregor bryter benet

I huvudmatchen under helgens gala UFC 264 besegrade Dustin Poirier sin motståndare Conor McGregor i en lättviktskamp. Poirier fann segern via doktorstopp i slutet av den första ronden, och drog därmed för andra gången i rad det längre strået över irländaren.

Dustin Poirier tar hem trilogi-segern över Conor McGregor

Den trilogi-saga som utspelat sig mellan lättviktarna Dustin ”The Diamond” Poirier (28-6, 1 NC) och ”Notorious” Conor McGregor (22-5) har nu under lördagsnatten fått sig en vinnare. Det är den förstnämnde Poirier som nu kan glädja sig över två segrar mot irländaren, efter att han i huvudmatchen under UFC 264 tog hem sin andra seger över superstjärnan. Vinsten kom för ”The Diamond” via doktorstopp efter att McGregor tycks ha brutit sin vänstra ankeln i slutet av den första ronden.


Conor McGregor brutet ben

Poirier har nu vunnit två matcher på raken under 2021, båda över samma motståndare. McGregor å sin sida, som en gång var med i diskussionen som en av de främsta MMA-utövarna någonsin, har nu förlorat tre av sina senaste fyra framträdanden i oktogonen. Med den tillsynes brustna ankeln, är det svårt att säga vad som väntar Irlands MMA-fenomen härnäst.

Matchen

Rond 1

Den rutinerade domaren Herb Dean skall hålla koll på de två lättviktarna i galans huvudmatch. Dustin Poirier och Conor McGregor kommer ut och möts i mitten av oktogonen, där den den sistnämnde inleder med två spinnande sparkar mot Poiriers kropp. ”The Diamond” får ta ett par smällar i början av kampen, men behåller lugnet inför den irländska stormen han står framför. Gång på gång utbyter de två bensparkar, och Poirier kan finna lite andrum i striden.


Matchplanen från McGregor är märkbart att hamra sin motståndares ben så gott det går. Poirier svarar dock upp med ett par hårda smällar med nävarna, och de två klinchar upp mot buren. McGregor försöker låsa in ett giljotin-stryp när de två dimper ner på canvasen. Poirier kan dock undvika submission-försöket, och hamnar på topp i grapplingsstriden. En brutal armbåge svingas iväg från ”The Diamond”, som dock får motta ett par smällar själv när ”Magic Mac” finner lite andrum på marken.

Tids nog kan Poirier etablera sin ground ’n’ pound, och flertalet våldsamma angrepp med armbågar och nävar kreverar in i McGregors ansikte. Med enbart sekunder kvar av den den första ronden återvänder de två till fötterna där ett hänsynslöst handgemäng tar vid. McGregor faller ner till marken trots en missad smäll från Poirier, och det visar sig att irländaren i tumulten tycks ha brutit sin vänstra ankel. Matchen stoppas, och ”The Diamond” vinner på nytt via TKO. Dock under andra, mer trista omständigheter.

 

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Jake Paul Paddy Pimblett
UFC-stjärnan vill möta Jake Paul
🥊 ”Vi gör det här för att få betalt”
Nina Back har fått motstånd att möta inför Battle of Botnia 11 i Skellefteå
🥊
Jake Paul Oleksandr Usyks
Oleksandr Usyk kan tänka sig möta Jake Paul i MMA – på ett villkor!
🥊 Usyk till MMA?
Merab Dvalishvili har nytt påstående angående fajten mot Sean O’Malley
🥊
Kimura Discord
Kimura skapar Ny community – Discord kanal
🥊 Ny community för alla
Johanna Persson tränar David Lehnberg
Johanna Persson klar för ny match i Stockholm efter världsmästartiteln – Möter historisk svensk fighter
🥊 Två fighters som skrivit historia

Här kan du söka!

Search