Video
Conor McGregor – Allt du behöver veta om UFC-stjärnan

Vicktor Winquist
  • Födelsedatum: 14 juli 1988
  • Nationalitet: Irländare
  • Längd: 175 cm
  • Räckvidd: 188 cm
  • MMA Record: 21-4

Conor “The Notorious” McGregor är en irländsk MMA-utövare som har tävlat som proffs i tio år. Han har för tillfället ett record på 21 vinster och 4 förluster. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt; arton vinster genom knockout, en via submission och en via domslut.

McGregor började sin kampsportskarriär vid tolv års ålder, när han började träna boxning. Han boxades på Crumlin Boxing Club i Dublin. År 2006 träffade McGregor Tom Egan och de började träna MMA tillsammans.

Den 17:e februari 2007, när han var arton år, gick McGregor sin första amatörmatch i MMA. Han mötte då Kieran Campbell i en strid på Ring of Truth 6 i Dublin. McGregor vann via teknisk knockout redan i första ronden. Efter sin debutstrid blev Conor McGregor professionell och skrev kontrakt med Irish Cage of Truth promotion.

Mellan 2011 och 2012 vann han åtta matcher på rad och vann både CWFC fjädervikt och Lightweight championships. Han blev därmed den första europeiska MMA-utövaren att inneha titlar i två olika divisioner samtidigt.

Conor McGregor segergest

UFC-debut efter fem år som proffs

2013 gick han över till UFC istället. I sin UFC-debut ställdes McGregor mot Marcus “The Bama Beast” Brimage på UFC on Fuel TV: Mousasi vs. Latifi i Globen i Stockholm. Matchen bröts en minut och sju sekunder in i den första ronden. McGregor vann genom teknisk knockout.

Hans nästa UFC-fight blev på UFC Fight Night 26, där han ställdes mot Max “Blessed” Holloway. McGregor förvirrade Holloway med en ovanlig teknik, som omfattade många olika typer av taekwando-sparkar. När de stridande hamnade på marken var det McGregor som bibehöll kontrollen och utövande diverse platsavancemang. McGregor vann matchen via domslut. Efter matchen mot Holloway visade en MRI att han hade skadat sitt korsband under striden. Skadan behövde opereras och skulle hålla honom borta från oktagonen i upp till tio månader. Han gjorde comeback året därpå.

UFC-titlarna

I januari 2015 bestämdes det att McGregor skulle möta José “Junior” Aldo på UFC 183 i en match om fjäderviktstiteln under UFCs International Fight Week. Matchen skulle ske på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas i Nevada. Det var tänkt att matchen skulle ske i juli, men på grund av en revbensskada drog sig Aldo ur.

Istället mötte McGregor Chad Mendes för den alternativa titeln Interim Championship. Mendes, en före detta wrestlare i NCAA divisionen, var den högst rankade tävlande i fjädervikt och hade innehaft titeln tidigare. Publiken bestod av 16 019 människor, enligt officiella siffor, vilket var rekord för Nevada. McGregors entresång, “The Foggy Dew”, sjöngs av Sinéad O’Connor, som framförde sången tillsammans med bandet The Chieftains 1995. McGregor vann matchen via teknisk knockout i andra ronden.

Matchen mot Aldo gick 12 december 2015 på UFC 194 i Las Vegas. Den skedde på MGM Grand Garden Arena, in Las Vegas i Nevada. Striden varade bara i tretton sekunder. McGregor vann via knockout i den första ronden. Det blev den kortaste titelmatchen i UFCs historia.

Efter vinsten mot Aldo säger McGregor att han vill även ta titeln i lättvikt. Så han går upp en viktklass och det bestäms att han ska möta Rafael Dos Anjos, den dåvarande mästaren i lättvikt. Men på grund av en skada ersattes Dos Anjos av Nate Diaz och matchen skedde istället i weltervikt. Diaz vann via submission i den andra ronden. Det blir McGregors första förlust i UFC.

Men han gav inte upp och när han fick tillfälle att möta Diaz igen, på UFC 202, vann McGregor matchen via ett majoritetsdomslut (48–47, 47–47 och 48–47).

Han fortsatte sträva mot en andra titel. Den 12 december 2016 ställdes han mot Eddie Alvarez i en match om titeln i lättvikt. Matchen skedde på UFC 205 i New York. McGregor vann i den andra ronden genom teknisk knockout. Han blev därmed den första i UFCs historia att inneha en mästartitel i två viktklasser samtidigt.

Debut som boxare

2017 debuterade Conor McGregor som boxare och mötte Floyd Mayweather, en obesegrad boxare som hade titlar i fem olika viktklasser. Mayweather förväntades dominera matchen från start men McGregor började starkt och låg bra till hos domarna i de första ronderna. Men allteftersom matchen fortsatte blev McGregor uttröttad. Efter 25 minuter, när en MMA-match brukar vara slut, började Mayweather attackera. I rond nio fick Mayweather in en serie slag mot McGregors ansikte och det fortsatte likadant i rond tio. Matchen bröts i rond tio när McGregor inte försvarade sig själv längre. Mayweather vann därmed på teknisk knockout.   

Bellator-incidenten

10 november 2017 bevittnade McGregor matchen mellan sin lagkamrat, Charlie Ward, och John Redmond i Dublin. När Ward slog ner Redmond i första ronden stormade McGregor buren, trots att matchen ännu inte förklarats över. När domaren, Marc Goddard, försökte få ordning började McGregor istället att knuffa runt honom och fälla Redmond. Efter att han tvingats ut varvade han buren för att sedan klättra upp och fortsätta firandet kring Wards vinst, varpå han gav en örfil till tjänstemannen som försökte stoppa honom.

Bussincidenten i Brooklyn

Den 3 april hade ryssen Khabib Nurmagomedov haft en tidigare dispyt med McGregors kamrat Artem Lobov. Den 5 april 2018 vid Barclays center dök McGregor upp med en grupp av runt 20 individer, inklusive Lobov, för att konfrontera Nurmagomedov innan bussen han satt på skulle lämna området.

McGregor kastade en paketkärra och andra föremål genom bussens fönster vilket slog sönder glaset på fordonet. En av resenärerna, Michael Chiesa, blev skuren i ansiktet när glassplittret träffade honom. McGregor och resten av hans grupp eftersöktes efter incidenten och lämnade till sist in sig själva frivilligt till myndigheterna. McGregor släpptes mot borgen på 50,000 dollar men blev även skyldig till samhällstjänst och kurser i hantering av ilska. McGregor blev också stämd av Chiesa för skadorna han åsamkat.

Senare under 2018 dömdes McGregor till 5 dagars samhällstjänst samt 3 dagar av vredesterapi.

Försöker återta titeln i lättvikt

På grund av inaktivitet förlorade McGregor sin titel i lättvikt. I ett försök att vinna tillbaka titeln mötte han Khabib “The Eagle” Nurmagomedov i en titelmatch på UFC 229 den 6 oktober 2018. Nurmagomedov vann matchen i den fjärde ronden via submission och en rear-naked choke.

Conor McGregor Khabib Nurmagomeodv

Bråket efter UFC 229

Efter sin vinst hoppade Nurmagomedov ut ur buren och kastade sig emot McGregors träningspartner Dillon Danis, varpå de utdelade slag emot varandra. McGregor och Abubakar, Khabibs kusin, försökte ta sig ut direkt efteråt vilket ledde till ett slagsmål mellan dem inuti buren. Bråket eskalerade vidare när två av Khabibs lagmedlemmar, Esed Emiragaev och Zubaira Tukhugov, anslöt sig till Abubakar mot McGregor tills säkerhetsvakter återställde ordningen. Incidenten ledde till att både McGregor och Khabib dömdes till avstängning på
obestämd tid av NSAC.

I början av 2019 får McGregor och Khabib sina straff för inblandningen i bråket, där irländaren blir avstängd i 6 månader och får betala halv miljon kronor. Khabib blir avstängd i 9 månader och får böta 4,5 miljoner kronor i böter.

Bråk med fans

I mars 2019 hamnar Conor återigen i trubbel. Denna gång blir irländaren häktad för att ha slagit sönder en mobiltelefon som tillhörde ett fan som ville ta bilder på Conor. Incidenten ägde rum utanför en välkänd nattklubb i Miami och irländaren blev häktad för bland annat rån och skadegörelse. Han släpptes senare under samma dag efter att ha betalar 12 500 dollar i borgen.

Annonserar pension – gör sedan comeback mot Cerrone

Den 26:e mars 2019 meddelade McGregor att han vid 30 års ålder lägger handskarna på hyllan. Beskedet kom som en chock för de flesta då irländaren ryktades göra comeback i juli. Senare under året blev det dock klart att han faktiskt gör comeback mot Donald ‘Cowboy’ Cerrone som det också ryktades om under våren. Återkomsten äger rum vid 2020:s allra första UFC-gala vid UFC 246 i Paradise, Nevada den 18 januari.

Annonserar pensionering igen

Under sommaren 2020 efter flera rykten om möten mot UFC-stjärnor i lättvikt såväl som i weltervikt meddelade McGregor att han toppat motivationen att fightas. Detta skulle bland annat bero på läget i UFC där han haft svårt att få sina drömmöten inbokade och där han känt sig motarbetad. Irländaren har tidigare lagt handskarna på hyllan två gånger men återvänt.

+1
Dana Sad
Dana Happy
charles-oliveira

Charles Oliveira vill gå titelmatch om lättviktsbältet

Kaveh Sabeghi

UFC publicerade nyligen en lista med möjliga kandidater till lättviktstiteln efter Nurmagomedov, men Charles Oliveira var inte med på listan. Nu ber han organisationen om en titelmatch. Han säger att han är redo.

Oliveira redo för en titelmatch

Charles Oliveira, 31, ber UFC om att få gå en titelmatch i lättvikt nu när bältet i viktklassen är vakant. Just nu är han på sjätte plats i UFC:s lättviktsrankning. Han har dessutom en fin vinstsvit där han har vunnit sju matcher i rad, alla via avslut.

Mästaren Nurmagomedov gick i pension

Khabib Nurmagomedov, mästaren i lättvikt, har precis gått i pension och förmodligen kommer det att leda till att UFC anordnar en match om den vakanta titeln. UFC har gått ut med ett foto på sina sociala medier, där de antyder att Conor McGregor, Dustin Poirier, Tony Ferguson, Justin Gaethje och Michael Chandler skulle kunna bli aktuella för en titelmatch.

Oliveira var dock inte med på den listan och det gjorde honom upprörd. Han svarade på ett inlägg som UFC gjort på Instagram och frågade varför han inte var med på listan. I sitt svarsinlägg skriver han skriver Oliveira att han är redo. Han påpekar även att han har vunnit sju matcher i rad och att han förtjänar en chans. Han tillägger också att UFC inte kommer att få ångra det om de väljer att ge honom en chans:

”@seanshelby @danawhite And I ? I’m ready. I come from seven victories in a row and only Poirier and I are coming from the victory of all these fighters who posted. I am ready, I deserve a chance, you will not regret it.”

Lättviktsdivisionen

Oliveira har onekligen en poäng. Gaethje har precis förlorat en match mot Nurmagomedov och Fergusons senaste match var en förlust mot Gaethje. Conor McGregor vann visserligen över Donald Cerrone i sin senaste match, men den matchen skedde i weltervikt. Poirier vann sin senaste match mot Dan Hooker.

Michael Chandler vann sin senaste match mot Benson Henderson via KO, men det var i Bellatr. Själv har Oliveira som sagt vunnit sju matcher i rad, han förtjänar verkligen inte att bli bortglömd.

Tycker du att Charles Oliveira ska få en titelchans?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Khabib Nurmagomedov Jon Jones

UFC Rankning: Khabib Nurmagomedov 1:a på P4P listan – går om Jones

Alexander Clausson

Efter sin vinst över Justin Gaethje valde lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov att lägga handskarna på kanvasen. En sista önskan från Nurmagomedov, innan han lämnade sporten som aktiv utövare, var att placeras högst upp på den så kallade P4P-listan.

“Är det en popularitetstävling?”

Efter 29 raka matcher utan förlust har lättviktsmästaren Nurmagomedov valt att pensionera sig från sporten, 32 år gammal. I samband med ryssens segerintervju, efter helgens match, hävdade Nurmagomedov att han förtjänar den högsta placeringen, på UFCs officiella P4P-lista (Pound for Pound). Transkribering via ‘MMA Fighting’.

Put me on No. 1 pound-for-pound fighter next week because I think I deserve this. Because I dominate with all my opponents. I’m undefeated. I think I deserve some respect.

Den tidigare mästaren i lätt tungvikt, Jon Jones, tog till sociala medier för att ge sin syn på saken. Via Jones Twitter-konto. Transkribering via ‘MMA Fighting’.

I’m just going to ask for the heavyweight championship belt and see if they give it to me. Since we can just ask for things now … If we’re having a popularity contest, I’d gladly take my L. This sh*t has nothing to do with fame or being a good person. I’ve giving [given] my whole adult life to this game, I owe it to myself to speak up.

Listan, som röstas fram av en panel bestående av internationell MMA-media, har nu uppdaterats. På den nya listan har Nurmagomedov tagit sig upp på en förstaplats och Jones befinner sig i nuläget på plats nummer två. Gaethje har tappat tre placeringar på den uppdaterade listan.

Den nuvarande P4P-listan (manliga divisioner)

1. Khabib Nurmagomedov
2. Jon Jones
3. Israel Adesanya
4. Stipe Miocic
5. Kamaru Usman
6. Alexander Volkanovski
7. Dustin Poirier
8. Max Holloway
9. Petr Yan
10. Justin Gaethje
11. Conor McGregor
12. Robert Whittaker
13. Tony Ferguson
14. Deiveson Figueiredo
15. Francis Ngannou

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Superior Challenge 21: Ännu ett svenskmöte – Moraad Moreno möter Oskar Biller

Alexander Clausson

Matchkortet inför den nästkommande månadens Superior Challenge 21 börjar färdigställas. Under måndagen offentliggjordes ytterligare en match.

Tredje proffsmatchen i karriären

Sedan tidigare är det känt att kortet kommer toppas av ett svenskmöte mellan Tobias Harila och Adam Westlund. Idag stod det klart att ytterligare två svenskar kommer ställas mot varandra. Stockholms Moraad Moreno kommer kliva in i buren för att möta Eskilstunas Oskar Biller.

Moreno har två professionella matcher i bagaget och kommer senast från en förlust mot Gard Olve Sagen. I karriärens första match avslutades Mika Kuronen, via slag i matchens andra rond.

Även Biller har hunnit med två professionella MMA-matcher, sedan debuten 2019. Eskilstunabon har tagit hem båda dessa drabbningar via avslut, i matchens första rond.

I ett pressmeddelande berättade Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge, sin syn på den kommande matchen.

Underbart med ännu ett svenskderby. Det är en klassisk matchning mellan striker mot grappler och två jämngamla lovande svenska talanger med olika kampsportsbakgrund som gjorde proffsdebut nästa samtidigt. Det är nog mycket prestige i den här matchen för att båda atleter kommer vilja statuera exempel vilket gör det till en superintressant match som jag verkligen ser fram emot.

Utöver ovanstående matcher kommer Simon Sköld möta Fernando Flores, Karl Albrektsson ställas mot Chris Fields och Robin Roos kommer göra upp med spanjoren Cristian Corujo. Galan går av stapeln den 28 november.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Inför UFC Vegas 12: Återupplev Anderson Silva vs Forrest Griffin

Alexander Clausson

UFC-galorna duggar tätt i oktober och till helgen stundar ytterligare ett event. Anderson Silva kommer, enligt egen utsago, gå karriärens sista match. För motståndet står Uriah Hall.

Den tidigare mästaren avslutar karriären

I vanlig ordning har organisationen börjat publicera gratis matcher på deras Youtube-kanal, med syfte att marknadsföra helgens gala. I videon ovan kan läsaren ta del av Silvas match mot Forrest Griffin, som ägde rum i augusti 2009. Drabbningen agerade delad huvudmatch, i samband med UFC 101.

Silva förlorade sitt mellanviktsbälte till Chris Weidman, under UFC 163. Sedan dess har brasilianaren gått sju matcher för organisationen och har tagit hem segern i en av dessa drabbningar, 1-5-0 (1NC). Silvas sammanslagna matchfacit lyder 34-10-0 (1NC). Under UFC-karriärens gång har brasilianaren genomfört 11 lyckade titelmatcher i organisationens mellanviktsdivision.

Helgens motståndare, Hall, har tillhört organisationen sedan 2013 och kommer senast från två vinster. Amerikanen står med ett totalt matchfacit som lyder 15-9-0.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Edson Barboza vill möta Max Holloway eller Calvin Kattar härnäst

Jonathan Damm

Nyligen tog Edson Barboza sin första vinst i fjädervikt och nu siktar han på att möta Max Holloway eller Calvin Kattar härnäst.

Nyligen lyckades Edson Barboza (21-9) ta hem sin första seger i fjädervikt då han besegrade Makwan Amirkhani (16-5) via ett enhälligt domslut. Härnäst siktar han på att ta sig an antingen den tidigare mästaren Max Holloway (21-6) eller Calvin Kattar (22-4).

Var rädd att förlora

Det var under en intervju med “BJPenn.com” som Barboza berättade att han är nöjd med sin senaste insats men att han blev lite rädd att han skulle förlora igen då domslutet lästes upp.

I thought I did a good job and I’m very happy. Now, I’m excited for the next one as I’m already in the gym training. I was worried about the decision as the last two everyone knew I won. When we went to the decision I’m like fuck it’s going to happen again.

Hoppas möta Holloway eller Kattar

Härnäst hoppas Barboza på att möta Holloway eller Kattar. Han själv kommer att vara redo i december eller januari och hoppas att matchen kan bli av då.

Me vs. Holloway and me vs. Kattar would be great fights. They are both great strikers, big names. They would be fun fights for sure. I train for these top guys and I want to test myself against the best guys. I’m healthy. Maybe December or January, let’s go. Max Holloway or Calvin Kattar, it will be a great fight, let’s go. I have fought the best guys and I always put on a good show, so Holloway or Kattar, those would be great fights as I deserve a top guy at 145.

Tänker stanna i fjädervikt

Trots att han tidigare hörde hemma i UFCs lättvikt är Barboza fast besluten om att fortsätta gå matcher i fjädervikt.

I feel more healthy as when I fought at 155 I was keeping my weight high. I’m a skinny man. I stay healthy at 145 and I do everything right, my power is there and I’m faster. Making 145 is really easy, just give me six weeks.

Barboza besegrade senast Amirkhani via ett enhälligt domslut under UFC Fight Night 179 som ägde rum i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
Robert Whittaker vs Israel Adesanya 2019

Dana White om en returmatch mellan Israel Adesanya och Robert Whittaker: “Det är tilltalande”

Jonathan Damm

Under helgen som gick lyckades Robert Whittaker ta hem en seger över Jared Cannonier och nu talas det om en potentiell returmatch mot mästaren, Israel Adesanya.

Efter Robert Whittakers (23-5) vinst över Jared Cannonier (13-5) under helgens UFC 254 har UFCs VD, Dana White, uttryckt ett intresse för en returmatch mot mästaren Israel Adesanya (20-0) för Whittaker. Whittaker själv har dock inte bråttom med att möta mästaren igen, efter att det första mötet slutade med Whittaker som besegrad via knockout.

Den mest logiska matchen

Det var under presskonferensen efter helgens gala som White berättar att mötet mellan Whittaker och Adesanya tilltalar honom. Även om Adesanya har flera potentiella motståndare att välja mellan så är det matchen mot Whittaker som är mest logisk, enligt White.

It’s very appealing to me. It’s the fight that makes sense right now. Adesanya has a lot of options right now, but the fight that makes the most sense right now is Whittaker. I thought Cannonier was going to be a much tougher challenge for him. Whittaker looked good tonight, so the Adesanya rematch makes sense.

Huruvida Whittaker kommer att stå som Adesanyas nästa motståndare återstår att se. Sist som Adesanya klev in i oktagonen var under UFC 253 då han besegrade Paulo Costa (13-1) via knockout.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Justin Gaethje utmanar Conor McGregor till en titelmatch

Jonathan Damm

Under helgen som gick fick lättviktaren Justin Gaethje se sig besegrad av den regerande mästaren Khabib Nurmagomedov. Nu vill dock Gaethje gå en ny match om UFCs lättviktstitel.

Efter att ha besegrat Justin Gaethje (22-3) under helgens UFC 254 meddelade Khabib Nurmagomedov (29-0) att han går i pension från MMA. Nu berättar Gaethje att han anser sig vara rätt person att gå nästa match om UFCs lättviktstitel och han utmanar den tidigare mästaren Conor McGregor (22-4).

Utmanar McGregor

Under en intervju med UFCs egna Megan Olivi berättade Gaethje att han i och med Nurmagomedovs pension är att se som nummer ett i UFCs lättvikt. I och med detta erbjuder han en titelmatch till McGregor, om denne vill dra sig ur sin planerade match mot Dustin Poirier (26-6).

With Nurmagomedov retiring, I’m No. 1. Dustin Poirier and McGregor are going to fight. They haven’t made it official, so if McGregor wants to bounce out and get the belt, I’m right here.

Redo på kort notis

I och med att han blev utstrypt och inte knockad så anser Gaethje att han kan ta en match på kortare notis än om han blivit just knockad.

Being choked out is a nice little dream, and then it’s on to the next one. I took probably two or three shots, big shots to the head. When you get choked out, I’m not a doctor, but I believe there’s not any serious consequences to that, and I love it. And there’s a belt on the line now.

Nurmagomedovs pension

Gaethje kommenterade även den tidigare mästarens pension och berättade att han hoppas att Nurmagomedov har tänkt över beslutet. Gaethje själv anser inte att ett sådant beslut bör tas i oktagonen efter en match.

I hope that’s something that he really thought about. I don’t believe anybody should be making decisions like that right in the cage after a fight. It’s such an emotional time, win or lose. Him especially, with the loss of his father. I can’t begin to imagine, and I don’t want to imagine, what he was going through. But as soon as the fight was over, I went over to him and said he made his father proud, and he did.

Gaethje avslutade med att han är okej med om UFC väljer att ge titelmatchen till någon annan än honom själv men att han är redo för en ny match.

If they want to give it to someone else, so be it. But I’m ready. I’m ready to fight again. This is my job. This is my life, and I love it so much.

Gaethje besegrades av Nurmagomedov via submission under UFC 254 som ägde rum i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Coachen om Khabib Nurmagomedovs förberedelser inför UFC 254: “De värsta vi någonsin varit med om”

Jonathan Damm

Under helgen som gick lyckades Khabib Nurmagomedov stå som segrare över Justin Gaethje men enligt coachen var förberedelserna inför matchen allt annat än optimala.

Efter en seger över Justin Gaethje (22-3) under UFC 254 meddelade Khabib Nurmagomedov (29-0) att han pensionerar sig från MMA. Nurmagomedovs huvudcoach, Javier Mendez, berättade efter matchen att förberedelserna inför matchen även varit de värsta som de som team varit med om.

“Värsta camp vi varit med om”

Det var i en intervju med “Yahoo Sports” efter helgens gala som Mendez berättade att Nurmagomedovs själv inför matchen drabbades av bland annat sjukdomar och en fotskada.

This was the worst camp we’ve ever had in the sense of preparation. Accommodations were the best ever, hospitality was the best ever. But we had so much bad luck. There was staph infection with a lot of the guys and the mumps. Khabib had the mumps two weeks going into training camp and I was like ‘oh my God, I’m so concerned.’ He trained one week really light and then the following week he broke his toe next to the pinky toe. Because of the broken toe, we were again out.

Visste att han skulle ta sig igenom svårigheterna

Mendez berättade även att Nurmagomedov ska ha sagt att även om hans fot var bruten så var inte hans sinne det. Det var detta som fick Mendez att inse att Nurmagomedov skulle ta sig igenom svårigheterna.

This was a very hard camp. But Khabib said ‘coach, my toe may be broken but my mind is not.’ I said I know and that’s when I knew he was going to fight through all of this adversity no matter what.

Nurmagomedovs sista match ägde rum på UFC 254 och slutade i en submissionvinst över Gaethje i matchens andra rond.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Khabib Nurmagomedov och Dana White

Dana White tror inte att Khabib Nurmagomedov kommer tillbaka från pensionen

Jonathan Damm

Efter helgens vinst över Justin Gaethje valde Khabib Nurmagomedov att pensionera sig och UFCs VD, Dana White tror att den forne mästaren förblir pensionerad.

Efter att ha besegrat Justin Gaethje (22-3) via submission i huvudmatchen på UFC 254 meddelade Khabib Nurmagomedov (29-0) att han pensionerar sig från MMA. UFCs VD, Dana White, berättade efter galan att han tror att Nurmagomedov faktiskt håller sitt ord och förblir pensionerad.

Förblir pensionerad

Det var under presskonferensen efter helgens gala som White blev tillfrågad om Nurmagomedovs pensionering. Han svarade då att han tror att Nurmagomedov förblir pensionerad och att han även ska ha hört att Nurmagomedov brutit foten tre veckor innan match.

I do think he’ll stay retired. What this guy’s been through, we’re all lucky that we got to see him fight tonight. I’m hearing rumors of other things that I didn’t know about that you guys will hear about when he comes out later. Apparently he was in the hospital, he broke his foot three weeks ago. So he has two broken toes and a bone that was broken in his foot. He never told anybody walking around. He is one of the toughest human beings on the planet and he is the No.1 pound-for-pound fighter in the world. Seriously, you have to start putting him up there in GOAT status.

Hyllar Nurmagomedov

White fortsatte med att hylla Nurmagomedov då White själv på förhand tyckte det verkade som att Gaethje skulle vinna.

He is the baddest motherfucker on the planet. I can tell it almost smelled like an upset tonight the way that he reacted at the weigh-ins, the way that he acted when he was walking out tonight. He didn’t look like himself. Breathing heavy and taking deep breaths. But wow.

White avslutade med att han kommer att låta Nurmagomedov läka känslomässigt den kommande tiden.

When guys want to fight, they fight. When guys don’t want to fight, they don’t want to fight. Let him take some time off. Let him heal, not physically, but emotionally heal with what he’s going through from losing his father.

Nurmagomedov försvarade sin lättviktstitel under UFC 254 då han besegrade Gaethje via submission. Galan ägde rum under den gångna helgen i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Alexander Volkov vill möta någon med ett “stort namn” härnäst

Jonathan Damm

Efter en vinst över Walt Harris vill nu Alexander Volkov att hans nästa match ska stå mot någon med “ett stort namn”.

Under helgen som gick kunde Alexander Volkov (32-8-0) ta hem en vinst över Walt Harris (13-9-0) via TKO i matchens andra rond. Efter vinsten berättar Volkov att han härnäst ser sig själv möta någon med ett “stort namn” i UFCs tungvikt.

Vill möta ett “stort namn”

Det var under presskonferensen efter galan som Volkov berättade att han vill möta någon som, vid en vinst, kan leda honom närmare en match om UFCs tungviktstitel. Som exempel nämner han bland annat Alistair Overeem (47-18-0) och Junior Dos Santos (21-8-0).

Any challenge, any guy with a big name. Overeem, Dos Santos, Rozenstruik – anybody who can take me back to the belt.

Volkov berättade även att han kommer att vara redo för en ny match om två till tre månader men att han under tiden kommer att hålla sig hemma.

I have to go home, but I’m ready. I don’t know when there will be new UFC shows, probably in December. But I need about two or three months to prepare for camp. I’m ready. I just need the UFC to give me a name and in two or three months that I need to do my camp. I’ll be ready.

Nöjd med sin insats

Han uttalade sig även om helgens vinst över Harris och berättade då att det är en vinst han är nöjd med.

I’m happy to come back and get the finish. I feel like I’m ready to challenge big names. I’m here to win and go forward.

Volkov besegrade Harris under UFC 254 som ägde rum under helgen som gick i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.