UFC 272: Alexander Volkanovski och Max Holloway möts en tredje gång

Jonathan Damm

Efter att Alexander Volkanovski besegrat Max Holloway två gånger tidigare så ställs de två fjäderviktarna nu mot varandra för en tredje gång.

Alexander Volkanovski och Max Holloway möts en tredje gång på UFC 272

Alexander Volkanovski (23-1) lyckades erövra fjäderviktstiteln under slutet av 2019 då han besegrade Max Holloway (23-6) via ett enhälligt domslut under UFC 245. Sedan dess har de två hunnit mötas en andra gång under UFC 251 där Volkanovski återigen tog hem segern, den gången via ett kontroversiellt delat domslut. Nu kan UFC bekräfta att de två fjäderviktarna kommer att mötas en tredje gång och mötet kommer att stå som huvudmatch på den kommande galan UFC 272. Flera källor har kunnat bekräfta nyheten till amerikanska MMA Fighting.

Alexander Volkanovski

Sist vi kunde se Volkanovski i oktagonen var under förra hösten då han ställdes mot Brian Ortega (15-2) i huvudmatchen på UFC 266. Mötet slutade då med Volkanovski som segrare via ett enhälligt domslut och vinsten var Volkanovskis 20:e raka sedan en förlust mot Corey Nelson (19-8-2) i början av karriären. Sammanlagt har han samlat på sig ett matchfacit på 23-1 genom karriären och av de 23 vinsterna har 11 skett via knockout, 9 via domslut och 3 via submission.

Max Holloway

Sedan de två förlusterna mot Volkanovski har Holloway samlat på sig två vinster, mot Yair Rodriguez (13-3-1) och Calvin Kattar (22-5). Innan förlusterna mot Volkanovski stod Holloway som mästare med tre försvar av sin titel. Sammanlagt står Holloway med ett matchfacit på 23-6 där 11 av vinsterna skett via domslut, 10 via knockout och 2 via submission.

Det tredje mötet mellan Volkanovski och Holloway planeras äga rum på UFC 272 som äger rum den 5:e mars och i nuläget har ingen officiell plats bekräftats för galan.

+7
Dana Sad
Dana Happy
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett
Jack Hermansson ler mot kameran
Jack Hermansson förväntas återvända i december – möter topprankad amerikan
kimura
Hett
Bellator 284: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Dana White
Dana White ger sällsynt intervju om allt möjligt
kimura
Hett
Luke Rockhold
Luke Rockhold sågar UFC:s bonussystem inför återkomsten
kimura
Hett