19 June, 2024
Nyheter

UFC 287 – Odds och speltips: Alex Pereira borde inte vara underdog igen

Av

Alexander Clausson

07/04/2023

–  Den här artikel är i samarbete med Unibet –

UFC är tillbaka efter ett kortare uppehåll och det vankas en numrerad gala under påskhelgen. Kortet toppas av en titelmatch i mellanvikt och nedan kan läsaren ta del av breakdown och speltips inför några av kortets hetaste matcher.

Alex Pereira borde vara favorit inför returmatchen

Det är alltid tacksamt att försöka förutse resultatet i en returmatch där de båda utövarna ställdes mot varandra inne i buren relativt nyligen. Många tycks även vilja väga in kombattanternas kickboxningsmatcher, där Pereira gick 2-0 mot den tidigare mellanviktsmästaren. Det känns dock inte lika relevant för undertecknad. Kickboxning är trots allt en annan sport än MMA.

Inför utövarnas första match höll jag Adesanya som vinnare. Min motivering grundade sig i Pereiras brist på erfarenhet och förmåga när det kom till kamp på kanvasen. Det visade sig dock att Adesanyas offensiva brottning inte var mycket att hänga i julgranen och den dåvarande mästaren kunde bara säkra ett av fyra nedtagningsförsök. Därför håller jag det som troligt att även returmatchen kommer utspela sig till stor del i stående positioner.

Båda utövarnas håller mästarklass när det kommer till striking. Adesanya är möjligtvis något mer teknisk och Pereira besitter mer knockout power. Brasilianaren matchar dock väldigt bra mot Adesanya och tillfogade mer skada i kombattanternas första match. Pereira är även den märkbart större fightern, vilket påverkade matchbilden mycket i samband med utövarnas första möte. Det ska heller inte underskattas att deras först match ägde rum så sent som i november, förra året. Adesanya tog ordentligt med skada i samband med fighten och det kan lämna både fysiska som mentala spår på en utövare.

Den regerande mästaren kommer kliva in i buren som en knapp underdog och ett rakt vinnarspel på brasilianaren ger 2.15 gånger insatsen tillbaka. Motsvarande spel på den tidigare mästaren ger 1.70 gånger pengarna tillbaka.

Alex Pereira vinner matchen – 2.15 gånger insatsen tillbaka.

Gilbert Burns vill kriga sig till en chans på bältet

Gilbert Burns

har sett ut som ett riktigt monster inne i buren i samband med sina senaste matcher. Brasilianaren höll jämna steg med Khamzat Chimaev och därefter körde han över Neil Magny totalt och hittade en avslut via submission i den första ronden. Dessförinnan tog han hem en domslutsvinst mot den ständigt kluriga motståndaren Stephen Thompson. Jorge Masvidal har haft det tufft sedan amerikanens superår 2019. Så här i efterhand kan hans bedrifter under 2019 dock tas med en nypa salt. Varken Darren Till, Ben Askren eller Nate Diaz har sett särskilt bra ut sedan dess. Masvidal har förlorat tre raka matcher mot tufft motstånd. Den senaste fighten ägde rum för mer än ett år sedan och den nu 38 åriga Masvidal har blivit ett år äldre. Den två år yngre Burns har betydligt mer att vinna i samband med helgens match. En titelmatch kan vara nära vid vinst.

Utövarna är duktiga boxare och det kommer bli svårt för Burns att avsluta matchen i stående positioner. Det kommer också bli svårt för Masvidal att ta hem segern via sin boxning. I en ren striking-match hade undertecknad hållit Burns som favorit. Brasilianaren kan tillfoga mer skada över tre ronder. Masvidal är inte rädd för att brottas och det kan bli amerikanens fall i samband med helgens match. Burns är väldigt kreativ på kanvasen och effektiv när det kommer till att hålla fast sina motståndare. Brasilianaren söker efter submissions och Masvidal är inte lite väl självsäker. Burns kan mycket väl hitta amerikanens hals eller an annan öppning. Därför håller undertecknad ett avslut signerat Burns som troligt i samband med helgens fight.

Gilbert Burns vinner via avslut – 2.04

Raul Rosas Jr går mot en ny vinst

Den yngsta UFC fightern någonsin är på väg tillbaka in i buren. Raul Rosas Jr marknadsförs hårt av organisationen och när det kommer till heta talanger och tidiga matchningar gör UFC sällan några misstag.

18 åringen Rosas Jr fick kontrakt med organisationen via sitt deltagande i DWCS. I UFC debuten, som ägde rum förra året, tog talangen hem segern via en rear-naked choke i matchens första rond. Till helgens ställs han mot en annan talang i form av den sju år äldre Christian Rodriguez. Han har gått 1-1 under sin tid i UFC. Den sistnämnda har ett bra team runt sig på  Roufusport MMA Academy, men kommer få det tufft i samband med helgens match.

Rodriguez är – enligt undertecknad – handplockad för att förlora mot Rosas Jr. Organisationen har gett den sistnämnda en grappler med liknande egenskaper som Rosas Jr själv. Skillnaden är att Rodriguez inte ligger på samma nivå som 18 åringen. Frågan är om det blir ännu ett avslut för Rosas Jr? Fighten kommer troligtvis utspela sig till stor del på kanvasen och över tre ronder bör Rosas Jr kunna hitta ett lås på sin motståndare. Ett sådant spel ger 2.70 gånger insatsen tillbaka.

Raul Rosas Jr vinner via submission 2.70 gånger pengarna 

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök