15 June, 2024
UFC

UFC 295: Jon Jones möter Stipe Miocic för tungviktstiteln

Av

Alexander Clausson

08/07/2023
Jon Jones vs Stipe Miocic

Tungviktsmästaren Jon Jones kommer möta den tidigare tungviktsmästaren Stipe Miocic härnäst. Det bekräftades nyligen av Dana White.

Tungviktsmatchen äger rum 30 år efter UFC 1

Jones återvände tidigare i år efter en treårig paus. Amerikanen besegrade Ciryl Gane och erövrade den vakanta tungviktstiteln under UFC 285 i Las Vegas. Efter matchen nämnde Jones att det är mot Miocic han helst skulle vilja försvara sitt tungviktsbälte först. Miocic, som var på plats, är en av de mest framstående tungviktarna i UFC:s historia och har fler segrar i titelmatcher än någon annan tungviktare. Bland annat två vinster mot den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier.

Miocic gick sin senaste match i mars, 2021, under UFC 260. Där förlorade han sitt bälte till Francis Ngannou i deras returmatch. Jones, som av många anses vara inte bara den främsta lätt tungviktaren genom tiderna, utan även en av de bästa inom MMA, kan bekräfta sin position som en av de bästa oavsett viktklass om han klarar av Miocic.

UFC 295 kommer att äga rum på Madison Square Garden och inträffar nästan 30 år efter den första UFC-händelsen år 1993. Närmare bestämt den andra helgen i november.

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök