UFC on ESPN+ 20: Ben Askren möter Demian Maia

Alexander Clausson

En matchning mellan två av welterviktsdivisionens vassaste fighters kommer utgöra huvudmatchen på den kommande galan ‘UFC on ESPN+ 20’, som går av stapeln den 26 oktober i Singapore. Enligt flera källor till ‘MMA Junkie’ kommer Ben “Funky” Askren (19-1-0) ta sig an Demian Maia (27-9-0).

Askren självsäker trots brutala avslutet

Askren tog under tisdagen hjälp av sina sociala medier för att bekräfta matchningen.

Done deal! Oct 26 we will find out who the best MMA grappler on planet earth is.

Askren är ute efter den andra segern i organisationen, efter att han gått förlorande ur sin senaste match. “Funky” befann sig då på fel sida av det snabbaste avslutet i UFCs historia. Jorge Masvidal lyckades avsluta den tidigare ONE-mästaren genom ett flygande knä, endast fem sekunder in i matchens första rond.

Maia har näst flest vinster i UFCs historia

Brasiliens Maia gick sin första match i UFC år 2007 och har sedan dess kammat hem 21 vinster i organisationen och gått förlorande ur två matcher för mästartiteln. Endast en fighter har i nuläget fler UFC-vinster än Maia, nämligen Donald “Cowboy” Cerrone, med 23 stycken segrar. Brasilianaren kommmer i nuläget från två raka segrar. Lyman Good ströps ut via ‘rear-naked choke’ i första ronden och Anthony Rocco Martin besegrades via majoritetsdomslut. Under UFC-karriären har Maia gått fem stycken huvudmatcher, varpå mötet med Askren kan bli det sjätte.

+11
Dana Sad
Dana Happy

Video
Inför UFC Vegas 15: Se Curtis Blaydes vs Shamil Abdurakhimov

Anton

Nu har UFC lagt upp tungviktskampen mellan Curtis Blaydes och Shamil Abdurakhimov till Youtube. De två möttes under UFC 242 i september 2019, i en match som Blaydes vann via TKO halvvägs in i den andra ronden.

Blaydes bankar på Abdurakhimov

Inför helgens UFC-gala i Las Vegas, där huvudmatchen står mellan två topprankade tungviktare i nummer 2 Curtis “Razor” Blaydes (14-2, 1 NC) och nummer 4 Derrick “The Black Beast” Lewis (24-7, 1 NC), har UFC sett det som lämpligt att publicera en av “Razor”s tidigare matcher till Youtube. Valet föll på hans kamp mot ryske Shamil “Abrek” Abdurakhimov (20-5) som den 7 september 2019 klev in i oktogonen mot amerikanen.

Matchen de två emellan höll på i cirka en och en halv rond, fram tills att Blaydes via sin patenterade ground ‘n’ pound kunde finna avslutet 2 minuter och 22 sekunder in i den andra ronden, och därmed blev förklarade som segrare via TKO.

Se matchen Blaydes vs. Abdurakhimov i videon ovan!

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Dan Hooker söker en match med Justin Gaethje

Anton

Den nummer 5 rankade nyzeeländske lättviktaren i UFC Dan Hooker skulle vilja möta den nummer 1 rankade amerikanen Justin Gaethje i en match. Detta kom fram efter att Gaethjes agent Ali Abdelaziz gjort det klart att hans fighter skulle slå de resterande topp-5 lättviktarna.

Hooker utmanar Gaethje

Nya Zeelands Dan “The Hangman” Hooker (20-9) har på ett högst respektfullt vist utmanat den topprankade jänkaren i lättviktsdivisionen Justin “The Highlight” Gaethje (22-3). Hooker säger sig vara mycket intresserad i en match med Gaethje, som i dagsläget ligger fyra positioner högre än “The Hangman” på en plats nummer 1 i viktklassen.

Tillfället att yttra sin utmaning kom tack vare Gaethjes agent Ali Abdelaziz, som under gårdagen gick ut på Twitter med ett inlägg i vilket han påstod att “The Highlight” skulle “krossa” de nummer 2, 3 och 4 rankade i lättviktsdivisionen. Hooker, som är rankad nummer 5, omnämndes ej, och tycks ha sett det som en god möjlighet att kasta sitt namn i hatten.

Hooker på Twitter

Ali Abdelaziz var först ut, med sitt påstående om att Justin Gaethje skulle med enkelhet besegra Dustin “The Diamond” Poirier (26-6, 1 NC), Tony “El Cucuy” Ferguson (25-4) och “Notorious” Conor McGregor (22-4), vilka han benämnde via deras placering i rankningen. Abdelaziz tycks dock påminnas om att Gaethje och Ferguson redan mötts, i en match som den förstnämnde vann via TKO.

Justin Gaethje will smash 2/3/4 easy he is Number 1, never mind he killed number three.

 

Dan Hooker, vars namn saknas från listan på fighters som Abdelaziz radade upp, tog tillfället i akt att besvara Twitter-inlägget. Så respektfull man nu kan vara över sociala medier, förklarar Hooker hur han skulle älska en möjlighet att få testa sig mot Justin Gaethje i oktogonen.

I would love the chance to compete against Justin, nothing but respect.

 

De två i UFC

Dan Hooker såg en markant höjning av sin profil i UFCs lättviktsdivision mellan 2017 och 2019, då han under den perioden tog hela sju segrar på åtta matcher, varav fem kom via avslut. Fighters såsom Gilbert “Durinho” Burns (19-3), “Raging” Al Iaquinta (14-6-1) och Paul “The Irish Dragon” Felder (17-6) var namn som föll inför nyzeeländarens effektiva striking och stryktålighet. Med en vinst och en förlust i sina två matcher under 2020, består Hooker inom topp5 rankningen i divisionen, och saknar i dagsläget en motståndare till sin nästa match.

Justin Gaethje har likt Hooker gått två matcher det här året, båda för en titel. I början av maj månad besegrade han Tony Ferguson i en kamp som gick nästan alla fem ronder ut för att erövra interim-mästartiteln i lättviktsdivisionen. Därefter skulle bältet enas när Gaethje klev in i oktogonen mot den regerande mästaren i Khabib “The Eagle” Nurmagomedov (29-0) under UFC 254 den 24 oktober. Väl där led Gaethje sin tredje förlust i karriären, och sin första på fem matcher, när han hamnade i ryssens grep och sött somnade in på canvasen i Abu Dhabi-natten.

Gaethje saknar även han, likt Hooker, en motståndare till sin nästa match. Om han är villig att riskera sin förstaplacering i lättviktsdivisionen med att ta sig an den nummer 5 rankade nyzeeländaren återstår att se.

Gaethje vs. Hooker, rätt matchning för de båda?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Dana White: “Mike Perry är underhållande att titta på”

Anton

UFCs president Dana White säger sig uppskatta vad Mike Perry gör inne i oktogonen. Den 29-årige amerikanen går in för att vinna sina fighter, menar han. Dock vet inte White vad som väntar Perry följande förlusten under UFC 255 den gångna helgen.

White gillar titta på Perry

Om man enbart skall fokusera på vad “Platinum” Mike Perry (14-7) presterat oktogonen den senaste tiden, är det inte direkt ett smickrande matchfacit som 29-åringen samlat på sig. Med enbart tre vinster på sina senaste nio matcher, och med en förlust i ryggen från förra helgens gala, har bilden av Perry som en ung och lovande knockoutartist metodiskt smulats sönder av den kvalitét som UFCs welterviktsdivision har att erbjuda.

Perrys karriär i oktogonen befinner sig i ett litet krisläge rent prestationsmässigt. Dock tycks han fortfarande stå högt i Dana Whites gunst, då UFC-presidenten säger sig underhållas av “Platinum”s kampstil och kämparvilja i oktogonen. Dock kan White inte säga vad som väntar Perry härnäst i karriären som organisationen.

He’s always tough and fun to watch. What I really like about Mike Perry … he tried to win that fight. He’s fun to watch. I dunno what it means or where he goes after UFC 255 but he’s a fun fighter.

 

Perrys “problematik”

Oavsett hur mycket underhållning Perry än må ge White, finns det andra saker utanför oktogonen som gör hans ställning som tävlande i UFC “problematiska”. Perry har genom åren haft en turbulent och missbrukande relation till alkohol, vilket i sin tur lett honom ner en väg av besinningslöst våld. I juli månad detta år cirkulerade en video på sociala medier, i vilken Perry kan ses slå ner en äldre man på en bar i Texas. Följande videon, ställdes ett krav på 29-åringen av UFC, som menade på att han var tvungen att fullfölja ett program för sitt alkoholmissbruk innan hans nästa match kunde bokas.

Sedan är det situationen kring hans före-detta hustru Danielle Nickerson, och hennes anklagelser om misshandel. Nickerson har varit öppen om sin relation med Perry, som bitvis skall ha varit våldsam. I juli månad, följande videon från baren i Texas, kunde det även rapporteras att Nickerson ansökt om ett kontaktförbud mot Perry, vilket dock nekades i domstol.

Perrys egen mor skall även ha gått i god för de anklagelser om våld från Nickerson, vilket om inget annat på ytan ser illa ut för “Platinum”. Hans svar på dessa anklagelser har varit ilskna och osammanhängande inlägg på allehanda sociala medier, vilket även det rent estetiskt bär en ful nyans.

UFCs ställning

Dock har UFC för vana att undvika en diskussion kring sina fighters privatliv så gott det går. I vissa fall är det en omöjlighet, och då har organisationen tvingats ta tydligt avstånd från vad det än må vara. Med tanke på att Perry hittills inte haft några större juridiska problem, och i dagsläget lever med enbart anklagelser om våld från sin före-detta fru, tycks UFC inte ett dugg intresserade i att involvera sig i den diskussionen.

Enligt Dana White är Mike Perry en underhållande fighter, och det tycks vara UFCs officiella position när det kommer till “Platinum”.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Amir Albazi vs. Zhalgas Zhumagulov borttagen från UFC Vegas 15

Anton

Den match som skulle bli svenske Amir Albazis andra i UFC mot Zhalgas Zhumagulov kommer inte bli av under helgens gala i Las Vegas. Detta efter att det uppstått problem kring Zhumagulovs resepapper. UFC valde att inte söka en ny motståndare till Albazi.

Prinsen får vänta

Den svenske bantamviktaren Amir “The Prince” Albazi (13-1) var tänkt att genomföra sin andra match i UFC nu till helgen, där han var planerad att möta kazakstaniern Zhalgas Zhumagulov (13-4) i en flugviktskamp på UFC Vegas 15s underkort. Dock få det konstateras att matchen de två emellan inte kommer att bli av, och för en gångs skull tycks den rådande pandemin sakna all skuld.

Tydligen skall det ha uppstått komplikationer kring Zhumagulovs resepapper. Rapporterna kring vad som ligger till grund för att 32-åringen inte kan ta sig till Las Vegas är få till antalet och saknar i dagsläget djupgående information, men vad som kan fastställas är att Zhumagulov har ett “passproblem”. Den amerikanska kampsportssajten MMAJunkie.com var först med att meddela om nyheten.

Ingen ersättare

Med tanke på att det bara är ett par dagar kvar till galan, och att hela nationen USA är mitt uppe i firandet av Thanksgiving, har UFC vals att inte söka efter en ersättare till Zhumagulov, utan istället helt enkelt ta bort matchen från helgens gala. Albazi, som vann sin debut för organisationen i juli tidigare i år, får gott vänta på sitt nästa framträdande i oktogonen.

UFC har utöver helgens gala ytterligare tre planerade evenemang innan årsskiftet, och det finns stora möjligheter för att UFC kommer boka om Albazi vs. Zhumagulov till en av dem. Under tiden kan svensken gott ta och åtnjuta lite turkey and mash samt en skiva pumpkin pie, och varför inte skölja ner eländet med en root beer, för att komplettera klichén. Match blir det för svensken så småningom.

Läs mer
-5
Dana Sad
Dana Happy
Khabib Nurmagomedov Dana White

Khabib Nurmagomedov: Vi ses snart Dana White

Alexander Clausson

UFCs regerande lättviktsmästare – Khabib Nurmagomedov – är pensionerad enligt egen utsago, men organisationen vill inte ta ryssens bälte ifrån honom. Nyligen skrev den obesegrade mästaren ett meddelande till UFC-presidenten Dana White.

Pensionerade sig som obesegrad mästare

Nurmagomedov avslutade Justin Gaethje under UFC 254. I samband med segerintervjun lade ryssen sina handskar på kanvasen och klargjorde att matchen mot Gaethje var hans sista i karriären.

Sedan dess har White hävdat att mästaren kommer återvända och UFC-presidenten ifrågasatte varför Nurmagomedov fortfarande ingår i USADAs testpool, om han aldrig kommer kliva in i buren igen. Någonting han berättade om i samband med en presskonferans under höstens DWCS. Transkribering via ‘Sportskeeda’.

He is still testing. Why the hell would you want to test still if you are not gonna fight? He hasn’t committed but I feel like he is gonna. I am not really pushing him. We talked about it. He just fought. Let him take some time, spend some time with his family. Spend the holidays. There’s no rush.

Meddelande på Instagram och Twitter

Under en intervju med RT Sport tydliggjorde Nurmagomedov att han är pensionerad från sporten.

Of course, I could possibly fight until I’m forty or even 45- like Fedor but there must be purpose to it, a goal. My goal was to reach the summit and I did it, so I don’t see any competitive interest to stay in the game. Who else is there to fight for me? And even if there is one- my mission has been accomplished. Of course, I am in my prime and there’s still tons of money I could earn but I had a different goal. And as for money- from now on we will earn it somewhere else.

Under tisdagseftermiddagen, svensk tid, publicerade Nurmagomedov ett meddelande på sitt Instagram-konto och Twitter-konto. Ryssen berättade för White att  han och UFC-presidenten snart kommer träffas. Det är dock oklart hur, när och i vilket sammanhang.

See you soon @danawhite

Nurmagomedov står med ett professionellt matchfacit som lyder 29-0-0.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov)

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Regler och matchupplägg är spikat inför Mike Tyson vs. Roy Jones Jr.

Alexander Clausson

Den 29 november, svensk tid, kommer boxningslegendarerna Mike Tyson och Roy Jones Jr. drabba samman på STAPLES Center i Los Angeles, Kalifornien. Nu har delstatskommissionen fastslagit reglerna för uppvisningsmatchen.

Endast en uppvisningsmatch

MMA Fighting intervjuade nyligen Andy Foster, chef för California State Athletic Commission (CSAC). Foster berättade att det kommer finnas domare på plats, men att dessa kommer vara där i egenskap av kändisar och inte utsända av kommissionen. Den inofficiella poängsättningen är endast för underhållning och ingen vinnare kommer utses efter matchens slut.

There’s no official judges. The WBC is going to have some guest celebrity judges remotely, not official, not 10-9 [scores], nothing like that. No cumulative score. No winner announced.There’s no winner going to be announced. I do think that’s very important to get out there. The unofficial scores are for entertainment only and that’s done by the WBC remotely. Not by the commission cause the commission didn’t credential those judges because of COVI

På samma kort kommer Sveriges Badou Jack ställas mot den obesegrade amerikanen Blake McKernan.

Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. – regler och matchupplägg:

Nedan följer de fastslagna direktiven från CSAC.

  • Matchen kommer – som längst – pågå i åtta ronder.
  • Varje rond pågår i två minuter vardera.
  • Utövarna behöver inte använda huvudskydd.
  • Om en av utövarna får ett allvarligt ‘cut’ kommer uppvisningsmatchen brytas permanent.
  • Tyson och Jones Jr. genomgick en komplett läkarundersökning innan matchen godkändes.
  • Utövarna skrevs in i och testades av VADA (Voluntary Anti-Doping Agency) innan tävlingen.
  • Tyson och Jones Jr. kommer använda boxningshandskar (12  oz) inne i ringen.

Sedan tidigare har Foster berättat att han inte vill att utövarna ska söka avslutet. Via ‘Boxing Scene’.

They can exhibit their boxing skills, but I don’t want them using their best efforts to hurt each other. They’re going to spar hard, but they shouldn’t be going for a knockout. This isn’t a record-book type of fight. This is not world-championship boxing right now. It’s not what this is. People shouldn’t be getting knocked out.

I Sverige har Viaplay exklusiv rätt att sända boxningsgalan. Eventet kommer ingå i kanalens ordinarie Sportpaket.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Inför UFC Vegas 15: Se Derrick Lewis vs. Aleksei Olienik

Anton

Nu har UFC lagt upp tungviktsmatchen mellan Derrick Lewis och Aleksei Olienik till Youtube. De två möttes i augusti detta år i en match som slutade med en TKO-seger för Lewis. Lewis möter Curtis Blaydes i huvudmatchen under helgens UFC-gala i Las Vegas.

Lewis åderlåter sin andra ryss

Derrick “The Black Beast” Lewis (24-7, 1 NC) är redo att genomföra sin tredje match för året när han kliver in i oktogonen mot landsmannen Curtis “Razor” Blaydes (14-2,1 NC) i huvudmatchen under helgens gala UFC Vegas 15. Med två segrar i ryggen, söker sig Lewis att ta sig en tredje vinst under 2020, och i samma veva ta ett par steg uppåt i UFCs tungviktsrankning.

Inför lördagsnattens match har UFC sett det som lämpligt att publicera några av “The Black Beast”s tidigare matcher till Youtube. Förra veckan var det hans kamp med det ryska fyrtornet Alexander “Drago” Volkov (32-8) som uppenbarade sig i i deras videotek, och den här gången föll valet på en seger över ännu en ryss i mega-veteranen Aleksei “The Boa Constrictor” Olienik (59-14-1).

Lewis vs. Olienik ägde rum den 8 augusti detta år, och är den senaste matchen som de två gick i UFC. Efter första rondens grapplings-krig tycktes Lewis ha tröttnat på alla karkrävande kunskaper, och kom ut i den andra ronden med en helvetisk vilja i nävarna. Efter enbart 21 sekunder låg en omskakad Olienik på canvasen efter att ha utsatts för en rasande ground ‘n’ pound från sin amerikanske motståndare.

Se Lewis vs. Olienik matchen i videon ovan!

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Superior Challenge 21: Albrektsson möter tidigare UFC-fighter

Anton

Den svenske lätta tungviktaren Karl Albrektsson har fått sig en ny motståndare inför helgens svenska MMA-gala Superior Challenge 21. Istället för Irlands Chris Fields skall Albrektsson ta sig an en tidigare UFC-fighter i brasilianaren Amilcar Alves.

Albrektsson vs. Alves

Corona-viruset har ännu en gång gjort sig påmint i MMA-världen, om än på en något mindre skala den här gången. Svenske “King” Karl Albrektsson (9-3) har under en och samma dag förlorat en motståndare till Covid, samt fått sig en ny i en före-detta UFC-fighter inför helgens gala Superior Challenge 21.

Irländaren med det absolut magnifika smeknamnet Chris “The Housewives’ Choice” Fields (12-8-1) drog sig ur mötet med Albrektsson under helgens Superior Challenge 21, där anledningen skall vara personliga skäl till följd av den rådande pandemin. Istället skuttar den 40-årige brasilianaren Amilcar Alves (17-20) in på matchkortet, och tar plats som svenskens nya motståndare.

En utmaning för ‘King Karl’

Amilcar Alves har under en lång karriär som sträcker sig nästan ett och ett halvt decennium gått matcher i ett hiskeligt stort antal olika MMA-organisationer, varav en är världens främsta i Ultimate Fighting Championship. Alves gick två matcher för UFC i mellan 2010-2011, där båda slutade i en förlust. Trots ett mindre smickrande matchfacit, får brasilianarens rutin och erfarenhet inte överslätas av hans senaste motgångar. Med så många år i sporten, och 37 gångna matcher världen över, är Alves en motståndare som kan komma lura på tricks och knep inne i Superior Challenge-buren.

Karl Albrektsson har vid 27-års ålder även han sett sin del av våran jord i sin MMA-karriär. Europa, Asien och Amerika är de tre världsdelar som stått scen för svenskens 93-kg tunga kroppshydda, där organisationer såsom Rizin FF och Bellator varit Kung Karls slagfält.

Albrektsson har tagit tre vinster på sina fyra senaste matcher, och gick sist kamp i oktober förra året, där han satte upp ett värdigt motstånd i en förlust mot UFC- och Bellator-veteranen Phil “Mr. Wonderful” Davis (22-5, 1 NC) under Bellator 231. Nu redo att återigen greppa värjan i hand och ta upp till strid mot åldrande brasilianare, kliver han in i buren denna lördagen för att återfinna vinstformen… och möjligen roffa åt sig en liten bit av det Pommern, i hans namnlikes anda. Om inget annat, fira in med lite Pommac vid en seger.

Superior Challenge tacksamma

Enligt Superior Challenges grundare Babak Ashti, är de tacksamma till Amilcar Alves för att han tog matchen med Karl Albrektsson på så kort varsel.

Stor cred till Amilcar som tar matchen mot Albrektsson med så kort varsel. Det är svårt att matcha Albrektsson i vanliga fall då han är topprankad i Europa men med vårt kontaktnät lyckades vi hitta en ny motståndare till honom på bara en timme. Amilcar är en väldigt erfaren grappler så Albrektsson måste ställa om sitt game och anpassa den till en helt annan typ av motståndare.

 

Albrektsson vs. Alves kliver på som co-main till det svenska inhemska mötet i huvudmatchen mellan Adam Westlund (3-0) och Tobias Harila (7-1).

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Renato ‘Moicano’ testar positivt för Covid-19 – Match med Fiziev skjuts upp

Anton

Den brasilianske lättviktaren i UFC Renato Carneiro har testat positivt för Corona-viruset inför sin match med Rafael Fiziev den 28 november. Kampen de två emellan har således skjutits upp två veckor, och skall nu äga rum under UFC 256 den 12 december.

Covid sveper fram

Renato “Moicano” Carneiro (14-3-1) kan nu räkna sig till ännu en av mängden i den skara av UFC-fighters som smittats av Covid-19. Trots UFCs tappra försök att begränsa dess spridning, fortsätter den rådande pandemin alltjämt med att inkräkta på de mänskliga andningsvägar som av oturliga eller oförsiktiga skäl befinner sig inom dess räckvidd.

Moicano var tänkt at gå sin andra match för året till helgen under UFC Vegas 15, men får nu efter ett positivt Covid-test istället bädda ner sig i sjuksängen de kommande två veckorna. Hans möte med Kirgizistans Rafael “Ataman” Fiziev (8-1) kommer nu äga rum den 12 december under UFC 256 istället.

Mår bra, har Covid

Det var under en intervju på Youtubekanalen Punchline MMA som Moicano avslöjade anledningen till att hans match med Fiziev flyttats upp två veckor. På frågan om hur han mådde inför helgens lättviktskamp, svarar Renato först att han mår prima och är redo. Dock slår han därefter helt om och informerar om att oavsett hur väl han än mår, så har han testat positivt för Corona-viruset, och mötet med Fiziev skjuts upp till den 12 december.

I’m feeling good, I’m feeling ready. Actually, what happened was I just, I just tested positive for Covid, so the Fight’s gonna be delayed, postponed. I think they gonna do december 12 (UFC 256).

 

Förhoppningsvis uppstår det inga fler komplikationer för Moicano de kommande två veckorna, så en rekorderligt underhållande matchning mellan honom och Fiziev kan gå av stapeln i UFCs APEX Arena, Las Vegas under UFC 256.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

UFC Vegas 17: Marcin Tybura vs. Greg Hardy

Anton

En kamp i UFCs tungviktsdivision har lagts till galan den 19 december när Marcin Tybura rapporteras ta sig an Greg Hardy under UFC Vegas 17. Matchen blir den fjärde under 2020 för Tybura, som hittills tagit tre raka segrar.

Tybura vs. Hardy

Galan för svenske Khamzat “Borz” Chimaevs (9-0) första huvudmatch UFC Vegas 17 växer för var vecka som går. Det senaste tillägget till eventet som går av stapeln den 19 december är en uppgörelse i UFCs tungviktsdivision, då polacken Marcin “Tybur” Tybura (20-6) rapporteras möta den kontroversielle amerikanen Greg “The Prince Of War” Hardy (7-2, 1 NC). Tybura och Hardy har gått tre respektive två matcher hittills för året, varav alla slutat i segrar för de två.

Nyheten kunde först rapporteras av den amerikanska kampsportssajten MMAJunkie.com.

Marcin “Tybur” Tybura

Marcin Tybura har tagit pandemiåret 2020 med storm. Från att ha lidit förluster i sina två matcher från det föregående året, har den 35-årige polacken hittills tagit sig tre raka segrar, i vad som tycks bli hans mest aktiva säsong i sin UFC-karriär.

Namn såsom Sergey “The Polar Bear” Spivak (11-2) och Ben Rothwell (38-13) har under året fått ge vika inför Tyburas frammarsch, som nu lett honom till en fjärde och sista kamp i oktogonen under 2020, det mot Greg Hardy den 19 december. Om det blir ännu en vinst för “Tybur”, kan möjligen hans namn ta plats i tungviktsdivisionens rankning som följd, vilket sätter honom i en ypperlig position inför nästkommande år.

Greg “The Prince Of War” Hardy

Greg Hardy har varit så aktiv man kan förvänta sig en fighter kan vara under en rådande pandemi, då amerikanen hittills har hunnit med att gå två matcher detta år. Från dem fick Hardy med sig två segrar, då han under 2020 bemästrat Yorgan De Castro (6-2) via enhälligt beslut och Maurice “The Crochet Boss” Greene (9-5) via TKO.

Efter ett turbulent 2019, där Hardy på fem matcher led två förluster och en no-contest, tycks 2020 vara den säsong som den tidigare amerikanska fotbollsspelaren får rätsida på karriären. Med en sista match innan årsskiftet mot Marcin Tybura under UFC Vegas 17, kan en seger vara högst betydelsefull för “The Prince Of War”, om han vill stega in i 2021 med riktigt goda förutsättningar.

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.