UFC Sweden 2: Potentiella motståndare till svenska fighters

Jaser Davari

Samma dag som UFC officiellt annonserade att man återvänder till Sverige och Stockholm började alla svenska MMA-fans att spekulera kring vilka svenska fighters som kommer delta på matchkortet, och mot vilka motståndare. Kimura.se har gått igenom samtliga UFC-fighters i respektive viktklass, för att gräva fram potentiella motståndare till de svenskar som ännu inte är inbokade. Motståndaralternativen bygger enbart på spekulation, bland annat utifrån tidigare resultat, kampsportsstil samt geografisk närhet.

Kommentera gärna vilka ni tror och inte tror på, samt vilka ni vill se mot de svenska stjärnorna.

Reza Madadi (12-3) – Lättvikt 

Det är klurigt att tippa vem näste man blir för Madadi. UFC gillar oftast att matcha vinnare med vinnare och förlorare med varandra, men det är oklart hur UFC tolkar svenskens senaste utgång. Förlusten mot Cristiano Marcello på UFC 153 var nämligen oerhört kontroversiell. För att göra det enkelt utgår undertecknad från att Reza matchas mot en förlorare.

Potentiella motståndare:

Brendan Loughnane (5-1)  – TUF: Smashes-deltagare som förlorade sin senaste match mot Mike Wilkinsson på UFC on FX 6.  Brendan är från England, vilket tillsammans med sin förlust gör honom till trolig motståndare för Reza.

Vinc Pichel (7-1) – Även Pichel är en tidigare TUF-deltagare. Han gjorde sin officiella UFC-debut mot Rustam Khabilov i december och blev tokknockad genom en välavvägd suplex.

Joe Proctor (8-2) – Ja, här kommer ytterligare en gammal TUF:are. Proctor tränar tillsammans med Joe Lauzon i staden Boston och har hittills gått två matcher för UFC. Senast torskade han mot starke brottaren Ramsey Nijem.

Justin Salas (10-4) – Imponerade i sin debut med en seger över finske talangen Anton Kuivanen. 30-åringen tränar på Grudge Training Center och vill nog gärna ta revansch efter senaste förlusten mot Tim Means i somras.

Papy Abedi (8-2) och Besam Yousef (6-1) – Weltervikt

Både Abedi och Yousef är i ett liknande läge, även om den förstnämnde förlorat två raka och Yousef bara en. Welterviktsdivisionen är djup och det finns många möjliga matcher att boka för dessa herrar. En intressant tvist hade varit en helsvensk match mellan de båda atleterna. En utslagningsmatch som avgör vem som stannar och vem som möjligtvis får lämna organisationen.

Potentiella motståndare:

Manuel Rodriguez (10-4) – TUF-deltagare som representerade Australien. Torskade i sin hittills enda UFC-fight. En väldigt överkomlig motståndare för båda svenskarna.

Roger Bowling (11-3) – En Strikeforce-veteran som i sin senaste match under hösten förlorade via domslut mot nuvarande Strikeforce-mästaren Tarec Saffiedine. Om motståndaren ovan kan anses vara ”enkel” är detta en betydligt tuffare match.

Brad Scott (9-2) – Likt Rodriguez fightades Scott i TUF: Smashes. Men det gick bättre för Scott, han tog sig ända fram till final där han sedermera förlorade efter domslut. Bor i England och har alltså nära till Stockholm.

Stephen Tompson (6-1) – Den amerikanske kickboxaren imponerade stort i sin debut genom en flashig knockout. Men i sin andra match totaldominerades han av veteranen Matt Brown. Var inbokad för match mot just Youssef på UFC 154, men båda drog sig senare ur på grund av skador. Av denna enkla anledning är naturligtvis en match mot just göteborgaren högaktuell.

Keith Wisniewski (28-13-1) – En väldigt erfaren fighter som förlorat tre raka i UFC. Det är oklart hur 31-åringens status i UFC ser ut, om han det vill säga fortfarande har ett kontrakt. Förlorade senast mot Chris Clements via delat domslut. Får anses vara en överkomlig motståndare, trots stora erfarenheten.

Adam Khaliev (7-1)  – En nysignad rysk fighter som fortfarande väntar på att få debutera. Kan på grund av den relativa närheten till Sverige vara ett alternativ. Intressant grej med Khaliev är att han vunnit via en tornado-spark. Se klippet här.

 

Magnus Cedenblad (10-4) – Mellanvikt

Om nu allt går som det ska med ögonsjukdomen kommer Cedenblad att fightas på den kommande galan i Globen. Jycken måste dock först få klartecken från en optiker. Frågan är bara vem, i sin senaste och enda match i UFC fick han en väldigt tuff motståndare. Cedenblad förlorade då mot Francis Carmont, som av många anses tillhöra top-20 i divisionen. Matchas troligen mot en stående fighter med en färsk förlust i bagaget.

Potentiella motståndare:

Andrew Craig (8-1) – Fick stryk senast mot en väldigt tuff Ronny Markes. Men innan dess slog Craig både Rafael Natal och Kyle Noke. Detta är en tuff matchning för ”Jycken”, men uppgiften är absolut inte för stor.

Jared Hamman (13-5) Alexander Gustafssons första motståndare i UFC. Har sedan dess gått ner till mellanvikt, med svajiga resultat. Hamman har för tillfället två raka förluster och därmed kniven på strupen. Detta vore fin matchning för Magnus med goda möjligheter till en underhållande fight.

Buddy Roberts (12-3) – En Greg Jackson-produkt som gått två matcher i UFC. I debuten segrade han över Caio Magalhaes via domslut, men sedan tog det stopp när han matchades tufft mot Yushin Okami i augusti på UFC 150.

Lorenz Larkin (13-1) – Kanske den tuffaste matchen av dem alla. Har gått match mot stora namn som Mohammed Lawal och Robbie Lawler. Ny från Strikeforce och i behov av en match. Var tänkt att utmana Strikeforces mellanviktsmästare Luke Rockhold tidigare i januari, fighten ställdes dock in på grund av skada.

Unibet erbjuder Donald Cerrone (1,86) mot Anthony Pettis (1,86)

Gilla oss på facebook för snabba nyheter

0
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett