Nyheter

UFC uppdaterar pound-for-pound – Alex Pereira kliver förbi rivalen

UFC alex pereira och tom apsinall pound for pound

UFC har nu släppt sin uppdaterade lista över organistionens bästa fighters, oavsett viktklass.

Alex Pereira med stort kliv upp

Fenomenet ”pound-for-pound” ämnar att kora en fighter som oavsett viktklass anses vara den bästa inom sporten. UFC har en egen lista där de rankar sina atleter. Första platsen innehas nu av lättviktsmästaren Islam Makhachev. Under honom Jon Jones (tungvikt) och därefter Alexander Volkanovski (fjädervikt).

Efter helgens UFC 295 har stora förändringar gjorts och framförallt Alex Pereiras uppgång är särskilt märkvärdig. Han kunde i sitt möte med viktklassens tidigare mästare, Jiri Prochazka, plocka hem en TKO-vinst i matchens andra rond. För det går han från nummer tio till fem. Bland annat kliver han förbi rivalen Israel Adesanya som nu ligger nia. Med ännu ett mästarbälte, nu en viktklass upp, har han enbart ovannämnda samt Leon Edwards över sig.

Pereira har med enbart sju matcher i UFC, 11 totalt, tagit sig till den absoluta toppen. Prochazka tappar i sin tur två placeringar och ligger nu på plats 15.

Tom Aspinall gör entré

Längre ner i rankingen ser vi även Tom Aspinall ta sig in för första gången. Genom att besegra Sergei Pavlovich för interimbältet landar han på plats 14.

Aspinall tog matchen på kort notis. Detta efter att den ursprungliga, mellan Jon Jones och Stipe Miocic, blev inställd då förstnämnde skadade sig. Pavlovich var förberedd som eventuell ersättare, men Miocic tackade nej och då kallades engelsmannen in.

Aspinall är därmed den tredje engelsmannen i UFC att plocka hem ett bälte. Tidigare är nu pensionerade Michael Bisping och regerande welterviktsmästaren Leon Edwards.

Se listan i sin helhet nedanför:

 1. Islam Makhachev
 2.  Jon Jones
 3. Alexander Volkanovski
 4. Leon Edwards
 5. Alex Pereira Rank
 6. Charles Oliveira
 7. Sean O’Malley
 8. Sean Strickland
 9. Israel Adesanya
 10. Alexandre Pantoja
 11. Aljamain Sterling
 12. Max Holloway
 13. Kamaru Usman
 14. Tom Aspinall
 15. Jiří Procházka
Föregående artikel

Paddy Pimblett väger in på Leon Edwards konflikt med Ian Garry

Nästa artikel

Alex Pereira besviken på Israel Adesanya

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök