UFC Utica: Genomgång av Teymur x2

Vicktor Winquist

Gedigen genomgång av bröderna Teymurs respektive matcher

En chans ni bara inte får missa! Just nu har Unibet en fantastisk kampanj på bröderna Teymur som vinnare och ger er hela 20.00 ggr pengarna! Ta del av den superkampanjen här!

145 lbs. Julio Arce vs. Daniel Teymur

Julio Arce (14-2)
Ålder: 28 år
Längd: 170 cm
Reach: 178 cm
Stance: southpaw

Arce gjorde sin första amatörmatch redan 2007 som 17-åring. Det kom dock att dröja till 2012 innan han gjorde professionell debut. Han kommer från Tiger Schulmann MMA och har gått amatörmatcher i boxning (Golden Gloves) och tävlat i kickboxning. Han är primärt en striker men är på det hela taget en wellrounded fighter. Han tog sig till UFC genom medverkan i Dana Whites Tuesday Night Contender Series, där han besegrade Peter Petties. I sin UFC-debut besegrade han Dan Ige via domslut. En intressant omständighet är att båda hans förluster har kommit mot Brian Kelleher. Av hans 14 vinster är 3 KO och 4 submissions.

Styrkor:
+ boxning
+ fotarbete
+ kardio
+ bra haka
+ lugn och samlad

Svaghet:
– slagkraft
– stundtals avvaktande

Daniel Teymur (6-1)
Ålder: 30 år
Längd: 165 cm
Reach: 175 cm
Stance: ortodox

Daniel är precis som sin bror en striker. Han började träna thaiboxning i tonåren och kom sedermera att bli flerfaldig svensk mästare. Han är alltså i grunden en mycket duktig och erfaren thaiboxare med ett record på 27-4. Daniel gjorde professionell debut 2013 och hade sex raka vinster när han signades av UFC. I sin UFC-debut hoppade han in på kort varsel och tog sig an den duktige skotten Danny Henry. Matchen gick i lättvikt vilket inte är Daniels vanliga viktklass. Efter att ha inlett mycket starkt tröttnade tyvärr Daniel. Han skadade dessutom handen redan i första ronden och han tvingades inkassera karriärens första förlust. Samtliga Daniels vinster har kommit via avslut – 3 KO och 3 submissions.

Styrkor:
+ aggressivitet och press
+ hjärta och tuffhet
+ fotarbete
+ snabba bensparkar
+ slagkraft

Svaghet:
– lite väl riskbenägen
– aningen tveksam haka

Matchning
Detta är en spännande match up mellan två vassa strikers. Båda två är tekniskt duktiga men deras stilar skiljer sig åt. En aggressiv och explosiv striker mot en metodisk och defensivt tät volymstriker. Amerikanen har dessutom fler än dubbelt så många matcher som Daniel på sitt record. Det är tuffa men intressanta förutsättningar.

Arce har länge setts som en talang och han är väldigt wellrounded för att vara nykomling i UFC (1-0). Han tidigare tävlat i bantamvikt men verkar ha kommit till rätta i fjädervikt. Han har riktigt bra boxning, med en effektiv jabb och fin rak vänster. Han har dessutom bra fotarbete och fin balans. Han har tät defensiv och bra huvudrörelse. Han är som farligast när han kan pressa motståndaren och röra sig framåt.

Arce är southpaw vilket kan ställa till det för många. Daniel råkar ha en bror som är southpaw och dessutom duktig striker. Han bör alltså inte ha några problem med en southpaw. Arce har bra defensiv brottning och är svår att ta ned. Han har okej grappling men är sannolikt inget stort hot på marken. Han utstrålar oftast ett lugn i buren och han behåller detta även under press.

Daniel är en aggressiv och underhållande fighter. En sådan som bjuder publiken på vad de vill ha. Han är en offensiv och hyfsat riskbenägen striker med bra kraft i sina tekniker. Han har ett mycket bra sparkgame med snabba bensparkar och fina switch-kicks. Han har bra händer, om än inte lika teknisk boxning som Arce. I gengäld har han bättre slagkraft och utgör därigenom ett påtagligt hot. Han är relativt kort för viktklassen och använder gärna sina hårda slag – krokar och ’looping shots’ – för att sätta press på motståndaren och för att stänga avståndet. Daniel har helt okej brottning och grappling. Han har ännu inte testats ordentligt på marken men har trots allt 3 vinster via submissions. Från topposition har han dessutom tung ground-and-pound.

Han har i tidigare matcher stundtals visat tendenser till defensiva luckor. Bland annat att han ibland håller hakan farligt högt. Det är priset man betalar när man är så aggressiv som Daniel och han har fått betala för det genom nedslagningar. Något som är positivt i sammanhanget är att han fortfarande befinner sig i inledningen av sin mma-karriär. Det finns alltså gott hopp om att han, likt många yngre eller oerfarna fighters, ska kunna täppa till luckorna i sitt game.

Daniel bör sätta press på Arce och helst tvinga honom att röra sig bakåt. Det skulle begränsa hans offensiv. Daniel har riktigt bra bensparkar och dessa kan bli viktiga mot Arce. Amerikanen är en teknisk boxare med bra fotarbete. Han har bra output men begränsad slagkraft. Arce vill komma in i pocket och använda sin boxning. Om Daniel kan använda sina hårda bensparkar kan han ta bort en del av Arces fina fotarbete och tekniska boxning. En explosiv fighter som Daniel, som lägger mycket kraft bakom slagen, måste hushålla med energin. I matchen mot Danny Henry, som förvisso var på kort varsel i en tyngre viktklass, var trötthet en inverkande faktor. Arce är en volymstriker med bra kardio och bra haka. Man måste därför budgetera för tre tuffa ronder.

För Arce gäller det att göra detta till en boxningsmatch, dvs att hålla det stående och jobba med sin fina handteknik. Om han kan stå emot Daniels aggressivitet och press i inledningen så ökar hans chanser avsevärt. Han är den mer tekniske av de två och har sannolikt bättre kardio. Det gör honom till ett hot ju längre matchen går. Amerikanen är knapp favorit hos oddssättarna. Det är nog en korrekt bedömning även om våra hjärtan vill protestera mot det. Hur som helst kan vi se fram emot en underhållande fight mellan två vassa strikers. Teknik och finess mot teknik och kraft – det kan bli riktigt bra.

—————————

155 lbs. David Teymur vs. Nik Lentz

David Teymur (7-1)
Ålder: 29 år
Längd: 175 cm
Reach: 185 cm
Stance: southpaw

David började träna thaiboxning tillsammans med sin brorsa när han var i 15-årsåldern. Han hade en fin amatörkarriär innan han blev proffs och samlade ihop ett record på 39-2. David började träna mma 2012 och året därefter gjorde han professionell debut. Han förlorade sin första fight men därefter har han radat upp 7 raka vinster. David tog sig till UFC genom att delta i TUF: Team McGregor vs. Team Faber. Han har därefter samlat ihop ett UFC-record på 4-0 och i sin senaste match besegrade han amerikanen Drakkar Klose. David är en talang men han tävlar i en tuff viktklass och det finns inte utrymme för misstag om man vill till toppen. Av hans 7 vinster har 4 stycken kommit via KO.

Styrkor:
+ sparkar
+ fotarbete
+ clinch
+ distanskontroll

Svagheter:
– defensiva luckor
– tveksam haka

Nik Lentz (30-8-2)
Ålder: 33 år
Längd: 173 cm
Reach: 173 cm
Stance: ortodox

Lentz har gedigen brottningsbakgrund och brottades i high school och vid University of Minnesota. År 2005 började han med mma och redan samma år gick han sin första match. Han kom till UFC 2009 och har sedan dess varit bofast i organisationen. Han har ett UFC-record 12-5-1, 1 NC. I sin senaste match besegrade han den f.d. Bellatormästaren Will Brooks. Från 2012 till 2015 tävlade Lentz i fjädervikt. Sedan återkomsten till lättvikt har han ett facit på 3-1 – förlusten kom mot den farlige Islam Makhachev. Av Lentz 28 vinster har 18 stycken kommit via avslut – 7 KO och 11 submissions.

Styrkor:
+ brottning
+ kraftfull
+ ’grinder’
+ giljotin (3 st)

Svagheter:
– endimensionell
– förutsägbar

Matchning
David skulle egentligen ha gått match på UFC-galan i Liverpool men matchen ställdes in. Nik Lentz å sin sida skulle ha mött Leonardo Santos men denne ådrog sig en handskada och även Lentz stod utan motståndare. Det var i detta läge som David frågade om han kunde få hoppa in mot Lentz och gå match på samma kort som brorsan. UFC och Nik Lentz sade ja och på fredag är det dags.

Detta är en intressant matchning. Det är för det första två helt olika stilar – grappler vs. striker. En kompakt och fysiskt stark amerikansk brottare mot en teknisk svensk striker. För det andra är det en ung hungrig fighter i början av sin karriär, som ställs mot en ärrad veteran. Det är alltså högintressanta förutsättningar.

David har en ytterst gedigen kampsportsbakgrund från thaiboxning och kickboxning. Han är southpaw och en synnerligen teknisk striker. Han jobbar strategiskt och håller hög volym. Han har utmärkt fotarbete och bra distanskontroll. David föredrar oftast att jobba från distans med sina fina sparkar. Hans vänsterspark håller världsklass. Om motståndaren försöker stänga avståndet har han farliga knän och bra kontringar. David har inte visat KO-kraft i nävarna men han är teknisk och har en bra jabb och vänster cross. Han är en utmärkt kontringsfighter och jobbar effektivt med finter och fakes. Han kommer även att ha ett räckviddsövertag på hela 12 cm i denna fight.

David är fortfarande ung i sin mma-karriär men har redan avsevärt förbättrat sin brottning och grappling. Han har hyfsade nedtagningar och bra positionell medvetenhet på marken. Han är inte något stort submissionhot utan det är främst hans defensiva färdigheter som har utvecklats. Hans nedtagningsförsvar har sett riktigt bra ut och det bygger till stor del på kombinationen av fotarbete och utmärkta sprawls. Om man ska anmärka på något så är det att han ibland lämnar hakan lite högt. Han har även stundtals en tendens att ducka och samtidigt slarva lite med guarden när han separerar.

Nik Lentz är en mycket erfaren herre. Med 40 matcher på sitt record och 9 år i UFC har han sett det mesta i form av stilar och tricks från motståndare. Han är i grunden en kompetent brottare som använder sin kompakta kroppsbyggnad till sin fördel. Han har bra takedowns och trips. Han är aggressiv och bygger mycket av sitt game på att sätta hård press på motståndarna. Han är en kraftfull ’grinder’ med karakteristisk amerikansk brottarmentalitet – dvs. att han envist gnuggar vidare oavsett vad som inträffar i buren. Lentz är inte känd som submission-grappler men han är erfaren och har ett solitt markgame. Han har 11 vinster via submission (3 via ’submission due to punches’). Han har en mycket farlig giljotin och om David skulle försöka sig på nedtagning gäller det att skydda halsen.

Lentz tränade under många år på American Top Team i Florida. Där utvecklade han sin striking. Hans grundteknik och fotarbete förbättrades. Han är dock fortfarande en brawler som främst lever på slagkraft och en bra haka. Mot en teknisk striker som David har han troligen mycket lite att hämta i det stående. Lentz får dock inte underskattas. Han har ställts mot tufft motstånd i UFC så många gånger att temporära motgångar inte påverkar honom nämnvärt. Tvärtom är han farlig hela vägen fram till gonggongen. Det fick Will Brooks erfara när han fastnade i en snor-tight giljotin efter att ha dominerat fighten. Det gäller alltså för David att inte tappa fokus.

Davids strategi kommer att vara ungefär densamma som i hans senaste match – mot brottaren Drakkar Klose. David bör använda sitt fina fotarbete för att hålla sig i ständig rörelse och cirkla på utsidan. Han bör använda sina fina sparkar från utsidan och straffa Lentz – med knän och uppercuts – om denne försöker stänga avståndet. David är en mycket bättre striker än Lentz men det gäller ändå att vara tät i defensiven då amerikanen är en orädd brawler med rejäl kraft i slagen. Om David kan göra detta till en övervägande stående fight ser jag inte hur han skulle kunna förlora. Skulle han hamna på marken gäller det alltså att ta sig upp kvickt. Något David lyckats bra med i tidigare matcher.

För Lentz gäller, föga förvånande, den rakt motsatta strategin. Han vill inte hålla det stående och i synnerhet inte på sparkdistans. Han vill stänga avståndet och göra detta till en grötig brottningsmatch – ett brawl där han kan låsa fast David mot buren och använda sin fysiska stil. Han är en ’grinder’ och hans chanser ökar avsevärt i en fight som domineras av clinch- och burkamp. Allra helst vill han ta ned svensken och använda sitt toppgame. Då måste han först ta sig förbi Davids kontringar och fina nedtagningsförsvar. För 3-4 år sedan hade jag gett honom hyfsade chanser att lyckas men inte idag. Hans stil bygger till stor del på explosivitet och styrka. Nik Lentz år 2018 är inte längre samme fighter och oddssättarna har honom som rejäl underdog i denna fight.

Vi både tror och hoppas att David tar Sveriges och familjen Teymurs första seger för kvällen när han ställs mot Nik Lentz. Det skulle i så fall bli Davids femte raka seger i UFCs tuffaste viktklass och efter det vore det svårt att neka honom rankat motstånd.

En chans ni bara inte får missa! Just nu har Unibet en fantastisk kampanj på bröderna Teymur som vinnare och ger er hela 20.00 ggr pengarna! Ta del av den superkampanjen här!

______________________

Kimuraredaktionen

+2
Dana Sad
Dana Happy
Vicktor Winquist
Skribent/medieproducent Favoritfighter: Quinton "Rampage" Jackson Varför MMA? "as real as it gets". Blev kär i

Skribent/medieproducent Favoritfighter: Quinton "Rampage" Jackson Varför MMA? "as real as it gets". Blev kär i

Vicktor Winquist
Daniel Cormier Stipe Miocic rematch

Video
Stipe Miocic: Nedtagningen gav mig självförtroende att knocka DC

Ralph Nordahl

Stipe Miocic lyckades med något i sin senaste match mot Daniel Cormier som gav honom välbehövlig självsäkerhet.

Vid förra helgens huvudmatch vid UFC 241 utmanade Miocic mästaren Cormier om hans förlorade bälte i en returmatch från förra året. Den dåvarande tungviktsmästaren Miocic knockades av Cormier i juli 2018 men har alltid varit klar med att han anser att han själv är den bättre fightern.

I helgen hittade Miocic ett sätt att avsluta Cormier i den fjärde ronden och återtog då sitt bälte via TKO.

Vid en färsk intervju med tidigare toppfightern Chael Sonnen berättade Miocic att matchens första för honom var långt ifrån övertygande. Han summerade sin insats som följande rapporterar bjpenn.com:

Oh 100 percent, it was terrible. It was absolutely terrible.

En sak som imponerade på Sonnen och många andra var Miocics förmåga att anpassa och justera sin game plan allt eftersom matchen pågick. Miocic kreddar sitt team för detta:

Yeah man, I have the best coaches in the world, dude. They put me through hell. If it wasn’t for them I wouldn’t be where I’m at today, honestly. I’m very lucky. You know, you just gotta weather the storm man. It’s a five-round fight. It’s not just five minutes, it’s 25 minutes.

Miocic förklarade till sist att det var nedtagningen som han till slut fick in som gav honom självförtroendet att avgöra matchen:

Oh it definitely was [a confidence-booster]. It was just tough man. At that point we were both tired and he was real sweaty so it’s hard to hold onto him. I hit him a little bit and then he got up and just kinda squeaked out. You know it is what it is, but points-wise that was good for me.

Det är fortfarande oklart vem Miocic kommer att möta i sitt första titelförsvar under denna titelperiod. Vissa vill se ännu en rematch med Cormier som dock går mitt sin pensionering från sporten.

Ni kan se intervjun med Miocic nedan:

 

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Weili Zhang får support från Ronda Rousey inför sitt titelmöte med Jessica Andrade

Johan Lorentzon

Om drygt en veckan kommer UFC Shenzhen gå av stapeln och där kommer Kinas egen Weili Zhang möta Jessica Andrade om titeln i damernas stråvikt. Något som UFCs före detta bantamviktsmästarinna Ronda Rousey har uppmärksammat.

På sitt officiella instagramkonto skriver Ronda om hur stolt hon är över damerna i MMA och hur långt de har kommit, hon passar även på att ge en shoutout till Zhang.

“I feel like a proud mama watching how women’s MMA has grown. Women from all walks of life, from all over the world are rising to the challenge and showing the world what it means to fight like a girl. Weili Zhang @zhangweilimma is a prime example of overcoming adversity – fighting not just through the ranks, but to also get noticed and stand out. I’ve definitely taken notice, and so should you. Best of luck to the ladies fighting August 31 on #UFCfightnight157 ”

Zhang själv svarade på posten med följande meddelande.

“Wow. Idol. I remember the first time I saw you fight in UFC in 2013. I thought you were so cool. Then I was inspired to be like you. In this many-lined UFC star cage to play a part of our women’s territory. You give me confidence and direction. If I want to slack off when I don’t want to train I’ll find you fighting. That gave me a lot of encouragement@rondarousey”

Även Dana White snappade upp konversationen och skrev en kort post på twitter om respekten de båda damerna visade inför varandra.

”Cool to see the respect from Ronda for the @jessicammapro vs Weili Zhang fight next Saturday.”

Zhan möter Andrade som huvudmatch på UFC Senzhen den 31:a augusti.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Dana White missnöjd under presskonferens

Dana White angående ett möte mellan Nate Diaz och Jorge Masvidal: ”no progress”

Johan Lorentzon

Direkt efter sin dominanta vinst över Anthony Pettis på UFC 241 utmanade Nate Diaz Jorge Masvidal och sen dess har denna matching varit på allas läppar.

Jorge Masvidals manager hävdade för några dagar sedan att de just nu pratar med UFC om saken. Masvidal sa själv också i en intervju på Youtube att det i nuläget förhandlas om matchen.

“We’re ready for this fight, man. We’re ready,”

“We’re just negotiating now, and let’s give the fans a fight that they want to see. Two dogs, locked in the cage, going for the jugular.”

Enligt Dana White ligger dock varken ”Gamebred” eller Diaz under några förhandlingar om matchen. Så här sa han till MMAjunkie tidigare i veckan.

“Why, did I say I was doing Diaz and Masvidal on Saturday?”

“Well … they asked me, and I said, ‘Who doesn’t want to see that fight?’ But no, no progress.”

Nu har det trots allt bara gått några dagar sedan UFC 241, men då båda fansen och fighterna verkar vilja ha matchen borde det varit något Dana White kastat sig över. Det skulle gå att hävda att Diaz Vs. Masvidal till och med är en större match än Kamaru Usman Vs. Colby Covington som kommer gå av stapeln senare i år.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor ber om ursäkt för pub bråket

Conor McGregor ber om ursäkt för tjuvsmällen – ”Whatever comes my way, I deserve it”

Jaser Davari

UFC-stjärnan Conor McGregor ber om ursäkt för att ha slagit till äldre mannen. Lovar att ändra på sitt beteende.

Förra veckan chockades MMA-världen av ett videoklipp där man tydligt ser hur den forne UFC-mästaren slår en äldre herre i en pub i Dublin. Anledningen till det utdelade slaget ska ha varit för att offret tackade nej till ett smakprov av McGregors whiskey, Proper Twelve.

Jag gjorde fel – måste ta mitt ansvar

Under torsdagen uttalade sig McGregor för första gången om incidenten i en intervju med Ariel Helwani, där han bad om ursäkt för sitt beteende. Irländaren tar fullt ansvar för det som hände, och hävdar att det inte spelar någon roll vad den äldre mannen sa till honom.

I was in the wrong. That man deserved to enjoy his time in the pub without having it end the way it did. … I tried to make amends and I made amends back then. But it doesn’t matter. I was in the wrong. I must come here before you and take accountability and take responsibility. I owe it to the people that have been supporting me. I owe it to my mother, my father, my family. I owe it to the people who trained me in martial arts. That’s not who I am. That’s not the reason why I got into martial arts or studying combat sports. The reason I got into it was to defend against that type of scenario.

Redo att ta sitt straff

Incidenten som ägde rum i april förra året polisanmäldes inte, men enligt uppgifter så har polisen startat en ny utredning.  Men oberoende vad som händer framöver är McGregor redo att ta det straff som utdelas för det oacceptabla beteendet.

Whatever comes my way, I will face it. Whatever comes my way, I deserve it. I will face this head on. I will not hide from it. I was in the wrong. It was completely unacceptable behavior for a man in my position.

Detta är den andra incidenten som McGregor hamnat i under det gångna året. I mars häktades McGregor efter att ha trampat en mobil tillhörande ett fan utanför en nattklubb i Miami. Det hela slutade med att Conor fick betala offret för att få fallet nedlagt. McGregor berättar för Helwani att han måste sluta överreagera vid sådana konfrontationer med ”fans”. Detta är något som irländaren jobbar med att bli bättre på.

I need to just stop reacting to the bait. People are trying to bait me into things. Am I the fish or am I the whale? I must be calm, I must be zen. I must lead by example. There’s so many people looking up to me. How can I react in this way? I need to get a hold of this and like I said I’m working very hard to do this.

So, if I have this opportunity before me, if I don’t execute this and get this right, make this happen for the children of my children’s children, all of my successes, all of everything I’ve achieved will be void, will be meaningless to me,” McGregor said. ”I must get this right and I must not go down that path, the written path, the cliché of the fighter that has it all and ruins [it]. I need to be aware of my past, of the past of other individuals and learn from it and grow and that’s what I’m doing

Tidigare under torsdagen uttalade sig offret för första gången,  där han berättar att enligt honom är McGregor bara en rik mobbare.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

UFC Danmark: olympisk medaljör klar!

Tim Tebras

Inför UFC:s stopp i danska Köpenhamn senare i år, har MMA-jätten nu gjort klart med ett nytt, intressant namn. Det rör sig om en ”hemmafighter” tillika olympisk silvermedaljör i brottning – Mark O. Madsen.

Nykøbing Falster-bon är som sagt mest känd som brottare och tog 2016 alltså silver i den grekisk-romersk brottning, -75 kg. Dansken gjorde sin första och andra proffsmatch i MMA redan 2013 respektive 2014, för att därefter återigen satsa på just brottningen. 2018 återvände han till att fokusera fullt på allas vår favoritsport och hann med fyra matcher under året – och fyra segrar. Matchen vid UFC Danmark blir Madsens tredje under 2019, så det är inget snack om att ta det lugnt för 35-åringen. Motståndare är italienske Danilo Belluardo, som återvänder till Norden efter att i juni knockats av Joel Alvarez i Stockholm.

Totalt sett i MMA har dansken, med det passande ringnamnet ”The Olympian”, gått åtta proffsmatcher och kan stoltsera med resultatraden 8-0. Två av vinsterna har varit via knockout/TKO, tre via submission och tre via domslut.

I december förra året utmanades Madsen av svenske Andreas Ståhl som menade att

(…) Ska han till UFC så borde han först bevisa att han är bäst i Norden och då bör han möta mig. Jag är bättre än honom i alla aspekter.

Men utan att först ha mött ”Real Steel”, hälsades Mark Madsen under torsdagskvällen välkommen till den stora scenen av UFC själva via Instagram:

UFC Danmark äger rum Nedan kan ni se det rådande matchkortet:

Nedan kan ni se intressant statistik för galans matcher:

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy
Robert Whittaker vs Israel Adesanya 2019

Robert Whittaker: ”Jag avslutar Israel Adesanya efter halva matchen”

Tim Tebras

Den regerande mellanviktsmästaren i UFC, Robert Whittaker, har noga studerat sin kommande motståndare inför UFC 243. Och framförallt i den senaste matchen, då interimmästaren Israel Adesanya efter fem tuffa ronder besegrade Kelvin Gastelum via enhälligt domslut, menar ”The Reaper” att han sett något som får mästaren att tro att han kommer avsluta utmanaren i deras möte. Ett spår Whittaker var inne på redan i våras, kort efter matchen Adesanya-Gastelum.

Den officielle mästaren intervjuades av den Melbournebaserade radiokanalen Triple M och gav då uttryck för sin självsäkerhet inför matchen:

That’s the biggest thing I took away from that fight; if Gastelum can puts hands on him, I can puts hands on him. Honestly, I think I’m going to finish him. I’m definitely going to look for the finish, but I think I’m going to finish him somewhere in the second, third round.

Förspelet till matchen har präglats av en hel del gnabb mellan de båda bältesinnehavarna i 84 kilos-klassen – klart mest från Adesanyas håll – men Whittaker menar att det liksom inte är ”hans grej”:

It’s kind of another mentality I’ve always had, is I don’t understand why we’re trash talking each other, because literally we’re going to be punishing each other within ”X” amount of weeks. It’s like there’s no point. Anything you’ve got to say, means nothing.

Whittaker vs. Adesanya har redan utnämnts till ”Oceaniens största fight i historien”. Enligt UFC:s VD Dana White taktar galaarenan Marvel Stadium mot utsålt – alltså mot över 50 000 personer i publiken. Nya Zeeland-födde australiensaren Whittaker lär ha det största stödet i ryggen i hemlandet, men mängder av fans väntas också komma från grannlandet för att heja på ”sin gubbe” – den Nigeriafödde nyzeeländaren ”The Last Stylebender”. Vem fansen hejar på, spelar dock mindre roll för ”The Reaper”. Han är mest nöjd med att MMA i regionen antagligen vinner stort:

Who cares? It doesn’t matter, because it’s only going to boost the combat sports game in New Zealand and Australia. At the end of the day, as much as we love the rivalry, we love each other a lot more than everybody else anyway, so this is going to be the biggest combat sports fight in the history of the game in this part of the world, and I’m pumped to be a part of it.

UFC 243 äger rum i Melbourne, Australien, den 6 oktober lokal tid. Tidsskillnaden mellan Sverige och Melbourne är 8 timmar. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet:

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Bellator: Rory MacDonald och Douglas Lima möts igen

Tim Tebras

Returmötet mellan Rory MacDonald och Douglas Lima är nu avtalat och klart, rapporterar amerikanska ESPN. Bellator-VD:n Scott Coker berättade om toppmötet för en grupp journalister vid ett inför-möte rörande helgens marknadsföringsevent.

I fighten står MacDonalds welterviktsbälte på spel. Den toppar galan på Mohegan Sun Casino & Resort i Connecticut, cirka 20 mil nordost om New York City, den 26 oktober. Dessutom är det finalmatchen i senaste upplagan av Bellators weltervikts-Grand Prix.

I semifinalerna besegrade kanadensaren Neiman Gracie medan brassen vid Bellator 221 knockade stjärnan Michael ”Venom” Page. Detta medför alltså att finalen tillika titelmatchen också blir en retur på matchen från januari 2018 – då ”Red King” tog bältet av Douglas Lima.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Mannen som blev slagen av Conor McGregor pratar ut om händelsen: ’Han är en mobbare med pengar’

Karl Johansson

UFC:s irländske stjärna Conor McGregor hamnade återigen i blåsväder förra veckan, när en video som släppts visade hur han med ett fulslag attackerade en man på bar, över vad som sägs ha varit dispyt om McGregors whiskey.

Mannen ska ha tackat nej till McGregors bjudning av ett glas ’Proper Twelve’ samt ha kallat den oduglig. McGregor blev märkbart upprörd över detta, och när mannen vände sig åt andra hållet gav han denne ett slag mot ansiktet.

Nu har mannen i fråga, som valt att fortsätta vara anonym, gått ut till media för att berätta om händelsen.

Via ’The Daily Star’:

I am sitting on the bar stool just having a quiet pint with my friend then all of a sudden because I refuse his drink I get a punch. you don’t need that in life.

Den 50-årige mannen berättar att han inte är något fan av McGregor, som han anser är ’en mobbare med pengar’.

I don’t like the man. I think he is getting a bad rep. He is a bit of a bully, a bully with money.

Han medger att det inte var en rolig händelse att bli träffade av ’The Notorious’ ökända vänster, men försäkrar att han klarar ett slag eller två utan problem.

Look-it, I can take a punch.

McGregor kommer att straffas för attacken och har kallats till Dublin District Court för att få sin dom.

Läs mer
+11
Dana Sad
Dana Happy

Viaplay sänder Otto Wallins supermatch mot Tyson Fury

Karl Johansson

För ungefär en vecka sedan fick vi veta att den obesegrade svenske boxaren Otto Wallin har blivit bokad för ett möte mot den också obesegrade forne världsmästaren Tyson Fury i tungvikt.

Matchen kommer dock inte att bli om något bälte.

Nu står det klart att Viaplay kommer att sända den stora matchen.

Det här berättade Wallin för ’NENT Group’:

Jag har väntat på detta sedan jag var en liten grabb, och jag kommer ge allt för att stå som segrare.

Det här berättade Per Nunstedt, sportchef för NENT Group Sverige:

Det här är det närmaste en Rockyhistoria man kan komma i verkligheten. Men boxningshistorien har också visat att det omöjliga faktiskt kan hända, något som nederlagstippade Andy Ruiz Jr visade när han nyligen besegrade Anthony Joshua.

28-årige Wallin som kommer från Sundsvall gick debuten 2013 och är obesegrad med 20-0. Av dessa har han avslutat 13 via KO/TKO.

Viaplaytittare med sportpaket kommer ges möjligheten att se Wallins match mot Fury den 14 september.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
Nate Diaz vill möta Jorge Masvidal

Sonnen förvånad över Nate Diaz utmaning mot Jorge Masvidal: ’Bad guys just don’t call out bad guys’

Karl Johansson

Nate Diaz mötte förra helgen den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis under UFC 241 i Kalifornien och segrade via ett enhälligt domslut, vilket blev hans första match på 3 år sedan returmötet med Conor McGregor.

Efter mötet utmanade Diaz welterviktaren Jorge Masvidal, något som förvånade en del. En utav dem var ingen mindre än Chael Sonnen.

Sonnen berättar här varför denna utmaningen kom som en överraskning för honom, samt vad Diaz hade att säga till honom efter matchen.

Via ’Ariel & The Bad Guy’:

Here’s why I love the Masvidal fight, it makes sense. It’s a fight that he can get, it’s obtainable. Masvidal would do it. One of the other reasons it was surprising to me, usually the bad guys stick together. Bad guys just don’t call out bad guys. Heel vs. heel doesn’t happen very often, but when it does it’s something very special. I think it was a callout that he can get. I think it’s a callout he will get.

We did ask Nate Diaz on the set of ESPN afterwards,’ why did you call out Masvidal?’ I loved his reasoning. This doesn’t come from heat, it’s just the opposite. He said, ‘listen Chael, I feel I’ve been disrespected in the sport based on how long I have been here. Based on my longevity on how long I’ve done it.

I feel my brother Nick is also underappreciated for how long he has been here and the opportunities that he’s been given. You got a champion that’s been here for two years?’ He goes, ‘I went and looked at Masvidal’s record, Masvidal’s been doing this longer than I have. He deserves something good to happen to him. I have the golden ticket right now and I want to hand it to a guy who’s deserving, which is Masvidal.’ Those were his words.

Vad tyckte ni om Diaz utmaning till Masvidal, vill ni ett möte mellan de två?

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy