Brock Lesnar Frank Mir

Varför jag älskar MMA? Det är inte över förrän det är över!

Simon Tingberg

Som skribent på Kimura så har jag såklart ett intresse för att skriva. När Kimura sökte nya skribenter så tvekade jag inte att ansöka. Gillar att skriva och att skriva om min favoritsport MMA lockade verkligen. En sport jag dagligen följer och uppdaterar mig inom.

Varför blev då MMA min favoritsport?

Som liten var jag ingen idrottare. Uppväxt i en familj full utav fotbollsspelare men utan bollsinne själv. Var dessutom ganska hårdhänt och blev ofta utesluten i sportsammanhang då jag antingen tacklades hårt eller gjorde något annat fulspel på skolgården eller på skolgympan. Blev senare en talang inom rugby som jag dock inte gillar att kolla på eller följa.

Gillade dock att titta på diverse lagsporter som fotboll, basket och ishockey och gör det än idag. Framförallt fotboll. Gillar att följa ett lag och kolla live och känna en lagkänsla även bland fans i med och motvind. Gillar främst när det är spänning när exempelvis Zlatan avgjorde i sista sekunden mot Ungern under VM kvalet 2009.

Redan vunnit

Även om jag gillar fotboll och ishockey så finns det en baksida om du frågar mig. Leder ett fotbollslag med fyra noll i halvtid så är det i princip redan avgjort. Självklart finns det undantag. Glömmer aldrig Sveriges bragd i Berlin 2012. Men hur ofta händer sådant?

Första gången jag såg MMA

Första gången jag såg en MMA fight var 2008. Satt en kväll med min pappa och tittade på olika sporter. Att titta och prata om sport är något jag och pappa alltid gjort tillsammans. Kommer inte ihåg vilken kanal det var men tror att det var Eurosport 2 då. Den kvällen introducerades jag för MMA.

En UFC gala pågick som jag idag vet var UFC 81. Hade aldrig sett något liknande. För mig var kampsport boxning och Mike Tyson samt Rocky filmerna. Var detta boxning, kickboxning eller brottning?

Intresset för galan blev ännu större när en viss Brock Lesnar skulle äntra oktagonen.

Kneebar

Jag och pappa kunde ju inget om MMA men vi fick klart för oss genom det kommentarerna sa att Lesnars motståndare Frank Mir var före detta mästare och att det var mycket förväntan på WWE stjärnan Lesnar. Vi båda gissade att denne Lesnar skulle vinna. Killen var ju byggd som Hulken. Inte kunde Mir besegra honom!

Lesnar inledde med att ge Mir rejält med stryk medan han var ovanpå honom. Av någon anledning jag inte visste då så ställde man dom sedan upp. Lesnar tog ner Mir igen men HELT PLÖTSLIGT så låg Lesnar ner och varpå Mir sedan sprang upp jublande.

Vad fan var det som hände tänkte jag???

Mir hade besegrat den fysiskt större Lesnar genom submission och sporten BJJ blev introducerad för mig.

Börjar följa sporten

Började sedan kolla på MMA klipp på Youtube och började framförallt följa Anderson Silva. Började även träna diverse kampsporter.

Fotboll var dock fortfarande favoritsporten. Inga kompisar gillade MMA utan följde andra sporter. Så när jag var i en fas då jag ville resa med mina vänner så var det för att följa andra sporter som Champions Leage fotboll, NHL hockey och NBA basket.

2013 förändrades det. Alexander Gustafsson gick den berömda titelmatchen mot Jon Jones och satte Sverige på världskartan på allvar inom MMA. Likt att följa ett lag så började jag följa favoritfighters och sporten som helhet. MMA är kamp samt konst.

Det är kamp som när Robbie Lawler och Rory McDonald krigade oktagonen.

Att se Israel Adesanyas striking är konst.

Detta samt alla överraskningar som sker.

Vem hade förutsett Jorge Masvidals flygande knä mot Ben Askren?

Det är inte över förrän det är över

I MMA och annan kampsport så är det inte över förrän det är över.

Frank Mir blir mörbultad utav Brock Lesnar men submittar denne.

Alexander Volkov dominerar Derrick Lewis som knockar denne med elva sekunder kvar.

Som tv-kommentatorerna brukar säga…

Blinka inte!

 

 

 

+9
Dana Sad
Dana Happy
Här är den svenska landslagstruppen inför VM! – ”Vi hjälper varandra som ett TEAM”
Hett
David Jacobsson sparkar Anatoly Tarasenko
David Jacobsson inför huvudmatch på Fight Club Rush 11 – ”Jag är bättre än honom överallt, men han har bättre skägg”
Hett
Ciryl Gane Francis Ngannou
Francis Ngannou: Jag knockade Ciryl Gane med en huvudspark
Hett
Aljamain sterling TJ dillashaw
Aljamain Sterling: T.J. Dillashaw borde fått fängelsestraff för sin doping
Hett
Jake Paul knockar Tyron Woodley i returmatchen
Tyron Woodley om Jake Paul: ”He would literally fuck you all up”
Hett

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.