980x240-ohmbet

Volkan Oezdemir accepterar Daniel Cormiers utmaning

Volkan Oezdemir 10

UFCs lätta-tungviktsmästare, Daniel Cormier, frågade fans vem de hade velat se honom ställas mot. Alexander Gustafsson eller Volkan Oezdemir. Enligt Cormier gick Oezdemir segrande ur hans egen omröstning och det verkar som att Oezdemir har accepterat hans utmaning.

 

Den andra #2 rankade Oezdemir i UFCs lätta-tungvikt gick sin senaste match mot Jimi Manuwa under UFC 214. En match Oezdemir kunde vinna genom knockout i rond ett.
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • HerrObjektiv

  Kör Gus vs Cummins som Co

 • Patrik Persson

  Jävla skämt att Volkan får matchen, majoriteten av fansen ser häldre Gustafsson mot D.C 2, dock är det väll som så att D.C ser Volkan som en lättare match och det vore ju ganska pinsamt om D.C förlorar igen

 • John

  Klart lättare match för DC så jag förstår honom. Får bara hoppas Gus får den istället

  • nil85

   Dc vill möta någon han kan brotta ner och kontrollera och han tror säkert att Vulkan är det lättare alternativet. Han är såklart inte intresserad av en tuff stående match (som mot Alex förra gången),direkt efter att ha blivit knockad. Förståeligt.

   Så länge han inte pensionerar sig efter den här matchen utan sen möter Alex så har jag inte så mycket problem med det här egentligen. Även om jag såklart vill att Alex får titelmatch.

   • Macroscope

    Fast man är helt klart lite mer nyfiken på Volkan vs DC om man anstränger sig lite med objektiviteten. Kanske bara jag dock :)

 • jari edvardson

  ja det här är ju en ny trend,att mästaren har sista ordet när det gäller ranking och undantag…kan en så kan alla………….conor är väl en frontfigur.

 • Sebastian Esson

  Tror fortfarande ufc planerar ett interim bälte mellan Volkan vs Gus i nån europa gala med qking of europe tema på galan

  • jonzyjonzy

   Jaa, bra idé Esson! Genialiskt.

   • TheBigL

    Varför interim?

    • jonzyjonzy

     DC har iofs utmanat Oezdemir och O har svarat ja, men skulle det verkligen vara en fight fansen vill se? Eftersom det varit aningens struligt efter JJs fadäser, vore det bättre om UFC bygger interim-fighten mellan Gust och O, liksom skapar mer snurr och större intresse för en nästa titelfight mellan vinnaren och DC.

     Oavsett utgång, tror jag DC går till tungvikt.

     Puzz

     • TheBigL

      Ah, just det. Ja, men det kanske blir en match mot Volkan. Cemeneterar sig själv som ”äkta mästare” i divisionen kanske. Se tillbaka till heavywheighr igen. Skulle vara att se honom där så jag är all for it!

 • BigMcCarthy

  Om man är objektiv för en sekund så bör man förstå att det kanske inte är läge att vara irriterad som svensk. Besviken? Absolut. Irriterad? Nej. Låt oss inte glömma att Alex fick en gratischans på bältet sist mot DC. Alex fick en chans på bältet direkt efter att ha blivit förnedrad av Rumble, men då var det inte många bland oss som satt och pratade om vad som var rättvist eller inte rättvist. Då tog vi emot nyheten med glädje.

  Volkan har på sex (!) månader slagit tre (!) top-10 killar. Volkan har under den här korta perioden visat att han menar allvar, att han inte är att leka med. Enligt mig kan det här beslutet (DC’s utmanare) gå hur som helst. Båda besluten är förståeliga på sitt sätt. Men att det ska vara ett skämt om Volkan får matchen? Nej, verkligen inte. På sex månader har han slagit OSP, Misha och Jimi. Det är hans enda matcher i UFC dessutom. Han är ett intressant namn som kan komma att explodera efter en potentiell seger mot DC, och det är som sagt förståeligt om UFC föredrar honom framför Alex den här gången.

  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

   Du har en poäng. Sen så tillhör han ju det här nya och han har inte fått sin chans ännu. Volkan kan chocka.

   Om det här blir av då tycker jag att Alex bara ska vänta och möta vinnaren. Så enkelt är det.

   Sist men inte minst så tycker jag att det mest intressanta med Alex i en titelfight handlade om att det skulle bli ett andra möte med Jones. Fighten mot Jones va hela det mest intressanta och det är den fighten alla ville se igen. Jag kan nästan vara 100% säker på att om Jones hade haft bältet då hade fansen röstat på en fight mot Alex.

   Tycker dock fortfarande att det va ett cunt move av DC och att det känns som om han undviker Alex

   • BigMcCarthy

    Jag tror knappast att DC duckar Alex. DC har mött de bästa av eliten, flera gånger dessutom. Bland annat Jones x2 och Rumble x2. Finns ingen anledning för honom att ducka Alex. Var han inte rädd för att möta Jones en andra gång efter en förlust (första matchen) så är det knappast logiskt att han ska ducka Alex en efter en vinst mot honom.

    Ifall man applicerar det resonemanget på DC (att han undviker Alex) så kan man säga exakt samma sak om Alex, som inte har reagerat alls på Volkans utmaningar. Om DC är rädd för att förlora mot Alex så är Alex rädd för att förlora mot Volkan, och därmed hamna långt ifrån en titelchans igen.

    Med det sagt skadar det inte att vara objektiv. Vi alla vill se Alex få en titelchans igen, men det betyder inte att någon annan är feg (DC)/inte förtjänar det (Volkan) om nu Alex inte prioriteras. Allt behöver inte vara svart eller vitt.

    • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

     Håller med. Men nu menar jag inte att DC är rädd för Alex men att han väljer den fighten som han tror är den lättare fighten.

     • TheBigL

      Har svårt att se att DC väljer en lättare fight. Han har aldrig duckat för att möta Jones och även om vi nu vet att Jones har tagit tillsatser så finns/fanns ingen tuffare fight.

      Antingen så var det en kul grej att låta fansen bestämma – jag tror det.
      Eller – och det tror jag inte – så ville man ta tempen på potentiell PPV-intäkt och välja det säkrare kortet.

      Hur eller hur tror jag inte att han räds utmaningen som Alex presenterar.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Du har en poäng. Men fighten mot Jones va en han nästan va tvungen att ta. Så man kan inte riktigt bevisa sin poäng med den fighten. Det där är ju mma historiens största fight alla kategorier. Samt så är det feta pengar inblandat.

     • TheBigL

      Nej, det blir svårt för någon av oss att bevisa hur han tänker så klart, men jag tror nog att vi tänker som svenskar, för även jag hae ju helst sett DC vs Mauler II framför att Volkan sin title shor redan.

      Dock, med all äcklig penghype bland fighters och från UFC så är det kul att det kommer en sån grym gröngöling och kanske får en titelmatch.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Faktiskt.

  • Arash

   BigMcCarthy I agree with you.

  • Alen Zuzic

   det här är en svensk sida, självklart vill alla här att alex ska gå alla matcher varje dag mot alla viktklasser om möjligt , för att han ¨förtjänar” det

 • disqus_rkLZcBRRIA

  Tycker man ska bedömma senaste intrycket på Alex , vilket var lysande. Vi fick se svenskens skills i många fler minuter än Volkans. Tråkigt tråkigt

 • BenRangel

  Folk pratar om att man ska belöna aktiva fighters.
  Om man är för det då måste man ju vara för fighter som dessa.
  (Gus har ju redan mött DC såpass nyligen, annars vore det en annan femma)

 • Richierichierich

  Trist. Vet inte vad jag ska tycka. Känns som DC kommer göra allt för att undvika en returmatch mot Alex. Förhoppningsvis sänker Volkan honom så får Alex en rejäl chans på titeln. Tror DC kan ha blivit skakad mentalt efter förlusten.

 • Alen Zuzic

  god natt daniel

Fler Nyheter: