Nyheter

Anthony Joshua svarar Stipe Miocic: ”Who the fook is that guy?”

Stipe Miocic har nu sällat sig till skaran av fighters som önskar att slåss som underkort vid Floyd Mayweather vs Conor McGregor. Jose Aldo, Anderson Silva och Jimi Manuwa hör till de som tidigare har lobbat för att få gå en match mot en toppboxare (vid galan som uteslutande kommer bestå av boxningsmatcher).

Miocic tog tillfället i akt att utmana, möjligtvis den störste boxaren, nämligen tungviktsmästaren Anthony Joshua. Joshua ses som en stundande superstjärna i sitt hemland Storbritannien och vann nyligen mästartiteln i en match som redan ses som en klassiker när han besegrade Vladimir Klitschko.

Stipe försökte vara så respektfull han kunde när han utfärdade utmaningen till Joshua. Boxarens svar var dessvärre minst sagt nonchalant.

Joshuas svar illustrerar hur ensam McGregor är bland MMA-fighters om att få bekräftelse av boxningsvärlden. Joshua citerade nämligen just McGregors ord till Jeremy Stephens vid UFC 205.

Who the fook is that guy

En fight mellan Miocic och Joshua under boxningsregler ses av många som en galen matchning men idén vore inte så olik matchningen av Mayweather vs McGregor. Miocics huvudsakliga fighting-teknik ligger i boxningen och han har mäktat med att besegra sina motståndare genom knockout i första ronden i sina fyra senaste matcher. Han har till och med erfarenhet från amatörboxning från Golden Gloves. Precis som med McGregor skulle han minst sagt ses som en underdog i en sådan matchning. I synnerhet mot en boxare som  befinner sig i sin livs form som Joshua.

Joshuas avfärdande av Miocic ses av många illustrera vad som är den största faktorn till varför matchen mellan Maywaether och McGregor anordnas, nämligen kändiskapets faktor.

Miocic i kontrast till McGregor är ingen flärdfull publikfriare som ständigt syns i mediala sammanhang utanför oktogonen. Miocic ses av många istället som en ödmjuk ”everyman” från Ohio. Han jobbar faktiskt fortfarande som brandman.

Med andra ord återstår det att se huruvida även MMA-fighters som är mindre kända än McGregor blir matchade mot topp-boxare vid galan.

Föregående artikel

Brendan Schaub utmanar Max Kellerman på 870 000 kr om McGregor lyckas vinna ronder

Nästa artikel

UFC Fight Night Singapore: Invägningsresultat

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök