Video
Bellator 231: Invägningar – Karl Albrektsson invägd och klar

Jaser Davari

Imorgon kommer den svenske lätt-tungviktaren Karl Albrektsson att gå sin första match i Bellator. Pancrase-fightern tar sig an den forne UFC-fightern Phil Davis på Bellator 231.

Under torsdagen ägde invägningarna för galan att äga rum där både Albrektsson och Davis klarade vikten.

Huvudkort

 • Frank Mir (265.75) vs. Roy Nelson (258)
 • Karl Albrektsson (205) vs. Phil Davis (205.5)
 • Jason Jackson (170.5) vs. Ed Ruth (170)
 • Ilara Joanne (125.25) vs. Bec Rawlings (125.5)
 • Anthony Garrett (265) vs. Jake Hager (249)

Underkort

 • Phumi Nkuta (125.25) vs. Adrian Haley (126)
 • Connor Dixon (170.25lbs) vs. Orkhan Ismatzade (169)
 • Killys Mota (155.25) vs. Mandel Nallo (154.25)
 • Jessy Miele (146) vs. Talita Nogueira (145.75)
 • Steve Mowry (243.5) vs. Gokhan Saricam (243.25)
 • Dalton Rosta (205) vs. Claude Wilcox (202.75)
 • Lucas Pimenta Borges (184) vs. Tim Caron (184.75)
 • Rebecca Bryggman (105) vs. Elise Reed (105.5)
 • Jon Manley (170.25) vs. Thiago Oliveira (169.75)
+4
Dana Sad
Dana Happy

Kimuras läsare tippar: Fight Night 173

Tim Tebras

Visst hade vi precis börjat åter vänja oss vid normalintensiv takt på UFC-galorna, när det ändå blev en helgs “uppehåll”? Denna vecka är organisationen dock tillbaka igen, med ännu en Fight Night. Spelorten är bytt mot de senaste galornas floridianska huvudstad och helgens arrangemang äger rum på UFC:s Apex-anläggning i Las Vegas, Nevada.

För den senaste galan kunde läsare och redaktion räkna hem sina rader enligt följande:

Med hyfsat likvärdiga resultat rakt över, är det roligaste enskilda att peka ut, att redaktionens Vicktor fick “betalt” för att vara den ende som trodde på “gammal är äldst” i huvudmatchen, där ju Alistair Overeem besegrade Walt Harris.

Fullständiga rader samt totalställning 2020 hittar du här.

För Fight Night 173 tippar vi huvudkortet:


Tyron Woodley vs Gilbert Burns - vem vinner huvudmatchen?

Visa resultat


Blagoy Ivanov vs Augusto Sakai - vem tar hem tungviktsmötet?

Visa resultat


Vem tror du på mellan "Trailblazer" och "D-Rod"?

Visa resultat


Roberts vs. Weaver - vem vinner lättviktsmatchen?

Visa resultat


Dern vs Cifers - vem tar ett kliv uppåt i stråviktsdivisionen?

Visa resultat

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Tim Tebras
Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Tim Tebras

Joe Rogan pratar om sitt avtal med Spotify: ”It seems fake”

Johan Lorentzon

Mångsysslaren Joe Rogan slöt för några dagar sedan ett avtal med Spotify för sin podcast på 100 miljoner dollar och nu UFC-kommentatorn själv get ett uttalande om det lukrativa avtalet.

Det blev känt för några dagar sedan att mångsysslaren Joe Rogan (mest känd som kommentator i UFC) sålde sin podcast exklusivt till Spotify för hiskeliga 100 miljoner dollar (runda 1 miljard svenska kronor). The New York Times intervjuade Rogan där han för första gången kommenterade det lukrativa avtalet.

“(I feel) weirdly richer,”

”Like it doesn’t register. (It) seems fake.”

Rogan erskänner att hela grejen känns konstig med tanke på det värdsliga läget med COVID-19 och den höga arbetslösheten.

“It feels gross (discussing the terms). Especially right now, when people can’t work,”

Säljer ut sig själv

Joe tjänar en hel del pengar på avtalet men är samtidigt besviken att hans podcast nu inte längre kommer vinnas på Youtube eller Apple. Vad gällande innehållet kommer det inte förändras lovar Rogan och han är även medveten om att han säljer ut sig själv.

“Why would I sell out now? You sell out to get what you want,”

Om det blir någon förändring på hans roll som kommentator i UFC är oklart, men antagligen kommer han i alla fall att sitta i kommentatorbåsen när galorna går på amerikansk mark.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Kamaru Usman om Conor McGregor: ”I’d shag him in there if I wanted”

Johan Lorentzon

Kamaru Usman är självsäker på att han skulle vinna ett eventuellt möte mot superstjärnan Conor McGregor.

Det har cirkulerat rykten om en potentiell match mellan welterviktsmästaren Kamaru Usman och den före detta tvåfaldige UFC-mästaren i fjädervikt och lättvikt Conor McGregor. Ryktet började med att Usman’s manager Ali Abdelaziz utmanade McGregor på twitter för Usmans räkning.

Nu har welsterviktsmsätaren själv svarat på twitter om sin managers kommentar

“I really don’t understand why you all want this man DEAD!!! I’d shag him in there and he’d “DO NOTHIN” FOH.”

Usmans manager tweetade utmaningen

Svaret Usman gav kan tyckas lite udda då det var hans manager som faktiskt startade hela twitter-grejen, och det är nog honom han borde fråga om det är något han inte förstår med utmaningen.

Usman har ett record på 16-1 och försvarade senast sin titel förra december mot Colby Covington, det är ännu osäkert vem som blir hans nästa titelförsvar. McGregor är 24-4 och gick senast match i januari på UFC 246 när han knockade Donald “Cowboy” Cerrone på ynka 40 sekunder i första ronden.

Om ett möte blir av av mellan dessa två herrar återstår förstås att se. En sak är dock säker i MMA och det är att allt kan hände, både inne i buren och utanför.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Jose Aldos coach Andre Pedernerias isolerad i sitt hem för Covid-19

Johan Lorentzon

Jose Aldos coach och Nova Uniao-grundaren Andre Pederneiras har testat posivit för COVID-19 och sitter nu isolerad i sitt hem.

Enligt källorna MMA Fighting och brasilianska Combate har Andre Pederneiras, coach till den före detta fjäderviktaren i UFC José Aldo och grundaren av klubben Nova Uniao, testat positiv för COVID-19. Pederneiras befinner sig för närvarande hemma i sitt eget hus isolerad i ett enskilt rum för att undvika att smitta sin fru och barn.

Frossa under två nättter

Pederneiras berättade för Combate att han haft frossa under två nätter för c:a två veckor sedan, inget allvarligt som han reflekterade över. Men när hans son vaknade upp en morgon med ett svullet öga och diareer bestämde han sig för att ta ett test för säkerhets skull.

“The IgM was positive and the IgG was negative, that is, I have the virus but I don’t have immunity yet,”

“The same day I started self-quarantining in my room, separating myself from my family at home.”

Pederneiras stängde ned Nova Uniao så fort det blev klart i Rio de Janeiro att alla kampsportsklubbar och gym måste stänga på grund av viruset, men han har lämnat huset flera gånger under de senaste veckorna för att donera mat till behövande.

365 000 smittade i Brasilien

I Rio de Janeiro har har 4000 dött av viruset och 30 000 människor är bekräftat smittade. Detta enligt söndagens rapport om pandemin i landet. I hela Brasilien finns det för närvarande över 365 000 bekräftade fall av COVID-19 och 23 000 har dött i sviterna av smittan. Enligt WHO (World Health Organization) är Brasilien ett av de mest infekterade länderna i världen just nu.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC on ESPN 9: Så kommer galans ‘fighters’ testas för COVID-19

Alexander Clausson

Till helgen stundar ännu en UFC-gala. Eventet kommer gå av stapel på UFC APEX i Las Vegas. ESPN har tagit del av ett PM, där organisationen berättar om hur ‘fighters’ och sekonder ska förhålla sig kring tester och den pågående krisen med COVID-19.

Isoleras på ‘fighter’-hotellet

Samtliga inblandade kommer genomföra två tester för COVID-19 innan de kliver in i buren, natten till söndag svensk tid. När utövare anländer till hotellet kommer dessa och deras team testas. Efter att testet genomförs måste de stanna på hotellet, fram tills dess att resultatet kommer tillbaka.

This means you should not leave the Athlete Hotel or have physical contact with anyone other than the members of your camp until you have received your test result,

Nästa test kommer tas i samband med att fredagens invägning avklarats. Därefter ska utövare och sekonder återigen isolera sig på hotellet. Om testet visar ett negativt resultat man fortsätta matchveckan som planerat, men om testet visar ett positivt resultat ska teamet stanna kvar på sina rum. Där ska man sedan stanna, fram tills dess att UFC kommer med vidare besked.

During this time, no athletes or cornermen will be permitted to leave the Athlete Hotel without express prior approval from the Nevada State Athletic Commission. You also should not have physical contact with anyone other than the members of your camp.

Tre testades positivt i Florida

I samband med organisationens tre galor i Florida, testades tre personer positivt för COVID-19. Ronaldo “Jacare” Souza diagnosticerades med viruset och det gjorde även brasilianarens två sekonder. Via UFCs pressmeddelande.

UFC’s medical team examined Souza and his two cornermen and found them to be currently asymptomatic, or not exhibiting the common symptoms of COVID-19. As per UFC’s health and safety protocols, all three men have left the host hotel and will be self-isolating off premises, where UFC’s medical team will monitor their conditions remotely and will provide assistance with any necessary treatment.

Natten till söndag återvänder den tidigare welterviktsmästaren Tyron Woodley. För motståndet står Brasiliens Gilbert Burns. De båda kommer göra upp i galans huvudmatch.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFCs bantamviktsdivision står officiellt utan mästare

Alexander Clausson

I samband med sin vinst över Dominick Cruz beslutade sig den tidigare dubbelmästaren Henry Cejudo för att pensionera sig från sporten. Först idag blev det dock officiellt att bantamviktsklassen står utan mästare.

Två viktklasser utan mästare

I samband med att organisationens officiella rankning släpptes stod det svart på vitt att UFC nu har två viktklasser utan bälteshållare. Båda dessa divisioner, flugvikt och bantamvikt, har tidigare toppats av just Cejudo.

Den tidigare dubbelmästaren berättade om sin pensionering redan i samband med vinsten över Cruz. Strax därefter bekräftade amerikanen beslutet visa sitt ‘instagram’-konto.

Forever Triple C. Thank you to all my fans for these amazing years. I couldn’t do it with out a amazing team around me. Triple C’s out! #hastalavistaMMA

I samband med de olympiska spelen i Peking, 2008, tog Cejudo hem ett guld i fristilsbrottning. 2013 inledde amerikanen sin professionella MMA-karriär och står med ett totalt matchfacit som lyder 16-2-0. Cejudo har genomfört lyckade titelförsvar i mer än en av UFCs viktklasser. En bedrift som amerikanen endast delar med Daniel Cormier.

Topp 5 i bantamviktsklassen

Nedan följer topp fem i den nuvarande rankningen för bantamviktsdivisionen. Vilka som kommer göra upp om bältet är i nuläget oklart. De fyra första på listan kommer senast från, åtminstone, en seger.

1. Marlon Moraes
2. Aljamain Sterling
3. Petr Yan
4. Cory Sandhagen
5. Raphael Assuncao

En bubblare till en titelmatch är den sjätterankade José Aldo. Den tidigare fjäderviktsmästaren har tidigare erbjudits en titelmatch mot Cejudo i Brasilien, men drabbningen och galan ställdes in till följd av COVID-19.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Inför UFC on ESPN 9: Återupplev matchen mellan Gilbert Burns och Demian Maia

Alexander Clausson

Till helgen återvänder UFC och i vanlig ordning har organisationen börjat släppa gratismatcher inför galan, med syfte att sätta fokus på huvudmatchens kombattanter. Under måndagskvällen, svensk tid, publicerade organisationen Gilbert Burns möte med Demian Maia på sitt ‘Youtube’-konto.

Möter tidigare mästaren

Burns har tillhört UFC sedan 2014 och debuten gick mot Sveriges Andreas Ståhl. Burns tog hem segern via enhälligt domslut och sedan dess har han gått ytterligare tretton matcher för organisationen. Lejonparten av dessa matcher har dock gått i UFCs lättviktsdivision. Brasilianaren återvänder till welterviktsklassen i augusti förra året och har sedan dess plockat hem tre raka segrar. Den senaste vinsten kan läsaren ta del av i klippet ovan. Burns totala matchfacit lyder 18-3-0

Till helgen kommer Burns ställas mot den tidigare welterviktsmästaren Tyron Woodley. Amerikanen, som gick fem raka titelmatcher utan förlust, återvänder för första gången sedan han förlorade sitt bälte. Under UFC 235 kröntes Kamaru Usman till ny UFC-mästare, efter fem gångna ronder mot Woodley. Totalt sett står den tidigare mästaren med ett matchfacit som lyder 19-4-1.

UFS on ESPN: Hela matchkortet

Huvudkortet

 • Tyron Woodley vs. Gilbert Burns
 • Blagoy Ivanov vs. Augusto Sakai
 • Kevin Holland vs. Daniel Rodriguez
 • Roosevelt Roberts vs. Brok Weaver
 • Mackenzie Dern vs. Hannah Cifers

Underkortet

 • Katlyn Chookagian vs. Antonina Shevchenko
 • Billy Quarantillo vs. Spike Carlyle
 • Jamahal Hill vs. Klidson Abreu
 • Tim Elliott vs. Brandon Royval
 • Casey Kennedy vs. Louis Smolka
 • Chris Gutierrez vs. Vince Morales
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
MMA-panelen Francis Ngannou möter Derrick Lewis

Francis Ngannou önskar senaste matchen blivit längre – ville visa sitt ground game

Ralph Nordahl

Francis Ngannou hade inte förväntat sig att knocka Jairzinho Rozenstruik efter endast 20 sekunder vid UFC 249 och är smått besviken att han gjorde detta.

Inför matchen hade Ngannou en segersvit på tre raka där alla kommit via knockout under två minuter. Mot Rozenstruik ville Ngannou dock visa prov på sin förbättrade kondition och ground game för att bevisa för folk att han är redo för titelmatchen.

Han sade följande till BJPenn.com:

I wasn’t planning on knocking him out in 20 seconds. That is just how it played out. I didn’t plan that at all. I wanted the fight to last longer, I planned for the fight to showcase my skills and my ground game.

Även om Ngannou fick lyfta sin hand lämnade han matchen något besviken över att den inte gällde interimtiteln. Ngannou anser fortfarande att matchen skulle gällt om en titel och blev avundsjuk när Justin Gaethje fick ta emot sin interimtitel vid galans huvudmatch:

We requested that but the UFC didn’t want it. We thought this should be for an interim belt because I’m on a three-fight winning streak all by first-round knockout. Some rumors were out there that it was because Rozenstruik wasn’t in the spot for a title fight. But, for me, he was undefeated and although he is a newcomer it should’ve been for an interim belt. After the fight when I saw Justin Gaethje with his belt, I couldn’t avoid thinking that should’ve been me with a belt around my waist. I was upset about it.

Nu ser Ngannou ut att behöva invänta hur UFC gör med sin tungviktsklass. Han hoppas härnäst få utmana om titeln eller möta Jon Jones där herrarna dock inte blivit erbjudna tillräckligt av UFC.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Dan Ige Edson Barboza

Dan Ige erbjuder Edson Barboza rematch efter den kontroversiella segern

Ralph Nordahl

UFC-fjäderviktaren Dan Ige har sagt att han vill ge Edson Barboza en rematch efter den kontroversiella segern via delat domslut i UFC-galan i Jacksonville, Florida.

Ige vann via delat domslut med siffrorna 29-28, 28-29, och 29-28 vilket större delen av media och fans inte hållit med om. UFC:s VD Dana White har även gått ut med att han anser att Barboza borde tilldelats segern via domlsut.

Även om Barboza vanligtvis är reserverad har han nu valt att kräva att UFC betalar honom en segerbonus trots att han officiellt förlorade.

I en nylig intervju med TMZ Sports säger Ige att han anser sig vunnit matchen men att han också känner sympati för Barboza som han vill ge en rematch om han så önskar:

It’s kind of sad, you know, I feel kind of bad for him. But I kind of think he’s doing the wrong thing to say, ‘I won this fight, I won the fight, I won the fight.’ You know, it is what it is man, it sucks, you know, sometimes we lose in the sport. But clearly he has to go back and watch the fight because I hit the dude with 95 right hands. I won rounds two and three. That’s it. He hurt me, yes he did hurt with me a body shot, the last 30 seconds of round two. But that doesn’t win you the round.

I just feel kind of bad for him. That guy’s a legend, that guy’s been around, he’s been in the top-10, top-5 of the world for the last 10 years. I understand how bad he wants to win, but you know what, the guy for how much he’s saying he won the fight, not one person from his team has asked for a rematch. Hey, I’ll give him a rematch dude, I beat him on two weeks’ notice. Give me eight weeks and I’ll see what I can do to him.

Dan Ige har just nu 6 raka segrar och har 14-2 i record. Barboza har i sin tur tre raka förluster och har nu 20-9 i record.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Henry Cejudos tränare tror att mästaren pensionerat sig på riktigt

Ralph Nordahl

Många har undrat hur pensionerad tidigare dubbelmästaren Henry Cejudo verkligen är.

Nu har UFC i vilket fall uppdaterat sin ranking för bantamvikt och där har Cejudo tagits bort och mästartiteln är nu vakant. Cejudo har även skrubbats bort från pound-for-pound-rankingen.

Nu går också Cejudos huvudtränare Eric Albarracin ut med att han tror att adepten verkligen lagt handskarna på hyllan och liknar det med när fightern slutade satsa på OS-brottning. Han säger följande till MMA Fighting:

Yes, I do [think he’s done]. A lot of people keep going back to the Olympics. When he retired from the Olympics, nobody believed he was going to do that either. Everybody thought he was going to be the next two or three time Olympic champion. Possibly four because he was the youngest ever and he had the time to win four. Next day, he shut it down. He said ‘I’m retiring.’ I have seen this before and I know when he makes his mind up it’s pretty much over.

Tränaren backar även upp Cejudos resonemang om att nu vilja lägga sin energi på familjen:

Henry wants to start a family. He’s always wanted to start a family and I think in his mind he always had the belief that he wanted to be retired to start that family. If indeed he does start that family, that’s always been his dream besides being ‘Triple C’.

Frågan är om UFC kan erbjuda Cejudo tillräckligt med pengar för att återvända till buren. UFC har nyligen varit tydliga med att inte vill lägga extra mycket pengar på en match mellan storstjärnorna Jon Jones och Francis Ngannou.

Cejudos manager Ali Abdelaziz har dock tidigare sagt att han tror Cejudo kommer återvända i sommar. Det återstår att se om detta stämmer.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy