980x240-ohmbet

Brendan Schaub: ”It’s Gustafsson vs. Oezdemir to fight DC – it’s Gustafssons time”

Kampsport, UFC, Titelmatch Gustafsson - Cormier

Den tidigare UFC-fightern och numera Podcaststjärnan och MMA-experten, Brendan Schaub, vill se svenska Alexander Gustafsson gå match mot schweizaren, Volkan Oezdemir. Matchen föreslås av Schaub då Jon Jones A-prov visat positivt. Schaub menar om Jones B-prov skulle visa positivt att Daniel Cormier fortfarande är den rättmätige mästaren och att en match mellan Oezdemir. vs Gustafsson bör ta plats för att utse vem som bör vara näste man om en match om titeln i den lätta-tungvikten.

Gustafsson gick sin senaste match mot Glover Teixeira i Stockholm, Globen, där Gustafsson i den femte ronden kunde sänka brassen genom tre uppercuts och en avslutande högerkrok.

Oezdemir gick sin senaste match mot Gustafssons klubbkamrat, Jimi Manuwa. Oezdemir kunde vinna matchen genom knockout redan i första ronden. Nedan kan ni ta del av vad Schaub sade om Alexander Gustafsson och Volkan Oeademir.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
 • HerrObjektiv

  Känns logiskt men känner man Gustafsson rätt så lär han chilla tills titeln uppenbarar sig från ingenstans. Kritiskt dock att mot Volkan få till att det blir main event och 5 ronder, tvekar på schweizarens kondis och erfarenhet när man väl passerar 1a ronden.

 • walkofknockout

  Håller inte med. Om Gustavsson va titelaktuell innan för en ev match mot Jones ser jag inte varför han ska ta en match till för att möta DC. Visst har volkan haft ett grymt race men han borde ha en match till mot en brottare innan tycker jag. Dilemmat är dock vem som är den matchningen då divisionen är tunn som den är. Kanske möta Glover annars. Ska Gus som är toppen av divisionen behöva gå 3 matcher för att få en titelmatch när nykomlingen bara gått 5…

 • jonzyjonzy

  Vilken tur att Gustafsson har lätta fötter. Ingen har sett hur länge Oezdemir håller?

 • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

  Så fort Schaub glappar så blir jag kritisk.
  Varför ska Alex möta Volkan?
  Volkan har 3 fights i UFC, och ska möta en #1 Contender?

  Varför i hela friden har de inte tagit bältet från Jon Jones ännu?

  • Holythe83

   dom måste i princip vänta på att hela processen med Jones blir klar innan dom tar bältet vilket skulle ge tid för en sådan matchning. Oezdemir är ju contender iom vinsten över Jimi oavsett hur många fighter Oezdemir gått. Sättet oezdemir vunnit på legitimerar ju Oezdemir som contender också.

   Om man inte gör som Shaub föreslår så kommer det ju bli DC vs Oezdemir om bältet å Gustafsson näst på tur iom att den matchningen redan talats om.

   Jag bara hoppas att Jones processen inte drar ut för mycket på tiden så divisionen kan rulla på.

  • Eric

   Fast det är ju mot tre bra namn och Alex är ändå 3-3 i sina senaste 6 med två vinster i rad, innan dess två förluster i rad och två titelmatcher ”nyligen”. Även om förlusterna är mot väldigt bra namn.

   Tycker det känns rimligt att de två möts ändå. Under tiden får de lösa situationen med JBJ och DC kan återhämta sig, om han fortsatt kommer vara mästare vilket jag antar han blir om matchen blir NC.

 • Nivetingenting

  Även om DC bara förlorat på Jones så kommer han nu från en förlust, han lär vara borta ett tag pga knocken etc, borde inte Alex fightas om titeln härnäst, mot typ Volkan då det inte finns någon annan? Hur ska dom annars göra? Ska viktklassen vara titelfri tills DC kommer tillbaka eller vadå?

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Om B-provet visar positivt då borde Jones få en förlust i denna fight och det borde räknas som Jones första förlust i UFC och DC borde vara champ. Att räkna det till No-contest är ett skämt. Det ska räknas som förlust och DC ska vara champ.

  Sen ska Alex få möta DC direkt men frågan är vem Volkan ska möta medans? Finns ju ingen. Kanske Shogun vad vet jag liksom.

  • Anta_Banta

   Vad menar du med ”Jones första förlust i UFC”?

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Första riktiga förlust.

    • Anta_Banta

     Ibland tycker jag uppriktigt så synd om dig.
     På riktigt alltså.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Tack? Antar jag. Men det behövs inte. Jag mår bra fysiskt och psykiskt. Jag är tacksam för allt och alla jag har i mitt liv. Jag gör allt som jag tycker om att göra och jag är en generellt glad människa. Så du behöver inte tycka synd om mig om du nu är uppriktig.

 • Andreas

  synd att latifi är bokad. Hade gärna sett latifi vs oezdemir

  • ChuteBoxe

   Finns ingen logik i den matchningen.
   Latifi förlorade sin senaste fight.
   Oezdemir har knockat två av sina motståndare på 70 sekunder totalt.

   Men ja, Latifi är ändå uppbokad och om man ska vara ärlig så är inte UFC och deras matchbokningar alltid de mest logiska…

   • Andreas

    Jag verkar vara den enda som tror att hans 2 snabba ko’s inte är nåt annat än en tillfällighet eller olyckshändelser eller vad man nu ska kalla de. Han gick även tiden ut mot osp. Osp må vara mycket, men inte en begåvad fighter.

    • Holythe83

     och vad gjorde Jones mot OSP?

     • Andreas

      Ja o hur såg Jones ut i den matchen?

 • Batman

  Ologisk matchning. Divisionen är ganska tunn så det är ologiskt att de två tydliga contenders som finns ska möta varandra. Bättre att börja ge Alex en titelfight och därefter kan Volkan få en (eller så kan han gå ytterligare en fight under tiden)

  • nil85

   De gjorde det när rumble och alex möttes, sen kan man tycka att det är lite dumt.

   Dock så finns det inte så många andra än Volkan att möta. Alex bör gå match tidigare än DC är tillbaka om det nu blir han som behåller bältet. Skulle Jones B-prov mot förmodan vara rent så är det ju en klockren matchning.

   Om Det blir en retur mot DC så tror jag faktiskt Alex vinner. Förra gången kom han från en otroligt jobbig TKO-förlust och presterade ändå bra, nu kommer han från en imponerande KO-vinst. För DC är situationen den omvända.

   • Batman

    Jag håller med att resonemanget bygger på när DC är tillbaka. Jag hoppas att han är tillbaka ganska snabbt (december/januari) och kan möta Alex då.

Fler Nyheter: