Nyheter, Videor

Cornelia Holm deltar i sydafrikansk realityserie

Av

Alexander Clausson

01/05/2019
Cornelia Holm walkout

The Ultimate Fighter (TUF) är en serie som har gått få fans av MMA obemärkt förbi. Dess historiska inverkan på sporten har varit stor och många av UFCs största namn har fått sina genombrott genom programmet. Ett liknande koncept har också gjorts i samarbete med MMA-organisation EFC World Wide, genom tv-serien ”The Fighter”, som nu är inne på sin andra säsong. EFC är den största och i särklass mest väletablerade MMA-organisationen i Sydafrika och arrangerar årligen ett antal event runt om i landet. I sann gammal TUF-anda kommer seriens final gå av stapeln på en av organisationens ordinarie galor, där vinnaren erhåller ett kontrakt med organisationen.

Svensk deltagare

I årets säsong kan man följa en av den göteborgska MMA-scenens största namn i form av Cornelia Holm (2-1-0), som man senast kunde se tävla på Bulldog Media Fight Night den 19 april tidigare i år. Där mötte hon kanadensiskan Morgane Ribout (4-2-0), som hon avslutade via submission i matchens första rond.

Kimura har intervjuat ”Conny Future” för att ta reda på varför hon valde att gå vidare med MMA-karriären genom att söka sig till ett realityprogram.

Jag hade torka på matcher 2018, hela sista halvan av året var en kamp för att hitta en fight så när den här möjligheten dök upp kändes det självklart att köra. Jag hade fortfarande ingen match bokad och här skulle jag få ett gäng träningsmatcher med möjlighet att vinna ett rätt fett kontrakt med en helt okej organisation. Plus få en större fanbase, synas på TV, tar man inte en sån chans är man galen, eller!?

”Står mig bra internationellt”

En unik situation som uppstår i både The Ultimate Fighter och The Fighter är att man lever nära inpå och tillsammans med människor man tävlar emot. En situation som enligt Holm inte var något problem under årets säsong.

Det var det enda jag var orolig för innan programmet. Att bo tillsammans med nio brudar i sju veckor. Men det gick väldigt bra. Alla var chill, inget drama och vi bodde två och två så det var inte så trångt.

”Conny Future” har efter programmet återvänt till Sverige med ytterligare erfarenheter i bagaget, efter att hon tränat och tävlat med andra fighters från olika delar av världen.

Jag tar med mig att jag står mig bra som proffs internationellt och jag har en ljus framtid med massa utveckling kvar att se fram emot

Holm går sin första match i säsongens femte avsnitt och serien går enklast att följa på kanalen Fight Sports TV.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

TF2 🔥 These girls don’t play around! But when we did, here’s where you can watch it: Fightsports.tv – where available – see website Iconic Sports TV – where available – see website Supersport – SS 11 – Sub-Saharan Africa – Every Friday at 21:00 CAT SABC SPORT – SABC3 – South Africa – Every Saturday at 20:00 CAT STV – Cameroon – Every Tuesday at 23:00 WAST UBC – Uganda – Every Friday at 19:00 EAT TV Zimbo – Angola – Every Tuesday at 23:00 WAST O2 – Czech Republic – See website for broadcasting schedule _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ #TF2 #thefighter #efcworldwide @efcworldwide #mma #wmma #fighter #femalefighter #fighters #tv #showdown

Ett inlägg delat av CORNELiA HOLM (@connyfuture)

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök