25 juli, 2024
Nyheter

Demetrious Johnson & Eddie Alvarez motståndare avslöjade – debuten spikad

Av

Vicktor Winquist

20/12/2018
eddie alvarez demetrious johnson

Det historiska bytet mellan UFC och ONE Championship blev officiellt den 28:e oktober i år. Den forne flugviktsmästaren i UFC, Demetrious Johnsonklev över till ONE i utbyte mot Ben Askren. Johnson var en av UFCs mest dominanta mästare någonsin och försvarade sin flugviktstitel hela elva gånger, vilket är rekord för antal raka titelförsvar. Den forne lättviktsmästaren i UFC och Bellator, Eddie Alvarez, valde också att kliva över till organisationen.

Nu har ett datum spikats för deras respektive debuter i organisationen och det blir den 31:a mars när ONE C besöker Japan för första gången. ONE C bekräftade debuterna genom en presskonferens de höll under gårdagen.

Det har tidigare uppdagats att en turnering i lätt- och flugvikt kommer att hållas för att kröna en ny mästare och här är Johnsons och Alvarez första motståndare.

Den forne lättviktsmästaren i Bellator och UFC, Alvarez, gör sin debut mot ryssen, Timofey Nastyukhin. Han har ett MMA-facit på 12-4 och gick sin senast match på ’One Championship – Conquest of Heroes’ mot Saygid Guseyn Arslanaliev. Där förlorade han genom knockout i rond ett. I sina tolv vinster har han lyckats besegra sina motståndare på följande sätt, sex genom knockout, fyra genom submission samt två vinster genom domslut.


Alvarez gick sin senaste match mot Dustin Poirier under ’UFC on Fox: Alvarez vs. Poirier 2’. Det var ett returmöte efter att deras första match slutat i ett no-contest då Alvarez träffat Poirier med otillåtna knän på marken. I returmötet blev det dock förlust för Alvarez som förlorade genom teknisk knockout i rond två.

Alvarez har ett MMA-facit på 29–6 (1) och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 16 genom knockout, 7 genom submission samt 6 vinster genom domslut.

Johnson möter hemmafightern Yuya ”Little Piranha” Wakamatsu. Japanen är 23 år gammal och 165 cm lång. Han har ett MMA-facit på 10-3 och gick sin senaste match mot Danny Kingad. Den matchen förlorade han genom domslut. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, nio genom knockout samt en vinst genom domslut.

Johnson försvarade flugviktsbältet elva gånger på raken vilket är rekord för flest titelförsvar i UFCs historia. Han har ett MMA-facit på 27–3–1. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, fem genom knockout, elva genom submission samt elva domslut. Han gick sin senaste match mot Henry Cejudo och förlorade sitt flugviktsbälte genom delat domslut.


Populära Ämnen

Senaste nyheterna

leon edwards och belal muhammad
Allt inför UFC 304 med Leon Edwards och Paddy Pimblett
🥊 Matchkort, tider och odds
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao är tillbaka – möter forne världsmästaren
🥊 45-åringen klar för ny match
MTFL 9.0 huvudmatch
MTFL offentliggör huvudmatch för kommande event – Jonatan Larsson går match på hemmaplan
🥊 ”Har varit på varandras radar länge”
Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira delar kryptiskt inlägg – i samtal med Dana White
🥊 ”Att ringa eller att inte ringa?”
Leon Edwards och Belal Muhammad
VIDEO: Se omtalade mötet mellan Leon Edwards och Belal Muhammad
🥊 Se rivalernas interaktion!
Tom Aspinall sågar UFC:s P4P-lista
🥊

Här kan du söka!

Search