Demetrious Johnson vill stanna i flugvikt

 

demetrious-johnson-diet

Efter Demetrious Johnson nyslagna rekord på flest antal titelförsvar (11 stycken) efter lördagens seger mot Ray Borg är det många som nu vill se honom kliva upp till bantamvikt och möta vinnaren mellan Cody Garbrandt och TJ Dillashaw. Men i en intervju med The MMA Hour förklarade rekordmästaren att han helst fortsätter som flugviktare.

Staying at 125. It was the easiest weight cut I ever had (at UFC 216). I mean, I woke up this morning at 138 pounds and I had a delicious chocolate stout, I had a bowl of cereal after. I’m just a small guy. I saw my boy, (UFC bantamweight) ‘Funkmaster’ Aljamain Sterling. Man, I just broke 160 pounds.’ And to me, I’m like, ‘Jesus, you are a big dude, my friend.’ So going up to that weight class, obviously I want to be well compensated.

”Make it worth my while” uppmanade ”Mighty Mouse” med riktning mot UFC. Garbrandt och Dillashaw möts om bantamviktbältet under UFC 217 den 4 november.

 

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Eric

  Tror, tyvärr, det finns risk att de helt enkelt lägger ner flugvikt. Isf måste han flytta upp eller hitta annan organisation med den viktklassen.

  • Cogo

   Inget man skulle sakna…

   • Eric

    Med ”man” menar du ”jag”.

    • Cogo

     Rätt säkert på att det är fler än mig som känner samma sak. Så, man…

     • jari edvardson

      tur att man inte heter FLER.

     • Eric

      Det är jag med rätt säker på att det är! Men språkligt missbrukas ”man” i lägen som det här där det är ”jag” som bör användas, även om du inte är ensam.

  • Styrbjörn

   Har för mig DJ yttrade sig om det faktiskt, efter att Dana hotade med att de skulle stänga ned divisionen när Dana inte fick som han ville så blev DJ tillfrågad. Vill minnas att det var Ariel som frågade honom. Kanske var i samband med hans långa uttalande om sina erfarenheter med UFC. Har för mig DJ sa att han skulle leta efter en ny organisation och om han inte hittade någon så skulle han pensionera sig. Detta är vad jag har för mig att han svarade, men jag är rätt säker på att han blev tillfrågad iaf.

   • Eric

    Där ser man! Låter vettigt tycker jag. Han är ingen stor kille, de bästa i BM skulle vara för bra och för stora.

    • Styrbjörn

     Tror också det

  • berimbolo

   Gör dom det så ger dom bara Bellator mer kort på händerna, vilket ifs inte nödvändigtvis är något negativt.
   DJ’s suplex till armbar avslut i hans senaste match uppmärksammades utav typ alla mma-relaterade personer jag följer på t.ex instagram plus att han just har slagit rekordet i antal titelförsvar i organisationen, och därmed cementerat sin plats i toppen av p4p listan, och chefen pratar om att lägga ner divisionen?
   Jag börjar mer och mer tro på att Dana medvetet kör UFC i botten så att Fertittas kan köpa tillbaka det för betyyyydligt mindre än vad dom sålde det för när skeppet har sjunkit.
   WEC var, i min mening, den mest underhållande organisationen precis innan de slogs ihop med UFC, och där var det ju BARA små viktklasser.
   Heja DJ!

   • Eric

    Tänker att UFC ser på det som att den viktklassen går minus rent ekonomiskt. Jag hoppas de har kvar den, precis som du säger har jag alltid tyckt lättare viktklasser är mer underhållande än de tyngre.

 • Hendricks

  TJ och Cody var ju dock villiga att gå ner och möta honom i flugvikt.

  • CalleCarlos

   Varken TJ eller Cody är ”stora” som bantamweights, men däremot stora om de skulle cutta till flyweight medan DJ är en väldigt liten bantamweight.

   Jag förstår inte hetsen med att DJ ska gå upp för att möta dessa herrar. Han är rankad P4P enligt de matcher han gått i flyweight, om någon vill hävda sig mot DJ så får de helt enkelt gå ner till hans vikt – inte tvärtom.

   • Hoobabalooba

    Är ju exakt det som varit på tal. Att TJ skulle ner och möta DJ om titeln men han ville ju hellre möta Borg..

    • CalleCarlos

     Visst är det så, men jag kan ursäkta DJ för att vilja säkra sitt rekord mot motståndare i hans division. Nu är det avklarat och mötet mot TJ eller Cody i flyweight tycker jag är nästa steg.

 • https://www.youtube.com/watch?v=ScjdwjXzL2w leosutthiprapa

  Han tar sig själv på så stort allvar att det blir löjligt, jag skulle inte sakna honom om han la av.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Jag vill se vinnaren av TJ vs Cody gå ner och möta DJ och jag vill se DJ acceptera utmaningen som en riktig man och fighter och han förtjänar att bli betald en fet summa för det. Eller så vill jag se honom gå upp och köra mot dom där i deras viktklass och att UFC betalar honom bra med mer pengar för det och det är han värd. Men att stanna och möta the with all due respect fuckfaces som finns i hans division är bara fegt och dåligt och det befläckat hans legacy tycker jag.

  • jari edvardson

   jag vill att du själv ska få välja vad du ska göra,du har gjort det som krävs med dina förutsättningar,,inte ditt fel att du är nr 1 och helt överlägsen i din viktklass som du råkade bli född med… man ska välja sina strider

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Ledsen men jag pratar inte kyckling. Det språket kan inte finnas med i en fighters meriter av språk som han bemästrar.

    • jari edvardson

     en mästare bestämmer själv vilket språk han behagar använda.
     och skulle nån ha synpunkter på det så är det hans problem.
     gå inte samma väg som conor och avsluta din karriär med flera förluster och förnedring….visst ,,dollarpåsen ökar,,,men hjärnceller går inte köpa.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Allt du sade va fel. Grattis du lyckades med något i negativ bemärkelse otroligt.

     • jari edvardson

      jag ska påminna dig när allt slagit in. hur mycket sätter du emot???

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Finns inget som ska slå in.

Fler Nyheter: