Nyheter

Domstol upphäver Wanderlei Silvas livstidsavstängning

Under måndagskvällen meddelade ESPN:s reporter, Brett Okamoto att en domstol i Nevada har upphävt Wanderlei Silvas livstidsavstängning som Nevadas Idrottskommitté (NSAC) bestraffade Silva med i juni förra året, detta efter att Silva hade smitit från en oanmäld dopningskontroll. Domstolen ska ha kommit fram till att det inte finns tillräckligt med bevis för att stänga av Silva på livstid.

Detta sågs som en delvis seger för den forne PRIDE-mästaren som under hela processen sagt att NSAC inte kan bestraffa honom för hans smitning, då Silva inte var licensierad av NSAC för någon match och därmed är detta ärende utanför deras juridiska ramverk. Detta ansåg dock inte domstolen stämde, då de ansåg att trots det faktum att Silva inte hade ansökt om matchlicens hos NSAC så har de rätten på sin sida att bestraffa Silva för hans smitning. Dock så är livstidsavstängning en alltför hård bestraffning då bevisningen för ett sådant straff var inte tillräcklig.

Enligt Okamoto kommer NSAC boka in ett nytt förhör med Silva för att komma underfund med hur man ska bestraffa honom för smitningen från dopningskontrollen.

Föregående artikel

T.J. Dillashaw: Jag kan besegra både Jose Aldo och Conor McGregor

Nästa artikel

UFC Skottland: Ilir Latifi möter Hans Stringer

Skriven av

Jaser Davari

Relaterade Artiklar

Sök