Nyheter

Excellence FC III: Allt du behöver veta inför helgens gala i Linköping

Anders Ohlsson och Samuel Ericsson

Excellence FC III närmar sig med stormsteg. På lördag anordnar organisationen en gala på Linköping Sportcenter.

Jonnie Andersson ställs mot Salif ”Black Viking” Diop

Till helgen arrangerar Excellence FC III deras första gala sedan pandemins utbrott. Kimura har pratat med arrangören inför organisationens återkomst och den intervjun går att ta del av här.

I huvudmatchen väntar en proffsmatch mellan Jonnie Andersson och Salif ”Black Viking” Diop. Anersson kliver över till proffscenen efter en lyckad karriär som A-klassfighter. Bland annat bärgades ett brons hem i samband med IMMAFs World Cup.  När Kimura intervjuade Andersson inför matchen såg hemmafightern en stående drabbning framför sig.

Salif är tuff och erfaren, vi var båda två med och tävlade med landslaget 2019 i Italien, så jag vet vad han är kapabel till. Jag tror det kommer smälla på rätt hårt i matchen. Vi båda slår hårt och jag tror majoriteten av matchen kommer hållas stående. Det känns väldigt stort och kul. Har haft ett bra stöd bland vänner, nära och kära på tidigare galor så det kommer bara bli kul. Är riktigt taggad!

Diop gick sin första match i samband med Fight Club Rush 8 och då stod Nermin Hajdarpasic (4-0-0) för motståndet. Den sistnämnda tog hem segern via slag.

I den delade huvudmatchen ställs två toppfighters inom A-klass mot varandra. VM-guldmedaljören och SM-vinnaren Nikolija Nina Milosevic är redo för sin nästa utmaning. Allstars-fightern Millie Eriksson står för motståndet.

Det finns fortfarande biljetter till försäljning inför galan. Ordinarie biljetter kostar 395,00 SEK och priset för VIP-biljetter är satt till 595,00 SEK: Dörrarna öppnar 17:00 och den första fighten förväntas dra igång vid 18:00. Det finns också möjlighet att bevittna galan på distans. Excellence FC III kommer sändas på Fighter TV till en kostnad av 229,00 SEK. Sebastian Vendel-Martinez och Carl-Michael Andersson kommer kommentera eventet.

Excellence FC III: Matchkort

Huvudkort

 • Jonnie Andersson vs. Salif Diop (Proffsmatch)
 • Nikolija Milosevic vs. Millie Eriksson (A-klass)
 • Tobias Söderberg vs. Ola Jacobsson (A-klass)
 • Awat Kohzadi vs.  Ali Yazbeck (A-klass)
 • Ilian Ayoub vs. Ludwig Lindefors (A-klass)

Underkort

 • Ali Yazbeck vs. Hamid Tawana (A-klass)
 • Oskar Carlsson vs. Tobias Seger (A-klass)
 • Jafar Jousifi vs. Edward Homsi (A-klass)
 • Fabian Long vs. Johan Ahlgren (A-klass)
 • Anton Ringvall tar sig an Wahid Jarah (A-klass)
 • Simon Alvhed vs. Markus Adolfsson (A-klass)

Föregående artikel

Nate Diaz nobbar Khamzat Chimaev – som ger svar på tal

Nästa artikel

Superior Challenge 24: Shoeb Akrami går match på Annexet

Skriven av

Alexander Clausson

Relaterade Artiklar

Sök