Jonnie Andersson

Excellence FC IV: Jonnie Andersson ställs mot utländskt motstånd efter knockoutvinsten

Alexander Clausson

Nyligen offentliggjordes huvudmatchen inför Excellence FC IV. Jonnie Andersson kommer ställas mot Weasley ”Gigante” de Souza i en tungviktsdrabbning.

Jonnie Andersson: Jag tänker bjuda publiken på ett avslut igen

Andersson tog klivet över till proffsscenen i samband med Excellence FC III. Eventet ägde rum i maj, tidigare i år. ”The Black Viking” Salif David Diop (0-2-0) stod för motståndet och Andersson hittade avslutet via slag i matchens första rond. Hemmafighterns avslut satte igång ett av årets – hittills – mest högljudda publikreaktioner på den nationella scenen.

Under ett samtal med Kimura delade Andersson med sig av sina tankar angående proffsdebuten och vad han kommer ta med sig från den matchen.

Känslan i buren tar jag med mig. Jag kände mig väldigt lugn och fokuserad därinne i buren. Även fast man hade väldigt många vänner på plats som hejade så lyckades man behålla lugnet och inte stressa upp sig. Det är något jag tar med mig.

Vidare berättade Linköpingsfightern om hur han ser på sin kommande fight. Brasiliens de Souza kommer stå för motståndet. Brasilianaren genomförde sin proffsdebut 2018 och står med 1-1-0 i record. Senast kommer de Souza från en vinst via kimura.

Jag vet inte exakt vad han gillar och göra, det enda jag vet är att han är över 2 meter lång och har brunt bälte i BJJ. Antar han kanske känner sig bekväm på backen, men om han lyckas ta ner mig på backen så kan han förvänta sig rejäl ground and pound från min sida.

Efter sin proffsdebut valde Andersson att utmana den Västeråsbaserade tungviktaren Nermin Hajdarpasic (4-0-0). Någon match mot den sistnämnda har dock aldrig varit aktuell.

Jag utmanade Nermin och vill ha den matchen. Nermin verkar inte vilja ha den. Han tycker det är en skandal att jag utmanade honom när jag bara gått en match. Du får fråga honom varför han inte vill ha den.

Avslutningsvis berättade tungviktaren om sina tankar kring att återigen få gå huvudmatch på hemmaplan.
Att få chans att tävla på hemmaplan tackar man aldrig nej till. Anders (Ohlsson) och Samuel (Ericsson) som driver Excellence har alltid skött det bra, speciellt för alla oss fighters som tävlat på deras galor. Att de ger mig chansen igen till main event betyder väldigt mycket! Tanken är att bjuda publiken på ett avslut igen precis som senast!

Kvarvarande biljetter till eventet kostar mellan 395.00-595.00 SEK och finns att köpa här.

Excellence FC IV: Preliminärt matchkort

+3
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett