Oliver Enkamp sträcker upp handen efter vinst

Exklusiv intervju med Oliver Enkamp inför helgens match

Alexander Clausson

I samband med helgens Bellator 272 kommer Sveriges Oliver Enkamp återvända till buren. Kimura passade på att samtala med 30-åringen inför matchen. Svensken berättade om allt från årets skador, sina tankar kring framtiden och Karate Combats intresse för honom.

Oliver Enkamp berättar om den stora skillnaden mellan UFC och Bellator MMA

Stockholmssonen inledde sin professionella karriär med sex raka vinster och fick därefter chansen i UFC. Perioden i världens största MMA-organisation blev dock kortvarig. Enkamp gick två matcher i UFC och förlorade båda. Kort efter sessionen erbjöds Enkamp ett kontrakt med Bellator MMA. Sedan dess har welterviktaren tagit hem tre raka vinster och avslut.

Kimura intervjuade Enkamp inför helgens match och frågade vilken som är den största skillnaden mellan de båda organisationerna, utifrån svenskens perspektiv.

Man kan se varför UFC är på toppen och konkurrenterna ligger en bra bit under. I min erfarenhet så fungerar UFC mycket mer som ett väloljat maskineri. Dom flyttar runt hela deras produktionen i världen, men allting fungerar som ett snurrande schema. Man vet precis var man ska vara, vilken tid och dom har personer till allting. Man känner sig väldigt väl omhändertagen hela tiden. I Bellator så har det varit lite olika beroende på var matcherna har gått. Jag har fightats i London, Dublin, Paris och nu i USA. Det känns som att det har varit väldigt olika vid olika tillfällen. Min Bellator-debut var katastrof. Vi blev instängda i omklädningsrummet i elva timmar. Dom flyttade min match så att jag fick fightas efter att hela publiken hade gått hem. Efter main event. Det var mitt första intryck av Bellator och det var inte sådär jätteroligt. Men sedan dess har det blivit bättre och jag märker att dom är mer etablerade här i Amerika. Det är proffsigare här.

Enkamp gick sin senaste fight i oktober, förra året.

Provade på en rond mot UFC-mästaren Aljamain Sterling

Enkamp kommer natten till lördagen genomföra sin första fight på amerikansk mark. Därför har uppladdningen inför drabbningen skiljt sig lite från tidigare matcher.

Det har varit ganska annorlunda i jämförelse med tidigare camps, eftersom jag har tränat en del i USA. Det är första matchen på amerikansk mark så jag ville anpassa kroppen till tidszonen och så vidare. Jag flög hit en månad i förväg och har tränat de sista tre veckorna på Syndicate MMA i (Las) Vegas, där jag har mitt management och har varit tidigare. Lite nya rutiner och nya träningskamrater. Det är alltid kul med omväxling.

Svensken publicerade nyligen en video på sitt Instagram-konto. Följarna kunde ta del av hur det såg ut när 30-åringen tränade grappling tillsammans med UFCs nuvarande bantamviktsmästare Aljamain Sterling.

Vi körde en rond. Syndicate MMA är det gymmet som ligger närmaste UFC PI, så det kommer mycket kända fighters förbi där. Jag var där för att grapplas och frågade om han ville köra en rond. Jävligt slick kille. Han är en skön snubbe också och är bra på grappling. Sen hade jag ett ordentligt storleksövertag.

Läsaren kan ta del av hur ronden mot Sterling såg ut i klippet nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Oliver Enkamp (@oliverenkamp)

Welterviktaren har varit skadedrabbad sedan sommaren

Vidare berättade Enkamp om hur han har tampats med skador under det senaste halvåret. Exakt vilka skador det rör sig om vill svensken dock inte gå in på, förrän efter helgens fight.

Den största utmaningen har definitivt varit att hålla ihop kroppen. Jag kommer prata mer om det efter matchen men jag har varit väldigt skadedrabbad sedan sommaren. En grej har lett till en annan. Jag har hela tiden fått träna runt det. Utan att ge bort för mycket så har jag har spenderat mer tid på en stationär cykel än vad jag har sparrats under det här campet.

Till helgen ställs Enkamp mot amerikanen Kyle Crutchmer (7-1-0). Svensken har identifierat Crutchmers styrka, men Enkamp ser sig ha ett tydligt övertag i de stående disciplinerna.

Han är en specialist. Han kommer in som en väletablerad brottare. Man ska inte underskatta hans striking eller submissions heller, för han är en jävligt atletisk och explosiv kille. Han har en helt okej teknik, men det är ingen hemlighet vad han kommer försöka göra. Han skjuter på double-legs. Jag känner mig bekväm överallt men framförallt kommer jag ha ett övertag på fötterna och när det kommer till längd och räckvidd. Jag kommer spela på mina styrkor.

Enkamp har vunnit sina senaste två matcher via spektakulära avslut. Senast en submission via Japanese Neckie och dessförinnan en knockout via Spinning Backfist. Inför helgens fight ser Enkamp ett mönster, sett till hans senaste matcher.

Jag gillar inte att göra predictions, men vi kan kolla statistiken från mina tidigare matcher (i Bellator MMA). Första matchen mötte jag en striker och submittade honom. Sen mötte jag en grappler och knockade honom. Sen mötte jag en striker och submittade honom. Nu möter jag en grappler och jag låter dig göra matten.

Oliver Enkamp

”Karate Combat är superintresserade av mig”

Med tre raka vinster – och en tiondeplacering på organisationens officiella ranking för welterviktsdivisionen – är det lätt att fokusera på hur långt Enkamp kan nå i organisationen. 30-åringen själv lever dock efter en annan filosofi. Svenskens huvudmål är att bli en bättre fighter.

Jag har egentligen inget mål med att tävla i organisationen i sig. Mitt perspektiv på fighting som helhet är bara att jag vill bli bättre. Det här är min livsstil och det här är det som jag har gjort sedan jag föddes och växte upp. Jag kommer fortsätta göra det så länge jag tycker det är kul och kroppen håller ihop. Så länge jag känner att jag blir bättre, utvecklar min fighting och kan inspirera folk på vägen. Då känner jag att jag har lämnat ett bra avtryck här i världen och då är jag nöjd med det jag gör. Sen får jag hamna där jag hamnar. Oavsett om det är en titelmatch i Bellator, tillbaka till UFC eller till en helt ny organisation.

Enkamp växte upp med karate i blodet. Båda föräldrarna har svart bälte i sporten och Bellator-fightern själv har representerat det svenska karatelandslaget. Den USA-baserade organisationen Karate Combat har visat intresse för Enkamp, som var sugen på att tävla inom organisationen vid sidan av sin MMA-karriär.

Vi har haft ganska mycket kontakt. Dom har varit superintresserade av mig i två år. Jag fick ett kontrakt av dom – innan jag fick ett Bellator-kontrakt – men jag valde att skriva på för Bellator, eftersom det kontraktet såg mycket bättre ut. Jag kände också att framtiden var tryggare i Bellator än i Karate Combate, som var så nytt då. Sedan dess har jag försökt förhandla med dom om att få köra i båda (organisationerna). Enligt min synpunkt så konkurrerar dom inte med varandra. Det är två helt olika publiker och två helt olika sporter. Dom kan bara få varandra att växa genom att dra varandras publiker. Karate Combate håller inte med. Dom vill lägga mycket pengar och marknadsföring på sina fighters. Dom vill ha exklusivitet. Dom har sagt att dom gärna plockar upp mig efter att mitt kontrakt med Belllator går ut. Vi får se vad som händer.

Enkamp står med ett totalt matchfacit som lyder 10-2-0. Bellator 272 äger rum natten till lördagen och Enkamp kommer drabba samman med Crutchmer på kortets underkort. Showtime sports kommer sända galans underkort via deras officiella Youtube-kanal.

Oliver Enkamp

+11
Dana Sad
Dana Happy
Ciryl Gane Francis Ngannou
Francis Ngannou: Jag knockade Ciryl Gane med en huvudspark
Hett
Aljamain sterling TJ dillashaw
Aljamain Sterling: T.J. Dillashaw borde fått fängelsestraff för sin doping
Hett
Jake Paul knockar Tyron Woodley i returmatchen
Tyron Woodley om Jake Paul: ”He would literally fuck you all up”
Hett
Ciryl Gane
Se klippet när UFCs franska kommentatorer tappar det över Ciryl Gane
Hett
Brandon Moreno och Cody Garbrandt
Brandon Moreno sympatiserar med Cody Garbrandt
Hett

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.