Nyheter

Exklusivt: Baysangur Makaev satsar på bältesmatch under FCR 20

Av

Alexander Clausson

29/02/2024
Baysangur Makaev

Under den gångna helgens Fight Club Rush 19 ställdes Baysangur Makaev mot Erik Wahrolen i en efterlängtad drabbning. Nu siktar Makaev på ett bälte i organisationen.

Baysangur Makaev besegade Erik Wahrolen

Redan under den föregående fredagens presskonferens utmärkte sig Makaev och Wahrolen. Majoriteten av galans fajters var tysta eller fåordiga, men Makev och Wahrolen hetsade upp stämningen ordentligt på Quality Hotel Friends. Under ett samtal med Kimuras Simon Tingberg berättar Makaev att han vill få upp stämningen inför galan.

Från början tänkte jag att det här måste bli någonting mer. Alla var tysta. Sen började jag prata lite och bygga upp matchen. Det var därför den kallades för ’The People’s Main Event’.

Väl under matchdagen bjöd de båda utövarna, som är kända för sina färdigheter på kanvasen, på mer striking än vad många hade förväntat sig. Tidigt i den andra ronden hittade Makev avslutet via slag.

I said to my coach, ’I’m going to knock him out in the first round,’ and I was a little doubtful because ’it doesn’t work in the first round.’ My coach told me, ’You have to focus,’ and I started to focus in the second round. Det var därför det blev en lite spännande första rond.

Trash talk och hetsig stämning till trots uttrycker Makev respekt för den gångna helgens moståndare.

Jag respekterar honom, det är en överaskning att han klev in i buren. Fram till idag trodde jag att han skulle hopa av. Tack så jättemycket till Erik för att han tog matchen. Jag respekterar honom jättemycket. Jag har tränat med honom förut.

Makev står nu med ett totalt matchfacit som lyder 4-1-0.

Utmanar Waltteri Häkkinen

Under sitt samtal med Kimura valde Makaev att utmana Finlands Waltteri Häkkinen, som har besegrat Hama Dara, Djaba Murtazaliev, Martin Corney och Raymond Johansson i samband med sina fyra första professionella matcher. Om Makaev får bestämma kommer han möta Häkkinen i en titelmatch under FCR 20.

Featherweight division. Det är en kille från Finland. Han är 4-0 nu. Han har slagits med alla svenskar och han har vunnit mot alla dom. Jag vill fajtas mot honom och ta bältet. Det är mitt bälte och inte någon annans. Jag väger inte så mycket. Jag fajtas i lättvikt för att ingen vågar möta mig i fjädervikt, alla springer ut. Därför vill jag ta bältet. Jag vill jättegärna fajtas i juni på Västerås Hockeyarena. Det kommer bli mycket publik, det kommet bli dunder.

FCR 20 går av stapeln den 8:e juni, senare i år. I galans huvudmatch kommer Cage Warriors Tobias Harila möta Englands Mehmosh Raza.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök