Video
Inför UFC Vegas 12: Återupplev Anderson Silva vs Forrest Griffin

Alexander Clausson

UFC-galorna duggar tätt i oktober och till helgen stundar ytterligare ett event. Anderson Silva kommer, enligt egen utsago, gå karriärens sista match. För motståndet står Uriah Hall.

Den tidigare mästaren avslutar karriären

I vanlig ordning har organisationen börjat publicera gratis matcher på deras Youtube-kanal, med syfte att marknadsföra helgens gala. I videon ovan kan läsaren ta del av Silvas match mot Forrest Griffin, som ägde rum i augusti 2009. Drabbningen agerade delad huvudmatch, i samband med UFC 101.

Silva förlorade sitt mellanviktsbälte till Chris Weidman, under UFC 163. Sedan dess har brasilianaren gått sju matcher för organisationen och har tagit hem segern i en av dessa drabbningar, 1-5-0 (1NC). Silvas sammanslagna matchfacit lyder 34-10-0 (1NC). Under UFC-karriärens gång har brasilianaren genomfört 11 lyckade titelmatcher i organisationens mellanviktsdivision.

Helgens motståndare, Hall, har tillhört organisationen sedan 2013 och kommer senast från två vinster. Amerikanen står med ett totalt matchfacit som lyder 15-9-0.

+9
Dana Sad
Dana Happy

Daniel Cormier och Dillon Danis hånar varandra på twitter

Simon Tingberg

Under helgen så gick boxningslegenderna Mike Tyson och Roy Jones Jr en välgörenhetsfight mot varandra. På galan så fightades också svenske stjärnan Badou Jack som tog sin första seger sedan 2017. På galan så var det också ett kändismöte mellan YouTube stjärnan Jake Paul som besegrade NBA stjärnan Nate Robinsson. Den senare fighten ledde till ett hetsigt twitter krig mellan pensionerade UFC stjärnan Daniel Cormier och Bellator fightern Dillon Danis.

Hetsen startar

Den före detta dubbelmästaren i tungvikt och lätt tungvikt Daniel Cormier använde twitter för att håna Dillon Danis. Detta genom att beskriva ett scenario att den före detta dubbelmästaren Conor McGregor som tränar med Danis skulle besegra Jake Paul i boxning. Men att Paul i sin tur enkelt skulle besegra Danis och att denne skulle få spö.

Danis svarade på twitter genom att lägga in en bild från Cormiers sista fight under UFC 252, Las Vegas augusti 2020. På bilden blir Cormier uppressad mot buren utav mästaren Stipe Miocic. Danis hade också klippt in sitt eget huvud över Miocic och ber Cormier hålla käften.

Cormier svarar

Cormier valde då att åter igen pika Danis och be denne ta det lugnt om han inte vill att han skickar Jake Paul på denne.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Fight Club Rush sänds på UFC Fight Pass

Fight Club Rush börjar sändas UFC Fight Pass

Daniel Schälander

Västeråsbaserade MMA-organisationen Fight Club Rush börjar från och med nästa gala att sändas på UFCs streamingtjänst UFC Fight Pass.

“Vi har haft det här som mål länge”

Organisationen blir den första i Norden att sändas på Fight Pass, där de förutom UFC, får sällskap av Cage Warriors, GLORY Kickboxing, Invicta FC med flera. På tjänsten, som kan liknas som ett Netflix för fightfans finns alla tidigare galor från UFC, PRIDE, WEC, Strikeforce och mycket mer.

En av grundarna och organisationens VD, Zlatko Ostrogonac berättar om hur de känner kring milstolpen.

Vi har haft det här som mål ganska länge. Men helt ärligt så trodde vi inte att det skulle gå såhär snabbt, vi hade räknat med 5-10 galor till innan detta skulle bli aktuellt. Det känns kul att få vara den enda skandinaviska galan på UFC Fight Pass.

Fighters som tävlar på galor som sänds på Fight Pass har en fantastisk möjlighet att få synas framför fightfans världen runt. Chansen att rätt person från världens största organisation får upp ögonen för en ökar också.

Kommer att arrangera tre galor under 2021

FCR har hunnit med 7 galor sedan starten för lite mer än tre år sedan. De profilerna som tävlat är hemmasonen Tobias Harila, Andreas “Bane” Gustafsson och superstjärnan Khamzat Chimaev. Nu siktar de på att hinna med tre galor per år och börjar även se över evenemang i nya städer då alla hittills har ägt rum i Västerås.

Vi har jobbat väldigt hårt och slitigt jättemycket. Vi har alltid strävat efter att vara bättre från gala och jag tycker att vi har lyckats med det. Nu när vi fått igenom den här dealen så kommer kunna höja nivån ännu mer. Detta get oss möjligheten att kunna arrangera fler galor och siktar på tre galor under 2021. Vi kommer även att öka antalet proffsmatcher per gala.

Vi har varit i Västerås för alla galor hittills men framöver skulle vi vilja testa på nya städer. Det finns inga planer på att komma till Stockholm än då jag inte tror att vi kan sälja ut större arenor just nu men vi tänker oss lite mindre städer som Örebro och liknande till att börja med.

Vill ta fram regionens bästa fighters

Framöver vill organisationen jobba för att matcha och lyfta fram Nordens bästa fighters. Tanken är att bli något av en språngbräda för regionens bästa fighters att ta sig till världens största scen, UFC.

Planen är att ta fram Skandinaviens bästa fighters. Vi kommer utöver Sverige jobba tätt med Norge, Danmark, Island och Finland. Ambitionen är att matcha fighters från dessa länder mot varandra. Vi vill vara den organisationen som lyfter fram våra bästa skandinaviska fighters så att UFC får upp ögonen för dem.

Amatörmatcher kommer att sändas gratis på YouTube

Fight Club Rush kommer att fortsätta med A-klass matcher på underkorten. Dessa kommer däremot inte att visas på Fight Pass utan kommer istället streamas gratis på organisationens Youtubekanal.

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Robin Roos slår en rak höger

Robin Roos efter segern – “Skulle inte tacka nej till ett returmöte mot Adam Westlund”

Simon Tingberg

Superior Challenge 21 gick av stapeln i helgen och Kimura var på plats för att rapportera från galan. Simon Tingberg från Kimura gjorde inför och efter galan diverse intervjuer med deltagande fighters. Bland annat med Västeråsaren Robin “Pretty Boy” Roos. Denne som bröt en förlustsvit på tre fighter och besegrade spanjoren Cristijan Corujo i ett welterviktsmöte genom TKO i den andra ronden.

En del av hur jag sätter upp mitt game

Roos hade minst sagt ett aktivt år 2019 med fem fighter som proffs. Welterviktaren inledde framgångsrikt med två raka segrar genom avslut mot Oskar Sivard och Jeanpier Basauri. Roos matchades sedan tufft under sommaren och förlorade mot engelsmannen George Hardwick och finnen Henri Lintula. Under Superior Challenge 20, december 2019 så mötte han Adam Westlund i ett eftertraktat svenskmöte. Fighten var ett krig som var mycket jämnt där Roos fick se sig besegrad genom delat domslut.

Under 2020 så har situationen runt covid-19 gjort att möjligheterna till match blivit färre. Så fighten på Superior Challenge 21 var Roos första för i år. Welterviktaren betonar dock att han inte kände sig det minsta ringrostig.

Kände mig inte ett dugg ringrostig. Jag har tränat hårt det här året och skulle säga att jag var extremt bekväm i buren. Samt lugn och metodisk fram till avslutet.

Robin har ofta uppmärksammats för sina framgångsrika low kicks vilket vi också fick se i buren denna gång. Proffsfightern Simon Sköld som skötte segerintervjuerna i buren kallade också Robin för low kick mannen. Men att Västeråsaren skulle byta smeknamn från Pretty Boy till low kick tycker han själv skulle vara lite för uppenbart.

Skulle vara ett lite för enkelt nickname skulle jag säga. Sedan anser jag att low kicksen är en del av hur jag sätter upp mitt game och inte hela gamet.

Avslappnad i buren

Robin såg väldigt avslappnad ut i buren och fightades smart och träffade sin motståndare metodiskt medan denne hade svårt att träffa annat än luft. Robin själv anser också att det var han som styrde fighten.

Jag skulle säga att jag styrde matchen från start tills att Kevin bröt matchen Jag valde när jag ville slå/sparka och satte de jag släppte och såg till att han missade och jag träffade.

 

Den enda press är den jag sätter på mig själv

Västeråsaren berättar vidare att vinsten var viktigare i sig än att bryta en förlustsvit.

Känslan är som alltid vid vinst, extremt skön.

De tidigare förlusterna ser han som lärdomar och att det inte var pressat utifrån att vinna igen. Den press han kände var den han sätter på sig själv.

Jag har lärt mig något värdefullt från varje match. Särskilt dom som jag förlorat. Allt som hänt tidigare är bara lärdomar fram till nuet. Den enda press är den jag sätter på mig själv. Den här fighten lyckades jag göra precis som jag ville utan att ta någon som helst skada.

Skulle inte tacka nej till ett returmöte mot Adam

Vem Pretty Boy ställs mot härnäst vet han inte men han vet på ett ungefär när han kan tänkas tävla igen.

Jag har ett ungefärligt datum som jag kommer lägga upp ett träningsupplägg för. Sen får vi se vem jag står i buren mot då.

Robins tidigare motståndare Adam Westlund gick huvudmatch på galan där han mötte västeråsarens lagkamrat Tobias Harila. Likt matchen mot Roos så var denna fight mycket jämn men denna gång fick Adam se sig besegrad genom delat domslut. Robin själv berättar att huvudmatchen var riktigt bra av båda fighters. Även om han inte planerar för nästa motståndare så skulle han inte tacka nej till möjligheten till revansch mot Westlund.

Jag tycker att Adam och Tobbe gjorde en sjukt underhållande match och verkligen visade hjärta. Jag har som sagt inga planer på nästa motståndare men jag skulle inte tacka nej om jag fick erbjudandet om ett returmöte mot Adam. Men vi får helt enkelt se vad det blir för motståndare härnäst.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Inför UFC Vegas 16: Se Jack Hermansson vs. Gerald Meerschaert

Anton

Nu har UFC lagt upp mellanviktskampen mellan svenske Jack Hermansson och amerikanen Gerald Meerschaert på Youtube. De två möttes i december 2018 i en match som Hermansson vann via submission med ett giljotin-stryp sent in i den första ronden.

Hermansson stryper ut Meerschaert

Inför helgens UFC-gala där den svenska mellanviktsstjärnan Jack “The Joker” Hermansson (21-5) tar sig an italienaren Marvin “The Italian Dream” Vettori (15-4-1), har organisationen publicerat en av Jokerns tidigare matcher till Youtube. Valet föll på Hermanssons kamp mot den brottningsfärdige jänkaren Gerald “M3” Meerschaert (31-14) från den 15 december 2018.

Innan han gjort sig ett namn som en toppkandidat i UFCs mellanviktsdivision, visade Hermansson på sina grapplingskvalitéer när han redan i den första ronden låste in ett giljotin-stryp på Meerschaert. Rondklockan tickade ner till 35 sekunder innan amerikanen tvingades klappa sig ur svenskens nu patenterade grepp, och Jokern tog därmed hem sin andra seger i vad som skulle visa sig bli en vinstsvit på fyra matcher.

Se Hermansson vs. Meerschaert i videon ovan!

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Clay Guida vs. Michael Johnson bokad till den 6 februari

Anton

En lättviktskamp mellan två UFC-veteraner i Clay Guida och Michael Johnson är klar till galan den 6 februari nästa år. Både Guida och Johnson har enbart gått en match under 2020, där de båda led nederlag.

Guida vs. Johnson

Ännu en match i UFCs lättviktsdivision har lagts till galan den 6 februari, när Clay “The Carpenter” Guida (35-20) och Michael “The Menace” Johnson (19-16) skall drabba samman. En annan strid i viktklassen mellan Diego Ferreira (17-2) och Beneil Dariush (19-4-1) sägs planerad till datumet, vars matchkort tycks växa för var dag som går.

Guida och Johnson befinner sig båda i ett komplicerat läge i deras respektive karriärer, då de två har haft svårigheter i att finna segern i oktogonen den senaste tiden. Med en match vardera under 2020, kommer Guida in i mötet med två förluster på raken, och Johnson med en förlustsvit på tre matcher.

Nyheten om Guida vs. Johnson bröts först av “The Carpenter” själv, som via Instagram annonserade ut matchningen. De amerikanska kampsportssajten MMAFighting.com var inte sena med att bekräfta Guidas inlägg.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Clay Guida (@clayguida)

Fireworks will be flying Super Bowl Saturday in Vegas!!! Brought to you by the UFC!!! FIGHTNIGHT February 6th!!! The Best is yet to Come!!!

 

Clay “The Carpenter” Guida

Det är hög tid för Clay Guida att vara trogen sitt smeknamn och börja snickra ihop ett par segrar i UFC. På sina fyra senaste matcher har 38-åringen enbart sett en vinst, och det mot en åldrande och i högsta mån ‘past his prime’ i B.J “The Prodigy” Penn (16-14-2) från maj 2019. Matchen blev den sista för Penn i UFC, och legendarens sjunde förlust på raken.

I de tre andra matcherna har Guida inte direkt imponerat. Han blev avslutad av Jim “A-10” Miller (32-15 ,1 NC) och Charles “do Bronx” Oliveira (29-8, 1 NC), och hans senaste förlust kom via enhälligt beslut mot Bobby “King” Green (27-11-1) i juni månad detta år.

Med en underhållande kampstil, alltid villig att svinga nävarna, är Guida en fighter som genom åren har varit sevärd trots avsaknaden av resultat. Den 6 februari är det upp till bevis för “The Carpenter”, om han utöver sitt underhållningsvärde även fortfarande besitter förmågan att vandra segrande ur oktogonen.

Michael “The Menace” Johnson

Michael Johnson har sedan november 2016 enbart tagit två segrar på åtta kamper i UFC. I dagsläget lider 34-åringen under ångesten av en förlustsvit på tre raka matcher, och han har inte sett en vinst sedan han slog den före-detta UFC-fightern i Artem “The Russian Hammer” Lobov (13-15-1, 1 NC) i oktober 2018. En gång känd för att besitta två av de kraftigaste nävarna i UFCs lättviktsdivision, har Johnsons status alltmer degraderats för var förlust han lidit, och kan nu anses vara mer av en “underkortsfighter” än ett hot mot viktklassens topprankning.

Dock är det inte försent för Johnson att få rätsida på karriären. Med en god prestation mot veteranen Clay Guida den 6 februari nästa år, kan “The Menace” återigen finna fotfästet i oktogonen.

De två behöver en seger, de två gillar att slunga nävar. Även om deras nuvarande ställning i lättviktsklassen inte ger mycket i värde rent rankningsmässigt, kan behovet av en seger hos de båda
bjuda in till en underhållande strid.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

‘Jacare’ Souza: Jack Hermansson avböjde returmatch

Anton

Den brasilianska MMA-veteranen Ronaldo Souza påstår att svenske Jack Hermansson avböjde ett erbjudande om en match de två emellan till helgens UFC-gala. Souza och Hermansson har mötts en gång tidigare, det i april 2019, en match som Hermansson vann via enhälligt beslut.

Ingen Hermansson vs. Souza 2

40-årige Ronaldo “Jacare” Souza (26-8) är mitt uppe i förberedelserna inför sin första match under 2020, där han möter Kevin “Trailblazer” Holland (20-5) under UFC 256 den 12 december. Souza, som var den första UFC-fightern att missa en match till följd av ett positivt Covid-test i maj månad, återvänder i och med mötet med Holland ner till mellanvikt efter förra årets korta sejour i den lätta tungviktsdivisionen.

Holland var först tänkt att möta svenske Jack “The Joker” Hermansson (21-5) nu under helgens gala UFC Vegas 16. Dock anslog sig den 28-årige amerikanen ofrivilligt till den växande skara av fighters som följt i Souzas spår och testat positivt för Corona-viruset, och Holland fick ge plats för italienske Marvin “The Italian Dream” Vettori (15-4-1) i huvudmatchen under lördagsnattens gala.

Istället är det “Jacare” som får ta sig an “Trailblazer” om cirka två veckor. Dock avslöjar nu brasilianaren att han föreslog sig själv som ersättare till Holland, för att få revanschera sin förlust mot Hermansson från april 2019. Svensken skall dock ha avböjt Souzas erbjudande, förklarar han.

Det var som resultat av deras första möte som Hermansson först etablerade sig i mellanviktsdivisionen topprankning, då han förra året på kort varsel tog sig an BJJ-fenomenet i Souza, och bröt systematiskt ner brasilianaren genom fem ronder. Nu i omvända roller, med Hermansson i mellanviktsdivisionens topp-5 och Souza utanför rankningen, skall svensken inte ha velat återgälda med ett returmöte, enligt Jacare.

Souza nekad revansch

I en intervju med MMA-sajten Sherdog.com beskriver Ronaldo Souza hur han erbjöd sig att hoppa in som ersättare för Kevin Holland i helgens huvudmatchen mot Jack Hermansson, som följaktligen dock inte skall ha accepterat brasilianarens utmaning.

Actually I offered myself to take revenge against Hermansson, but unfortunately he didn’t accept.

 

Skulle Hermansson vs. Souza 2 ha varit mer underhållande än svenskens möte med Marvin Vettori? Med en potentiell seger över Kevin Holland, vart i mellanviktsrankningen, om någonstans, hör Souza hemma?

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Diego Ferreira vs. Beneil Dariush 2 planeras till den 6 februari

Anton

Ett andra möte mellan Diego Ferreira och Beneil Dariush skall vara i planeringen för UFC-galan den 6 februari nästa år. De två möttes första gången i 2014, en match som Dariush vann via enhälligt beslut.

Ferreira vs. Dariush 2

Ett returmöte sex år efter den första kampen mellan brasilianske Diego Ferreira (17-2) och jänkaren Beneil Dariush (19-4-1) rapporteras äga rum den 6 februari nästa år. Rankade nummer 9 respektive nummer 12 i lättviktsdivisionen, blir matchen mellan Ferreira och Dariush en topp-15 sammandrabbning. För Ferreria kommer kampen infalla lite över ett år efter hans senaste framträdande i oktogonen, vilket ägde rum i januari månad.

Nyheten om Ferreira vs. Dariush 2 rapporterades först av ESPNs Brett Okamoto på Twitter. UFC har dock ännu inte bekräftat matchningen officiellt.

Per sources, Diego Ferreira and Beneil Dariush have agreed to a fight on Feb. 6. Ferreira is No. 9 in UFC’s lightweight rankings, Dariush is No. 12. Six-fight win streak vs. five-fight win streak, and a rematch of a bout from 2014.

 

Diego Ferreira

Diego Ferreira har under en period på cirka fem år samlat på sig en vinstsvit på sex raka matcher i UFCs lättviktsdivision. Brasilianaren har inte sett en förlust i oktogonen sedan den första halvan av 2015, det i en kamp mot den framtida titelutmanaren i viktklassen Dustin “The Diamond” Poirier (26-6, 1 NC). Efter nederlaget mot Poirier har Ferreira visat på en imponerande avslutningseffektivitet i sina matcher, där tre av de följande sex segrarna kommit antingen via TKO eller submission.

Brasilianarens senaste vinst kom i januari detta år, då han ströp sig fram till en seger över den forne lättviktsmästaren Anthony “Showtime” Pettis (23-10) via en RNC-submission. Nu planerad att efter ett år av inaktivitet återvända till oktogonen i en returmatch mot Beneil Dariush om cirka två månader, sätter Ferreira sin nummer 9 rankning på spel i hopp om att ta sin första seger under 2021.

Beneil Dariush

Den 31-årige amerikanen Beneil Dariush har över de senaste två åren stridit sig fram i lättviktsdivisionen, då han lagt fem raka segrar bakom sig. De fyra senaste av dessa kom via avslut, och hans två sista framträdanden i oktogonen har vunnits via knockout. Efter att ha gått igenom ett år av motgångar mellan mars 2017-2018, där Dariush såg en match oavgjord och led två förluster via knockout, har han återhämtat sig väl och tycks i dagsläget befinna sig i sitt livs form.

Med en nyligen intagen plats på lättviktsrankningen, kommer Dariush den 6 februari nästa år hoppas på en upprepning från det första mötet med Diego Ferreira från 2014, en match som amerikanen vann via enhälligt beslut. Om han kan fortsätta imponera med sin avslutningsförmåga och få sig sin tredje raka knockoutseger över en svåravslutad Ferreira, återstår att se.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Kimura tippar: Jack Hermansson vs Marvin Vettori

Tim Tebras

En på förhand ganska svårtippad gala med mindre namnkunnigt kort är lagd till handlingarna. Även med facit på hand visade det sig inte vara helt lätt att utröna vilka sex fem fyra fighters som skulle gå segrande ur matcherna:

Varje enskild tippares (och läsarnas) resultat per gala och totalt, kan du alltid läsa här.

Ny helg betyder ny gala på UFC Apex och “UFC Vegas 16” toppas som bekant av Uddevallasonen Jack Hermanssons möte med Kevin Holland Marvin Vettori. Huvudkortet är, åtminstone som det ser ut nu under tisdagen, fem matcher starkt.

Så hur går det då, i dessa fem matcher? Tippa genom att rösta nedan. Läsarnas gemensamma tips är de fighters som fått flest röster i respektive möte. Det är svart eller vitt; det spelar ingen roll om det blir 51-49 eller 95-5. Vid exakt lika antal röster (eller om matchen i sig döms oavgjord) blir det No Contest och den matchen räknas inte in i läsarnas totalrad. Omröstningen (som går att beskåda nedan) är öppen fram till tidig fredagsmorgon.


Vem vinner huvudmatchen?

Visa resultat


Vem vinner?

Visa resultat


Vem vinner?

Visa resultat


Vem vinner?

Visa resultat


Vem öppnar huvudkortet bäst?

Visa resultat

Lycka till med tippandet!

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Brandon Moreno om Deiveson Figueiredo: “Han är en fighter från en annan planet”

Jonathan Damm

Efter att bägge gick segrande ur matcher på UFC 255 kommer Brandon Moreno och mästaren Deiveson Figueiredo att ställas mot varandra på UFC 256. Nu väljer Moreno att hylla Figueiredo inför mötet.

Nyligen stod det klart att flugviktsmästaren Deiveson Figueiredo (20-1) kommer att försvara sin titel mot Brandon Moreno (18-5-1) på den kommande galan UFC 256. Detta efter att bägge gick segrande ur galan UFC 255. Inför matchen hyllas Figueiredo av Moreno samtidigt som Moreno ser sig som mer än kapabel till att besegra honom.

“En fighter från en annan planet”

Det var i en intervju med “MMA Junkie” som Moreno berättade att han anser att Figueiredo är en svår motståndare och kallar honom en fighter från en annan planet. Detta samtidigt som han berättar att han anser att han inte kommer att respektera honom när de väl möts.

He’s a very hard rival – very hard. I’ve known all the time since I called him out that he’s a fighter from another planet in the sense that he’s very powerful and he’s a big fighter for the weight class. He has good conditioning. He’s explosive. Alex Perez did what he could, and he actually was doing OK until he got submitted. I expect this to be a hard fight, but I know what I’m getting myself into. I know what’s ahead. I know how big it is to be a UFC champion. Deiveson is not the champion for no reason, but I promise you that I have zero fear and I promise I’m not going out there to respect him at all.

Har respekt för mästaren

Trots att Figueiredo tidigare sagt att det är en personlig match för honom så berättar Moreno att han själv enbart har respekt för mästaren, särskilt efter att matchen blivit av så snabbt.

He’s out there saying it’s personal and that I said something to him, but the truth is that I respect him a lot. I respect him and more because he’s the champion and he accepted a fight with only three weeks of training camp, and that speaks volumes to his courage, his want to fight and keep proving he’s the best. He did say at some point he wants to move up to bantamweight, but right now he’s fighting the No. 1 guy at flyweight and I respect that.

Mer teknisk och snabbare

Det som gör att Moreno tror på en seger för sig själv är att han ser sig som mer teknisk och att han är snabbare. Moreno kommer dock inte att underskatta kraften och styrkan hos Figueiredo.

I’m more technical, I have more tools and I’m a lot quicker than him. The only thing you can say about Deiveson is that he’s a one-shot fighter, so I have to make that my advantage. I know that he can surprise. I know that he has a lot of tools, good elbows, good kicks. but I have a lot more speed than him and that’s going to be my advantage against him.

Figueiredo och Moreno kommer att ställas mot varandra i huvudmatchen på UFC 256 som äger rum den 12:e december i Las Vegas, USA.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Robert Whittaker till Khamzat Chimaev: “Please, don’t target me”

Jonathan Damm

Efter en sin senaste match siktar Whittaker på att ta en ny match nästa vår och någon han inte vill möta är Khamzat Chimaev.

Senast vi kunde se Robert Whittaker (22-5) i oktagonen var då han ställdes mot Jared Cannonier (13-5). Matchen slutade då med Whittaker som vinnare och härnäst siktar han på en ny match nästa vår, någon han då inte vill ställas mot är Khamzat Chimaev (9-0), som han helst vill ska undvika honom.

“Don’t target me”

Det var under en intervju med journalisten James Lynch som Whittaker blev tillfrågad om sin syn på Chimaev och han sade då att han anser att svensken är otestad i oktagonen men att han samtidigt är läskig. Whittaker bad även Chimaev, skämtsamt, att inte gå efter honom.

He hasn’t been tested yet. I will say that I like his attitude. He’s a scary dude and I like it! He’s next level crazy. I hope he keeps trying to tear up the division and not target me. Please don’t target me Khamzat.

“Silva bör vara nöjd”

Whittaker gav även sin syn på veteranen Anderson Silva (34-11-1), som nyligen gick vad som ser ut som hans sista match för UFC. Whittaker nämnde att han anser att Silva fortfarande är en relativt bra fighter men inte någon som klarar av att möta toppmotstånd.

I think it was good, considering. He’s weathered, he’s got some years under his belt, you know. I think he looks very good in that respect but do I think he can mix it up with top tier athletes? No, I don’t think so. He should be very happy with his career, he’s had an astonishing career and yeah, he should be very proud of himself.

“Khabib kan göra vad han vill”

Whittaker kommenterade även en annan fighters sista match i UFC, Khabib Nurmagomedovs (29-0). Whittaker hyllade Nurmagomedov som en fighter som är kapabel att göra precis vad han vill i oktagonen.

That performance from Khabib was amazing. It was phenomenal. Just went out there and jiu-jitsued him like went for the kill. It was phenomenal. And in the striking world he just went in there throwing. That just goes for show that Khabib can just do whatever he wants. He’s just unstoppable in the octagon.

Nästa match under våren

Själv siktar Whittaker på att vara tillbaka i oktagonen i mars eller april i nästa år då han i nuläget vill vara med sin familj, som ska få tillökning med ett fjärde barn.

Yeah March, April. Because that was the big thing after my last fight, I put my timeline out there because I really want to be there for my family and be there with my family during the birth of my next child. That’s my fourth kid, I’ve got four crazy kids. They’re all under five, we need all hands on deck.

Vem Whittaker kommer att ställas mot härnäst och när det blir är i nuläget okänt.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.