Nyheter

Jan Blachowicz utmanar Israel Adesanya

Jan Blachowicz med Israel Adesanya i cirkel

UFC:s tidigare lätt-tungviktsmästare Jan Blachowicz väljer att utmana Israel Adesanya om dennes mellanviktstitel.

Jan Blachowicz utmanar Israel Adesanya om dennes titel

Blachowicz var en av de som tittade på helgens UFC 287 i lördags där Israel Adesanya utmanade Alex Pereira om mellanviktstiteln. För Adesanya var detta en chans att bevisa att han kunde besegra brassen som besegrat honom tre gånger i kampsport.

Adesanya, som knockats av Pereira i slutet av förra året, fick sin revansch med en andrarondens knockoutseger där han återerövrade UFC:s mellanviktstitel på kuppen.

Efter matchen tog Jan Blachowicz till Twitter för att gratulera Adesanya och även överraskande utmana denne till en mellanviktsmatch:

Congratulations on a successful rematch, @stylebender. If you want to try another one, you know where to find me. This time at middleweight for your belt. #UFC287

Blachowicz vann deras senaste match

Blachowicz storlek har fått många att tvivla på om polacken har förmågan att gå ner till 185 lbs från 205 lbs. Många har därför tolkat Blachowicz meddelande som ett skämt.

Blachowicz och Adesanya möttes i mars 2021 då den senare gick upp till lätt-tungvikt för att utmana polacken om dennes mästartitel. Storleksskillnaden visade sig dock bli för mycket för Adesanya som förlorade via enhälligt domslut.

Blachowicz är inte längre lätt-tungviktsmästare men är fortfarande topprankad i sin viktklass. Senast fightades han om sin gamla titel mot Magomed Ankalaev i slutet av förra året. Matchen slutade dock oavgjort och efteråt var UFC-bossen Dana White mycket besviken över underhållningen. Frågan är nu om UFC vill tillåta Blachowicz gå ännu en titelmatch.

Föregående artikel

Ännu ett tillskott till FCR 16 – ”Den här borde vara om FCR-titeln”

Nästa artikel

Dana White hyllar Jorge Masvidal

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök