Nyheter

Jon Jones drar sig ur UFC 295 – NY tungviktsmatch bokad

Jon Jones gråter

Jon Jones mot Stipe Miocic kommer inte längre att äga rum på UFC 295. En match för interimbältet kommer äga rum istället.

Dana White – ”Jon Jones skadade sig under träning”

Sent på tisdagskvällen meddelade UFCs president Dana White att Jones hade skadat sig under träningen, vilket kommer att förhindra honom från att tävla i november. Transkribering via MMA Fighting.

Jon Jones was training last night, got injured, he was wrestling and he tore the tendon that connects your pec to to the bone, off the bone. [Out] eight months, going to need surgery. He’s out.

Med Jones borta kommer Sergei Pavlovich – som redan var inställd som backup-fighter för huvudmatchen UFC 295 – att nu möta Tom Aspinall för att utse en ny interim tungviktens mästare. Interimtitelmatchen kommer att tjäna som delade huvudmatch, med Jiri Prochazka vs. Alex Pereira om den vakanta lätt tungviktstiteln som nu huvudmatchen.

White nämnde inte några detaljer om Miocic eller varför han inte hamnade som en halva av den nya interim titelmatchen, även om den Ohio-födde ofta har berättat om sin önskan att återvända för att tävla mot just Jones, i vad som potentiellt kunde vara den sista matchen i hans karriär. Det är okänt vid denna tidpunkt om Miocic erbjöds möjligheten eller om han helt enkelt valde att vänta tills Jones är frisk igen för att boka om den matchen.

Sergei Pavlovich kliver in i buren med sex raka vinster

Samtidigt kommer Pavlovich att försöka ta hem UFC-bältet för första gången efter att ha radat upp sex raka segrar, med samtliga segrar som avslutades med knockouts i första ronden. I sina senaste framträdanden har Pavlovich besegrat Curtis Blaydes och Tai Tuivasa på ett imponerande vis för att etablera sig som en titelutmanare.

Vad gäller Aspinall är han tillbaka efter en seger över Marcin Tybura i juli, som tjänade som hans återkomst till handling efter att ha drabbats av en avsliten korsband i sitt knä tidigt i sin egen match mot ovannämnda Blaydes under 2022. Utöver den förlusten  har Aspinall sex segrar i UFC, inklusive vinster över Alexander Volkov och Sergey Spivak.

Pavlovich vs. Aspinall ansluter sig till Prochazka vs. Pereira på UFC 295. Galan äger rum på Madison Square Garden i New York den andra helgen i november.

Föregående artikel

Megasiffrorna för Logan Paul mot Dillon Danis ifrågasätts – ”Påhitt”

Nästa artikel

Anthony Pettis möter Benson Henderson – men inte i MMA

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök