Jose Aldo med på ”Forbes 30 under 30″, men inte Conor McGregor

Jose Aldo karate 2

Den forne brasilianska fjäderviktsmästaren Jose Aldo är en av de 30 idrottsmän som hamnat på den prestigefyllda ”Forbes 30 under 30″, detta trots att han förlorade sitt bälte mot Conor McGregor på UFC 194. Listan som den ansedda amerikanska tidskriften Forbes ger ut varje år, är en sammanställning över de 30 mest talangfulla idrottsmän under 30 år.

Så här skriver Forbes om valet av Aldo:

Even with his UFC 194 loss, Aldo would still make any comprehensive list of great UFC fighters. He was the defending featherweight UFC champion and was ranked No. 1 in official UFC pound-for-pound rankings. He also went a decade without losing a match since 2005 and reigned as a world champion for 6 years.

Conor som besegrade Aldo och som är under 30 år fick inte vara med på listan.

Aldo själv var lycklig över att få vara med på listan, vilket han meddelade via ett inlägg på sitt Instagramkonto.

I have dreamed about a lot of things in my life. Being a champion in the fighting world, winning the belt and bein #1 pound for pound in the UFC, and as any Brazilian, to play football in the Maracana stadium. Thank God, I’ve been able to make these dreams come true. But I’ve never even thought of being in a Forbes list. This is why I’m so grateful and humbled for being selected as one of the most important people in the world under the age of 30.

Being the only Brazilian on the list and share this honor with other top notch athletes, like Steph Curry and Russel Wilson, feels amazing. I’m so glad that my career and my life story has inspired people not only in Brazil but in the whole world. I thank you for the support and I’m sure this is a good omen, because 2016 will be a year of glory and happiness. Let’s go!

Aldo är den tredje MMA-fightern som får vara med på Forbes-lista. Tidigare har Jon Jones och Ronda Rousey hamnat på samma lista.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • BRINGITON!

  KOMIGEN UFC EN REMATCH!!!! JOSE ALDO SKULLE LÄTT HA VUNNIT MOT CONOR MCGREGOR!!!!CONOR HADE EN SÅN JÄVLA TUR! OCH JAJA HÅLKÄFT ALLA SOM SÄGER ATT DET INTE VAR EN LUCKY PUNCH!! CONOR KUNDE INTE ENS AVSLUTA MAX HOLLOWAY OCH DET TOG CONOR 2 RONDER ATT AVSLUTA EN HELT AVDANKAD DENNIS SIVER! ATT HAN VINNER ÖVER JOSE ALDO SOM ÄR EN AV VÄRLDENS BÄSTA MMA FIGHTERS GENOM TIDERNA PÅ NÅGRA SEKUNDER ÄR 100% EN LUCKY PUNCH! NI SOM SÄGER EMOT KAN INGET OM UFC! HADE JOSE ALDO KNOCKAT CONOR SKULLE NI ALLA HA SAGT ATT JOSE ALDO HADE TUR BL.A.BLA…MEN BARA FÖR DET HÄNDE CONOR SÅ SÄGER NI ATT DET INTE VAR EN LUCKY PUNCH! SÅ EN REMATCH UFC NU!!!

  • Jonk

   haha ta de lungt,ja det var en lyckoträff han fick,jag tror som dig att Aldo vinner i en rematch.Men tror verkligen inte Ufc kommer att ge Aldo en rematch som han verkligen förtjänar.De vill inte riskera att Mcgregor förlorar.

   • BRINGITON!

    UFC HADE EN POLL PÅ DERAS SIDA FÖRRA VECKAN OM VEM CONOR MCGREGOR SKULLE MÖTA. FRANKIE,DOS ANJOS,JOSE ALDO ELLER EN ANNAN FIGHTER OCH RUNT 60% VALDE EN REMATCH MED JOSE ALDO,RUNT 15% FRANKIE EDGAR.SÅ UFC VET ATT ALLA VILL HA EN REMATCH MOT JOSE ALDO!!! KOMIGEN NU UFC!!!

    • Jonk

     Jag tror att Aldo och Mcgregor kommer att mötas inom 1 år.Det är bara att se när.Annars så tror jag Jose Aldo får möta någon annan under tiden som t.ex. Holloway och efter att han vunnit så får han sin rematch mot Mcgregor och då kommer han att vinna.

    • Lynx

     Kan du sluta skriva med versaler?! Vi hör dig, du behöver inte skrika. Men du har fel…

  • ChuteBoxe

   Hahahaha! Jose Aldo är slut.

  • Daniel

   varför vill du se en rematch? den måste ju inte komma direkt, låt dem mötas senare i livet. så tråkigt med alla rematcher, nytt blod tack

  • Pat

   Du är bara en Conor hatare som så många andra. Föreställ dig att en riktigt lugn och ödmjuk kille skulle göra samma resa som Conor, då skulle du förmodligen helgonförklara honom. Men just för att han snackar och är den han är så kan du och många andra inte står ut med att han vinner… Du nämner Holloway, och faktum är att Conor vann den matchen trots en knäskada. Nu har Holloway 8 segrar sedan dess. Sen så snackar du om att han behövde 2 roder på sig för att besegra Siver. Är du seriös? Det var misshandel från minut ett, vad har du för förväntningar på killen? Bara för att han snackar en massa och du inte gillar honom så måste han vinna på tornado-kick efter en minut varje match?..Har du sett Conors matcher så vet du att har är en otroligt skicklig counter-striker och träffsäker som få, och en ”lucky punch” var det då verkligen inte mot Aldo. Självklart så var José psykad och att det hade inverkan på resultatet. Men ska du hata på Conor för det så så förväntar jag mig att du ska skita på hela Anderson Silvas karriär också.. Varför inte bara gilla läget och njuta av att du får bevittna denna killes framfart i denna sport som han gjort så sjukt mycket mer intressant sedan han anlände.? I och för sig så ska man väl inte förvänta sig så mycket intelligens av en person som använder enbart versaler i ett 10 rader långt inlägg.

  • TheVobb

   Caps Lock Please…

  • Punchdrunk

   Det är nästan lite pinsamt med folk som anser det vara en lucky punch. Det Conor gjorde var en inövad manöver som satt i benmärgen. Ett sånt avslut gör man bara efter år av träning.

  • Språkpolisen

   Det verkar vara något problem med din Caps Lock-tangent. Du borde önskat dig ett nytt tangentbord av mamsen i julklapp.

 • Mike_Maniac

  Conor kommer nog dyka upp på den listan nästa år om han fortsätter som han gör. Han är nog fortfarande lite för ”färsk” i deras ögon,

  Egentligen helt ointresserad av denna lista, men ändå mäktigt att en grabb från den Brasilianska favelan har nästlat sig in på den. Extra kul när man ser till grabbens (Aldos) ödmjukhet, jäkligt kul!

 • Krok

  Märklig tajming att sätta Aldo på den listan, efter första förlusten på 10 år. Dessutom är McGregor större än Lado i det mesta just nu; både inne i och utanför buren. Aldo är en ganska anonym figur och vindar se hur hans fortsatta karriär går, utan PED:s.

Fler Nyheter: