Nyheter

José Aldo gick sin första professionella boxningsmatch i natt

Jose Aldo invägning

UFCs tidigare fjäderviktsmästare José Aldo genomförde nyligen sin professionella boxningsdebut. Brasilianaren klev in i ringen på hemmaplan.

José Aldo vann övertygande i boxningsdebuten

Matchen ägde rum i samband med Shooto Brazil Boxing, som ägde rum på Nova Uniao Upper Arena i Rio de Janeiro, Brasilien. Den 36 åriga Aldo ställdes mot den 33 åriga argentinaren Alberto Emmanuel Zambrano. Den sistnämnda klev in i ringen med två förluster på sitt record.

Aldo kontrollerade matchbilden och var initiativtagare under drabbningens gång. Brasilianaren träffade mest och hårdast. Han var närmast ett avslut i matchens tredje rond och i ronden därpå hade Zambrano sina största framgångar.

Samtliga poängdomare såg Aldo som vinnare och brasilianaren tog hem segern med siffrorna  60-54, 59-55 och 60-54.

Härnäst väntar en boxningsmatch i samband med Jorge Masvidals Gamebred Boxing 4. Den galan äger rum i Milwaukee, USA. Den tidigare UFC fightern Jeremy Stephens kommer stå för motståndet. De båda utövarna ställdes mot varandra inne i buren 2018. Då tog Aldo hem vinsten via slag i matchens första rond.

Föregående artikel

Dana White inför Conor McGregors återkomst – ”Kan bli av på stor stadion i London”

Nästa artikel

Johnny Walker går huvudmatch mot tidigare titelutmanare i vår

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök