Jose Aldos coach svarar kritikerna

Jose Aldo 1

Jose Aldo har fortfarande inte brutit tystnaden efter sin förlust mot Max Holloway under UFC 218. En som dock valt att tala ut är Jose Aldos kickboxningscoach, Emerson ”Falcao” Vieira, som fanns i Aldos hörna natten till söndag. Vieira uttalade sig inte specifikt om returmatchen men svarade på kritik som tydligen kommit från Aldos brasilianska fans.

Many talk, few know. This is the truth, Brazilians are used to idolizing crooks and crucifying heroes. It’s almost cultural. Who should be supporting us is pointing fingers, criticizing and judging without having any knowledge to talk about the topic. We’re used to fighting rivals and receive critics from the ones who were supposed be on our side. Yesterday, our champion Jose Aldo did his part, fought bravely against a really tough opponent, who was superior in the fight and won, like [Aldo] did for many years and still has what it takes to do. Sports are like this, nothing and no one will erase your story in life and in fighting. Your friends and teammates are proud of everything you’ve already done and will still do. Nothing changed. We lost a battle, but war continues.

Jose Aldo har nu förlorat tre av sina fyra senaste matcher och för första gången i sin karriär har han förlorat två matcher i rad.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Ric _Ohet

  Snälla Jaser, se över Gustaf Boman. Hur faan var han erat första draft??

  Säg till han vad som gäller på Kimura så kommer iallafall jag ge han en chans

  TILL!

  • Iliad

   Vad är problemet?

  • jari edvardson

   ????? är det nåt som gäller på kimura..,,kan du förklara lite närmare.
   för oss som läser är det väl ganska fritt så länge man håller sig inom anständighetens ramar. rasism och grova påhopp utan glimten i ögat har jag som ledstjärna,,men ibland kliar det i fingrarna.

 • Iliad

  Lider faktiskt med Aldo. Den dominans han uppvisade samt ett respektfullt beteende i och utanför octagonen är ett minne blott.

  Känns verkligen som Conor tog hans själ OCH värdighet. Trist, Aldo förtjänade mer men försvinner sakta in i mörkret.

  • Tobbe

   Aldo har hållt en lägre nivå ända sedan dom införde hårdare dopingkontroller.

   • Iliad

    Jo, men det har ju 90% av alla fighters i UFC, så det är ju knappast något som enbart handlar om Aldo.

  • Kimura guest

   Aldo var på toppen i typ 10 år sen åt han en hård vänster mot McGregor, sånt händer.

   Han har nu två förluster mot Holloway men jag tycker det är tidigt att som en del gör säga att han är slut och borde gå i pension. Edgar förlorade två gånger mot Aldo men ingen sa att han va slut och borde pensioneras.

   Styles makes fights. Aldo kan inte slå Max och Edgar kan inte slå Aldo.

   Visst är Aldo lite till åren men det är tidigt att döma ut honom helt pga 2 förluste mot Holloway.

   Ge honom någon som Lamas, Swanson, Ortega så får vi se var han står.

   Peace out.

 • Bengt

  Gustaf Boman har ännu inte uttalat sig angående den kritik som riktats gällande nivån på artiklarna. Boman har under senare tid beskyllts för att lägga sig på sandlådenivå och göra Kimura till en riktig skitblaska.
  Bomans coach, Jaser Davari, har i vanlig ordning inte uttalat sig i ärendet eller svarat på kritiken. Varför det heller inte finns något citat med i texten.

  • Jaser Davari

   Coachen har talat, https://www.kimura.se/conor-mcgregor-pa-dejt-med-popstjarnan/ !!!
   Nu blir det två klicks extra; ett när du blir tvungen att kolla mitt svar här och ett till när du klickar på länken med mitt andra svar! #IRuleClickBaits

   • CalleCarlos

    Jag tycker det är bra att du bemöter kritiken, vilket visar på att ni värnar om era läsare (något som vi självklart känt hela tiden). Ni gör ett toppenjobb när det gäller att kurera MMA-världen, men det jag stör mig på är när ni släpper igenom så uppenbart irrelevanta nyheter, som det här med ”Conor på dejt” eller ”Ronda slår sin motståndare mellan benen”.

    Jag förstår att ni säkert vill skapa engagemang med den typen av inlägg av massa skäl (reklam, pagerank och så vidare). Clickbaitsverksamhet är däremot något man ägnar sig åt när ens produkt inte är tillräckligt bra för att marknadsföra sig själv, men ni har en bra produkt och sitter i förarsätet när det gäller er niche.

    Som du säger i din kommentar är det ytterst få procent av inläggen som kan anses som clickbait, men innan ni hoppar på en nyhet känns det rätt uppenbart att ställa sig frågan: finns det ett nyhetsvärde i detta för våra läsare? Är svaret ja; go for it. Att Conor dejtar någon är väl knappast relevant, och speciellt inte när ni själva med rubriksättningen visar att det är taget ur luften.

    Hur som helst, tack för att ni finns och att ni till 98% gör ett toppenjobb.

    • Jaser Davari

     Tja CC,

     Anledningen är simpel; de 2% drar sjukt mycket trafik, speciellt om det handlar om Conor. Vi på Kimura är inte sponsrade av Conor, vilket man kanske kan tro ibland, MEN han drar sinnesjukt mycket trafik. Och det är ni läsare som bidrar till det.

     Jag ska ge dig ett exempel. Under sommaren fick en skribent jobba i drygt en vecka med ett scoop; den förste svenske UFC-fightern Per Eklund misstänktes för grova brott i USA och kunde få 20-30års fängelse. Som tur var så friades han under rättegången från misstankarna, men den artikeln fick knappt någon uppmärksamhet. Artiklar som fick enorm uppmärksamhet under sommaren var allt som handlade om Conor; ”Conor fes” ”Conor rasist?” ”Conor tränar”, ”Conor utmanar Rocky Marciano” … Du förstår vinken. Kimuras läsare utformar innehållet på sidan, och läsarna har sagt sitt genom att klicka på det de anser vara relevant för dem.

     Utifrån det så utformas våra framtida artiklar. Utbud baseras på efterfrågan. Så när jag fick syn på Ritas bilder tänkte jag; är detta något våra läsare vill ha? Svaret blev ja, baserat på era tidigare vanor. Med facit i hand, så måste jag medge att beslutet var rätt; ni läsare har klickat/läst den artikeln mer än någon annan under de senaste 24 timmarna.

     Sedan känns just artikeln ”Rita-affären” faktiskt relevant för en MMA-sida; för mig kan det vara ännu ett tecken på att sportens största stjärna någonsin håller på att glida ned från ett stup. Bråk, vilt festande, droger, otrohet brukar vara tecken på förfall. Så utifrån ett rent journalistiskt perspektiv så ser jag ett nyhetsvärde i artikeln för en MMA-sida; vi kanske bevittnar det största fallet i kampsportens historia sedan Mike Tyson.

     • Styrbjörn

      Måste säga att jag förstår hur ni resonerar mycket bättre efter att du har förklarat det. Våra ord säger en sak men våra handlingar säger någonting annat, om ni skulle välja att lyssna på våra ord så kanske ni får betydligt mindre klick och förlorar läsare till MMANytt. Personligen kommer jag hålla utkik mer efter dessa scoop som t.ex Eklund-artikeln. Dessutom tror jag de flesta förstår syrligheten i kommentaren och att du skämtar, vilket uppskattas istället för en torr jävla automatsvarare.

      Som jag betonade tidigare så tror jag folk blir frustrerade eftersom ni har en ganska bristfällig närvaro i kommentarfälten och därför kanske denna frustrationen tas ut i kritiken vilket resulterar i lite väl färgstarka kommentarer. Baserar detta på mitt egna beteende.

     • CalleCarlos

      Tack för ditt svar! Att ni behöver dra trafik förstår jag, och likaså att ni ser till era läsares vanor för att hitta artikelinnehåll som intresserar. Det sättet att jobba stödjer jag.

      Att folk väljer att läsa artiklar som har clickbaitrubriker är rätt självklart, men jag tycker bara att rubriksättningen ger sken av något som saknar substans. Exempelvis Ronda-artikeln jag nämnde tidigare där Ronda drar ett skämt som blir rubriken för ert inlägg och får det att verka som att det är allvar. Samma gäller Conor-artikeln där inget egentligen tyder på att han skulle vara på dejt i den bemärkelsen som ni framställer det.

      Om ni anser att Rita-grejen har nyhetsvärde så tycker jag att ni kunde ha undvikit att vinkla den. Självklart lockar rubriken ”Conor på Versace-event” men håller sig i alla fall sanningsenlig utan att överdriva. Vem som helst kan överdriva rubriker, och dessa säljer såklart på samma sätt som ”Gå ner i vikt utan att göra någonting” eller ”Tjäna 1000 kr i timmen utan att jobba” får folk intresserade.

     • Ric _Ohet

      Instämmer i allt CC skriver, synd bara jag inte han läsa detta innan jag oxå skrev i andra trådar ^^

      ”Utifrån det så utformas våra framtida artiklar.”Jag förstår att ni måste tjäna pengar, annars finns ni ju inte som site.

      Men detta gillar jag inte. ”Med facit i hand, så måste jag medge att beslutet var rätt”

      Och det som bekymrar mej är ditt sätt att bemötta just detta. Ni tar inte oss som skriver på alvar, om det är som du säger nu, skiter ni i våra åsikter fullständigt, det är ”klicksen” som betyder nått. Ju mer vi ar arga på Kimura och skriver skit, ju bättre för er – mer klicks = AFTONBLADET

      ATT vi skriver nått betyder alltså inget för er, bra eller dålig kritik – BARA att det skrivs?

      Sen har BjördeBrygden (styrbjörn) försökt på ett bra sett att ge kritik men ni har ALDRIG svarat tillbax till han (oss) Det tycker jag har varit värsta hånet.

      Så länge Kimura svarar tillbax syrligt eller ej, är det 100% bättre en vara tysta som en mur. OCH om du Jaser hade svarat mer på kritik hade vi nog oxå svarat tillbaka med mer ”roliga” svar en att du försöker bortförklara allt med klicks.

      Är det oki att svara så?

   • jonzyjonzy

    Varför far du med en dryg ton, Jaser Davari? Oavsett om du väljer att tjäna dina pengar på Clickbaits, eller dåliga skribenter, vore det trevligt om du bemötte kritiken från mångåriga läsare med argument och Kimuras avsikt istf raljans och dumheter.

    Lär dig av CalleCarlos svar.

    • Jaser Davari

     Att ha en dryg ton var inte min intention med mitt svar. Jag trodde att man skulle se humorn i mitt svar då jag spinner vidare på Bengts sarkastiska (och roliga måste jag medge) kommentar och avslutar med min egna variant av Conors kaxiga, men ack så tomma ord ”I Rule boxning”. Antar att det inte framgick så tydligt som jag trodde.

     • jonzyjonzy

      Bra, då har du tagit åt dig av budskapet och läst CalleCarlos svar ännu en gång, som, och för den som vill, kan stå som en mall att argumentera med – argument.

      När det gäller Kimuras skribenter och Kimuras avsikt, skulle du kunna på ett trevligt vis informera läsarna om vad de har att vänta sig. Mer eller mindre ”Aftonbladet”/ click baits? Addera också mer eller mindre dåligt korrekturlästa artiklar?

     • Jaser Davari

      Nu tycker jag att ditt svar är väldigt drygt, med undertoner av klassisk översittare, så jag väljer att inte svara.

     • jonzyjonzy

      Det tycker jag inte. Min intention var att säkra sakfrågan, som du nu undvikit en andra gång. Kategoriskt möjligtvis? På engelska: ”Pls prove me wrong”.

      1. Kommer Kimura i framtiden att korrekturläsa sina artiklar?
      2. Finns ett policybeslut att Kimura lägger sig närmare Aftonbladet med sina uppenbara Click bait-rubriker, som i fallet ”McGregor på date med Popsångerska”, som var rent spekulativ.

     • Jaser Davari

      Du tycker inte att detta är drygt ”Bra, då har du tagit åt dig av budskapet och läst CalleCarlos svar ännu en gång, som, och för den som vill, kan stå som en mall att argumentera med – argument”? Jag läser: ”Duktig lilla pojke (klapp på huvudet), lär dig nu av CC (nyper kinden lite lätt)” … Du har redan nämnt att du gillade CC:s sätt att argumentera, vad är poängen med att poängtera det igen?
      På engelska; That´s being a douche.

      Jag svarar dock, tidigt på dagen och jag hittar inga artiklar att skriva om:

      1. We´re working on it, som den vite brukar säga.
      2. Nope inga sådana beslut har tagits, och återigen visar fakta/statistik att så inte är fallet.

     • SkönJävel

      Om det är någon som kan lära sig av CalleCarlos svar så är det du. Susade förbi dig helt och hållet…

     • jonzyjonzy

      Känslor och inte argument. Lämnar dig åt sidan, så länge.

     • SkönJävel

      Gör så du. Stanna kvar där i din ensamma hörna, så länge. Haha

 • John

  Tror aldo var dopad innan. För såg matchen mot chand mendes 2. Fyfan vilket monster Aldo var!! Så sjukt snabb,stark,super explosiv,var inte rädd för nedtagningar alls eller rädd alls. Han såg helt ostoppbar ut!

  Men under hans senaste matcher så har Aldo förändrats toralt. Inget självförtroende,inte lika snabb, inte lika explosiv eller lika stark. Känns som en helt annan fighter. Det enda jag kan komma på är att han var tyvärr dopad då. Eller vad tror ni? Ni får gärna se matchen han gjorde mot chad mendes 2. Och ni får jämföra honom med t.ex. hans senaste 2 matcher och se skillnaden.

  • Simonlr

   Klart han var dopad innan. Jag fattar inte hur folk bara glömt och gått vidare händelsen som utspelade sig före UFC 189 då dopingkontrollanterna gjorde ett överraskningsbesök på Aldos gym och tvingade till sig ett pisseprov. Dock så råkade Aldo olyckligtvis halka på ett bananskal och ramla så pisseprovet rann ut,
   och man fick då använda sig av ett prov tagen vid ett senare tillfälle. Attans då!

   Hur naiva får man vara? Spillt pisseprov, sure sure.

  • Joakim Fernis

   i princip alla ifrån nova uniao har sett helt annorlunda ut efter usada, har för mig att nova uniao hade 0-8 i stats på deras fighters första 8 fighterna efter usada kom in i bilden. säger inte att endast brassar dopar sig, men det finns ju en anledning till att rogan, schaub osv säger att för brassarna så ere ”träna, äta, sova, doping” som gäller :D

   • Ric _Ohet

    Sorry jag svarar så sent men har inte varit här på ett par da´r ^^

    Jepp Nova är helt klart det Gym som drabbats värst efter USADAs intåg om man räknar till ”toppGymen” de stora 5. Andra mindre Gym har så klart högre procent fast då på mindre underlag, mindre aktiva UFC fighters och därmed svårt att statistiskt säkerställa. Nova vann hela 77% av sitt gyms fighter innan USADA för att gå ned till blygsamma 40% WIN/LOSS efter USADAs intåg.

    Nova har minskat sin Win/Loss statistik med dryga 35% sen USADA kom in i bilden. Kan jämföras med andra stora Gym:

    ATT minus 12%
    Tristar minus 15%
    Jacksons minus 22%

    Kan oxå jämföras med tx Blackzilians som har ökat sitt Win/Loss förhållande. De har gynnats av bättre tester.

 • Calle

  Inte för att vara den som är den men är det inte delvis det här som Colby Covington delvis menade hur korkat han än uttryckte sig? Stackars Aldo som är en av de största brasilien har blir behandlad riktigt illa av folket i brasilien för tillfället. Uppvisar du svaghet är du rykt. Aldo är en legend oavsett och kommer säkert få en bättre status i framtidens brasilien.

  • Joakim Fernis

   FILTHY ANIMALS, ligger lite i det ja. det går bra att skrika att folk ska dö, slå matt brown när han går ut till sin fight mot maia i ansiktet flera gånger av publik, men att säga att dom beter sig som filthy animals då har man gått över gränsen :D

 • Jojo

  Ni som klagar på artiklarna borde lägga ner. Varför måste ni vara elaka på det viset? Troligtvis grundar det sig i någon annan typ av irritation. Om ni har synpunkter och vill lyfta nivån kom med konstruktiv kritik istället. Hur tror ni själva att det skulle kännas att vara ny på någon anställning och höra alla negativa kommentarer, det gör inte saken bättre iaf

  • jonzyjonzy

   Då får man ta till sig av kritiken och bli bättre.

 • Barfly_nr1

  Aldo bör flytta upp till LW. Han pallar inte weight cutten längre. Tror han skulle göra grymt bra ifrån sig i LW.

  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

   Han är alldeles för liten där.

   • Barfly_nr1

    Tror inte det. Ta DJ och TJ som exempel, och även Cain som exempel på killar som är korta för sin viktklas men ändå lyckats bra. Tycker det är värt ett försök, han är ju helt slut nu för tiden när det är match dag efter sina hårda cutts. Han skulle få en helt annan explosivitet i musklerna och han skulle inte ta slut konditionsmässigt så snabbt i sina fighter. Skillsen har han, dom behövs inte ifrågasättas.

    • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

     Du har en bra poäng faktiskt.

 • SkönJävel

  Anledningen till att Jaser lämnade dig åt sidan var just pga känslomässigt yttrande. Lär dig =)

 • SkönJävel

  Återigen ett känslomässigt yttrande. Lägg ned medans du kan, ser inte bra ut :)

  • jonzyjonzy

   Kimuratroll.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Aldo är och kommer alltid att vara en fantastisk fighter. Nothing but respect for him. Det han har åstadkommit i denna sport är fantastiskt. Hoppas bara att han inte ger upp och kommer tillbaka starkare. Det jag reagerade på lite är att han kom tillbaka och krävde revansch för snabbt mot Holloway. Han borde avvakta och gå någon eller några fighter innan. Men it is what it is. Fortfarande en av sportens goats måste jag ge honom. Holloway va bara för stor, stark och uthållig för Aldo. Sen var det lite för lite bensparkar och Aldo borde försöka gå på takedowns och utnyttja hans BJJ och top controll och mixa upp det mer. Vilket man måste göra mot en motståndare som kan take all your best shots and still press forward. Det är just dessa faktorer som fällde Aldo i hans två fighter mot Max.

Fler Nyheter: