Paddy Pimblett UFC Vegas 36

Kimura Matchmaker: UFC 282

Simon Tingberg

Under helgen så kunde vi följa svenska galor som Wolf och Superior Challenge. Men vi hade även UFC 282 som var årets sista PPV gala. 

Kimura Matchmaker

Efter varje numrerad UFC gala så gör Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. Där matchas utvalda fighters (vinnare som förlorare) mot framtida tänkbart motstånd.

Ett returmöte från huvudmatchen

Lätt tungviktsbältet är fortfarande vakant. Detta efter att Magomed Ankalaev och Jan Blachowicz slutade som oavgjort. Istället kommer nu Glover Texeira och Jamahal Hill fightas om bältet i januari under UFC 283 i Rio. Då den forne mästaren Jiri Prochazka som lämnade ifrån sig bältet pågrund utav skada kommer bli borta ett tag så lär inte denne utmana om bältet heller på ett tag. Känns som att Magomed och Jan får mötas igen om vem som får nästa titelmatch mot vinnaren mellan Glover och Hill.

Jan Blachowicz vs. Magomed Ankalaev

Paddy Pimblet får ställas mot rankat motstånd

Paddy Pimblett

Publikfavoriten Paddy Pimblett fortsatte vinna i UFC då han vann ett domslut mot Jared Gordon. Ett kontroversiellt domslut som blivit kritiserat utav många. Oavsett så visade Paddy att han inte lär bli någon framtida mästare eller topp fem fighter ens. Men Paddy är en stjärna som bidrar till mycket fans så UFC lär fortsätta vilja bygga på honom. Hur gör dom det på bästa sätt? Jo att sätta honom mot en rankad fighter på nedgång med en stil som passar honom bra. Vinner Paddy så blir det ännu mer hype. Förlorar han så är det trots allt mot ett stort namn. Den fightern skulle kunna vara Tony Ferguson. Det är stilmässigt en fight som kan passa Paddy och även Tony. Den skulle vara underhållande och mycket hype. Kanske går att få till redan till Londonkortet i mars?

Tony Ferguson

Darren Till möter Kevin Holland

Darren Till blev utstrypt i den tredje ronden utav Dricus Du Plessis. Den forne titelutmanaren i weltervikt har haft det tungt med endast en seger på sex matcher. Varvav dom fyra senaste varit i mellanvikt. Uppenbart så är Darrens svaghet brottning. Kan tänka mig att han som en före detta storstjärna får möta en striker härnäst. En intressant matchning skulle vara mot Kevin Holland. Om Holland går upp till mellanvikt igen. Dom båda kan underhålla på presskonferenser och intervjuer och fighten i sig skulle vara publikvänlig.

Darren Till med Kevin Holland-tweet i cirkel

Jairzinho Rozenstruik vs Marcin Tybura

På underkortet så stod Jairzinho Rozenstruik för ett snabbt och våldsamt avslut mot Chris Daukaus. Tungviktaren som har bra power med tidigare upplevts som ganska passiv  hade gjort sin hemläxa om man säger så. Rozenstruik har blandat och gett i viktklassen då han förlorat mot toppnamnen. Han skulle behöva ytterligare en seger innan han flyttas upp mot högre rankat motstånd. En sådan motståndare skulle vara Marcin Tybura som han varit bokad mot tidigare under året. Dom kommer båda från en vinst och är rankad nia respektive tia.

Marcin Tybura vs Jairzinho Rozenstruik

+1
Dana Sad
Dana Happy
malin hermansson, cornelia holm och pfl
Allt du behöver veta inför PFL Europe 1 – Två svenskar debuterar!
kimura
Hett
Wolf Fight Promotion Bur
Allt du behöver veta inför Wolf Fight Promotion 6 – Matchkort, sändningstider och info
kimura
Hett
Kevin Lee
Kevin Lee ser ut att gå rematch mot ”El Cucuy”
kimura
Hett
Robin Enontekiö
Robin Enontekiö inför Zone Pro League 5 – ”Bjuder gärna upp till dans”
kimura
Hett
Muhammad Mokaev benlås
Jafel Filho: Muhammad Mokaev klappade tre gånger – vill överklaga
kimura
Hett