Tony Ferguson invägning

Allt du behöver veta om Tony “El Cucuy” Ferguson

kimura

Tony Ferguson, 35 år, är en amerikansk MMA-utövare som tävlar i UFCs lättviktsdivision. Han har tävlat professionellt sedan 2008 och i UFC sedan 2011, när han vann The Ultimate Fighter 13. Han har ett record på 24-3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt; elva via knockout, åtta via submission och fem via domslut. Sedan den fjärde mars 2019 är han på plats nummer tolv i UFC officiella rankning. Han har tidigare haft interimtiteln i lättvikt och rekordet för högsta antal vinster i följd i UFC:s lättviktsklass, med elva vinster på rad. Av många experter anses han vara en av de bästa lättviktarna i UFCs historia.

  • Födelsedatum: 12 februari 1984
  • Nationalitet: Amerikan/mexikan
  • Längd: 180 cm
  • Räckvidd: 194 cm
  • MMA Record: 24-4

Bakgrund

Ferguson föddes i Oxnard i Kalifornien men spenderade större delen av sin uppväxt i Muskegon i Michigan. Han har mexikanskt ursprung, men hans efternamn kommer från hans skotsk-amerikanska styvfar.

När han gick på Muskegon Catholic Central High School höll han på med tre olika sporter; amerikansk fotboll, baseball och brottning. År 2002 var han startande defensiv back för delstatens fotbollslag. Tre gånger om hamnade han i delstatsurvalet i brottning och 2002 vann han en brottningstävling på delstatsnivå.

Efter highschool började Ferguson Central Michigan University, men bytte sedan till Grand Valley State University. Han spenderade även en kort tid på Muskegon Community College. Han tog inte examen men hade stora framgångar med sin brottning under universitetstiden. 2006 vann han mästerskapet som arrangerats av National Collegiate Wrestling Association.

Efter college flyttade Ferguson tillbaka till Kalifornien för att vara närmare sin familj. Han jobbade med marknadsföring och försäljning och på natten jobbade han som bartender. En kväll när han jobbade i baren talade en kund med honom om Fergusons bakgrund inom brottning och erbjöd honom ett jobb med att hjälpa några unga MMA-utövare med deras brottning. Kort därefter bestämde sig Ferguson att satsa på en professionell MMA-karriär.

Början av MMA-karriären

Ferguson började sin professionella bana 2008, genom att slåss i små organisationer runt om i Kalifornien. Bland annat besegrade han kickboxningsmästaren Joe Schilling och förlorade mot den blivande WEC-fightern Karen Darabedyan.

The Ultimate Fighter

Ferguson ansökte flera gånger om att få delta i The Ultimate Fighter. 2010, när han hade samlat ihop ett professionellt record på 10-2 och vunnit PureCombats welterviktsmästerskap, blev han äntligen accepterad. Han skulle få delta i den trettonde säsongen av TUF. Ferguson tävlade som weltervikt i The Ultimate Fighter: Team Lesnar vs. Team dos Santos.

I sin första match i TUF ställdes Ferguson mot Justin Edwards. Ferguson besegrade honom via knockout, redan i första ronden. I kvartsfinalen mötte han Ryan McGillivray och vann via teknisk knockout i första ronden. I semifinalen mötte han Chuck O’Neil och vann i tredje ronden på grund av teknisk knockout. Ferguson gick därmed vidare till finalen.

Ultimate Fighting Championship

Ferguson gjorde sin UFC-debut på The Ultimate Fighter 13-finalen i en match mot palestinier-amerikanen Ramsey Nijem. Ferguson besegrade Nijem via knockout i första ronden och vann ett kontrakt med UFC, dessutom vann han en bonus för kvällens bästa knockout.

Efter sin debut bytte Ferguson viktklass, till lättvikt. Den 24 september 2011, på UFC 135, mötte han Aaron Riley. Matchen stoppades efter första ronden, när Riley sa att han hade brutit käken och Ferguson vann matchen via teknisk knockout.

Därefter gick Ferguson en match mot MMA-veteranen Yves Edwards på finalen av The Ultimate Fighter 14. Ferguson vann via enhälligt domslut (30–27, 30–27 och 29–28).

Det var tänkt att Ferguson skulle möta Dennis Hallman den femte maj 2012 på UFC on Fox: Diaz vs. Miller, men Hallman drog sig ur på grund av en skada och ersattes av Thiago Tavares. Tavares tvingades också dra sig ur på grund av en skada och ersattes av Michael Johnson. I den andra ronden skadade Ferguson sitt ena armbågsben och förlorade matchen via enhälligt domslut.

2013-2015

Det tog över ett år för Fergusons arm att läka. När han kom tillbaka till UFC, 19 oktober 2013, ställdes han mot Mike Rio på UFC 166. Ferguson vann via submission på grund av en D’Arce choke i första ronden. Vinsten gjorde att han även vann en utmärkelse för kvällens bästa submission.

24 maj 2014 gick Ferguson en match mot japanen Katsunori Kikuno. Mötet skedde på UFC 173 och Ferguson vann via knockout redan i första ronden.

Därnäst var det meningen att Ferguson skulle gå en match mot Danny Castillo den andra augusti 2014, på UFC 176. Men UFC 176 blev inställt och Castillos och Fergusons match blev ombokad till UFC 177. Ferguson vann matchen via delat domslut.

Den sjätte december 2014 ställdes Ferguson mot Abel Trujillo på UFC 181. Ferguson vann matchen i andra ronden, via submission.

Ett möte mellan Ferguson och Yancy Medeiros var planerat att ske på UFC 184, men Medeiros drog sig ur på grund av en skada. Istället fick Ferguson möta den brasilianska MMA-fightern Gleison Tibau. Ferguson vann matchen via submission i den första ronden. Förutom matchen så vann han en bonus för kvällens bästa prestation.

15 juli 2015 mötte Ferguson Josh Thomson på UFC Fight Night 71. Fergus vann via enhälligt domslut (30–27, 30–27 och 30–26). Den vinsten gjorde att Ferguson tog hem sin andra bonus för kvällens bästa prestation.

Den elfte december 2015 var det tänkt att Ferguson skulle möta Khabib Nurmagomedov, på finalen till the Ultimate Fighter 22. Men Nurmagomedov drog sig ur matchen i oktober på grund av en skada. Han ersattes av Edson Barboza. Den första ronden var jämn och Ferguson blev avbruten på grund av en otillåten spark. Men i den andra ronden avslutade han Barboza med en D’Arce choke submission. Ferguson vann också sin tredje bonus för kvällens bästa prestation och en bonus för kvällens bästa match.

2016-2019

Man planerade in en returmatch mellan Ferguson och Michael Johnson. Det var tänkt att den skulle ske den femte mars 2016, på UFC 196, men i januari drog sig Johnson ur på grund av en skada. Ferguson fick istället en matchning mot Khabib Nurmagomedov på UFC on Fox 19, den 16 april. Men den femte april drog sig Ferguson ur, på grund av lungproblem. Han ersattes av nykomlingen Darrell Horcher.

13 juli 2016 skulle Ferguson ha mött Michael Chiesa på UFC Fight Night 91, men Chiesa drog sig ur på grund av en skada. Chiesa ersattes av nykomlingen Lando Vannata. Ferguson vann via D’Arce choke submission och vann ännu en bonus för kvällens bästa match.

Den femte november 2016 ställdes Ferguson mot den forna mästaren Rafael dos Anjos. Matchen skedde på finalen av The Ultimate Fighter Latin America 3. Ferguson vann matchen via enhälligt domslut. Både Anjos och Ferguson fick bonus för kvällens bästa match.

Interimbältet & uteblivna matcherna mot Khabib

Matchen mot Khabib Nurmagomedov planerades en tredje gång, den här gången till UFC 209. Matchen skulle handla om interimtiteln i lättvikt. Men Nurmagomedov blev så negativt påverkad av viktnedgången inför mötet, att det blev inställt igen.

Den sjunde oktober 2017 mötte Ferguson Kevin Lee på UFC 216, i en match om interimtiteln i lättvikt. I tredje ronden fick Ferguson in en triangle choke som tvingade Lee till submission.

För fjärde gången bokade man in ett möte med Nurmagomedov, den här gången den sjunde april 2018, på UFC 223. Men den första april hade Ferguson sönder ett ligament i knät och matchen ställdes in ännu en gång. Olyckan skall ha skett i och med att Ferguson snubblat när han såg en vän han inte förväntat sig träffa på och vänt sig om hastigt. Skadan var den allvarligaste i hans karriär ditintills men han var ändå snart tillbaka i buren.

Den sjätte oktober 2018 mötte Ferguson Anthony Pettis i en match på UFC 229. Efter två ronder vann Ferguson via corner stoppage. Pettis coach övertygade honom om att inte fortsätta, då denne hade brutit handen. Matchen blev utsedd till Fight of the Night och ansågs vara en av årets mest underhållande matcher.

Efter detta drababdes dock Ferguson av personliga problem som delvis orsakades av hans mentala ohälsa. Ferguson fick kontaktförbud av sin fru efter att polisen tillkallats till deras hem och han tvingades till slut söka hjälp. Han rapporteras ha varit väldigt paranoid man ska inte tagit till våld mot någon person.

UFC 238

I början av maj blev det klart att Tony Ferguson skulle återvända till oktagonen för att möta Donald ‘Cowboy’ Cerrone vid UFC 238 den 8 juni. Matchen blev en mycket underhållande sådan men slutade i ett antiklimax när en blåslagen Cerrone snöt sin näsa vilket ledde till att hans öga svullnade igen och att läkaren fick bryta matchen.

Många har efter detta velat se en rematch mellan dessa fighters även om Ferguson tyckts vilja gå en titelmatch härnäst mot vinnaren av Nurmagomedov och Dustin Poirier som möts i september.

UFC 249

I december blev till slut klart att Ferguson skulle gå nästa titelmatch mot Nurmagomedov. Återigen ställdes dock matchen in på grund av coronapandemin och istället ställdes Ferguson mot Justin Gaethje vid UFC 249 den 9 maj. Efter fem brutala ronder där Ferguson tog oerhört mycket stryk kunde dock Gaethje avsluta sin motståndare via TKO med 1 minut och 21 sekunder kvar av matchen. Ferguson bröt okbenet under matchen och förväntas vara borta ett tag.

+2
Dana Sad
Dana Happy

Motståndarbyten påverkar ingenting – Jack Hermansson siktar på bältet

Tim Tebras

Jack Hermansson har fått se det blåmarkerade motståndarnamnet ändras inte bara en, utan två, gånger inför helgens Fight Night. Hur det påverkat honom? Inte ett dugg, säger han själv. Jacks fokus är orubbat och det är “helt oväsentligt” vem som står på andra sidan buren. Hermansson intervjuades av amerikanska MMA Junkie under förberedelserna inför lördagsnatten. Svensken ser varje match som bara ytterligare ett steg i trappan mot bältet, något han nu är redo för:

I’m just as focused. Every fight is just as important, even if it is a big fight or an opponent that is not ranked. The win is always super important to take you one step forward in your career, and a loss can be one step back.

I feel super motivated, and I feel like the training that I put into this camp has been really, really good. I feel like I’m a better fighter right now and that I want to show the world that I’m at the next level and ready for the title.

Först skada, sedan sjukdom

Uddevallasonen (8-3 UFC; 21-5 MMA) är idag fjärderankad utmanare i den tuffa mellanviktsdivisionen. Han skulle ursprungligen möta brittiske stjärnan Darren Till (idag sjätterankad utmanare i viktklassen). En skada på engelsmannen satte stopp för det och nya kontrakt signerades för match mot stjärnskottet Kevin Holland (7-2 UFC; 20-5 MMA), vars resultatrad under 2020 är imponerande 4-0. I slutet av förra veckan briserade dock nyheten att Holland testat positivt för Covid-19. In kliver istället trettonderankade, utmanaren Marvin Vettori (5-2-1 UFC; 15-3-1 MMA) för vad som å italienarens sida såklart är karriärens hittills största match.

Hermansson medger att det “inte varit så kul” med de tvära kasten under förberedelserna. Men oavsett vilket så har “The Joker” och hans team gjort allt som krävs:

We had a very specific gameplan for Darren Till. Then not that specific for Kevin Holland, and now, maybe a little bit more specific again, so that’s the approach.

It’s because Darren Till, obviously we had a lot of time to prepare.

Kevin Holland, he has some key techniques that he uses, but he’s also really unpredictable, so I felt like I needed to be a bit more open-minded and read the situation.

In this one, I feel like Marvin is pretty much the same in his fights. He has a certain style, so it’s a little bit easier to prepare for.

Hermansson har koll på Vettori

De två möttes, om än inte i buren, faktiskt redan 2016 då de gick varsin match på samma Venator-gala i Italien (Jack vann sin match via TKO i tredje ronden; Marvin sin via giljotinlås i första). Hermansson menar att han ända sedan dess haft en känsla av att de en dag skulle komma att mötas på andra sidan gallret:

I followed his career, and I knew who he was since Venator, and I was thinking, ‘Yeah, we’ll fight one day, for sure,’ and now here it comes.

Därmed menar svensken att han “har koll” på Vettori och sa följande om sin motståndare:

He’s like a pressure fighter, and he wants to connect with you, and then when he feels he finds his range, that’s when he wants to throw big punches. I don’t think he has anything to offer in the grappling department, and I see myself as a striker, as well. So overall, I see myself as the better fighter, but I know in this game, you always have to be careful. He’s a very strong individual, so he’s always going to be dangerous.

Med bältet som mål

I potten, menar Jack, ligger alltjämt detsamma oavsett vem som står för motståndet. Utfallet för den Norgetillhörige svensken i de senaste sex matcherna är 5-1. Den enda förlusten kom mot Jared Cannonier, som i sin tur förlorade mot förre mästaren Robert Whittaker senast. Därmed bör “The Joker” vara näst på tur för en chans på Israel Adesanyas bälte vid en vinst i helgen, anser åtminstone han själv:

Adesanya looks like he’ll be fighting Jan (Błachowicz, mästare i lätt tungvikt, Kimuras anm).

In that case, I want to fight with Adesanya. I feel like he fought Whittaker, he fought Paulo Costa. Cannonier is coming from a loss. So I could wait for ‘Izzy’ and give him his next title defense at middleweight after Jan. If the UFC wants me to, I could fight Costa or Whittaker as a contender fight, as well, so I think that’s what’s up for the next year.

Hermansson tror inte att Adesanya blir långvarig i den lätta tungvikten, även om han skulle besegra Błachowicz i den kommande titelmatchen:

I still feel like the middleweight belt is going to be more precious to Adesanya. Something tells me that he will go down and defend his belt at middleweight. It would be really cool if he managed to do it because I would love to fight him when he’s a double champ and undefeated and all. It would be amazing to fight him at that point, obviously.

“Det är planen”

Inget av detta lär dock bli verklighet om Jack Hermansson misslyckas med att besegra Marvin Vettori i helgen. Vilket svensken såklart är medveten om. Men just det bidrar också starkt till att de snabba förändringarna inte påverkar fokus:

All the way until this point in my career, I’ve always said just, ‘Yes,’ straight away, no questions. Right now, I feel like I’m in a position where I want the big fights, so when we’re negotiating with the UFC, I’m always trying to push for the biggest fights possible. But in this moment, right now, I just feel like, yeah, ‘bring it’.

I’m in Vegas. I want to fight. Just make it happen. That’s the most important thing at the moment.

Så vad är då Hermanssons plan för matchen?

I’m looking to dominate in this fight. I want to pick him apart as quick as possible and make a quick finish so we can just go home with a victory. That’s the plan.

Tror du att Jack besegrar Vettori? Var med oss och tippa huvudkortet!

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Yair Rodríguez avstängd av USADA

Tim Tebras

Yair Rodriguez kommer inte gå match igen förrän som tidigast i vår.

Den fjärderankade utmanaren i UFC:s fjäderviktsdivision beslogs nyligen med en sex månader lång avstängning, signerat den amerikanska antidopningsbyrån USADA. Detta då den mexikanske sparkspecialisten brutit mot UFC:s antidopningspolicy genom att vid tre tillfällen ha missat dopningstest. Rodríguez har inte, vilket är obligatoriskt, tillkännagjort sin vistelseplats för USADA i tillräcklig omfattning. “El Pantera” har inte befunnit sig på senast uppgivna plats då USADA-kontrollanterna sökt honom för oannonserat dopningstest. Och detta har alltså skett upprepade gånger.

USADA och UFC offentliggjorde beslutet i ett pressmeddelande tidigare idag;

Like all UFC athletes, Rodriguez, 28, is a member of the UFC Registered Testing Pool and is therefore subject to certain Whereabouts responsibilities, which allow him to be located for testing.

Accurate Whereabouts information is a crucial component of an effective out-of-competition testing program because it enables anti-doping organizations to conduct no-notice sample collections, which helps maintain effective doping deterrence and detection.

Rodriguez failed to update his Whereabouts information and was unavailable for testing at locations provided in his Whereabouts Filings on three occasions. He accrued a Whereabouts Failure in each of the first three quarters of 2020. The accumulation of three Whereabouts Failures within a 12-month period constitutes a policy violation under the UFC Anti-Doping Policy.

Avstängningen gäller retroaktivt från den tredje “bomkörningen” 8 september, och som minst alltså till början av mars 2021. USADA-representanter lade till att Rodríguez straff förkortats från de brukliga nio till tolv månaderna, då hans beteende i övrigt inte väckt några misstankar om att mexikanen aktivt försökt undgå att testas.

28-årige Yair Rodríguez har ett MMA-facit på 13-2, 1 NC (8-1, 1 NC i UFC) och är en av världens bästa fjäderviktare. Hans senaste framträdanden i oktagonen (undantaget en femton sekunder kort match som stoppades på grund av oavsiktlig men allvarlig ögonpetning) är dels den otroliga knockoutsegern över Chan Sung Jung och därefter en fantastisk, Fight of the Night-belönad, femrondare mot Jeremy Stephens. Domslutssegern över Stephens i oktober 2019 är också senast vi såg Rodríguez gå match. Nu lär det alltså dröja åtminstone fyra månader till.

UFC:s VD Dana White fick på presskonferensen efter den gångna helgens Fight Night en fråga om just Yair. White svarade då att han inte förväntar sig att se fjäderviktaren i oktagonen på ett tag. Det var möjligen en ögonbrynshöjare i söndags morse – men desto mer förståeligt nu.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
TJ Dillashaw fundersam under presskonferens

TJ Dillashaw – Varken Cejudo eller Yan kan kalla sig för bantamviktsmästare

Simon Tingberg

Den tidigare bantamviktsmästaren TJ Dillashaw siktade på att bli dubbelmästare då han gick ner till flugvikt och utmanade dåvarande mästaren Henry Cejudo. Dillashaw som blev avslutad i den första ronden utav Cejudo testades dessutom positivt för doping och stängdes av i två år. Dillashaw kan göra comeback under 2021.

Dom är inga mästare

Cejudo blev istället den som kunde titulera sig som dubbelmästare. Efter Dillashaws avstängning så gick han upp till bantamvikt och besegrade Marlon Moraes om det vakanta bältet. Ett bälte han sedan försvarade mot Dominick Cruz för att sedan pensionera sig från sporten. Nuvarande mästaren Petr Yan blev då mästare efter att han besegrade José Aldo om det vakanta bältet.

Den före detta mästaren Dillashaw berättar nu i en intervju med Brett Okamotto på ESPN att han vill fightas om bältet när han kommer tillbaka. Han anser inte att vare sig Cejudo eller Yan har kunnat kalla sig rättmätiga bantamviktsmästare. Detta då dom inte besegrat honom i bantamvikt och mött “mediokert motstånd”.

“I want that title, I want it right away, because you’ve got a guy, Petr Yan, that beat someone for the belt that was 0-2 in the division. Jose Aldo has two losses, and he beat him for the title. How do you call yourself a champion? To me, you’re an interim champion.

“Even when Cejudo came in and won, he beat Moraes, and shoot, Moraes was no champion,” Dillashaw added. “[Cejudo] beat a guy that wasn’t the champion to get the bantamweight belt. [Moraes has] got the cardio of a French bulldog. All you have to do is outlast him for a round and he’s able to beat him. He beat him, then he beat Cruz coming off the couch and ready to retire, and now he wants to be a champion? He leaves, now Petr Yan beats a guy that’s 0-2? I mean to be honest, man, the weight class is f**ked up. I’m ready to throw a wrench in it all and get my belt back.

“I will be the most dominant,”

Cejudo svarar

Den före detta mästaren Cejudo var snabb med att svara på twitter att TJ:s uttalande roade honom. Han anser dock att denne absolut bör få gå före i kön framför nummer ett rankade Aljamain Sterling. Han tillägger också att han kan komma tillbaka från pensioneringen då ingen av dom håller hans nivå menar han.

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Rafael Dos Anjos – Jag fick Khabib att snarka

Simon Tingberg

Lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov är obesegrad i sin karriär. Han står fortsatt som lättviktsmästare i UFC samt etta på pound for pound rankingen. Detta trots att Nurmagomedov gick i pension efter det lyckade titelförsvaret mot Justin Gaethje under UFC 254, Yas Island oktober 2020. På sina tjugonio segrar så har Nurmagomedov inte ens varit nära på att förlora sägs det.

Fick honom att snarka

På en presskonferens nyligen i Moskva så fick Nurmagomedov frågan om han kan tänka sig returmöten mot Conor McGregor eller Dustin Poirier. Nurmagomedov ska ha svarat att han redan strypt ut båda två.

Den före detta lättviktsmästaren Rafael Dos Anjos gick sedan ut på sin Instagram att han fick Nurmagomedov att snarka genom en giljotin i deras fight under 2014. Dos Anjos skriver att en revbensskada räddade ryssen från att bli medvetslös. Nurmagomedov kunde senare vinna genom enhälligt domslut. Dos Anjos skriver att den nuvarande lättviktsmästaren vann rättvist men att ingen tagit honom på djupt vatten som han själv gjorde.

“Khabib said he is not interested in fighting Conor or Dustin as he choked both of them, He did not choke me. As a matter of fact I got him snoring until a slipping rib saved him from [unconsciousness]. He beat me fair and square, but no one got closer to putting the Champ out. My plan was to beat his brother [Islam Makhachev] and go after that neck again. That plan felt apart for reasons beyond my control, but I will keep sharping my tools just in case he decides to come back and chooses me.”

Rafael Dos Anjos

Dos Anjos förlorade fighten mot Nurmagomedov.  Men tog sedan tre raka segrar. Mot Nate Diaz bland annat och fick sedan en titelmatch mot mästaren Anthony Pettis. Dos Anjos vann lättviktsbältet mot Pettis och försvarade sedan bältet mot Donald Cerrone.

Efter att ha förlorat bältet mot Eddie Alvarez och nästföljande fight mot Tony Ferguson så gick Dos Anjos upp till weltervikt.

Efter en lyckad svit på tre raka vinster så fick brassen utmana om interimbältet mot Colby Covington. Dos Anjos förlorade genom enhälligt domslut under UFC 225, Chicago juni 2018. Det gick sedan tyngre för Dos Anjos som segrade över Kevin Lee men förlorade mot Kamaru Usman, Leon Edwards och Michael Chiesa

Under 2020 så gick Dos Anjos åter igen ner till lättvikt där han besegrade Paul Felder genom delat domslut. Dos Anjos är idag rankad sexa i UFC:s lättviktsdivision.

Klappade inte

På spekulationer om att Khabib faktiskt klappade tonar Dos Anjos ner genom ett inlägg på twitter även om det var nära. Skulle dom båda mötas idag så tror brassen att det kan sluta annorlunda.

 

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Fernando Flores i intervju med Kimura efter segern på Superior Challenge – Denna kväll var min kväll

Simon Tingberg

I rådande Corona tider så lyckades ändå Superior Challenge anordna en väl anordnad gala. Huvudmatchen som var ett krig mellan Tobias Harila och Adam Westlund fick stor uppmärksamhet. Detta efter ett krig på tre ronder som Harila vann genom delat domslut. Kortet bjöd dock på flera underhållande fighter. Kimura som var på plats fick inför och efteråt flera intervjuer med deltagande fighters. Kimuras Simon Tingberg fick en intervju med Umeå fightern Fernando Flores. Denne som besegrade Robert Nyström genom enhälligt domslut.

Denna kväll var min kväll

Fernando Flores var till en början tänkt att möta Simon Sköld i ett fjäderviktsmöte. Men då denne drabbades utav covid-19 så ersatte Halmstad fightern Robert Nyström. Fernando hade i en intervju inför galan sagt att bytet utav motståndare innebar viss skillnad då motståndarnas stil skiljer sig åt. Fjäderviktaren berättar att fighten blev precis som han trott.

Matchbilden blev precis som jag hade tänkt mig. Vi hade inför fighten pratat ihop oss om Roberts styrkor och kollat var det fanns luckor. Robert har bra grappling och jag kände att jag behövde vara med för att inte åka på en submission.

Vad som gjorde skillnad mellan honom och Robert menar han berodde på att det kändes som att han var steget före i många situationer.

Denna kväll var min kväll. Jag kände att jag fick bra utdelning i mina slagväxlingar och ville jag ta ner så gjorde jag det. Inom mig kändes det som jag var ett steg före i många situationer.

Fernando Flores attackerar Robert Nyström

Robert är en stenhård fighter

Umeå fightern berättar att han är nöjd med sin insats men hade hoppats hitta avslutet. Han berättar också att han behöver slipa på det stående men betonar också faktumet att hans motståndare är tuff.

Jag är nöjd med min insats men hade önskat att jag kunde avsluta. Jag fick tidigt in min favorit koppling men kände att Robert var med på den. Så jag släppte den. Jag behöver slipa på min striking känner jag. Sedan är Robert en stenhård fighter som tar smällar för att komma dit han vill.

Fernando Flores träffar Nyström

Förväntas möta Simon i maj men vill också fightas i Asien

Flores är tänkt att möta sin ursprungliga motståndare Simon Sköld på nästa Superior gala i maj 2021. Men Umeå fightern håller sig gärna aktiv. Då det är långt till maj så är han öppen att fightas i bantamvikt innan det. Han har också en dröm om att få fightas i Asien.

Det är långt kvar till maj så skulle jag få möjlighet så tävlar jag innan maj såklart. Får jag tid på mig så tävlar jag gärna i bantamvikt. Får jag inte det så har inget emot att äta god mat och tävla i fjädervikt.

Annars så vill jag gärna tävla i Asien. Det har alltid varit en dröm för mig.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Inför UFC 256: Se Tony Ferguson vs. Edson Barboza

Anton

Nu har UFC lagt upp lättviktsmatchen mellan Tony Ferguson och Edson Barboza på Youtube. De två möttes den 11 december 2015 i en match som Ferguson vann via submission tre minuter in i den andra ronden.

Ferguson stryper ut Barboza

Inför den elfte numrerade UFC-galan för året UFC 256 har organisationen sett det som lämpligt att publicera en av Tony “El Cucuy” Fergusons (25-4) tidigare matcher till Youtube. Ferguson möter Charles “do Bronx” Oliveira (29-8, 1 NC) i co-main matchen den 12 december, och UFC håller den brasilianska tråden när de lägger upp Fergusons möte med Oliverias landsman Edson Barboza (21-9) på streamingplattformen.

Tony Ferguson och Edson Barboza möttes den 11 december 2015 under TUF 22 finalen i Las Vegas, Nevada. Då det nu var “El Cucuy” som stred i buren den kvällen, var det oundvikligt att en blodig kamp tog vid de två emellan. Trots att Barboza fightades väl, visade sig Fergusons grapplingsfärdighet vara för mycket för brasilianaren, då han 2 minuter och 54 sekunder in i den andra ronden av tre tvingades klappa sig ur ett av amerikanens brabo-stryp.

Se Ferguson vs. Barboza i videon ovan!

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Cody Garbrandt tror inte på Brandon Morenos chanser i titelmatchen

Anton

Den forne bantamviktsmästaren i UFC Cody Garbrandt ser inte att Brandon Moreno kommer kunna besegra den regerande flugviktsmästaren Deiveson Figueiredo i titelmatchen de två emellan under UFC 256, utan föreslår att Figueiredo kommer ‘köra över’ 26-åringen.

Stands no chance

Den tidigare titelhållaren i UFCs bantamviktsdivision Cody “No Love” Garbrandt (12-3) sitter för tillfället vid sidlinjen av sporten med en skadad arm och positivt Covid-19 test. Planerad att ta sig an flugviktsmästaren Deiveson “Daico” Figueiredo (20-1) under UFC 255 den 21 november, fick Garbrandt istället se chansen på bältet gå till Alex Perez (24-6).

Perez lyckades dock inte med att rubba brasilianaren från sin tron, och Figueiredo står nu inför sitt andra titelförsvar som mästare mot Brandon “The Assassin” Baby” Moreno (18-5) under UFC 256 den 12 december. Även om Moreno den senaste tiden har presterat väl i oktogonen, och kommer in i titelkampen med hela fem matcher utan förlust i ryggen, tror inte Garbrandt att flugviktaren från Mexiko har någon chans att erövra bältet.

Lammslakt

I en intervju med ESPN beskriver Cody Garbrandt på sitt sedvanliga, frispråkiga sätt hur han ser matchen mellan Deiveson Figueiredo och Brandon Moreno som ett “lamm som leds till slakten”-scenario. Totalt övermatchad av sin motståndare, förutspår Garbrandt att Figueiredo kommer att köra över Moreno den 12 december, något han säger sig vara helt okej med. Oavsett de förväntningar och den ‘hype’ som byggs runt Figueiredo, kommer “No Love” inte att backa undan från en match med brasilianaren, förklarar han.

I feel like Figueiredo is gonna run over that kid. That’s another lamb being led to the slaughterhouse, and that’s fine. Let him build up that hype, that ‘Holy shit, this kid is the real deal.’ There will be no backing down from me. I’m excited for this fight.

 

De öppnande oddsen inför Figueiredo vs. Moreno står som -275/+235. Har Garbrandt rätt i sin analys av matchningen? Kommer det bli en enkel seger för Figueiredo, eller kan Moreno överraska i huvudmatchen under UFC 256?

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Aleksei Oleinik vs. Chris Daukaus planeras till den 20 februari nästa år

Anton

En kamp i UFCs tungviktsdivision mellan MMA-veteranen Aleksei Oleinik och den relativa nykomlingen till organisationen Chris Daukaus är i planerna för februari månad nästa år. De båda har med sig två segrar vardera från 2020.

Olienik vs. Daukaus

Allt fler UFC-matcher planeras inför nästkommande år, vars nya kalender nu bara ligger bortom ett par julklappar och några champagneglas. Näst intill dagligen kommer det rapporter om matchningar som är satta för 2021, där den senaste är en tungviktskamp mellan ryske Aleksei “The Boa Constrictor” Oleinik (59-14-1) och jänkaren Chris Daukaus (10-3). De två är planerade att mötas den 20 februari.

Nyheten om Oleinik vs. Daukaus kunde första rapporteras av engelsktalande medier via MMAJunkie.com.

Aleskei “The Boa Constrictor” Oleinik

Aleksei Oleinik har vid sina 43 år på moder jord samlat på sig ett imponerande matchfacit under sin MMA-karriär. Med hela 59 vinster spridda över 25 år i buren, har Oleinik mer eller mindre personligen fått uppleva sportens utveckling från barnsben till den globala kampsport MMA står som idag. Trots sin ålder håller Oleinik sig aktiv, då han under det här året redan hunnit med tre matcher, varav två slutade i en seger för ryssen.

I sin senaste match gick Boaormen dock miste om både ett avancemang i rankningen som sin 60e seger i karriären, när han den 8 augusti led en TKO-förlust mot en tidigare titelutmanare i tungvikt Derrick “The Black Beast” Lewis (24-7, 1 NC). Redo att återfinna vinstformen och inleda 2021 med en seger, tar sig Oleinik an den 12 år yngre amerikanen Chris Daukaus i februari månad.

Chris Daukaus

Chris Daukaus gjorde sin debut för UFC den 15 augusti i år, en vecka efter Oleiniks senaste match i oktogonen. Där besegrade den 31-åriga tungviktaren en annan debutant i Parker Porter (10-6) via TKO sent in i den första ronden. Daukaus följde upp den segern med ytterligare en vinst när han knockade den dittills obesegrade brasilianaren Rodrigo “Ze Colmeia” Nascimento Ferreira (8-1) i oktobermånad.

Med avslut i alla sina tio segrar i karriären, varav alla utom en kommer via slag, har Daukaus visat på en utomordentlig färdighet med nävarna under sin tid som professionell MMA-utövare. Matchen mot Oleinik den 20 februari kommer troligen bli amerikanens största test hittills i buren, där en seger över den nummer 10-rankade ryssen säkerligen skulle betyda att Daukaus själv träder in på UFCs tungviktsrankning.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Charles Oliveira ser sig få nästa titelutmaning med vinst över Ferguson

Anton

Den brasilianske UFC-lättviktaren Charles Oliveira är övertygad om att hans match mot den tidigare interim-mästaren i divisionen Tony Ferguson är en kamp om nästa titelutmaning. De två möts i co-main matchen under UFC 256 den 12 december.

Bältet hägrar!

Nästa helg håller UFC sin elfte och sista numrerade gala för 2020 när UFC 256 besöker Las Vegas, Nevada. Huvudmatchen står mellan den brasilianske flugviktsmästaren Deiveson “Daico” Figueiredo (20-1) och den mexikanske ynglingen Brandon “The Assassin Baby” Moreno (18-5). Som co-main genomför GOAT-kandidaten i lättvikt Tony “El Cucuy” Ferguson (25-4) sin andra match för året när han tar sig an den segerrike Charles “do Bronx” Oliveira (29-9, 1 NC).

Oliveira går även han sin andra match under 2020 i och med fighten, och ser kampen vid pandemiårets ände som en ypperlig möjlighet att sätta sig i en god position för en titelutmaning efter årsskiftet. Brasilianaren föreslår att den som vinner mellan honom och Ferguson, går kamp om lättviktsbältet i sin nästa match.

Nästa titelutmanare

I en intervju med MMA-journalisten Guilherme Cruz beskriver Charles Oliveira vikten av en seger över Tony Ferguson den 12 december. Vinnaren blir nästa titelutmanare, och “do Bronx” förbereder sig på en tuff kamp mot “El Cucuy”.

It’s very clear: Whoever wins this fight is the next title contender. I have to stay focused and concentrated. He was coming off 12 wins in a row and I think he made a mistake against Justin Gaethje, so we can’t make mistakes in there.

 

Med sju segrar via sju avslut i ryggen, planerar inte Oliveria att låta domarkorten avgöra fighten med Ferguson, då han söker sig ett åttonde avslut.

Winning this fight I’ll be the next challenger, no doubt. Seven wins in a row at the moment. It will be eight after this, and I don’t plan on leaving it in the judges’ hands. It will be eight finishes in a row. There’s no way I have to wait. I’m the next challenger.

 

Tränar väl

Oliveira inser att han står inför sitt karriärs största test i Tony Ferguson, som innan förlusten tidigare i år mot Justin “The Highlight” Gaethje (22-3) hade vunnit 12 matcher på raken i lättviktsdivisionen. Dock misströstar inte Oliveira över den monumentala utmaning som “El Cucuy” utgör i oktogonen, utan ser sig förbereda sig väl inför kampen med att helhjärtat ta sig an sin träning.

He’s super tough. He has his own fighting style, he spins with the elbow, the arm, the leg. He shoots for takedowns in a completely different way. We know the difficulties that this fight brings, the problem coming my way, but this is my moment. My time has come. There’s not much to do, just train and dedicate. I’ll have the perfect strategy for this fight and I’ll make it happen. He’s tough and has an incredible cardio, so let’s go.

Good jiu-jitsu, if you give him an opening he goes there and taps you. You have to respect that. We can’t fool around because I can make a mistake and he submits me too. Fights are unpredictable, brother, anything can happen. But, like I said, this is my moment, this is my time. I’ll be 100 percent focused for this fight. I won’t make mistakes up there. His jiu-jitsu, his wrestling, his muay Thai, the crazy spinning things he does out of nowhere — I’ll be ready for all that.

 

Blir segraren mellan Charles Oliveria och Tony Ferguson nästa titelutmanare i lättvikt?

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

TJ Dillashaw vill ha titelmatch direkt vid comeback

Jonathan Damm

Efter att ha spenderat över ett år som avstängd vill nu den tidigare mästaren TJ Dillashaw ha en titelmatch direkt när han kommer tillbaka.

Under början av förra året blev TJ Dillashaw (16-4) tvungen lämna ifrån sig sin mästartitel i UFCs bantamvikt efter att han testat positivt under ett dopingtest i samband med en match mot Henry Cejudo (16-2). Under början av nästa år kommer avstängningen dock att ta slut och då vill Dillashaw ha en titelmatch som första match tillbaka.

Ingen annan har varit lika dominant

Det var i en intervju med amerikanska ESPN som Dillashaw berättade att han anser sig förtjäna en titelmatch då ingen annan har visat sig lika dominant som han själv under sin tid som mästare.

I want that title fight right away. You’ve got a guy in Petr Yan who beat someone for the belt that is 0-2 in the division, Jose Aldo has two losses, you beat him for the title and you’re calling yourself a champion? That belt has changed hands every fight. No one there has dominated. That’s my belt, and I want to come back to a title fight.

En match mot Urijah Faber?

När han blev frågad om en match mot Urijah Faber (35-11) svarade Dillashaw att den matchen är ett skämt men att han inte skulle ha någonting emot att besegra Faber.

That’s a little bit of a joke. I wouldn’t mind beating his ass, but he’s not even in the top 15. I’m looking to fight for a title and the guy is not even in the top 15. I guess if UFC made it worth my while. I would love to whoop his ass; it would feel good, but it’s kind of a joke.

En match mot Cory Sandhagen?

Dillashaw svarade även på en fråga om att möta den topprankade Cory Sandhagen (13-2) och han sade då att han tror Sandhagen vill möta honom då han själv är den som förtjänar nästa titelmatch. Får han inte en titelmatch är Dillashaw enbart intresserad av att möta någon som är rankad inom topp 5 i viktklassen.

Sandhagen wants to fight me because he knows that’s his way to the title. The title shot is mine, and he wants to fight me because he wants to fight for the title. If I have to fight someone else, it better be in the top 5.

Dillashaw avslutade med ett löfte om att han kommer att bli mästare i UFC för en tredje gång.

I’ll be a three-time bantamweight champion. That’s a guarantee, and it’s going to happen sooner than people think.

Dillashaws senaste match slutade med en knockoutförlust i den första ronden mot Cejudo under UFC on ESPN+ 1.

Läs mer
-11
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.