Tony Ferguson invägning

Allt du behöver veta om Tony “El Cucuy” Ferguson

kimura

Tony Ferguson, 35 år, är en amerikansk MMA-utövare som tävlar i UFCs lättviktsdivision. Han har tävlat professionellt sedan 2008 och i UFC sedan 2011, när han vann The Ultimate Fighter 13. Han har ett record på 24-3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt; elva via knockout, åtta via submission och fem via domslut. Sedan den fjärde mars 2019 är han på plats nummer tolv i UFC officiella rankning. Han har tidigare haft interimtiteln i lättvikt och rekordet för högsta antal vinster i följd i UFC:s lättviktsklass, med elva vinster på rad. Av många experter anses han vara en av de bästa lättviktarna i UFCs historia.

  • Födelsedatum: 12 februari 1984
  • Nationalitet: Amerikan/mexikan
  • Längd: 180 cm
  • Räckvidd: 194 cm
  • MMA Record: 24-3

Bakgrund

Ferguson föddes i Oxnard i Kalifornien men spenderade större delen av sin uppväxt i Muskegon i Michigan. Han har mexikanskt ursprung, men hans efternamn kommer från hans skotsk-amerikanska styvfar.

När han gick på Muskegon Catholic Central High School höll han på med tre olika sporter; amerikansk fotboll, baseball och brottning. År 2002 var han startande defensiv back för delstatens fotbollslag. Tre gånger om hamnade han i delstatsurvalet i brottning och 2002 vann han en brottningstävling på delstatsnivå.

Efter highschool började Ferguson Central Michigan University, men bytte sedan till Grand Valley State University. Han spenderade även en kort tid på Muskegon Community College. Han tog inte examen men hade stora framgångar med sin brottning under universitetstiden. 2006 vann han mästerskapet som arrangerats av National Collegiate Wrestling Association.

Efter college flyttade Ferguson tillbaka till Kalifornien för att vara närmare sin familj. Han jobbade med marknadsföring och försäljning och på natten jobbade han som bartender. En kväll när han jobbade i baren talade en kund med honom om Fergusons bakgrund inom brottning och erbjöd honom ett jobb med att hjälpa några unga MMA-utövare med deras brottning. Kort därefter bestämde sig Ferguson att satsa på en professionell MMA-karriär.

Början av MMA-karriären

Ferguson började sin professionella bana 2008, genom att slåss i små organisationer runt om i Kalifornien. Bland annat besegrade han kickboxningsmästaren Joe Schilling och förlorade mot den blivande WEC-fightern Karen Darabedyan.

The Ultimate Fighter

Ferguson ansökte flera gånger om att få delta i The Ultimate Fighter. 2010, när han hade samlat ihop ett professionellt record på 10-2 och vunnit PureCombats welterviktsmästerskap, blev han äntligen accepterad. Han skulle få delta i den trettonde säsongen av TUF. Ferguson tävlade som weltervikt i The Ultimate Fighter: Team Lesnar vs. Team dos Santos.

I sin första match i TUF ställdes Ferguson mot Justin Edwards. Ferguson besegrade honom via knockout, redan i första ronden. I kvartsfinalen mötte han Ryan McGillivray och vann via teknisk knockout i första ronden. I semifinalen mötte han Chuck O’Neil och vann i tredje ronden på grund av teknisk knockout. Ferguson gick därmed vidare till finalen.

Ultimate Fighting Championship

Ferguson gjorde sin UFC-debut på The Ultimate Fighter 13-finalen i en match mot palestinier-amerikanen Ramsey Nijem. Ferguson besegrade Nijem via knockout i första ronden och vann ett kontrakt med UFC, dessutom vann han en bonus för kvällens bästa knockout.

Efter sin debut bytte Ferguson viktklass, till lättvikt. Den 24 september 2011, på UFC 135, mötte han Aaron Riley. Matchen stoppades efter första ronden, när Riley sa att han hade brutit käken och Ferguson vann matchen via teknisk knockout.

Därefter gick Ferguson en match mot MMA-veteranen Yves Edwards på finalen av The Ultimate Fighter 14. Ferguson vann via enhälligt domslut (30–27, 30–27 och 29–28).

Det var tänkt att Ferguson skulle möta Dennis Hallman den femte maj 2012 på UFC on Fox: Diaz vs. Miller, men Hallman drog sig ur på grund av en skada och ersattes av Thiago Tavares. Tavares tvingades också dra sig ur på grund av en skada och ersattes av Michael Johnson. I den andra ronden skadade Ferguson sitt ena armbågsben och förlorade matchen via enhälligt domslut.

2013-2015

Det tog över ett år för Fergusons arm att läka. När han kom tillbaka till UFC, 19 oktober 2013, ställdes han mot Mike Rio på UFC 166. Ferguson vann via submission på grund av en D’Arce choke i första ronden. Vinsten gjorde att han även vann en utmärkelse för kvällens bästa submission.

24 maj 2014 gick Ferguson en match mot japanen Katsunori Kikuno. Mötet skedde på UFC 173 och Ferguson vann via knockout redan i första ronden.

Därnäst var det meningen att Ferguson skulle gå en match mot Danny Castillo den andra augusti 2014, på UFC 176. Men UFC 176 blev inställt och Castillos och Fergusons match blev ombokad till UFC 177. Ferguson vann matchen via delat domslut.

Den sjätte december 2014 ställdes Ferguson mot Abel Trujillo på UFC 181. Ferguson vann matchen i andra ronden, via submission.

Ett möte mellan Ferguson och Yancy Medeiros var planerat att ske på UFC 184, men Medeiros drog sig ur på grund av en skada. Istället fick Ferguson möta den brasilianska MMA-fightern Gleison Tibau. Ferguson vann matchen via submission i den första ronden. Förutom matchen så vann han en bonus för kvällens bästa prestation.

15 juli 2015 mötte Ferguson Josh Thomson på UFC Fight Night 71. Fergus vann via enhälligt domslut (30–27, 30–27 och 30–26). Den vinsten gjorde att Ferguson tog hem sin andra bonus för kvällens bästa prestation.

Den elfte december 2015 var det tänkt att Ferguson skulle möta Khabib Nurmagomedov, på finalen till the Ultimate Fighter 22. Men Nurmagomedov drog sig ur matchen i oktober på grund av en skada. Han ersattes av Edson Barboza. Den första ronden var jämn och Ferguson blev avbruten på grund av en otillåten spark. Men i den andra ronden avslutade han Barboza med en D’Arce choke submission. Ferguson vann också sin tredje bonus för kvällens bästa prestation och en bonus för kvällens bästa match.

2016-2019

Man planerade in en returmatch mellan Ferguson och Michael Johnson. Det var tänkt att den skulle ske den femte mars 2016, på UFC 196, men i januari drog sig Johnson ur på grund av en skada. Ferguson fick istället en matchning mot Khabib Nurmagomedov på UFC on Fox 19, den 16 april. Men den femte april drog sig Ferguson ur, på grund av lungproblem. Han ersattes av nykomlingen Darrell Horcher.

13 juli 2016 skulle Ferguson ha mött Michael Chiesa på UFC Fight Night 91, men Chiesa drog sig ur på grund av en skada. Chiesa ersattes av nykomlingen Lando Vannata. Ferguson vann via D’Arce choke submission och vann ännu en bonus för kvällens bästa match.

Den femte november 2016 ställdes Ferguson mot den forna mästaren Rafael dos Anjos. Matchen skedde på finalen av The Ultimate Fighter Latin America 3. Ferguson vann matchen via enhälligt domslut. Både Anjos och Ferguson fick bonus för kvällens bästa match.

Interimbältet & uteblivna matcherna mot Khabib

Matchen mot Khabib Nurmagomedov planerades en tredje gång, den här gången till UFC 209. Matchen skulle handla om interimtiteln i lättvikt. Men Nurmagomedov blev så negativt påverkad av viktnedgången inför mötet, att det blev inställt igen.

Den sjunde oktober 2017 mötte Ferguson Kevin Lee på UFC 216, i en match om interimtiteln i lättvikt. I tredje ronden fick Ferguson in en triangle choke som tvingade Lee till submission.

För fjärde gången bokade man in ett möte med Nurmagomedov, den här gången den sjunde april 2018, på UFC 223. Men den första april hade Ferguson sönder ett ligament i knät och matchen ställdes in ännu en gång. Olyckan skall ha skett i och med att Ferguson snubblat när han såg en vän han inte förväntat sig träffa på och vänt sig om hastigt. Skadan var den allvarligaste i hans karriär ditintills men han var ändå snart tillbaka i buren.

Den sjätte oktober 2018 mötte Ferguson Anthony Pettis i en match på UFC 229. Efter två ronder vann Ferguson via corner stoppage. Pettis coach övertygade honom om att inte fortsätta, då denne hade brutit handen. Matchen blev utsedd till Fight of the Night och ansågs vara en av årets mest underhållande matcher.

Efter detta drababdes dock Ferguson av personliga problem som delvis orsakades av hans mentala ohälsa. Ferguson fick kontaktförbud av sin fru efter att polisen tillkallats till deras hem och han tvingades till slut söka hjälp. Han rapporteras ha varit väldigt paranoid man ska inte tagit till våld mot någon person.

UFC 238

I början av maj blev det klart att Tony Ferguson skulle återvända till oktagonen för att möta Donald ’Cowboy’ Cerrone vid UFC 238 den 8 juni. Matchen blev en mycket underhållande sådan men slutade i ett antiklimax när en blåslagen Cerrone snöt sin näsa vilket ledde till att hans öga svullnade igen och att läkaren fick bryta matchen.

Många har efter detta velat se en rematch mellan dessa fighters även om Ferguson tyckts vilja gå en titelmatch härnäst mot vinnaren av Nurmagomedov och Dustin Poirier som möts i september.

 

+1
Dana Sad
Dana Happy

Kimura Matchmaker: Förlorarna UFC 241

Simon Tingberg

Nästan en vecka har gått sedan UFC 241, Anaheim ägde rum. En gala som bjöd på hög klass med många underhållande fighter. Kimura Matchmaker matchar efter varje gala huvudkortets vinnare. Då denna gala var så pass intressant så lämnade det också tankar för framtida matchningar för dom fighters som inte gick segrande. Bland förlorarna så fanns tre veteraner. Matchar därför framtida matchningar för Daniel Cormier, Anthony Pettis och Yoel Romero.

Tungvikt Daniel Cormier pensionering

Tufft att säga detta då Daniel Cormier är en personligt favorit. Men C0rmier bör gå i pension. Cormier har haft en annorlunda karriär. Han har besegrat i princip alla som stått i hans väg i både tungvikt och lätt tungvikt. Han har dominerat högt kvalificerat motstånd som Josh Barnett, Dan Hendersson och Anthony Johnsson två gånger. Utkämpat ett krig och kommit ut segrande ur det mot Alexander Gustafsson. Och sist men inte minst vunnit tungviktsbältet genom att besegra den mästare med flest titelförsvar i viktklassen, Stipe Miocic. Cormier var därmed ”double champ”. Karriären har inte varit utan motgångar, rivalen Jon Jones gav Cormier hans första förlust år 2015. Cormier kunde sedan vinna Jones lätta tungviktsbälte efter att denne blivit av med sitt bälte efter att ha varit inblandad i en smitningsolycka. Cormier fick senare chansen att på nytt besegra Jones men blev då knockad i tredje ronden under UFC 214, Anaheim juli 2017. Trots att fighten senare blev omvandlad till en No Contest då Jones testas positivt för doping, och Cormier blev då åter igen blev mästare. På grund utav detta så kommer Cormier alltid utav vissa anses som att han aldrig var rättmätig mästare i lätt tungvikt. Under UFC 241, Anaheim augusti 2019 så gav Cormier, Miocic chansen på att få utmana om det tungviktsbälte Cormier tog ifrån honom. Miocic knockade Cormier i fjärde ronden och var därmed tungviktsmästare igen. Frågan är nu vad som återstår för Cormier? Det har länge pratats om ett tredje möte med Jones och frågan om ett tredje möte med Miocic har även spekulerats. Anser dock att Cormier nu bör gå i pension. Cormier är 40 år och hade redan innan fighten mot Miocic pratat om pension. Cormier ledde fighten mot Miocic fram tills att Miocic avslutade honom men det var inte samma Cormier rent konditions mässigt. Åldern tycks ha tagit ut sin rätt på Cormier och tror inte han längre har vad som krävs motivationsmässigt eller fysiskt för att kunna utmana mästare som Jones eller Miocic. Cormier är en tävlingsmänniska och kommer säkert ha svårt att pensionera sig med en förlust i ryggen men frågan är om inte ännu ett försök skulle leda till ytterligare en förlust. Detta är inger för Cormier som trots förlusten mot Miocic nu bör gå i pension och vara nöjd med en lysande idrottskarriär.

Weltervikt Anthony Pettis vs Robbie Lawler

Anthony Pettis har blivit lite utav en publikfavorit då han i sina senaste fighter bjudit på underhållande fighter. Han har blandat varannan vinst och förlust på sina fem senaste fighter men där fansen blivit underhållna oavsett resultat. Under UFC 241 mötte han en annan publikfavorit Nate Diaz som gjorde comeback efter tre års frånvaro från oktagonen. Diaz dominerade Pettis och besegrade denne genom enhälligt domslut. Pettis är 32 år och har många år utav tävlande kvar. Underhållningsvärdet och Pettis status som en före detta mästare gör honom till en fighter som både kan sättas som huvudmatch på en Fight Night gala eller på huvudkortet på en PPV gala. Så varför inte sätta Pettis mot en annan underhållande före detta mästare som Robbie Lawler. Båda kan underhålla, Pettis med oförutsägbara attacker och Lawler med sitt krigarhjärta. Och rankingmässigt så är dom jämna Pettis är rankad tolva och Lawler på trettonde.

Mellanvikt Yoel Romero vs Vinnaren Jack Hermansson vs Jared Cannonier

Yoel Romero var tillbaka efter lite över ett års frånvaro från oktagonen och mötte den unge obesegrade Paulo Costa i galans Fight of the night. Costa besegrade Romero genom enhälligt domslut. Romero är 42 år och pension skulle kunna nämnas där om det inte vore för det faktum att Romero har fysik som en 25 åring, och faktiskt fortfarande fightades på en hög nivå mot ett hungrigt lejon som Costa. Denna gång klarade han även vikten. Många fans buade dessutom domslutet och ansåg Romero vara vinnaren. Romero som har flera fighter kvar på sitt kontrakt bör därför fortsätta fightas. Romero har trots sin framgångsrika karriär med vinster över motståndare som Chris Weidman, Luke Rockhold och Lyoto Machida aldrig varit mästare. Han har fått tre chanser på titeln men förlorat två gånger mot Robert Whittaker samt missade vikten när han besegrade Luke Rockhold om interimbältet under UFC 221, Perth februari 2018. Romero bör därför rada upp några vinster innan han får en ny chans. Vi har ett spännande möte mellan femte rankade Jack Hermansson och nionde rankade Jared Cannonier under UFC Köpenhamn i September. Vinnaren mellan dessa två bör båda behöva ytterligare en seger mot högt rankat motstånd innan en titelmatch kan bli aktuell, som exempelvis tredje rankade Romero. Skulle Romero besegra vinnaren mellan Hermansson vs Cannonier så fastställer det hans plats i toppen och kan även han sedan behöva endast en vinst till innan en ny titelmatch blir aktuell. Skulle dessutom Romeros tidigare motståndare Costa dessutom hunnit bli mästare vid det laget så vill nog fansen se ett returmöte mellan dessa två, denna gång om ett bälte. Med tanke på hur lång tid det gått mellan Romeros fighter så är det en möjlighet att Costa fått utmana vinnaren mellan Robert Whittaker och Israel Adesanya innan Romero gått sin nästa fight.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

UFC Köpenhamn: Olympiske brottaren Mark O. Madsen gör debut mot Danilo Belluardo

Karl Johansson

En welterviktsmatchning har blivit klar för UFC Köpenhamn i Danmark, där den olympiske brottaren Mark O. Madsen kommer att möta italienaren Danilo Belluardo.

Via Twitter:

Danske Madsen är obesegrad med 8-0, varav 2 via KO/TKO, 3 via submission och 3 via domslut. Han hör nu sin debut i UFC.

Han har tidigare gått matcher i bland annat Cage Warriors och mötte senast Patrick Nielsen under Olympian Fight Night, där han segrade via submission.

Belluardo hade tidigare 6 raka vinster, men förlorade sedan i sin UFC-debut via Joel Alvarez via TKO i andra ronden. Han har nu ett record på 12-4.

Deras möte äger rum i Köpenhamn den 28 september.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

GSP hyllar Nate Diaz -”Han är äkta”

Karl Johansson

Nate Diaz var bort under 3 års tid efter förlusten i returmatchen mot Conor McGregormen imponerade stort när han återvände under UFC 241 förra helgen och dominerade forne lättviktsmästaren Anthony Pettis.

Den forne welterviktsmästaren och mellanviktsmästaren Georges St-Pierre hyllar nu Diaz för sin genuina stil och berättar varför han känner att fansen älskar honom.

Via en intervju med Chael Sonnen:


He’s an amazing character because he is so authentic. He doesn’t care about what he says, very authentic guy.

Now is the Conor McGregor era, and you see a lot of guys that try to mimic other guys that are more successful, in terms of their platform. They want it to become bigger. And it doesn’t work for a lot of them because they’re not authentic, but Nate Diaz is very authentic. He is a unique person and a unique character. That’s why people love him so much.

St-Pierre var också imponerad av Diaz prestation i sin comeback:

What a comeback. After three years, I was not expecting that. I think he looked better than he ever did. It was amazing.

Diaz utmanade efter mötet Jorge Masvidal som senast segrade mot Ben Askren via knockout under UFC 239.

Vad tycker ni om GSP:s ord om Diaz?

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Colby Covington beredd att möta annan motståndare om Kamaru Usman inte är tillgänglig

Karl Johansson

Colby Covington presterade stort när han mötte den forne welterviktsmästaren Robbie Lawler under UFC on ESPN i början på augusti, där han levererade uppemot 600 slag och segrade via ett enhälligt domslut.

Colby som tidigare var interimmästare i viktklassen, ser nu ut att bli den nästa som möter mästaren Kamaru Usman.

Usman har sedan sitt möte mot den tidigare mästaren Tyron Woodley varit borta på grunda av en skada och kommer eventuellt att kunna gå match under UFC 244.

Covington är redo och väntar bara på att Usman ska skriva på.

Via ’MMAJunkie’:

I’m ready to go. I already gave the verbal ‘yes’ to the UFC that I’m going to go to Madison Square Garden and make it great again because the Knicks have tarnished the legacy of Madison Square Garden. It’s disgusting what they’ve done to that arena. It’s nothing but Ls. There’s only one man that can go to Madison Square Garden and make it great again and that’s yours truly.

Sign the paper, Marty. Stop faking injuries, stop ducking me. This is a joke man. This is getting out of hand now.

Colby tog hem interimbältet förra årrt och anser sig vara den sanna mästaren. Han kan tänka sig att möta en annan motståndare tills Usman är tillbaka.

I would accept other fights. I already have a title. This is America’s title, this is the people’s title. This is the most distinguished belt in the UFC today. Whether it’s Nick Diaz, whether it’s Nate Diaz the journeyman who is barely a .500-level fighters, they’ve got Stockton slaps but they ain’t ready for MAGA-bombs. Those guys have speech impediments. They don’t know what wrestling is. They have lisps in their voice.

Whether it’s the Diaz’s, whether it’s my best friend (Jorge Masvidal), whether it’s Marty Fakenewsman, this belt will be defended Nov. 2 at Madison Square Garden because that’s what Donald Trump wants.

Tror ni att vi får se ett möte mellan de två under UFC 244?

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor i kavaj och fluga

Firas Zahabi sågar Conor McGregor – ”patetisk människa”

Ralph Nordahl

Huvudtränaren vid respekterade Tristar Gym, Firas Zahabi, där den kändaste adepten varit tidigare två-divisionsmästaren Georges St-Pierre, väljer nu att fullständigt såga Conor McGregor efter att denne slagit en äldre man i en irländsk bar bakifrån.

Zahabi kallar megstjärnan för ”en skam för MMA” som sport och höll inte tillbaka nör han kommenterade McGregors senaste skandal.

Zahabi uttalade sig som följande enligt BJPenn.com där han även kalalde irländaren patetisk:

It’s indefensible, there is no defense for this, except (McGregor) is a pathetic, sorry excuse for a human being. How do you punch an old man because he doesn’t want to drink your whiskey? Who can defend this? You punch an old man then you run? What a disgusting display. I don’t care how much money you have or how famous you [are]. If this is the type of person you are then then your value is zero.

I’m sorry I have to say this. This is an embarrassment to MMA. It’s an embarrassment to us all. When the media says MMA people are animals, when they say MMA fighters are brutal, that they are savages, this is now going to be harder for us to defend.

Zahabi tillade även att han vanligtvis inte blir blir upprörd över saker men att videon där McGregor delar ut ett fulslag mot den äldre mannen var något som verkligen gjorde honom arg.

There are so few things I will lose it on. This is one of them. If I was there when this incident happen, believe me, it wouldn’t have went well. I would have got up out of my chair, I would have been very upset. You don’t punch an old person in the face.

I don’t care what that old man said. What if he insulted him? Who cares. He’s an old man. Maybe the old man has dementia. If some old man walks up to me and calls me a motherf*cker or whatever he says to me, I would say, ‘Sir, can I help you across the street?’ I don’t care if the man curses me out. He’s an old man. You cannot strike an old man.

Zahabi ansåg även att McGregors tränare troligen känner likadant som Tristar Gym-tränaren själv om ingen av irländarens team uttalat sig ännu om incidenten:

I’ve been to Ireland many times, I love the Irish people, I love Ireland. They are such great human beings, they are close-knit people. They are positive people, their energy is amazing. But I am sure 99 percent of Irish people who saw that are disgusted. I am 99 percent sure his coaching staff is disgusted. Everybody’s disgusted. I don’t care what that old man said, there’s no reason to hit that old man. It’s disgusting.

 

 

Läs mer
+14
Dana Sad
Dana Happy
Khabib Nurmagomedov intervju

3 fighter som kan besegra Khabib Nurmagomedov – enligt Florian

Ralph Nordahl

Ännu har ingen lyckats lösa hur man besegrar UFC:s lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov.

27 har försökt inklusive dåvarande toppnamn som Conor McGregor, Al Iaquinta, Edson Barboza, Rafael dos Anjos och Michael Johnson – ingen har dock lyckats besegra den dagestanske sambomästaren.

Kenny Florian, trefaldig UFC-titelutmanare och numera UFC-analytiker, tror dock att det är möjligt att besegra Nurmagomedov. Det handlar bara om att hitta en utmanare med rätt ”skill set”.

Han tror att fjädervikterviktaren och BJJ-esset Ryan Hall kan vara en av dessa och sade följande till BJPenn.com:

Ryan Hall. It sounds crazy because he’s a 145-pounder, but you either need to be an absolute ninja on the ground, right? You need someone who can always put you on defense — someone like a Ryan Hall on the ground. Or you need someone who can absolutely keep it on the feet.

Florian nämnde även två andra, något kändare namn, i form av den tidigare två-divisionsmästaren Georges St-Pierre och den nuvarande topplättviktaren Justin Gaetjhe.

We have Georges St-Pierre. He does have a very high level of wrestling. He’s also very big. That probably not going to happen. GSP it seems is retired for good now. As she should, he absolutely deserves that and has done everything in the sport that you can do.

Justin Gaethje. He comes from a wrestling background and he does hit extremely hard. I think he’s one of the few guys who might be able to give Khabib a tough time. If he does stuff the takedowns he does have the power in the striking to knockout Khabib.

St-Pierre pensionerade sig som sagt tidigare i år då han inte fick igenom ett möte med Nurmagomedov som var det enda som motiverade honom att fortsätta. Nurmagomedov har dock fortfarande inte gett upp mötet och kommer fortsätta pressa UFC om detta.

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor vs Justin Gaethje rykte

Video
Conor McGregor var tänkt att möta Justin Gaethje

Ralph Nordahl

Conor McGregor har inte fightats sedan UFC  229 i oktober där han förlorade mot Khabib Nurmagomedov via submission men han nu avslöjar han att han var nära att fightas i juli vid UFC 240.

Irländaren var tydligen motiverad att återvända till oktagonen och avlöjade för den etablera MMA-journalisten Ariel Helwani att han var tänkt att möta Justin Gaethje vid julieventet. McGregor berättade dock att UFC 240 skulle ägt rum i Madison Square Garden, New York om han fightats och inte i Edmonton som planerat (och till slut genomfört).

McGregor berättar at det som stoppade matchen var att han bröt handen.

I believe it was leaning towards Justin Gaethje at that time.

Ni kan se intervjun med McGregor nedan där han också berättar hur han bröt handen:

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier Stipe Miocic rematch

Video
Stipe Miocic: Nedtagningen gav mig självförtroende att knocka DC

Ralph Nordahl

Stipe Miocic lyckades med något i sin senaste match mot Daniel Cormier som gav honom välbehövlig självsäkerhet.

Vid förra helgens huvudmatch vid UFC 241 utmanade Miocic mästaren Cormier om hans förlorade bälte i en returmatch från förra året. Den dåvarande tungviktsmästaren Miocic knockades av Cormier i juli 2018 men har alltid varit klar med att han anser att han själv är den bättre fightern.

I helgen hittade Miocic ett sätt att avsluta Cormier i den fjärde ronden och återtog då sitt bälte via TKO.

Vid en färsk intervju med tidigare toppfightern Chael Sonnen berättade Miocic att matchens första för honom var långt ifrån övertygande. Han summerade sin insats som följande rapporterar bjpenn.com:

Oh 100 percent, it was terrible. It was absolutely terrible.

En sak som imponerade på Sonnen och många andra var Miocics förmåga att anpassa och justera sin game plan allt eftersom matchen pågick. Miocic kreddar sitt team för detta:

Yeah man, I have the best coaches in the world, dude. They put me through hell. If it wasn’t for them I wouldn’t be where I’m at today, honestly. I’m very lucky. You know, you just gotta weather the storm man. It’s a five-round fight. It’s not just five minutes, it’s 25 minutes.

Miocic förklarade till sist att det var nedtagningen som han till slut fick in som gav honom självförtroendet att avgöra matchen:

Oh it definitely was [a confidence-booster]. It was just tough man. At that point we were both tired and he was real sweaty so it’s hard to hold onto him. I hit him a little bit and then he got up and just kinda squeaked out. You know it is what it is, but points-wise that was good for me.

Det är fortfarande oklart vem Miocic kommer att möta i sitt första titelförsvar under denna titelperiod. Vissa vill se ännu en rematch med Cormier som dock går mitt sin pensionering från sporten.

Ni kan se intervjun med Miocic nedan:

 

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Weili Zhang får support från Ronda Rousey inför sitt titelmöte med Jessica Andrade

Johan Lorentzon

Om drygt en veckan kommer UFC Shenzhen gå av stapeln och där kommer Kinas egen Weili Zhang möta Jessica Andrade om titeln i damernas stråvikt. Något som UFCs före detta bantamviktsmästarinna Ronda Rousey har uppmärksammat.

På sitt officiella instagramkonto skriver Ronda om hur stolt hon är över damerna i MMA och hur långt de har kommit, hon passar även på att ge en shoutout till Zhang.

“I feel like a proud mama watching how women’s MMA has grown. Women from all walks of life, from all over the world are rising to the challenge and showing the world what it means to fight like a girl. Weili Zhang @zhangweilimma is a prime example of overcoming adversity – fighting not just through the ranks, but to also get noticed and stand out. I’ve definitely taken notice, and so should you. Best of luck to the ladies fighting August 31 on #UFCfightnight157 ”

Zhang själv svarade på posten med följande meddelande.

“Wow. Idol. I remember the first time I saw you fight in UFC in 2013. I thought you were so cool. Then I was inspired to be like you. In this many-lined UFC star cage to play a part of our women’s territory. You give me confidence and direction. If I want to slack off when I don’t want to train I’ll find you fighting. That gave me a lot of encouragement@rondarousey”

Även Dana White snappade upp konversationen och skrev en kort post på twitter om respekten de båda damerna visade inför varandra.

”Cool to see the respect from Ronda for the @jessicammapro vs Weili Zhang fight next Saturday.”

Zhan möter Andrade som huvudmatch på UFC Senzhen den 31:a augusti.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Dana White missnöjd under presskonferens

Dana White angående ett möte mellan Nate Diaz och Jorge Masvidal: ”no progress”

Johan Lorentzon

Direkt efter sin dominanta vinst över Anthony Pettis på UFC 241 utmanade Nate Diaz Jorge Masvidal och sen dess har denna matching varit på allas läppar.

Jorge Masvidals manager hävdade för några dagar sedan att de just nu pratar med UFC om saken. Masvidal sa själv också i en intervju på Youtube att det i nuläget förhandlas om matchen.

“We’re ready for this fight, man. We’re ready,”

“We’re just negotiating now, and let’s give the fans a fight that they want to see. Two dogs, locked in the cage, going for the jugular.”

Enligt Dana White ligger dock varken ”Gamebred” eller Diaz under några förhandlingar om matchen. Så här sa han till MMAjunkie tidigare i veckan.

“Why, did I say I was doing Diaz and Masvidal on Saturday?”

“Well … they asked me, and I said, ‘Who doesn’t want to see that fight?’ But no, no progress.”

Nu har det trots allt bara gått några dagar sedan UFC 241, men då båda fansen och fighterna verkar vilja ha matchen borde det varit något Dana White kastat sig över. Det skulle gå att hävda att Diaz Vs. Masvidal till och med är en större match än Kamaru Usman Vs. Colby Covington som kommer gå av stapeln senare i år.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy