Resultat: ADCC Sweden Invitational -88kg

Daniel Schälander

Klockan 14:00 idag går ADCC Sweden Invitational -88kg av stapeln. I startfältet finner vi flera bekanta ansikten från MMA-Sverige. Följ rapporteringen live på kimura.

Svenska MMA-fighters

I tävlingen har vi det rutinerade svenska proffset Jonatan Westin (11-4-0). A-klass talangerna Khaled Laallam och Danijel Grbic som vi häromveckan listade bland de 5 hetaste A-klass fighterserna i Sverige just nu. Julius Sonerud och Adis Saljevic som bägge har tagit hem ett SM-guld i B-klass finns också med i turneringen. Vinnaren plockar hem en prispott på 5000kr

Regler

Matcherna är 6 minuter långa med undantaget för finalen som är 8 minuter lång. Reglerna i sin helhet finner ni här och nedan finns en liten summering av regelverket. Samtliga matcher sker alltså som nämnt tidigare i -88kg. Viktigt att nämna är också att poäng inte börjar ges förrän efter halva matchen har gått. Vid oavgjort blir det förlängning på halva matchtiden. Är det fortfarande lika väljer domarna en vinnare.

Tillåtna Tekniker

 • Any kind of choke (except for using the hand to close the wind pipe).
 • Any arm bar, shoulder lock, or wrist lock
 • Any Leg Lock or Ankle Lock
 • Slamming can be used only in order to prevent a submission. Otherwise is considered as illegal.

Otillåtna Tekniker

 • “Full Nelson” and “Crucifix”
 • No striking of any kind
 • No eye gouging or fish hooking
 • No grabbing the ears
 • No hair pulling
 • No finger or toe holds
 • No thumbing
 • No scratching and pinching
 • No kicking
 • No biting
 • No touching groin area
 • No hands, knees or elbows on face
 • No slippery substances allowed on body or clothing

Poäng (varje position måste etableras i 3 sekunder för att poäng ska ges)

 • Passing the guard = 3 points
 • Knee on stomach = 2 points
 • Mount position = 2 points
 • Back mount with hooks = 3 points
 • Takedown (ends Guard or Half Guard) = 2 points
 • Clean Takedown (ends passed the guard) = 4 points
 • Sweeps (ends Guard or Half Guard) = 2 points
 • Clean Sweep (ends passed the guard) = 4 points

Nedan ser ni startfältet för dagens tävling.

Matcher

Match 1

Julius Sonerud, Fighter Centre IF vs. Joshua Manczak, Arte Suave/Checkmat

Inlednigsvis drar Josh guard och börjar jobba underifrån. Han jobbar aktivt efter submission eller svep och lyckas få in ett och ta sig till topposition. Julius scramblar men ger för ett kort ögonblick bort ryggen som Josh går på direkt. Manczak söker RNC och sedan en triangle men Julius försvarar bra.

Halvvägs in i matchen ser vi Josh på topp som söker en passering. Efter en scramble får vi se ett vackert höftkast från Sonerud som har en judobakgrund. Men Manczak accepterar inte bottenpositionen och lyckas ta sig till rygg med två hookar inne och sedan kroppstriangel. Med 40 sekunder kvar söker Joshua ett avslut men Sonerud försvarar bra. Manczak leder med 6-0 i poäng och Julius kastar sig på ett toe hold som er ut att sitta djupt. Men det ska till mer än så för att få dansken att ge sig och tiden går ut.

Vinnare på poäng (6-0) Joshua Manczak

Match 2

David Dotzsky, Sthlm Shoot vs. Simon Immerstrand, Stark IF

Immerstrand sätter sig ner och börjar direkt jobba på ett De la Riva-svep som han lyckas med. Han tar sig därefter till side control och börjar jobba på en kimurakoppling för att sedan avancera till rygg. Mycket snygg grappling från Immerstrand. Han lyckas även låsa Dotszkys arm med benet för att sedan få in en rear naked choke.

Vinnare efter 2 minuter och 33 sekunder på rear naked choke, Simon Immerstrand

Match 3

Khaled Laallam, Concrete Jiu Jitsu Tyresö vs. Anton Klarén, Kinpin Grappling Academy

Anton börjar direkt jobba på benlås underifrån och efter dryga minuten får han in en inverterad heel hook.

Vinnare på submission (inverterad heel hook), Anton Klarén

Match 4

Jonatan Westin, Allstars Training Center vs. Anton Åberg, IKSU

Åberg sätter sig ner och börjar jobba underifrån. Han attackerar Westins ben och hotar med heel hook och svep. Westin är dock tung på topp och lyckas scrambla sig ur. Westin etablerar sin position i Åbergs guard. Westin är känd får sin goda fysik och har en tung bas från topp, men ska han lyckas passera?

Tre minuter nu och poängen kommer in i bilden. Westin är fortsatt tung på topp och avancerar till halvguard men Åberg jobbar på bra och lyckas etablera en knee shield. Fortsatt press från Westin dock som kan säkra matchen med en lyckad passering. Halv minut kvar och Westin pressar på ytterligare men lyckas inte ta sig längre än till halvguard. Vi går in i förlängning.

Åberg skjuter in men möter en tung sprawl från MMA-proffset. Åberg får nöja sig med guard. Övertid liknar den övriga matchbilden där Westin lyckas avancera till halvguard men fastnar där. Han jobbar dock med tung axelpress, ska han lyckas ta poäng med halva minuten kvar.

Vinst på poäng Anton Åberg.

Match 5

Anders Svalsten, Team Gringo vs. Adis Saljevic, Akademi Nord

Svalsten tar guard tidigt och sveper Saljevic snabbt och hamnar överst i halvguard. Saljevic scramblar och tar topp igen fram tills det blir en favorti i repris för Anders som sveper på nytt och etablerar mount denna gång.

Halva tiden kvar och Anders går över till knee on belly för att hitta en öppning sedan tillbaka till mount och två poäng med två minuter kvar. Saljevic försöker ta sig ut men Svalsten har en mycket bra kontroll och håller fast vid postitionen. Bryggor från Adis men Anders behåller topp men 20 sekunder kvar. Det blir även där matchen avslutas.

Vinnare på poäng (2-0), Anders Svalsten.

Match 6

Torbjörn Lunden, Champions MMA & Conde BJJ vs. Albin Frid, Primate Lounge

Första matchen som håller sig stående i längre än 5 sekunder. Vem får den första nedtagningen?

Tyvärr får vi inte svaret på det då streamen hänger sig men när vi får bild igen har vi gått in i poängfasen. Vi hittar Albin överst men Torbjörn jobbar frenetiskt från botten för att hitta en öppning. Bra försvar från Albin dock så Torbjörn får jobba på för att hitta något konkret. Frid får en liten lucka och chans till etablera sidemount men Torbjörn scramblar bra och lyckas undvika etablering av position.

Övertid nu och tillbaka till stående. En minut kvar utan att någon av herrarna har fått utdelning i det stående. Men med dryga halvminuten kvar lyckas Albin få in en nedtagning men Torbjörn accepterar inte och överlever även denna gång. Tiden går ut och vinnaren på domslut blir Albin Frid.

Match 7

Alexander Baffoun vs. Felix Kull, Prana Jiu Jitsu Klubb

Baffoun slänger sig underst och börjar genast jobba på benlås. Felix försvarar och attackerar själv vilket utmynar i en vild scramble. Kull tillbaka på topp och söker en heel hook. Baffoun försvarar bra och tar sig ur. Baffoun går på knee bar men Kull försvarar och kontrar med en heel hook, som sitter!

Vinnare på heel hook, Felix Kull.

 

Match 8

Antti Simola, Lahden Gentai vs. Danijel Grbic, Redline Training Center.

Vi startar i stående clinch där bägge herrar söker en öppning. Ingen hittar en öppning och Simola sätter sig ner och börjar jobba från botten. Efter hot med benlås vänder Simola och tar sig till topposition. Grbic försvarar ett tag men sen lyckas Simola passera till side. Grbic scramblar men ger bort ryggen precis när poängen börjar räknas. Simola attackerar på armbar men Grbic försvarar och tar topp, överst i halvguard nu. Ställningen är fortfarande 0-0, Grbic måste klarat sig precis innan han gav upp ryggen.

Simola börjar jobba på benlås igen men Grbic behåller toppen, i ett tag men Simola lyckas etablera topp. men Grbic scramblar och tar rygg! Han håller den tillräckligt länge för att bli tilldelad tre poäng och sedan hamnar vi i stående. Simola attackerar febrilt men Grbic håller tätt och tar hem matchen.

Vinnare på poäng (3-0), Danijel Grbic.

 

Kvartsfinaler

 

Match 9

Joshua Manczak, Checkmat/Arte Suave vs. Simon Immerstrand, Stark IF

Immerstrand drar guard omedelbart. Joshua försöker passera med en hjulning men misslyckas. Öppen guard nu och Josh letar öppning från topp. Josh söker en heel hook men misslyckas och finner sig nu på botten. Manczak går på heel hook och den sitter!

Joshua Manczak vinner på heel hook.

Match 10

Anton Klarén, Kingpin Grappling Academy vs. Anton Åberg, IKSU

Klaren drar guard och går omdelbart mot benen men lyckas inte få in något. Åberg övers i öppen guard och söker öppning. Åberg attackerar och söker inverterad heel hook men Klarén lyckas ta sig ur. Åberg söker benen aggressivt dock, Anton får inte en lugn stund.

Vi går in i andra halvan av matchen. Klarén överst men Åberg börjar återigen attackera benet och lyckas denna gång sätta en heel hook.

Vinnare på heel hook, Anton Klarén

 

Match 11

Anders Svalsten, Team Gringo vs. Albin Frid, Primate Lounge.

Svalsten arbetar underfrån i öppen guard och får in ett svep. Herrarna hamnar i 50/50 och nu är det först Frid som attackerar ett ben men Svalsten försvarar och får nästan själv in en heel hook. Frid överlever och är tillbaka överst i öppen guard. Frid attackerar med en giljotin från topp men Anders tar sig ur. Tilllbaka till öppen guard.

Halvtid nu och Albin ökar tempot för att få passeringen men Svalsten försvarar bra och behåller den öppna guarden. Svalsten går på ett ben och får nästan svepet. Fortfarande 0-0 och Albin är överst i öppen guard med två minuter kvar. Mer passeringsförsök av Frid men han lyckas inte komma förbi. Svalsten hotar med triangel men blir kontrad och nästan passerad men återhämtar mycket snyggt. 1 minut kvar. Tillbaka till öppen guard. Mer aggressiva passeringsförsök från Frid men Svalsten försvarar. Nu byter Frid taktik och går på benlås. Anders tar sig ur och vi går in i övertid.

Lite stående nu då ingen vill ge bort en poäng genom att dra guard. Svalsten går på double leg men blir sprawlad. Frid får in en hook, och sedan den andra. Tre poäng. Nu mount med en minut kvar, 5-0. Anders tar sig ur mount men måste göra något drastiskt för att ta hem det här. Frid får en nedtagning och matchen tar slut.

Vinst på poäng (8-0), Albin Frid

Match 12

Felix Kull, Prana Jiu Jitsu vs. Danijel Grbic, Redline Training Center.

Stående start. Kull nära på att ta ryggen med en arm drag men Grbic försvarar. Kull med en duck under men lyckas inte komma tillräckligt nära för att ta ner. Grbic söker single leg men Kull försvarar och hotar med giljotin. Ingen utdelning och vi är tillbaka till stående.

Halvtid nu. Kull attackerar med double och får ner Grbic. Grbic försvarar med giljotin och lyckas scrambla upp till stående igen. En minut kvar, fortfarande 0-0. Kull med en till double och den ser ut att vara helt lyckad men Grbic lyckas på något sätt scrambla och ta sig upp igen, vilket försvar!

Vi går in i övertid precis när Grbic sätter en egen double. Men tiden har gått ut och den räknas ej. Kull aggressiv med ytterligare försök men Grbic bjuder på starkt motstånd. Har Grbic tillräckligt med momentum efter sin egna nedtagning? Kull, går på double, Grbic kontrar med höftkast, Kull tar ryggen och sätter en rear naked choke. Vilken sekvens halvvägs in i övertiden!

Vinnare på rear naked choke, Felix Kull.

Semifinaler

Match 13

Joshua Manczak, Arte Suave/Checkmat vs. Anton Klarén, Kingpin Grappling Academy

Klarén drar guard och börjar leta ben. Josh försvarar stabilt på topp och börjar sätta press för att hitta en passering. Pressen lönar sig och Josh avancerar till mount, men endast för en kort stund då Anton tar sig ur. Josh lyckas därefter sätta ett fotlås och det går fort. Jag hinner inte uppfatta vad det är han sätter men vinner gör han.

Joshua Manczak till final efter vinst på benlås.

Match 14

Albin Frid, Primate Lounge vs. Felix Kull, Prana Jiu Jitsu

Dagens näst sista match inleds med att Kull drar guard. Han fiskar sedan upp ett ben och söker nedtagning men Frid slingrar sig ur. Tillbaka till öppen guard för Kull som börjar söka benlås. Frid försvarar men får hela tiden vara vaksam, Kull söker intensivt. Kull attackerar på nytt och lyckas sätta en inverterad heel hook. Tio minuters paus nu till finaldags.

Vinnare på heel hook, Felix Kull.

Anton Klarén lämnar även WO på bronsmatchen så bronsmedaljen tilldelas Albin Frid.

Final

Match 15

Joshua Manczak, Arte Suave/Checkmat vs. Felix Kull, Prana Jiu Jitsu.

Matchen inleds stående och bägge fighters söker ingångar till nedtagning. Joshua tar halvguard och börjar jobba med de la riva. Han går sedan på inverterad heel hook men Kull rymmer. Mer benlås nu och Kull attackerar med en egen heel hook. Josh tar sig ut och hamnar underst i öppen guard. Mer De la Riva från Josh men Kull håller sig stabilt på topp.

Halvtid nu. Josh söker svep men misslyckas. Men han ger sig inte för det. De hamnar stående och Josh tar Kulls rygg och får in ett ordentligt kast. Kull fortsäter scrambla och tar sig överst. Öppen guard till benlåsposition. Josh attackerar och söker ryggen med Kull i turtle. Kull rymmer men Josh fortsätter arbeta och får in en hook, sedan den andra, tre poäng. En minut kvar och Kull söker en väg ut ur positionen men Josh är en envis ryggsäck. 40 sekunder kvar och 6-0 till Josh nu, Kull behöver ett avslut. 20 sekunder och Kull tar sig ur men han hinner inte göra något av det och Josh tar hem vinsten.

Vinnare på poäng (9-0), Joshua Manczak.

 

-1
Dana Sad
Dana Happy

Jan Blachowicz vill göra sitt första titelförsvar mot Israel Adesanya

Simon Tingberg

Nästa helg så äger ett toppmöte i lätt tungvikt rum under UFC Fight Night i Las Vegas. Nummer ett rankade brassen Thiago Santos möter tredje rankade landsmannen Glover Texeira. Vinnaren kan vara en kandidat att få nästa titelmatch mot nykrönte mästaren Jan Blachowicz.

Efter att före detta mästaren Jon Jones avsagt sig bältet så fick Blachowics och den tidigare utmanaren Dominick Reyes chans att göra upp om det vakanta bältet. Detta under UFC 253, Yas Island september 2020. Blachowicz var den som gick segrande och vann genom TKO i den andra ronden.

Vill möta Israel Adesanya

Som svar på en NZ Herlad rapport att mellanviktsmästaren Israel Adesanya vill gå upp till lätt tungvikt och möta Blachowicz om dennes bälte så accepterade Blachowicz genom twitter. Blachowicz uppger att han är redo för denne i mars 2021.

Det har länge spekulerats om en fight mellan Adesanya och den före detta mästaren Jones. Då Jones har som avsikt att pröva lyckan i tungvikt så kan den fighten dröja.

Jan Blachowicz

Den före detta lätt tungviktsmästaren i polska organsiationen KSW hade en tuff start i UFC med flera förluster. Bland annat mot svenske Alexander Gustafsson. Denne lyckades dock vända på karriären. Efter att ha vunnit sju utav sina åtta senaste fighter så fick han chansen att möta Reyes om det vakanta bältet. Förutom Reyes så har Blachowicz segrar mot namn som Corey Anderson, Luke Rockhold, Nikita Krylov och svensk bekantingen Jimi Manuwa.

Israel Adesanya

Adesanya som hade flera stora meriter inom kickboxning innan han sadlade om till MMA är obesegrad i sin MMA karriär med tjugo vinster. Denne behövde mindre än två år på sig innan han besegrade dåvarande mellanviktsmästaren Robert Whittaker om bältet och kunde titulera sig som obestridd mästare. Innan segern över Whittaker så hade Adesanya besegrat Kelvin Gastelum om interimbältet i en fight som utsågs till årets fight 2019. Adesanya har sedan segern över Whittaker försvarat bältet två gånger mot Yoel Romero och Paulo Costa.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
dana white skriker khabib ledsen

Dana White tror att Khabib Nurmagomedov återvänder till sporten

Simon Tingberg

Förra veckan så försvarade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov sitt bälte mot interimästaren Justin Gaethje. Detta genom submission i den andra ronden. Nurmagomedov tog sedan av sig handskarna i oktagonen och meddelade sin pensionering då han lovat sin mor att inte fortsätta tävla utan sin far vid sin sida. Fadern som dog i sviterna utav covid-19 i somras var en utav Nurmagomedovs tränare.

UFC:s president Dana White berättade i en intervju med Zach Gelb Show att han pratat med Nurmagomedov under veckan. Denne skall ha varit oherhört känslosam efter fighten och White tror att denne ändå vill fightas en gång till och nå trettio fighter som obesegrad.

“Khabib and I have been talking, He was completely emotional that night when he got through that fight. I have a feeling that he might go for 30-0.”

Faderns önskan

Nurmagomedovs far Abdulmanap Nurmagomedov hade innan sin död pratat om att vilja se sonen nå trettio fighter som obesegrad och sen pensionera sig. White tror att Khabib kommer att vilja hedra sin fars önskan.

“I think that he’s not going to retire, His dad wanted him to get to 30-0, and I think he wants to honor his dad’s wish.”

George ST Pierre

Nurmagomedov blev efter segern rankad som pound for pound etta på UFC:s ranking. Och är i mångas ögon ansedd som GOAT “greatest of all time”  inom MMA. Nurmagomedov vann det vakanta bältet mot Al Iaquinta under UFC 223, Brooklyn april 2018. Han försvarade sedan bältet mot Conor McGregor, Dustin Poirier och Justin Gaethje.

Det ryktades om att Nurmagomedov vid seger över Gaethje skulle gå en pensionerings fight mot den före detta weltervikts och mellanviktsmästaren George ST Pierre. Denne som också uppkommer i diskussionerna om GOAT inom MMA. Detta efter nio titelförsvar i weltervikt och pensionerade sig för att sedan komma tillbaka tre år senare och vinna mellanviktsbältet mot Michael Bisping.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Bellator 250: Gegard Mousasi besegrar Douglas Lima och återtar mellanviktsbältet

Simon Tingberg

Bellator 250 ägde rum under natten i Uncasville Connecticut. Som huvudmatch så stod en fight om det om det vakanta mellanviktsbältet. Detta mellan före detta mästaren Gegard Mousasi (47-7-2 MMA, 5-1 Bellator) och welterviktsmästaren Douglas Lima (32-8 MMA, 14-4 Bellator). Bellators mellanviktsbältet har varit vakant sedan 10:e februari 2020 då mästaren Rafael Lovato Jr (10-0 MMA, 6-0 Bellator) lämnade ifrån sig bältet. Detta då han drabbats utav en hjärnsjukdom som ledde till pensionering från sporten. Lovato Jr som vann bältet från Mousasi försvarade aldrig bältet på grund utav sitt tillstånd.

Mousasi var den som nu återtog sitt bälte och Lima gick miste om chansen att bli dubbelmästare. Mousasi var den som hade kontroll och övertygande vann dom två första ronderna. Lima lyckades få mer momentum i den tredje och lyckades träffa Mousasi med kraftiga bensparkar. Mousasi behåll dock kontroll och dom tre sista ronderna var jämna. Mousasi vann genom domslut där två domare hade att Mousasi vunnit fyra ronder (49-46) och en domare hade att Mousasi vann tre ronder (48-47).

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Scott Coker: Därför släppte Bellator 30 fighters från organisationen

Alexander Clausson

Tidigare i veckan kom uppgifter om att Bellator har släppt 30 fighters, som tidigare var under kontrakt med organisationen. Presidenten Scott Coker har nu förklarat varför.

“Vi måste göra plats för nya fighters”

Veteranerna Frank Mir, Roy Nelson, och Joe Warren tillhörde några av de mer namnkunniga atleterna som släpptes av organisationen. Även färskare namn som Ricky Bandejas, Chris Lencioni, och AJ Agazarm får nu leta efter nya organisationer att gå matcher i.

Under en intervju med ‘MMA Junkie’ berättade Coker om organisationens beslut. Presidenten menade att organisationen har många fighters och ett begränsat antal galor på ett år. Därför behöver Bellator göra plats, så att nya fighters kan ta plats i organisationen.

The (list) is really a reflection of where the company is going, right? One of the things about running this company with 250 to 270 to sometimes almost 300 athletes is there are only so many TV spots. There’s only so much room on the roste. To me, it’s just 30 fighters that have (are) basically gone, and we signed 30 new fighters. We need to make room for some of the new athletes on the roster.

Vidare berättade Coker att siffran låter högre än vad den är, eftersom organisationen inte har anordnat några galor under den pågående pandemin. Om man slår ut siffran över tio månader handlar det inte om så många utövare, enligt presidenten.

Really, it’s a period over what? This is the first time this has happened since February, right? You’re talking about 30 athletes in a 10-month period. You’re talking about three athletes a month going in and out. It’s really not that much. It just seems like a lot because we haven’t done it since COVID hit. That’s been about 10 months.

Natten till fredagen går Bellator 250 av staplen. I huvudmatchen väntar en titelmatch i mellanvikt, mellan Douglas Lima och Gegard Mousasi.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
kHAMZAT cHIMAEV vs Neil Magny

Neil Magny: Khamzat Chimaev valde den enklare matchen i Leon Edwards

Alexander Clausson

Sveriges Khamzat Chimaev kommer ställas mot den tredjerankade engelsmannen Leon Edwards, i samband med UFCs sista gala för året. Neil Magny har nu uttalat sig om den uteblivna matchen mellan honom och Chimaev.

“Edwards bättre matchning för Chimaev”

Magny befinner sig på plats nummer nio, i UFCs officiella rankning för welterviktsdivisionen. Under en intervju med ESPNs Ariel Helwani, lade amerikanen fram sin teori om varför matchen mellan honom och svensken aldrig blev av. Den enda anledningen Magny kunde komma på, grundade sig i vilken fighter som Chiamaev tyckte var enklast att möta. Transkribering via ‘MMA Mania’.

The only thing I can think of that caused this fight not to go through is his team thought that was a better matchup for him. I am not going to sit there and toot my own horn and say that fighting the No. 8 guy is a better deal that fighting a No. 3 guy, but I am pretty sure his team might have thought that Leon Edwards was the easier fight for him He matched up better with Leon Edwards than he would against me

Vidare hävdade Magny att den 26-åriga svensken vill fightas mot alla inne i buren, utom amerikanen själv.

The fact that he was willing to fight everyone else but me, I think that is pretty obvious at this point that his team and himself believe that the easier match for him was Leon Edwards. In my opinion it’s a no-brainer.

Magny har vunnit sina tre senaste matcher och står med ett totalt matchfacit på 24 vinster och sju förluster. Chiamev står med ett totalt matchfacit som lyder 9-0-0. Tre av dessa vinster har kommit sedan UFC-debuten i somras.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Video
Kolla in fyra twisters från sportens historia

Alexander Clausson

Till helgen kliver Bryce Mitchell in i buren för att ställas mot landsmannen Andre Fili. Mitchell är en av två UFC-fighters som har avslutat via en twister, inne i oktogonen.

UFC bjuder på fyra avslut

Mitchell avslutade Matt Sayles via en twister, när de båda kombattanterna ställdes mot varandra i samband med ‘UFC on ESPN 7 – Overeem vs. Rozenstruik’. Drabbningen ägde rum 2019 och åtta år tidigare, ägde det första twister-avslutet i UFC rum. “The Korean Zombie” Chan Sung avslutade Leonard Garcia, i samband med ‘UFC Fight Night 24 – Nogueira vs. Davis’.

Ta del av båda dessa avslut i klippet ovan.

UFC väljer också att inkludera två twister-avslut som ägt rum utanför UFCs ramar. Shayna Baszlers från 2008, samt en klassiker från mitten av 1990-talet. Ryushi Yanagisawa vinst över Jack McLaughlin. Matchen var den sista av totalt 12, som Yanagisawa genomförde under 1996.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Video
Inför UFC Vegas 12: Se Uriah Hall vs. Gegard Mousasi 1

Anton

Nu har UFC lagt upp det första welterviktsmötet mellan Uriah Hall och Gegard Mousasi på Youtube. Hall skall kliva in i huvudmatchen under helgens gala mot legendaren Anderson Silva, i vad som sagts bli brasilianarens sista match i karriären.

En flygande Hall sänker Mousasi

Under lördagsnatten kommer Las Vegas stå scen för vad som sägs bli den sista matchen i Anderson “The Spider” Silvas (34-10, 1 NC) lysande karriär. Den 45-årige brasilianaren skall säga adjö till sporten som aktiv fighter i en huvudmatch mot de striking-färdige amerikanen Uriah “Primetime” Hall (15-9).

Inför galan, i hopp om att höja förväntningarna inför Silvas sista match, har UFC lagt upp en av Halls matcher på Youtube. Valet föll på jänkarens första möte med den rutinerade holländaren Gegard “The Dreamcather” Mousasi (46-7-1) från 2015. Hall vann matchen via TKO tidigt in i andra ronden efter att ha drämt ner Mousasi i canvasen med ett flygande knä.

Se matchen i videon ovan!

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Svenske Zvonimir Kralj redo för ny match i Brave FC

Anton

Den svenske MMA-fightern Zvonimir Kralj skall gå sin tredje match för året i organisationen Brave FC den 12 november. Där ställs han mot schweizaren algeriske Mohamed Said Maalem i en lätt tungviktsmatch.

Kralj går för sjunde raka segern

Svenske Zvonimir “The Croatian Sensation” Kralj (7-3), 28, är klar för sin en tredje match i Brave FC det här året. Kralj gick två matcher för organisationen i för cirka två månader sedan, där han i Chimaev-manér följde upp sin seger i debuten den 15 augusti med ytterligare en seger nio dagar senare. Med en vinstsvit på 6 raka segrar i ryggen, skall Kralj ta sig an Mohamed Said Maalem (9-2) från Algeriet under Brave FC 45 den 12 november. Kampen kommer ske i lätt tungvikt.

Maleem har själv radat upp en respektabel vinstsvit på fem raka matcher, varav fyra kommer via avslut med slag. Kralj är dock inte så dålig själv när det kommer till att undvika de ödesdigra beslutskorten, då han hittills avslutat alla sina motståndare i karriären. Med dessa facit, lovar matchen på papperet bli en underhållande tillställning!

Kralj själv gick under gårdagen ut på sociala medier för att förmedla om matchningen.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Next challenge in two weeks at @bravemmaf in Bahrain 🇧🇭

Ett inlägg delat av Zvonimir Kralj (@zvonne_mma)

Next challenge in two weeks at Brave FC in Bahrain.

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Colby Covingtons teori om varför Khabib undvek welterviktsdivisionen: Mig!

Anton

Den tidigare titelutmanaren Colby Covington tror att anledningen till att den nu pensionerade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov undvek welterviktsdivisionen beror på att han ville bevara sitt obesegrade matchfacit. Mer bestämt, ville Khabib undvika Colby, menar han.

Covington kritiserar Nurmagomedov

29 segrar och 0 förluster. Det är det matchfacit som Khabib “The Eagle” Nurmagomedov lämnar bakom sig när han nu lägger handskarna på hyllan efter den gångna helgens gala UFC 254. Med en sådan karriär är det svårt att argumentera emot att ryssens arv inom sporten kommer präntas in i MMA-historien som legendariskt. Dock finns det inte bara lovord som blir sagda om Khabibs resa genom UFC.

En som tar en mer kritisk ställning till “The Eagle”s matchfacit är, föga förvånande, den tidigare titelutmanaren i weltervikt och pratglade forne interim-mästaren Colby “Chaos” Covington (16-2). Enligt honom, så finns det anledning till att ifrågasätta Khabibs prestationer i UFC, då ryssen bara höll sig i en viktklass genom sin karriär i organisationen. Frågan om varför Nurmagomedov undvek welterviktsdivisionen kan besvaras med ett namn, menar Covington, nämligen hans eget.

Colby höll Khabib i lättvikt

I en intervju nyligen med Colby Covington förklarar welterviktaren hur han är anledningen till att Khabib Nurmagomedov inte tog steget upp till 77-kg. För att behålla sitt matchfacit som obesegrad, föredrog Khabib genom sin karriär att möta lättviktare som var mindre till storleken än fighters i weltervikt, menar Colby.

I think I’m the man and I’m the reason that he doesn’t come up to 170 in the first place. There’s a reason Khabib cuts all that weight. Everybody knows he walks around at 190, he is bigger than me. But, I’m a real man, I fight at my weight class. I’ll fight a man any size. Khabib wants to beat up little midgets.

 

Om Khabib skulle tagit klivet upp till weltervikt, skulle ryssen där ha riskerat att se nollan i sin förlustkolumn ge vika för en etta i en match mot Covington, påstår Colby. Därav ser sig “Chaos” som en mer modig fighter, då han är villig att slåss mot allt från nigerianska welterviktsmästare till brasilianska tungviktare beväpnade med australiensiska forntida kastvapen.

Okay, that’s cool, Khabib, you beat up a bunch of little guys, a bunch of little midgets. But you’re not gonna fight in a real man’s weight class like 170 and welterweight because you know I’m the man. You know who’s here, you know you have no chance to keep that undefeated record. There is a reason why he is looking to cut a bunch of weight and there is a reason I’ll fight anybody alive.

 

Har Colby rätt i sin analys av Khabibs vägran att gå upp en viktklass? Hur skulle en match de två emellan se ut? Colby är ännu en meriterad amerikansk brottare likt Gaethje, dock större till storleken, och möjligen rappare i käften.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Chris Weidman söker match mot Paulo Costa

Anton

Den forne mellanviktsmästaren Chris Weidman säger sig vilja gå match mot den senaste titelutmanaren i divisionen Paulo Costa. Efter att ha blivit nekad av Derek Brunson, söker Weidman sig istället mot brasilianaren i hopp om att en seger skall höja hans profil.

Weidman vs. Costa?

Säga vad man vill om Chris “The All-Amercan” Weidman (15-5), men det går inga brister på den forne mellanviktsmästarens självförtroende. Efter att nyligen ha tagit enbart sin andra seger på sju matcher över Omari “Wolverine” Akhmedov (20-5-1) i augusti, vill nu den nummer 9 rankade Weidman ta sig an nummer 2 rankade Paulo “Borrachinha” Costa (13-1), som så sent som förra månaden gick match om bältet mot mästaren Israel “The Last Stylebender” Adesanya (20-0) under UFC 253.

Nekad Brunson

I en intervju nyligen förklarar Chris Weidman att han tidigare blivit erbjuden en match med nummer 7 rankade Derek Brunson (21-7), en matchning som Brunson dock skall ha tackat nej till. På en plats nummer sju ligger Derek två positioner över Weidman i rankningen, och vill hellre möta motståndare högre upp, resonerar “The All-American”.

They had offered me Brunson for mid-January which is when I told them I’d be ready. I said yes, and the UFC said alright, it is not a done deal we have to talk to Brunson. From what I’ve heard, he turned that fight down, he didn’t want to fight me. Supposedly, I don’t think he thinks I am worthy of his presence at this point. He is trying to fight guys higher in the rankings which is crazy to me… I just think it would be a good fight.

 

Costa istället

Då Brunson avböjde, ger sig Weidman ut på en högst ambitiös fiskexpedition då han försöker nappa till sig den nummer 2 rankade järnknogen Paulo Costa. Weidman ser en match mot Costa som en ypperlig chans att höja sin profil i mellanviktsdivisionen.

I think that would be a good option. Anybody that can elevate me, I’m in. He just got finished fighting for the title and so yeah absolutely.

 

Utöver Costa har Weidman även utmanat det svenske stjärnskottet Khamzat “Borz” Chimaev (9-0). Dock står Chris utan någon motståndare i dagsläget.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.