Resultat: ADCC Sweden Invitational -88kg

Daniel Schälander

Klockan 14:00 idag går ADCC Sweden Invitational -88kg av stapeln. I startfältet finner vi flera bekanta ansikten från MMA-Sverige. Följ rapporteringen live på kimura.

Svenska MMA-fighters

I tävlingen har vi det rutinerade svenska proffset Jonatan Westin (11-4-0). A-klass talangerna Khaled Laallam och Danijel Grbic som vi häromveckan listade bland de 5 hetaste A-klass fighterserna i Sverige just nu. Julius Sonerud och Adis Saljevic som bägge har tagit hem ett SM-guld i B-klass finns också med i turneringen. Vinnaren plockar hem en prispott på 5000kr

Regler

Matcherna är 6 minuter långa med undantaget för finalen som är 8 minuter lång. Reglerna i sin helhet finner ni här och nedan finns en liten summering av regelverket. Samtliga matcher sker alltså som nämnt tidigare i -88kg. Viktigt att nämna är också att poäng inte börjar ges förrän efter halva matchen har gått. Vid oavgjort blir det förlängning på halva matchtiden. Är det fortfarande lika väljer domarna en vinnare.

Tillåtna Tekniker

 • Any kind of choke (except for using the hand to close the wind pipe).
 • Any arm bar, shoulder lock, or wrist lock
 • Any Leg Lock or Ankle Lock
 • Slamming can be used only in order to prevent a submission. Otherwise is considered as illegal.

Otillåtna Tekniker

 • “Full Nelson” and “Crucifix”
 • No striking of any kind
 • No eye gouging or fish hooking
 • No grabbing the ears
 • No hair pulling
 • No finger or toe holds
 • No thumbing
 • No scratching and pinching
 • No kicking
 • No biting
 • No touching groin area
 • No hands, knees or elbows on face
 • No slippery substances allowed on body or clothing

Poäng (varje position måste etableras i 3 sekunder för att poäng ska ges)

 • Passing the guard = 3 points
 • Knee on stomach = 2 points
 • Mount position = 2 points
 • Back mount with hooks = 3 points
 • Takedown (ends Guard or Half Guard) = 2 points
 • Clean Takedown (ends passed the guard) = 4 points
 • Sweeps (ends Guard or Half Guard) = 2 points
 • Clean Sweep (ends passed the guard) = 4 points

Nedan ser ni startfältet för dagens tävling.

Matcher

Match 1

Julius Sonerud, Fighter Centre IF vs. Joshua Manczak, Arte Suave/Checkmat

Inlednigsvis drar Josh guard och börjar jobba underifrån. Han jobbar aktivt efter submission eller svep och lyckas få in ett och ta sig till topposition. Julius scramblar men ger för ett kort ögonblick bort ryggen som Josh går på direkt. Manczak söker RNC och sedan en triangle men Julius försvarar bra.

Halvvägs in i matchen ser vi Josh på topp som söker en passering. Efter en scramble får vi se ett vackert höftkast från Sonerud som har en judobakgrund. Men Manczak accepterar inte bottenpositionen och lyckas ta sig till rygg med två hookar inne och sedan kroppstriangel. Med 40 sekunder kvar söker Joshua ett avslut men Sonerud försvarar bra. Manczak leder med 6-0 i poäng och Julius kastar sig på ett toe hold som er ut att sitta djupt. Men det ska till mer än så för att få dansken att ge sig och tiden går ut.

Vinnare på poäng (6-0) Joshua Manczak

Match 2

David Dotzsky, Sthlm Shoot vs. Simon Immerstrand, Stark IF

Immerstrand sätter sig ner och börjar direkt jobba på ett De la Riva-svep som han lyckas med. Han tar sig därefter till side control och börjar jobba på en kimurakoppling för att sedan avancera till rygg. Mycket snygg grappling från Immerstrand. Han lyckas även låsa Dotszkys arm med benet för att sedan få in en rear naked choke.

Vinnare efter 2 minuter och 33 sekunder på rear naked choke, Simon Immerstrand

Match 3

Khaled Laallam, Concrete Jiu Jitsu Tyresö vs. Anton Klarén, Kinpin Grappling Academy

Anton börjar direkt jobba på benlås underifrån och efter dryga minuten får han in en inverterad heel hook.

Vinnare på submission (inverterad heel hook), Anton Klarén

Match 4

Jonatan Westin, Allstars Training Center vs. Anton Åberg, IKSU

Åberg sätter sig ner och börjar jobba underifrån. Han attackerar Westins ben och hotar med heel hook och svep. Westin är dock tung på topp och lyckas scrambla sig ur. Westin etablerar sin position i Åbergs guard. Westin är känd får sin goda fysik och har en tung bas från topp, men ska han lyckas passera?

Tre minuter nu och poängen kommer in i bilden. Westin är fortsatt tung på topp och avancerar till halvguard men Åberg jobbar på bra och lyckas etablera en knee shield. Fortsatt press från Westin dock som kan säkra matchen med en lyckad passering. Halv minut kvar och Westin pressar på ytterligare men lyckas inte ta sig längre än till halvguard. Vi går in i förlängning.

Åberg skjuter in men möter en tung sprawl från MMA-proffset. Åberg får nöja sig med guard. Övertid liknar den övriga matchbilden där Westin lyckas avancera till halvguard men fastnar där. Han jobbar dock med tung axelpress, ska han lyckas ta poäng med halva minuten kvar.

Vinst på poäng Anton Åberg.

Match 5

Anders Svalsten, Team Gringo vs. Adis Saljevic, Akademi Nord

Svalsten tar guard tidigt och sveper Saljevic snabbt och hamnar överst i halvguard. Saljevic scramblar och tar topp igen fram tills det blir en favorti i repris för Anders som sveper på nytt och etablerar mount denna gång.

Halva tiden kvar och Anders går över till knee on belly för att hitta en öppning sedan tillbaka till mount och två poäng med två minuter kvar. Saljevic försöker ta sig ut men Svalsten har en mycket bra kontroll och håller fast vid postitionen. Bryggor från Adis men Anders behåller topp men 20 sekunder kvar. Det blir även där matchen avslutas.

Vinnare på poäng (2-0), Anders Svalsten.

Match 6

Torbjörn Lunden, Champions MMA & Conde BJJ vs. Albin Frid, Primate Lounge

Första matchen som håller sig stående i längre än 5 sekunder. Vem får den första nedtagningen?

Tyvärr får vi inte svaret på det då streamen hänger sig men när vi får bild igen har vi gått in i poängfasen. Vi hittar Albin överst men Torbjörn jobbar frenetiskt från botten för att hitta en öppning. Bra försvar från Albin dock så Torbjörn får jobba på för att hitta något konkret. Frid får en liten lucka och chans till etablera sidemount men Torbjörn scramblar bra och lyckas undvika etablering av position.

Övertid nu och tillbaka till stående. En minut kvar utan att någon av herrarna har fått utdelning i det stående. Men med dryga halvminuten kvar lyckas Albin få in en nedtagning men Torbjörn accepterar inte och överlever även denna gång. Tiden går ut och vinnaren på domslut blir Albin Frid.

Match 7

Alexander Baffoun vs. Felix Kull, Prana Jiu Jitsu Klubb

Baffoun slänger sig underst och börjar genast jobba på benlås. Felix försvarar och attackerar själv vilket utmynar i en vild scramble. Kull tillbaka på topp och söker en heel hook. Baffoun försvarar bra och tar sig ur. Baffoun går på knee bar men Kull försvarar och kontrar med en heel hook, som sitter!

Vinnare på heel hook, Felix Kull.

 

Match 8

Antti Simola, Lahden Gentai vs. Danijel Grbic, Redline Training Center.

Vi startar i stående clinch där bägge herrar söker en öppning. Ingen hittar en öppning och Simola sätter sig ner och börjar jobba från botten. Efter hot med benlås vänder Simola och tar sig till topposition. Grbic försvarar ett tag men sen lyckas Simola passera till side. Grbic scramblar men ger bort ryggen precis när poängen börjar räknas. Simola attackerar på armbar men Grbic försvarar och tar topp, överst i halvguard nu. Ställningen är fortfarande 0-0, Grbic måste klarat sig precis innan han gav upp ryggen.

Simola börjar jobba på benlås igen men Grbic behåller toppen, i ett tag men Simola lyckas etablera topp. men Grbic scramblar och tar rygg! Han håller den tillräckligt länge för att bli tilldelad tre poäng och sedan hamnar vi i stående. Simola attackerar febrilt men Grbic håller tätt och tar hem matchen.

Vinnare på poäng (3-0), Danijel Grbic.

 

Kvartsfinaler

 

Match 9

Joshua Manczak, Checkmat/Arte Suave vs. Simon Immerstrand, Stark IF

Immerstrand drar guard omedelbart. Joshua försöker passera med en hjulning men misslyckas. Öppen guard nu och Josh letar öppning från topp. Josh söker en heel hook men misslyckas och finner sig nu på botten. Manczak går på heel hook och den sitter!

Joshua Manczak vinner på heel hook.

Match 10

Anton Klarén, Kingpin Grappling Academy vs. Anton Åberg, IKSU

Klaren drar guard och går omdelbart mot benen men lyckas inte få in något. Åberg övers i öppen guard och söker öppning. Åberg attackerar och söker inverterad heel hook men Klarén lyckas ta sig ur. Åberg söker benen aggressivt dock, Anton får inte en lugn stund.

Vi går in i andra halvan av matchen. Klarén överst men Åberg börjar återigen attackera benet och lyckas denna gång sätta en heel hook.

Vinnare på heel hook, Anton Klarén

 

Match 11

Anders Svalsten, Team Gringo vs. Albin Frid, Primate Lounge.

Svalsten arbetar underfrån i öppen guard och får in ett svep. Herrarna hamnar i 50/50 och nu är det först Frid som attackerar ett ben men Svalsten försvarar och får nästan själv in en heel hook. Frid överlever och är tillbaka överst i öppen guard. Frid attackerar med en giljotin från topp men Anders tar sig ur. Tilllbaka till öppen guard.

Halvtid nu och Albin ökar tempot för att få passeringen men Svalsten försvarar bra och behåller den öppna guarden. Svalsten går på ett ben och får nästan svepet. Fortfarande 0-0 och Albin är överst i öppen guard med två minuter kvar. Mer passeringsförsök av Frid men han lyckas inte komma förbi. Svalsten hotar med triangel men blir kontrad och nästan passerad men återhämtar mycket snyggt. 1 minut kvar. Tillbaka till öppen guard. Mer aggressiva passeringsförsök från Frid men Svalsten försvarar. Nu byter Frid taktik och går på benlås. Anders tar sig ur och vi går in i övertid.

Lite stående nu då ingen vill ge bort en poäng genom att dra guard. Svalsten går på double leg men blir sprawlad. Frid får in en hook, och sedan den andra. Tre poäng. Nu mount med en minut kvar, 5-0. Anders tar sig ur mount men måste göra något drastiskt för att ta hem det här. Frid får en nedtagning och matchen tar slut.

Vinst på poäng (8-0), Albin Frid

Match 12

Felix Kull, Prana Jiu Jitsu vs. Danijel Grbic, Redline Training Center.

Stående start. Kull nära på att ta ryggen med en arm drag men Grbic försvarar. Kull med en duck under men lyckas inte komma tillräckligt nära för att ta ner. Grbic söker single leg men Kull försvarar och hotar med giljotin. Ingen utdelning och vi är tillbaka till stående.

Halvtid nu. Kull attackerar med double och får ner Grbic. Grbic försvarar med giljotin och lyckas scrambla upp till stående igen. En minut kvar, fortfarande 0-0. Kull med en till double och den ser ut att vara helt lyckad men Grbic lyckas på något sätt scrambla och ta sig upp igen, vilket försvar!

Vi går in i övertid precis när Grbic sätter en egen double. Men tiden har gått ut och den räknas ej. Kull aggressiv med ytterligare försök men Grbic bjuder på starkt motstånd. Har Grbic tillräckligt med momentum efter sin egna nedtagning? Kull, går på double, Grbic kontrar med höftkast, Kull tar ryggen och sätter en rear naked choke. Vilken sekvens halvvägs in i övertiden!

Vinnare på rear naked choke, Felix Kull.

Semifinaler

Match 13

Joshua Manczak, Arte Suave/Checkmat vs. Anton Klarén, Kingpin Grappling Academy

Klarén drar guard och börjar leta ben. Josh försvarar stabilt på topp och börjar sätta press för att hitta en passering. Pressen lönar sig och Josh avancerar till mount, men endast för en kort stund då Anton tar sig ur. Josh lyckas därefter sätta ett fotlås och det går fort. Jag hinner inte uppfatta vad det är han sätter men vinner gör han.

Joshua Manczak till final efter vinst på benlås.

Match 14

Albin Frid, Primate Lounge vs. Felix Kull, Prana Jiu Jitsu

Dagens näst sista match inleds med att Kull drar guard. Han fiskar sedan upp ett ben och söker nedtagning men Frid slingrar sig ur. Tillbaka till öppen guard för Kull som börjar söka benlås. Frid försvarar men får hela tiden vara vaksam, Kull söker intensivt. Kull attackerar på nytt och lyckas sätta en inverterad heel hook. Tio minuters paus nu till finaldags.

Vinnare på heel hook, Felix Kull.

Anton Klarén lämnar även WO på bronsmatchen så bronsmedaljen tilldelas Albin Frid.

Final

Match 15

Joshua Manczak, Arte Suave/Checkmat vs. Felix Kull, Prana Jiu Jitsu.

Matchen inleds stående och bägge fighters söker ingångar till nedtagning. Joshua tar halvguard och börjar jobba med de la riva. Han går sedan på inverterad heel hook men Kull rymmer. Mer benlås nu och Kull attackerar med en egen heel hook. Josh tar sig ut och hamnar underst i öppen guard. Mer De la Riva från Josh men Kull håller sig stabilt på topp.

Halvtid nu. Josh söker svep men misslyckas. Men han ger sig inte för det. De hamnar stående och Josh tar Kulls rygg och får in ett ordentligt kast. Kull fortsäter scrambla och tar sig överst. Öppen guard till benlåsposition. Josh attackerar och söker ryggen med Kull i turtle. Kull rymmer men Josh fortsätter arbeta och får in en hook, sedan den andra, tre poäng. En minut kvar och Kull söker en väg ut ur positionen men Josh är en envis ryggsäck. 40 sekunder kvar och 6-0 till Josh nu, Kull behöver ett avslut. 20 sekunder och Kull tar sig ur men han hinner inte göra något av det och Josh tar hem vinsten.

Vinnare på poäng (9-0), Joshua Manczak.

 

-1
Dana Sad
Dana Happy
Ion Cutelaba Devin Clark

Ion Cutelaba inte glad över skadan han gjorde på Devin Clarks tänder

Ralph Nordahl

Moldaviern Ion Cutelaba är känd för sina snabba avslut så en utdragen massakrering av Devin Clark vid nattens delade huvudmatch var inte ett ideal scenario för någon av kombattanterna.

Ion Cutelaba inte glad över skadan han gjorde på Devin Clarks tänder

Även om Cutelaba klev ur ringen med en dominant seger via domslut  så var det svårt för tittarna att inte fokusera på Clarks manglade munhåla som med nöd och näppe klarade att hålla sig i ett stycke till matchens slut.

Omfattningen av skadorna gjorda på Clark tänder är ännu inte helt fastställda men de otäcka bilderna kom att spridas i sociala medier efteråt. Vid galans post-fight presskonferens blev Cutelaba tillfrågad om han sett bilderna på Clarks tänder och han gav då ett allvarligt svar:

It’s very, very… yeah, I looked and I’m not happy. I’m not happy.

Berömmer Clarks stryktålighet

Cutelaba stod för en solid insats där han visade både på råstyrka i slag och sparkar samt aggressiv grappling. Clarks skador orsakades antagligen av en kombination av moldavierns stående striking samt hans obevekliga ground-and-pound där Cutelaba dock gissade att en knä kan ha varit den huvudsakliga anledningen.

Han valde efter matchen att hylla Clarks tuffhet efter att amerikanen undkommit många situationer där matchen sett ut att vara över:

Of course, it was my knee. My knee and hand. Very strong punch, but Clark is a very good fighter and I am strong and my punch is very tough, but he’s very strong, my opponent.

Efter att ha stått för sin första seger sedan september 2019 valde Cutelaba att inte utmana någon särskild fighter och menade endast att nattens imponerande insats var en nystart för honom:

I’m ready for a new show, for my opponent. Hey guys, stand up and go follow me, I’m ready for you, for my fans, new show. Let’s go. I eat my job, I love my job, and it’s my life, and I’m ready for my opponent’s new show and new splendid fighting.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC 214 Jon Jones vs Daniel Cormier

Daniel Cormier glad över att Jon Jones inte kramade honom efter matcherna

Ralph Nordahl

Forne UFC-mästaren Daniel Cormier (22-3) förklarar varför han är glad över att Jon Jones (26-1-1) inte kramade honom efter deras första match.

Daniel Cormier glad att han Jon Jones inte visade falsk vänlighet efter matcherna

Cormier och Jones möttes för första gången vid UFC 182 i januari år 2015. Den aftonen i Las Vegas plockade Jones fler poäng och tog en seger via enhälligt domslut.

Det fanns en mängd ont blod mellan Cormier och Jones inför matchen (och deras senare returmatch)  vilket liknade upptakten till nattens huvudmatch mellan Anthony Smith och Ryan Spann.

Efter att Smith tvingat Spann att klappa ut via rear-naked-choke valde segraren att omedelbart konfrontera förloraren gällande de kommentaren han lagt inför mötet.

Cormier försvarade Smiths agerande efter matchen genom att skriva följande meddelande på Twitter:

I have no problem with the way Anthony Smith just acted when you talk all that shit and you get beat the way Ryan Spann just got beat we don’t need to shake hands and hug Anthony is an OG and do not play. Really was an easy night for @lionheartasmith great job!!

Cormiers kommentar kom att delas av ESPN och ett fan skrev då följande till den forne dubbelmästaren:

Cormier svarade då med följande förklaring där han kände sig nöjd med att varken han eller Jones visade falsk vänlighet mot varandra efter matcherna.

There was no hug and I’m happy he didn’t hug me I didn’t or don’t need that. The things that go so far can’t just be buried once the fight is over. I was sad at presser and Jones showed no pity. It was perfect! No fake friends once the fight is done!

Jones var dopad vid andra matchen

Herrarna skulle komma att en andra match i juli 2017 där Jones först segrade via knockout innan segern fråntogs honom då han testat positivt för steroider.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
anthony-smith-seger

MMA-världen hyllar Anthony Smith efter submissionsegern

Ralph Nordahl

Anthony “Lionheart” Smith (36-16) tog en viktig seger inatt över Ryan Spann (19-7) via rear-naked-choke i rond 1. Nu hyllas han av MMA-världen.

MMA-världen hyllar Anthony Smith efter submissionsegern

Smith hoppades förlänga sin segersvit till tre raka när han klev in i oktagonen inatt. Smith hade dessförinnan avslutat Jimmy Crute och Devin Clark i sina senaste fighter.

Spann gick i sin tur in i matchen med en imponerande knockoutseger över Misha Cirkunov från i mars.

Nattens huvudmatch UFC Vegas 37 visade sig bli en vild men kortlivad tillställning. Smith träffade tidigt Spann med en förödande höger som skickade Spann i kanvasen. Väl nere på marken skulle Smith komma att låsa Spann i en rear-naked-choke vilket tvingade motståndaren att klappa ut.

Efter insatsen blev Smith hyllad av MMA-världen. Nedan ser ni reaktionerna under matchens gång:

Nedan ser ni reaktionerna efter att segern var ett faktum:

Efter seger utmanade Smith Aleksandar Rakic som efter detta sade att han är öppen för en fight i december.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
anthony-smith-innan-match

Kimura Matchmaker: UFC Vegas 37

Simon Tingberg

Dom två ledande MMA organisationer UFC och Bellator höll båda galor under natten. På den gala som UFC höll i Las Vegas, Nevada så fightades svenske bantamviktaren Pannie Kianzad på underkortet. Huvudkortet toppades av ett lätt tungviktsmöte mellan Anthony Smith och Ryan Spann.

Kimura Matchmaker

Efter UFC galorna så gör Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. En Matchmaker där utvalda fighters från huvudkort som underkort matchas mot kommande tänkbart motstånd.

Lätt tungvikt Anthony Smith vs Aleksandr Rakic 2

Anthony Smith tog tredje raka segern då han besegrade Ryan Spann genom submission i den första ronden. En riktigt vass seger utav Smith som såg riktigt bra ut mot en farlig motståndare.

Smith har som Viaplays kommentatorer sa haft en speciell karriär. Många matcher, blandade resultat i mellanvikten för att sedan gå upp till lätt tungvikt och besegra gamla legender. För att sedan gå en titelmatch och bli dominerad utav Jon Jones och sedan åter bli dominerad av toppfighters som Glover Texeira och Aleksandr Rakic. Nu har dock Smith vänt på steken och besegrat tre uppåtstigande fighters i den första ronden. Han ser riktigt hungrig ut och förtjänar nu en topp fem motståndare.

Anthony Smith presskonferens

Mästaren Jan Blachowicz kommer ta sig an Glover Texeira under UFC 267 i oktober. Vinnaren kommer troligen få försvara bältet mot Jiri Prochazka. Efter Smiths seger mot Spann så blev han utmanad av Aleksandr Rakic till ett returmöte vilket Smith svarade att han gärna vill. Trots att Rakic dominerade Smith förra året så är det den fight som nu sportsligt och rankingmässigt känns mest logiskt.

Lätt tungvikt Ion Cutelaba vs Dustin Jacoby 2

Den moldaviske hulken Ion Cutelaba är känd som en aggressiv fighter som kan släcka folk men som också har en tendens att trötta ut sig. Så var inte fallet nu då moldaviern besegrade Devin Clark genom enhälligt domslut. Detta i en fight där Cutelaba såg riktigt taktiskt bra ut och väldigt avslappnad och kunde dominera amerikanen.

Cutelaba uttryckte i segerintervjun att han nu vill ha rankat motstånd och då gärna huvudmatchens vinnare Anthony Smith. Det känns inte högst troligt och varken tror eller anser att Cutelaba ska få rankat motstånd härnäst. Detta då han innan segern mot Clark stod för tre matcher utan seger. Senast så stod han för en oavgjord match mot Dustin Jacoby. Anser att ett returmöte bör äga rum där vinnaren sedan kan få börja smaka på topp femton motstånd.

Kvinnlig Bantamvikt Pannie Kianzad vs Karol Rosa

Svenske Pannie Kianzad fick tyvärr se sin vinstsvit på fyra matcher bruten då hon mötte Raquel Pennington. Den före detta titelutmanaren tog hem ett enhälligt domslut mot svenskan. Vad ska då ske härnäst för Pannie?

Pannie Kianzad

Rent sportsligt så vore en fight mot svenske Lina Länsberg lämplig. Dom båda svenskorna möttes 2012 och då stod Pannie som vinnare genom TKO i den andra ronden. Nu är dom båda två i UFC och är rankade elva respektive tolva. Då dom båda två kommer från förluster också så vore en fight mellan dessa lämplig när Länsberg är tillbaka efter föräldraledigheten.

Men tror inte två svenskor i första taget kommer acceptera en fight mot varandra så länge det inte handlar om ett bälte. Eller åtminstone en fight som tar en av dom framåt.

Nej tror istället att Pannie matchas mot någon som fjortonde rankade Karol Rosa som är påväg uppåt. Hon är bokad att möta Bethe Correia i oktober som senast förlorade mot Pannie. Vid  vinst som vid förlust bör Karols nästa motståndare efter Bethe vara Pannie.

 

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor Daniel Cormier

Daniel Cormier undrar om Conors WWE-persona tagit över hans liv

Ralph Nordahl

Efter att Conor McGregor (22-6) varit inblandad i ännu en kontroversiell incident frågade Daniel Cormier om irländarens “performativa karaktär” tagit över UFC-fighterns liv. En fighter som vet hur det är att bygga upp en “pro-wrestler persona” är Chael Sonnen som nu försöker besvara Cormiers fråga.

Daniel Cormier undrar om McGregors persona tagit över hans liv

Cormier sade följande till MMA Fighting i dagarna där han jämförde McGregors beteende som något hämtat från WWE:

The crazy thing about McGregor is when I say the gimmick, I mean the billionaire with the strut and the fancy cars and the money, because the reality is it’s the WWE.

Conor McGregor is the fighter but Conor McGregor also lives this big life and that’s where I ask, ‘Has this gimmick overtaken who Conor McGregor is as a person?

Cormier ifrågasatte också om McGregor ens är kapabel att stänga av sin persona vid det här laget.

You can’t turn that off. It doesn’t matter how much money you have, you can’t turn it off. You can’t turn that burning desire to hit that curtain off. When you hit that curtain, it is the most intense thing I’ve ever seen in my life, and I’ve ever felt and experienced….

Sonnen berömmer McGregor men är oroad

Sonnen sade följande i sin podcast Bad Guy Inc där han å sin sida väljer att berömma irländaren för att han lyckas bli omtalad trots att inte har en massiv fight på gång:

I have the same fear, but don’t quite have the confidence that Daniel has in labeling Conor a certain way, because I have watched him masterfully maneuver through a very tough industry.

I’m actually watching him do his finest work right now. Do you know how hard it is to be talked about if you don’t have a fight coming up? Even if you want to fight a massive fight, if it’s not coming up you just don’t fit into the media cycle.

If you’re Conor, you’re hurt, you’re broken, you’re in rehab — and you’re still a headline? You’re doing something very well. I just can’t quite blame him, yet.

Tycker att det är onödigt att vara ett svin dock

Även om Sonnen inte riktigt kan komma till samma slutsatser som Cormier och andra kommentatorer så finner han det oroande att McGregor har problem och kontroverser utanför buren och att irländaren bör försöka separera sin persona så gått det går från sitt vardagliga liv. Sonnen anser ocksåatt det är onödigt att av McGregor att vara ett “svin”:

How you stay in character is you take it from the ring, to your real life. If Hulk Hogan was to book a reservation for a restaurant, he doesn’t call up and say ‘hey table for two, Terry Bollea,’ he will book it under Hulk Hogan. He will live the gimmick.

If you live the gimmick and the character at all times, you can then do what Daniel is talking about, which is mark out for your own gimmick. I’m just not sure where within Conor’s schtick, he had to be a prick

He was aggressive towards opponents. He would show up late to his own press conference. He would make people clamor to come watch him when he was about to warm up — when he had a match for sale on pay-per-view. These were the brilliant things, these were the entertainer…

But I can’t dismiss what Daniel Cormier said, where it does appear that there needs to be a more distinct separation between the person and the character.

En annan tidiagre fighter Michael Bisping kom i dagarna med en teori om att McGregors bravader under den senaste tiden kan ha förorsakts at de starka smärststillande mediciner som irländaren tar för sitt brutna ben.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Anthony Smith

UFC Vegas 37: Fullständiga resultat från nattens gala

Alexander Clausson

Natten till söndag arrangerade UFC en gala från Apex-anläggningen i Las Vegas. Kortet innehöll 14 matcher och i en av dessa ställdes Sveriges Pannie Kianzad mot den tidigare titelutmanaren Raquel Pennington.

Pannie Kianzad förlorade jämn match

I huvudmatchen ställdes den tidigare titelutmanaren Anthony Smith mot Ryan Spann. Den blev en kort kväll för de båda utövarna i viktklassen för lätt tungvikt. Smith avslutade Spann i samband med fightens första rond. Läs mer om den matchen här.

Sverige Kianzad lyckades inte förlänga sin vinstsvit till fem raka segrar, när den tidigare titelutmanaren Pennington stod för motståndet. 29-åringen inledde stark, men Pennington kunde ta sig in i matchen mer och mer. Läs mer om den drabbningen här.

Den tidigare KSW-mästarinnan Ariane Lipski gav Tysklands Mandy Böhm ett tufft mottagande till organisationen. Den förstnämnda gav Böhm hennes första professionella förlust och tog hem segern via enhälligt domslut.

På underkortet fick tittaren ta del av domarsiffror som inte hör till vanligheten. Efter 120 signifikanta lag, tre nedtagningar och en kontroltid på närmare tio minuter, besegrade Erin Blanchfield sin motståndare Sarah Alpar via enhälligt domslut. Två av matchdomarna poängsatte drabbningen till 30-25 och den tredje lämnade in siffrorna 30-26. Blanchfield var nära att avsluta fighten vid flera tillfällen, men Alper lyckades ta förlusten till ett domslut.

UFC Vegas 37: Fullständiga resultat från nattens gala

Huvudkort

 • Anthony Smith besegrade Ryan Spann via submission (rear-naked choke), 3:47 – Rond 1
 • Ion Cutelaba besegrade Devin Clark via enhälligt domslut (30-26, 29-26, 29-27)
 • Ariane Lipski besegrade Mandy Bohm via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Arman Tsarukyan besegrade Christos Giagos via TKO, 2:09 – Rond 1
 • Nate Maness besegrade Tony Gravely via TKO, 2:10 – Rond 2
 • Joaquin Buckley besegrade Antonio Arroyo via TKO, 2:26 – Rond 3

Underkort

 • Tafon Nchukwi besegrade Mike Rodriguez via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Raquel Pennington besegrade Pannie Kianzad via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Rong Zhu besegrade Brandon Jenkins via TKO, 4:35 – Rond 3
 • Montel Jackson besegrade JP Buys via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Erin Blanchfield besegrade Sarah Alpar via enhälligt domslut (30-25, 30-25 30-26)
 • Carlston Harris besegrade Impa Kasanganay via TKO, 2:38 – Rond 1
 • Gustavo Lopez vs. Heili Alateng slutade i ett oavgjort resultat (28-28, 28-28, 28-28)
 • Hannah Goldy besegrade Emily Whitmire via submission (armbar), 4:17 – Rond 1
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Phil Davis

Bellator 266: Fullständiga resultat från nattens gala

Alexander Clausson

För andra gången i år arrangerade Bellator MMA och UFC varsin gala, vid samma tidpunkt. Nedan kan läsaren ta del av resultatet från samtliga matcher i samband med Bellator 266.

Neiman Gracie avslutade Mark Lemminger tidigt

I galens huvudmatch välkomnade Phil Davis den tidigare UFC-fightern Yoel Romero till organisationen. Den olympiska silvermedaljören i brottning hade inte mycket att sätta emot, när Davis kom igång med sin egen grappling, i drabbningens tredje rond. Läs mer om den matchen här.

I den delade huvudmatchen plockade Neiman Gracie hem en skalp, när Mark Lemminger avslutade via slag i matchens första rond. 32-åriga Gracie är – föga förvånande – känd för sina submissions och kvällen seger var den första i karriären som kom via slag. Welterviktaren har sedan tidigare nio vinster via submission och en seger via domslut.

36-åriga DeAnna Bennett kommer troligen kliva in på organisationen officiella ranking för den kvinnliga flugviktdivisionen. I samband med nattens gala besegrades den femterankade Alejandra Lara, via enhälligt domslut.

Bellator 266: Fullständiga resultat

 • Phil Davis besegrade Yoel Romero via delat domslut (30-27, 28-29, 30-26)
 • Neiman Gracie besegrade Mark Lemminger via TKO (slag), 1:27 – Rond 1
 • DeAnna Bennett besegrade Alejandra Lara via enhälligt domslut (30-27, 30-26, 30-26)
 • Saul Rogers besegrade Georgi Karakhanyan via enhälligt domslut (30-27, 30-26, 30-26)
 • Ben Parrish besegrade Christian Edwards via KO (slag), 0:38 – Rond 1
 • Alex Polizzi besegrade Grant Neal via delat domslut (28-29, 29-28, 29-28)
 • Anthony Adams besegrade Khalid Murtazaliev via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Bobby Seronio III besegrade Socrates Hernandez via enhälligt domslut (29-27, 29-26, 29-26)
 • Abraham Vaesau besegrade Albert Gonzales via KO (slag), 2:17 – Rond 1
 • Shane Keefe besegrade Rhalan Gracie via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Edwin De Los Santos besegrade Jon Adams via TKO (slag), 3:29 – Rond 1
 • Jesse Delgado besegrade Joshua Dillon via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Yoel Romero

Bellator 266: Yoel Romero förlorar debutmatchen mot Phil Davis

Alexander Clausson

Natten till söndag klev Yoel Romero in i buren för första gången sedan mars, 2020. 44-åringen gick huvudmatch i samband med Bellator 266 och Phil Davis stod för motståndet. Ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan.

Oeniga domare när Yoel Romero debuterade

Översiktlig matchrapport och resultat: 

Den första ronden utspelade sig på fötter och båda utövare träffade sin motståndare med sparkar och slag. Davis träffade dock bäst och hittade distansen till sin motståndare. Amerikanen var snabbare och hade – till synes – mer kraft i sina händer.

Mer av detsamma i samband med den andra rondens inledning. Davis försökte blanda striking med grappling, men Romero kunde hålla fighten stående, inledningsvis. I slutet av den andra ronden gick Davis för ytterligare en nedtagning och den gången satt den för amerikanen. Den andra ronden avslutades med Romero i bottenposition på kanvasen.

Det såg ut som att Romeros ork var ett minne blott, i samband med drabbningens tredje rond. Kubanen – som har sju avslut via slag i just den tredje ronden – hade inte mycket att sätta emot när Davis gick på offensiven. Den sistnämna fokuserade på brottning i den tredje och sista ronden. Davis fullföljde fyra nedtagningar. Amerikanen avfyrade en hel del ground and pound på den liggande kubanen, men avslutet var aldrig nära.

Undertecknad ger samtliga tre ronder till Davis (30-27).

Två av tre poängdomare gjorde en relativt likvärdig bedömning av matchen, medan den tredje stack ut ordentligt. De förstnämnda två gav segern till Davis med siffrorna 30-27, respektive 30-26. Den sistnämnda domaren gav två ronder till Romero, med slutsiffrorna 28-29.

Phil Davis besegrade Yoel Romero via delat domslut (30-27, 28-29, 30-26).

Phil Davis: Gud välsigna brottningen

Efter drabbningens slut berättade Davis om hur den kändes att besegra en olympisk silvermedaljör i brottning, delvis genom att dominera fighten inom kubanens egen sport. Transkribering via MMA Fighting.

God bless wrestling. Best sport in the world.

Davis passade även på att hylla sin motståndare slagkraft.

Man, he’s a monster. I felt that power more times than I wished I had tonight.

Davis kom senast från en förlust mot den regerande mästaren Vadim Nemkov. Dessförinnan hade 36-åringen tre raka vinster. Romero har nu förlorat sina fyra senaste matcher. Kubanen tog hem sin senaste vinst i februari 2018, när Luke Rockhold stod för motståndet.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Anthony-Smith

UFC Vegas 37: Anthony Smith avslutar Ryan Spann tidigt

Alexander Clausson

Nattens UFC Vegas 37 är över och i huvudmatchen ställdes Anthony Smith mor Ryan Spann. Ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan. Det verkar dessutom som att Smith redan har sin nästa motståndare klar.

Anthony Smith dominerade matchen

Spann hade inte mycket att sätta emot i samband med nattens drabbning. Smith inledde starkt och träffade fint med både sparkar och slag. Ett hård slag skakade Spann och Smith kunde ta ner fighten til marken. Den tidigare titelutmanaren gick för en guillotine choke, men Spann försvarade bra. Smith bytte till en armbar, men Spann kunde ta sig upp till en stående position igen. Fortsatt imponerande stående insats av Smith, som skakade sin motståndare ännu en gång. Den förstnämnda gick för ännu en submission, den gången en rear-naked choke. Spann tvingades klappa och drabbningen kvar över.

Anthony Smith besegrade Ryan Spann via submission (rear-naked choke), 3:47 – Rond 1

Utmanade Aleksander Rakic efter fightens slut

Efter matchens slut utmanade Smith den topprankade Aleksander Rakic. Transkribering via MMA Fighting.

I want Aleksander Rakic. He’s just sitting around. He’s not next for the title. Either I get that fight or I’m going to skip it. That’s what I want. I want someone ahead of me and I earned that.

Smith fick ett snabbt svar från den 29-åriga österrikaren. Via sina sociala medier meddelade Rakic att han har möjlighet att ställas mot Smith i december.

I’m free in December

Smith svarade med ett “God Jul till mig”.

Rakic och Smith ställdes mot varandra i augusti 2020 och det förstnämnda tog hem segern via enhälligt domslut.

Efter nattens seger står amerikanen med ett totalt matchfacit som lyder 36-16-0.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
Pannie Kianzad

UFC Vegas 37: Raquel Pennington besegrar Pannie Kianzad

Alexander Clausson

UFC Vegas 37 är i full gång och på underkortet ställdes Sveriges Pannie Kianzad mot den tidigare titelutmanaren Raquel “Rocky” Pennington. Läs om drabbningen och resultatet i artikeln nedan.

Pannie Kianzad får sin vinstsvit bruten

Rond 1

Kianzad inledde starkast i en rond som till stor del skulle utspela sig i clinch-position. Svenskan var något offensivare och landade bättre än amerikanskan. 29-åriga Kianzad gick för en nedtagning, men misslyckades. Kianzad avfyrade ett knä mot Penningtons huvud som träffade. Därefter gick “Rocky” för en nedtagning, men den första ronden utspelade sig fortsatt i en stående position.

Rond 2

I den andra ronden väntade mer arbete i chlinch-position för de båda utövarna. Pennington tog mer plats i buren och blandade slag mot huvudet med kroppsslag. När utövarna väl separerade var det amerikanskan som hittade distansen bättre och träffade renare. “Rocky” gick för ännu en nedtagning och lyckades även fullfölja den. Kianzad arbetade aktivt från rygg, men var aldrig nära att hota med en submission. I ett försök att ta sig upp gav svenskan sin rygg till amerikanskan, som inte lyckades dra nytta av situationen. Därefter upp på fötter igen och där avslutades även ronden.

Rond 3

Den tredje ronden utspelade sig på fötter och handlade återigen mycket om arbete i chlinchen, för de båda bantamviktarna. Det fanns dock fler perioder där en av de två valde eller lyckades att separera sig från den andra. Pennington hade återigen en fördel på de fria ytorna och Kianzad svarade ännu en gång med ett knä mot “Rockys” huvud.

Undertecknad gav den första ronden till Kianzad och de avslutande två till Pennington. Den tredje ronden var väldigt jämn i mina ögon, men Pennington hade fler träffar och var offensivare.

Resultat

Raquel Pennington besegrar Pannie Kianzad via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.