Nyheter

Malin Hermansson inför PFL-debuten – ”Jag är underdog och det gillar jag”

Av

Hugo Lindström

14/03/2023

Malin Hermansson lägger ett tufft år bakom sig, vänder blad och är redo för krig i sin största match hittills. Vi intervjuade henne inför matchen i PFL och uppladdningen veckorna innan.

Malin Hermansson om PFL-debuten

25:e mars debuterar Malin Hermansson för en av världens snabbast växande MMA-organisationer. Motståndet står den obesegrade Dakota Ditcheva för. De två möter varandra i den kommande PFL-säsongen. Temat är Europa och målet att samla de främsta talangerna spritt från kontinentens alla hörn.

Malin berättar att hon känner sig bra, både i kropp och i sinne. Med underdog-status som bränsle är Malin redo att besegra Ditcheva på hennes egen hemmaplan.

Jag ser det som en riktigt stor möjlighet, nervös ja, men jag känner mig skärpt och fokuserad. Det är hon som går match på hemmaplan med obesegrat record, pressen ligger på henne, jag är underdog och de gillar jag.

Malin tror att hennes stil kommer chockera Ditcheva, som enligt henne bara mött fighters dåligt anpassade för britten.

Ja visst hon är meriterad, hon har däremot mött folk som passat hennes stil bra. Eftersom matchen blev spikad för ca 1.5 vecka sen har fokuset varit på mer specifik sparring. Men självklart har jag i åtanke att hon kommer försöka sparka mig mycket. Sen tror jag dessutom hon underskattar mig, vilket är kul.

Den tuffa tiden och nytädningen

Hermansson har ett par tuffa år i ryggen. Med tre raka förluster kom tankar om pension att spöka.

Ja de va ett tufft år. Jag har väl haft en del oflyt med de senaste matcherna, jämna domslut/matcher, men den senaste matchen var jag missnöjd med min prestation och jag
var så pass besviken att jag kände mig klar med tävlandet.

Trots det fanns glöden ännu kvar inom henne. Kärleken för sporten var starkare än de senaste årens dystra trend. Träningen fortsatte flyta på, färdigheterna utvecklas och ett erbjudande från PFL blev pricken över i:et.

Nytändningen kom efter att jag insett att jag fortfarande tycker mma är sjukt kul, kroppen känns bra och jag är mer allround är någonsin, så det var väl egentligen anledningen.
Varför lägga ner när man börjar bli sitt bästa jag? Just nu känner jag bara att köra för allt eller inget.

Svenskar i PFL

Professional Fighting League fungerar, snarare än de rankingsystem (UFC, Bellator) vi kommit att vänja oss vid med, likt en cup. Förenklat blir fighters utslagna tills det att två finalister finns kvar. Nyligen såg vi svenska Sadibou Sy ta hem welterviktsbältet på det sättet.

På senare tid har vi sett allt mer svenska fighters skriva på för organisationen. Tidigare nämnda Sy, Cornelia Holm, Ali Taleb och nu Malin Hermansson. Även Christian Stigenberg hade en kort vistelse där i fjol. Malin tror att upplägget är anledningen till den svärm svenskar som kommit. Dessutom verkar de måna om att söka upp internationell talang.

Dels kontrakt på spel men även en turnering där det är cash till turneringsvinnaren, det är ju lite utöver det vanliga kan man väl säga.
Min manager Majdi Shammas hörde av sig om den här möjligheten som dök upp och sa att de sökte motstånd till henne. De var inte så mycket att fundera på, vi sa vi kör!

Hermansson och Cornelia Holm har tidigare mött varandra. Vad som började som en rivalitet utvecklades senare till en vänskap efter att de två tränat tillsammans. Nu hoppas Malin att de kan möta varandra i PFL-finalen.

Haha, ja vi har ju gått från att vara konkurrenter flera år tillbaka, till att träna en del ihop och är idag polare. Jag gillar ju Cornelia skarpt. Vi siktar på att mötas i finalen sen, vinnaren får väl bjuda den andra på middag eller nått

Framtiden för Hermansson

Med PFL-kontraktet öppnas många framtida möjligheter. Malin förklarar att oavsett vad som händer har hon inga planer på att sluta med kampsporten.

Gör något 100% med kampsport i alla fall. Men jag har ju någon tanke att jag ska tävla mer i både grappling & striking innan jag lägger handskarna på hyllan så förhoppningsvis har jag gjort det.

Slutligen, tillbaka till matchen mot Ditcheva. Hermansson tror att hennes press kommer bli för mycket för den dekorerade strikern.

Jag grindar ner henne.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Malin Hermansson (@mghermansson)

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök