MMA-Panelen: ”Cub Swanson mot Dooho Choi är den bästa matchen i UFC:s historia”

mma-panelen-ufc

I veckans avsnitt av MMA-Panelen diskuterar vi den gångna helgens två UFC-galor samt den svenska Battle of Botnia.

Vi analyserar även helgens UFC on FOX 22.


Det här inlägget postades i MMA Panelen, Nyheter, Videor. Bokmärk permalänken.
 • Släktforskaren

  Skönt att ni lyckats mixa bort ljudet från Naddes näsflöjt.

  • jonzyjonzy

   Ti, hi!

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Håller JDS vs Cain och Diaz vs Conor och Aldo vs Chad som högre

 • FastenSeatbelt

  Top of mind: Henderson vs Rua, Hughes vs Trigg 2, Griffin vs Bonnar, Edgar vs Maynard 2&3, Lawler vs MacDonald och Huerta vs Guida. Finns många otroliga matcher i bagaget. Swanson vs Choi är helt klart med i toppen sett till underhållningsvärde.

 • piloten

  Roligt hur Hessi överdriver. Hela matchen var inte rock´n roll :) första 7 minuterna var väldigt standard. Mkt försvar och enstaka bra tekniker från båda. Sen sista 8 minuterna ca så struntades det i försvar och det blev ett krig. Detta enda som stod ut var ju Chois haka. Detta gjorde sista halvan av matchen rolig.

 • wise guy

  Hessi du är bäst, bry dig inte om keyboard warriors

 • Erik Svanborg

  Har inte sett avsnittet men generellt känns det som att folk gillar brawls där båda svingar vilt, mer än tekniska fighter. Stående premieras alltid över markkamp. Jag tycker en bra fight ska vara bra teknisk, såväl stående som på marken, med fina tekniker och bra försvar. Behöver inte vara ett blodigt krig.

  • Ruthless

   Tycker det finns en match som är relativt ny (1 år gammal) som är precis mitt emellan. Ganska bra tekniskt, men likväl lite grisig och blodig.
   Tänkte på Tony Ferguson – Edson Barboza som gick på TUF 22 finalen.

   • Eric

    Det var en mycket bra match! Fin teknik, speciellt från Barboza på fötterna. Ferguson bjöd på det lite mer kaotiska om jag minns rätt och fick med sig Barboza bitvis. Men som man säger, you fight a boxer and you box a fighter. Att köra teknik för teknik mot Barboza på fötterna slutar illa för de flesta.

  • Eric

   Det beror på. Jag tror absolut brawls är lättare att uppskatta för gemene man eller de som mest vill se våld. Men jag kan helt klart också uppskatta det.

 • :/

  Jag gillar inte fighters som Swanson.(det finns några till)
  Jag tycker det är rent publikfrieri för dom mindre insatta.
  Snubbarna laddar på ,medvetet oskyddade !!!
  Det ända som är imponerande är hur fan dom står upp.

  • Eric

   Du behöver absolut inte tycka om det, men att det skulle vara publikfrieri för mindre insatta håller jag inte med om. Jag är en tekniknörd både när det kommer till mig själv och andra fighters och föredrar praktiskt taget alltid det. Swanson har i sin grund fin teknik och kan slåss tekniskt men dras ofta in i brawls, tycker absolut det kan bli underhållande. Varför kan man inte vara insatt och uppskatta det? Tycker det är något vackert med folk som satsar allt på att vinna och inte är rädda att förlora, så länge det inte görs i panik. Sen tycker jag inte han alltid är så oskyddad som det ser ut, han rör konstant på sig och huvudet och överkroppen. Ofta lite för mycket, som Cruz på vissa sätt, och i MMA kan det funka bra eftersom handskarna och guard inte ger samma skydd som i t ex kickboxning. I kickboxning undviker man så klart gärna låg guard och stora slippar så man inte slippar rakt in i ett knä eller spark.

   Men visst skulle han kunna må bra av att tajta till det då och då, raka slag är rätt bra det med ;)

   • :/

    Hej!
    Jag håller med det du skriver.
    Jag överdrev lite med oinsatta.(tänkte ta bort det.)
    Men det känns som lite väl många gillar när man medvetet, en hel rond står och byter slag.Jag uppskattar mer när det blir sådana sekvenser i en match, när det inte är deras grund ide.
    mvh

    • Eric

     Absolut! Om man inte är insatt i sporten och förstår tekniken och nyanserna är nog ett brawl mer underhållande. Så ”casual fans” uppskattar det nog i högre utsträckning. Men det betyder inte att insatta inte kan uppskatta en sån match.

     Det är som att se Leonard Garcia tävla. Första 2 min kan det se hyfsat kontrollerat ut, sen vet man att de kommer börja svinga för kung och fosterland. Hans matcher mot Chan Sung Jung och Nam Phan var helt galna.
     Undrar hur en match mellan han och Sanchez hade sett ut.

     • :/

      Jag ångrar att jag drog i andra fans i detta.
      Jag märker att du vet vad jag menar med tanke på dom namn som kommer upp.
      Det blir en smaksak till slut.
      Trevlig dag.

     • Eric

      Detsamma!

     • Erik Svanborg

      Ångrar? Det var väl en bra diskussion ni fick :-)

 • rl

  Stort fan av både Choi och swanson och matchen var riktigt bra men aldrig topp 3 eller ens topp 5 i historien! De 2 sista ronderna gick klart till cub o de var ju aldrig då heller sådär riktigt jämnt som krävs för de ska bli riktig magi även om choi hade sina stunder då han sken

 • Richierichierich

  Kan väl tycka att Bones Alex är den mest spännande fighten jag sett men det var fan fyrverkerier och bäst i år iaf. Choi är sjukt avslappnad även under hård press. Minsta huvudrörelse och genomsläpp under minsta möjliga tid med minimalt motstäm är konstant mm ifrån utan att bli KOad. Impressed. Hade velat se en femrondare dock.

 • A

  @Nadim Du är duktig men for the Love of god sluta säga BLÄV!!

 • Oliver

  Lawler – Condit är min favorit. Kombination av teknik- och kombinationer och war. Den 5e ronden måste vara alla tiders rond!!

MMA Panelen

Fler MMA Panelen:

3

MMA-Panelen: UFC 215

David visar effektiv nedtagning, reportage med svenske talangen Tobias Harila och analyser inför lördagens UFC 215