14 June, 2024
Nyheter

Paulo Costa skyller avbokade UFC 284-matchen på UFC

Av

Ralph Nordahl

20/12/2022
Dana White Paulo Costa

Paulo Costa har uttalat sig efter att hans UFC 284-match mot Robert Whittaker blivit inställd. Nu säger Costa att UFC får skylla sig själva efter att ha varit för snåla mot honom.

Paulo Costa säger att UFC:s snålhet kostade dem Whittaker-matchen

UFC annonserade i höst att Paulo Costa skulle fightas i Perth, Australien mot hemmafightern Robert Whittaker. I flera veckor har dock Costa varit tydlig på sociala medier om att han inte skrivit på ett kontrakt och inte heller skulle göra det då det skulle bli hans sista UFC-match och han vill ha högre lön.

I dagarna rapporterade ESPN att matchen blivit inställd och efter att nyheten blivit offentlig tog brasilianen till sociala medier för att uttala sig om situationen:

Great fights is going down due to lack of negotiation skills, they should stop being petty.

Pekar på att detta är återkommande för UFC

Även om många var kritiska mot Paulo Costa och sättet som han hanterat förhandlingarna så pekar brassen nu på andra UFC-fighters som haft liknande problem med organisationens snålhet:

I think they’re taking it the wrong way, making fighters unhappy with deals isn’t very smart. It’s not only ME, I remember: Nagnnu , OMalley , Mark hunt ect.

Just nu finns det inga indikationer kring vem som kommer att ersätta Costa och möta Whittaker vid UFC 284. Det är också osäkert vad som väntar Costa som kommer att lämna UFC efter sin sista match. Det återstår att se hur det kommer att gå att boka den.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök