Israel Adesanya och Alex Pereira

Israel Adesanya vs. Alex Pereira officiell – ”It’s kill or be killed”

Hugo Lindström

Israel Adesanya (23-1) gick tidigare idag ut med att han kommer möta Alex Pereira (6-1) i Madison Square Garden på UFC 281.

Israel Adesanya vs. Alex Pereira – Trilogin får sitt slut den 12 november

ESPN Fightcenter gick igår ut med nyheten att Israel Adesanya möter Alex Pereira den 12 november i Madison Square Garden. Matchen har sedan länge diskuterats och efter det att Pereira avslutade Sean Strickland (25-4) i första ronden av deras möte började spekulationerna ta fart.  Efterfrågan har nu enats med utbud.

Adesanya bekräftade det hela när han på Twitter gick ut med nyheten. Teatralisk som vanligt inledde han med att citera bibeln. Fokus låg på hämnd och han avslutade sitt inlägg med att klargöra mottot: Kill or be killed.

Pereira har hittills inte uttalat sig om matchen. Men med tanke på de psykningar som började redan veckor innan att matchen blev officiell kan vi förvänta oss ett krig både innan- och utanför buren.

Historiken går tillbaka till innan MMA-karriären

Samtidigt som Pereira klättrat i rankingen har historiken mellan honom och Adesanya mer och mer hamnat i strålkastarljuset. Innan de påbörjade sina MMA-karriärer var de båda framgångsrika kickboxare. De hann med att mötas två gånger, varav båda slutade i Pereiras favör. Därför har det nu byggts upp ett narrativ kring dem två, att en match i UFC skulle avrunda trilogin och avsluta rivaliteten en gång för alla.

Adesanya var först med att gå över till MMA, då han 2012 påbörjade sin väg till sportens toppskickte. Pereira gick sina först tre matcher från 2015 till 2016, men återvände inte förens 2020 och signerade samma år med UFC.

Pereira förlorade sin debut men har sedan dess vunnit sek raka, av vilka fem kommit via avslut. Adesanya är obesegrad i mellanvikt och stötte på sin första och hittills enda förlust när han gick upp en viktklass för att möta Jan Blachowicz förra året.

+8
Dana Sad
Dana Happy
Jake Paul med Jorge Masvidal i cirkel
Jorge Masvidal kritiserar Jake Paul – ”Vad fan har du gjort förutom att göda dig själv?”
kimura
Hett
Jon Jones
Jon Jones berättar om sitt nya kontrakt inför tungviktsdebuten
kimura
Hett
Fedor Emelianenko Dana White
Dana White – ”Fedor Emelianenko var aldrig en av de främsta”
kimura
Hett
Jose Aldo, Anthony Pettis och Roy Jones Jr.
Jorge Masvidals Gamebred Boxing 4 bjuder på matcher mellan forna mästare och UFC-veteraner
kimura
Hett
Michael Chandler Dustin Poirier Conor McGregor
Dustin Poirier tippar Conor McGregor vs. Michael Chandler
kimura
Hett