Nyheter

Professional Fighters League (PFL) kommer till Europa i sommar

Anthony Pettis

Professional Fighters League (PFL) kommer till Europa för första gången. Nyligen gick organisationen ut med att delar av säsongens slutspel kommer äga rum i Storbritannien. 

Får vi se Anthony Pettis, Kayla Harrison och Sadiboy Sy på europeisk mark?

PFL grundades ur den numera nedlagda organisationen World Series of Fighting. Turneringsåret är uppdelat i grundsäsong, slutspel och finaler. Grundspelet pågår just nu och de tre sista galorna kommer äga rum under våren i USA. Därefter väntar tre slutspels-event och två av dessa kommer äga rum i Storbritannien.

Den första galen kommer äga rum på Motorpoint Arena i Cardiff, Wales. Det eventet äger rum på lördagen den 13e augusti. Helgen därpå beger sig organisationen till Englands huvudstad London. På lördagen den 20e augusti kliver slutspelskombattanterna in i buren på Copperbox Arena.

Eftersom grundserien fortfarande pågår är det i nuläget oklart vilka av organisationens utövare som kommer gå match i samband med galorna. Sveriges Sadibou Sy och Norges Marthin Hamlet gick segrande ur deras respektive inledningsmatcher för säsongen. Det gjorde också tidigare UFC-fighters som Anthony Pettis och Rory MacDonald.

Organisationens största namn från England är Brendan Loughnane (22-4-0). 32-åringen tog hem segern i säsongens inledande fight och har vunnit fem av sex matcher under organisationens flagg.

Den dubbla olympiska mästarinnan och dubbla PFL-vinnaren Kayla Harrison är också ett potentiellt namn som kan dyka upp i samband med de europeiska galorna. Harrison gick vinnande ur 2022 års första match genom att besegra Marina Mokhnatkina via enhälligt domslut. Hennes totala matchfacit står nu på 13-0-0.

I nuläget finns ingen plats och datum offentliggjorda av organisationen, men i regel brukar finalerna gå av stapeln den sista helgen på året. Vinnaren i respektive viktklass erhåller ett pris på en miljon amerikanska dollar.

PFL sänds exklusivt på Viaplay.

Föregående artikel

Israel Adesanya lovar att få matchen mot Jared Cannonier att se ”enkel” ut

Nästa artikel

Damir Hadžović tillbaka – går match i samband med UFC London

Skriven av

Alexander Clausson

Relaterade Artiklar

Sök