Anthony Pettis

Professional Fighters League (PFL) kommer till Europa i sommar

Alexander Clausson

Professional Fighters League (PFL) kommer till Europa för första gången. Nyligen gick organisationen ut med att delar av säsongens slutspel kommer äga rum i Storbritannien. 

Får vi se Anthony Pettis, Kayla Harrison och Sadiboy Sy på europeisk mark?

PFL grundades ur den numera nedlagda organisationen World Series of Fighting. Turneringsåret är uppdelat i grundsäsong, slutspel och finaler. Grundspelet pågår just nu och de tre sista galorna kommer äga rum under våren i USA. Därefter väntar tre slutspels-event och två av dessa kommer äga rum i Storbritannien.

Den första galen kommer äga rum på Motorpoint Arena i Cardiff, Wales. Det eventet äger rum på lördagen den 13e augusti. Helgen därpå beger sig organisationen till Englands huvudstad London. På lördagen den 20e augusti kliver slutspelskombattanterna in i buren på Copperbox Arena.

Eftersom grundserien fortfarande pågår är det i nuläget oklart vilka av organisationens utövare som kommer gå match i samband med galorna. Sveriges Sadibou Sy och Norges Marthin Hamlet gick segrande ur deras respektive inledningsmatcher för säsongen. Det gjorde också tidigare UFC-fighters som Anthony Pettis och Rory MacDonald.

Organisationens största namn från England är Brendan Loughnane (22-4-0). 32-åringen tog hem segern i säsongens inledande fight och har vunnit fem av sex matcher under organisationens flagg.

Den dubbla olympiska mästarinnan och dubbla PFL-vinnaren Kayla Harrison är också ett potentiellt namn som kan dyka upp i samband med de europeiska galorna. Harrison gick vinnande ur 2022 års första match genom att besegra Marina Mokhnatkina via enhälligt domslut. Hennes totala matchfacit står nu på 13-0-0.

I nuläget finns ingen plats och datum offentliggjorda av organisationen, men i regel brukar finalerna gå av stapeln den sista helgen på året. Vinnaren i respektive viktklass erhåller ett pris på en miljon amerikanska dollar.

PFL sänds exklusivt på Viaplay.

+3
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett