Okategoriserad

Renan Ferreira avstår PFL-säsongen för fajt mot Francis Ngannou

Francis Ngannou pressevent UFC

Renan Ferreira har inga planer på att kliva in i buren förrän sin match mot UFC:s tidigare tungviktsmästare Francis Ngannou.

Renan Ferreira möter Francis Ngannou i MMA

Ferreira, segrare i 2023 års säsong av PFL MMA:s turnering för tungviktsdivision, krossade Ryan Bader i huvudmatchen under PFL vs. Bellator. Brasilianaren var den enda fajtern från PFL MMA som lyckades besegra sin motsvarighet i Bellator MMA. Eventet ägde rum i Saudiarabien den sista helgen i februari. Redan på förhand hade PFL MMA offentliggjort att vinnaren av matchen skulle erbjudas möjligheten att välkomna Ngannou till organisationen. UFC:s tidigare tungviktsmästare skrev kontrakt med organisationen under 2023, men har ännu inte debuterat i PFL MMA:s SmartCage.

Ferreira berättade för MMA Fighting att han inte kommer att delta i 2024 års upplaga av PFL-säsongen och kommer istället sitta vid sidlinjen och vänta på att Ngannou återupptar sin MMA-karriär först. ”The Predator” chockade världen 2023 med en förlust via delat domslut mot tungviktsmästaren Tyson Fury. Den sistnämnda bälten stod dock inte på spel. Ngannou är inbokad för en match mot Storbritanniens Anthony Joshua. Den fajten kommer äga rum under fredagskvällen. Ngannous återkomst till MMA kan försenas igen beroende på vad som händer mot Joshua, samt resultatet av Furys kommande titelmatch mot Oleksandr Usyk den 18:e maj. Fury har tidigare klargjort att han förväntar sig möta Ngannou igen någon gång i framtiden.

34-åriga Ferreira har tagit hem fyra raka vinster via avslut och står med ett totalt matchfacit som lyder 13-3-0. Ngannou gick sin senaste MMA-match i januari, 2022. Då besegrade han UFC:s Ciryl Gane via enhälligt domslut. Den 37-åriga tungviktaren står nu med ett totalt matchfacit som lyder 17-3-0.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Professional Fighters League (@pflmma)

Föregående artikel

Tyson Pedro pank efter karriären i UFC – ’Får råna någon på parkeringen’

Nästa artikel

VIDEO: MMA-fajter diskvalificerad under boxningsmatch

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök