Nyheter

Erik Wahrolen inför helgens match i samband med Wolf Fight Promotion 6

Erik Wahrolen Robinson

Helgens Wolf Fight Promotion 6 närmar sig med stormsteg. En av kortets utövare är den Stockholmsbaserade fightern Erik Wahrolen.

Erik Wahrolen – ”Jag gjorde många fel i min debutmatch”

Wahrolen har en lång kampsportsbakgrund bakom sig. Bland annat har han tagit hem ett EM guld i BJJ. MMA debuten ägde rum i samband med Brave CF 37 och då stod Ehsan Sheikh för motståndet. Wahrolen tog hem segern via en rear-naked choke i matchens tredje rond. Under ett samtal med Kimura delade Wahrolen med sig av sina tankar kring den matchen.

Det var riktigt kul man sjukt trött blev man, hahaha. Jag gjorde många fel i den matchen, men som tur är kunde jag hålla lugnet och ta hem vinsten ändå. Så jag ser den fighten som plattformen för att strukturera vad som behövds förbättras innan denna fight.

Den ovannämnda drabbningen ägde rum i augusti, 2020. Kimura frågade Wahrolen hur det kommer sig att han inte har återvänt till buren förrän nu.

Lite olika anledningar, men främst för att jag älskar sporten och vill se om man kan få till några bra fighter innan man blir alldeles för gammal, hahaha. Min resa under Robinson gav mig tid att tänka också och jag hann finna mig själv på vissa sätt som gjorde det ännu tydligare att jag inte riktigt var klar inom sporten.

Wahrolen om hur kampsporten hjälpte honom i Robinson

Den ursprungliga tanken var att Wahrolen skulle ställas mot Deldar Qaso i samband med helgens Wolf Fight Promotion 6 i Halmstad. Qaso drog sig ur och August Jacobsson har hoppat in som ersättare med relativt kort notis.

 Att ändra motståndare är jag faktiskt ganska van vid fast jag bara gått en match hahaha Min debut som aldrig blev av på AK hade jag typ 3 olika motståndare innan den ställdes in på grund av sent avhopp. Part of the game liksom. Tankarna är ganska enkla behålla lugnet så man utföra sin gameplan och ha kul.

Just nu kan man även se Wahrolen i samband med årets säsong av reality-serien Robinson. Wahrolen fick hjälp av sin kampsportserfarenhet under programmets gång, enligt stockholmaren själv.

Jag fann att kampsporten gav mig ett lugn och en tävlingsvana som gjorde att jag inte riktigt bröts ned på samma sätt som många efter några förluster i teamet. Jag kunde ha en blick framåt konstant, så man kan ändra på det som gick fel. Plus var är ju ganska orädd för att testa nytt.

Wolf Fight Promotion kommer dra igång 16:45 på lördagseftermiddagen. Här kan läsaren ta del av information om tider, matchkort med mera.

Föregående artikel

Robin Roos klar för ny match – slåss om bältet mot meriterat motstånd

Nästa artikel

UFC San Antonio: Vera vs. Sandhagen – Matchkort, sändningstider och odds

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök